Kyrkogatan 9A

Bilder

  • Såld!

Kyrkogatan 9A , Trossö , Karlskrona

Välplanerad större etta om 43 m² med bästa tänkbara centrumläge. Genomgående ljusa och fräscha ytskikt, rymligt kök med större matplats och vardasgrum med praktisk sovalkov. Stambytt och helkaklat duschrum från 2005. Stabil och välkskött förening med god ekonomi. Hiss finns.

43 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 241 kr inkl värme, VA, kabel-TV & sophantering
Typ:
Lägenhet
Boarea:
43 kvm
Våning:
2, hiss finns
Byggår:
1962
Driftskostnad:
316 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

43 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Rymligt kök med gott om plats för arbetsyta, förvaring och matplats. Välbevarad skåpsinredning som lackats och fräschats upp med nya handtag och nytt kakel ovanför bänk. Utrustat med spis (Gorenje 2005), fläkt (Gorenje 2007), kombinerad kyl/frys (Elektrolux 2001). Rostfri bänkskiva samt skiva i mörkt betsat trä. Svart smalt kakel ovanför bänk och vitlackad skåpsinredning samt spotlights. På golvet ligger en fin ekparkett och vid matplatsen finns en fin tapet med mönster Vårklocka av Josef Frank.

Duschrum

Ljust och fräscht duschrum som renoverades och helkaklades i samband med stambytet 2005. Dimbara spotlights i tak, på golvet ligger en mörkare gråbeige klinkers och på väggarna en ljusare kakelplatta. Utrustat med wc-stol, handfat, högskåp (-13) och dusch.

Välkommen till Brf Fenix och Kyrkogatan 9a!

Här finner du en rymlig etta med 43 väldisponerade kvadratmeter. Stort rum med sovalkov och riktigt kök med plats för matbord.
Ljusa fräscha ytskikt, låg månadsavgift och bästa tänkbara centrumläge.

Välkomnande entréhall med gott om plats för avhängning. Här finns fyra stycken rejäla garderober med generösa förvaringsmöjligheter för ytterkläder och dylikt.
Till vänster finner vi duschrummet. Detta renoverades och helkaklades i samband med stambytet 2005 med ljusa och fräscha färger.
Rakt fram från hallen sett hittar vi köket som har gott om både förvaring och arbetsyta. Köket har under senare år renoverats med nytt kakel och vitvaror och här finns gott om utrymme för ett större matbord vid fönstret. På golvet ligger ett fint parkettgolv i ek och vid matplatsen finns en snygg fondtapet med mönster av Josef Frank.
Stort och luftigt vardagsrum med sovalkov och klädkammare vilket gör rummet rymligt och lättmöblerat. Längs ena väggen finns ett charmigt burspråk med stora fönsterpartier som ger ett härligt ljusinsläpp. Gott om plats för en större soffgrupp och tv-möbel och i sovalkoven finns utrymme för en dubbelsäng. Rymlig klädkammare för extra förvaring. På golvet ligger även här en fint bevarad ekparkett och väggarna är vita med en ljus fondtapet i sovalkoven.

Genomgående fina ytskikt såsom ekparkett i både kök, hall och vardagsrum. Ljusa vita väggar med undantag av den stilrena fondväggen i köket.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 5, hiss finns

Avgift

2 241 kr inkl värme, VA, kabel-TV & sophantering

Driftskostnad

3 800 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 800 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

1,61907%

Andel av årsavgiften

1,61907%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadsår

1962

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 10 november 2008
Energiprestanda: 115 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Lagerkrantz nr 18

Övrigt

Till lägenheten finns ett större vindsförråd att disponera samt ett gemensamt förråd för varje våningsplan.

Förening

Namn

HSB Brf Fenix

Antal lägenheter

43

Parkering

I huset finns ett garage 25 platser. Separat kösystem tillämpas.

Renoveringar

2013: Renovering av balkonger
2010: Fasadrenovering, miljörum samt verkstad/förråd
2008: Energideklaration samt låsbyte
2005: Stambyte samt renovering badrum
2000: Fönsterbyte, byggnadslov för inglasning av balkonger
1999: Fjärrvärme

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Övrigt

Föreningen är medlem i HSB Sydost. En medlemsavgift om 500 kr/person tillkommer vid inträde i föreningen. Vid belåning av bostadsrätten tillkommer en pantsättningsavgift motsvarande 1 % av prisbasbeloppet, f.n. 448 kr.

Bostadsrättstillägg bekostas kollektivt av föreningen.

Om området

Trossö

Karlskrona har en väl bevarad stadsplan med barockens breda gator och paradbyggnader, men fascinerar också genom sin närhet till havet. Staden är byggd på flera öar, som under århundradenas lopp byggts samman genom igenfyllningar av sund och vikar.

Trossö är en ö i Karlskrona skärgård, och utgör Karlskronas centrum. Trossö ligger i söder och staden Karlskrona utgörs även av andra öar, såsom Stumholmen, Saltö och Pottholmen. Sevärdheter på Trossö är Sveriges största torg (Stortorget), Marinbasen, Amiralitetskyrkan med Gubben Rosenbom och varvet. Trossö räknas, liksom Karlskrona i helhet, till världsarvet Örlogsstaden Karlskrona och har även en stolt marin historia.

Kommunikation

På Trossö finns både resecentrum med busstrafik till bl.a Kalmar, Ronneby och Karlshamn.
Bussar till de olika närområdena, såsom Saltö, Pantarholmen och Lyckeby, går ofta och med ca 15 minuters mellanrum. Till orter längre ut, såsom Jämjö, Rödeby och Nättraby, går bussarna med ca 30 minuters mellanrum.
På Trossö finns även järnvägsstationen, härifrån tar dig med lätthet till Malmö och över till Köpenhamn och Helsingör med avgång varje timme från tidig morgon till sen kväll. Tåg finns även till Emmaboda för resande till bl.a Växjö och Stockholm.

Närservice

Det finns två större livsmedelsaffärer på Trossö samt flertalet mindre närbutiker. Stort utbud av postservice, apotek samt vårdcentral.

Parkering

Karlskrona centrum är indelat i två parkeringszoner; röd och grön zon, där den röda zonen är de mest centrala parkeringarna runt Stortorget och kring Hoglands park.
På gator inom Trossö är parkeringar stängda för service, till exempel gatustädning, några timmar en dag i veckan.
På Trossö finns 4 stycken parkeringshus.

Karta

Hör av dig till Ida Ivarsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad