Manhemsgatan 7, vån 4

Bilder

Som Utgångsbud

1 995 000 kr

Bevaka slutpriset

Manhemsgatan 7, vån 4 , Aspudden , Stockholm

Charmig och mycket väldisponerad 1,5:a i gott skick, attraktivt belägen i trivsamma Aspudden. Lugnt ostört läge mot gård samt en ljus och yteffektiv planlösning. Lägenheten disponeras i dagsläget som en 1:a men kan med enkel hand byggas om till en liten 2:a. Trevliga omgivningar med grönområden och Mälaren inom promenadavstånd samt mycket goda kommunikationer med t-bana och bussar. Stabil förening och stambytt fastighet.

35 kvm, 1,5 rok

Månadsavgift:
2 310 kr inkl bredband, kabel-tv (basutbud), värme & VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
35 kvm
Våning:
4
Lägenhetsnummer:
23
Byggår:
1945
Driftskostnad:
325 kr/månad
Som Utgångsbud:
1 995 000 kr

Mer information

Visningar

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1,5 rum

Boarea

35 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna fina och mycket välplanerade lägenhet belägen på trivsamma Manhemsgatan. Här bor du ostört men ändå med närhet till det mesta av service samt naturområden och Mälaren. Lägenheten har bästa läge högst upp i huset, fri från insyn och har ett stort ljusinsläpp. Möjlighet finns att bygga om lägenheten till en liten 2:a, genom att dela av köket och öppna upp en öppning mot vardagsrummet.

Lägenheten presenterar följande planlösning:

HALL: Entréhall med avhängningsmöjligheter samt två praktiska garderober. Ljusa väggar och fint ekparkettgolv i original.

RUM: Rymligt och ljust rum med ett ostört läge med fönster och fransk balkong mot innergård. Här finns goda ytor för en ordentlig sällskapsdel samt även en praktisk alkov som rymmer en säng. Ljusa väggar och fint ekparkettgolv i original.

KÖK: Bra disponerat och mycket rymligt kök med matplats med utrymme för flera gäster. Stilrent inrett med vita skåpsluckor och vitt kakel ovan svart bänkskiva. Utrustat med spishäll, spisfläkt med kåpa, inbyggnadsugn, diskmaskin samt kyl/frys. Ljusa väggar och mörkt laminatgolv.

BADRUM: Fräscht helkaklat badrum inrett med vitt kakel och ljust klinkergolv. Utrustat med dusch, toalett, handfat, badrumsskåp med spegel och handdukstork. Förberett även för tvättmaskin.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 4, hiss finns ej

Pris

1 995 000 kr Som Utgångsbud

Avgift

2 310 kr inkl bredband, kabel-tv (basutbud), värme & VA

Driftskostnad

3 900 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,50217%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Bostadshus

Byggnadsår

1945 OÅ 1995

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 29 januari 2010
Energiprestanda: 169 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

kv Entitan 16

Övrigt

Till lägenheten hör ett rymligt vindsförråd samt ett mindre källarförråd.

Förening

Namn

HSB:s Brf Rödstjärten i Stockholm

Om föreningen

HSB Brf Rödstjärten i Stockholm bildades 1943 bestående av 132 lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt 21 st lokaler (hyresrätt), utöver detta finns 29 parkeringsplatser med separat kösystem. Föreningens adresser ligger på Vapengatan 3-11, Hägerstensvägen 146-156 samt Manhemsgatan 5-9. Lägenhetsytan i föreningen är på 6 880 kvm.

För den slutliga köparen behövs ett medlemskap tecknas i HSB Stockholm. Medlemsansökan kan göras via HSBs hemsida där man även kan läsa mer om medlemskapet. Länken får ni av mäklaren.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppen (prisbasbeloppet är 46 500 kr för 2019) ca 1 163 kr samt en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet på ca 465 kr som betalas av köparen.

Föreningen har en egen hemsida med bra information: www.hsb.se/stockholm/rodstjarten

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

132

Antal lokaler i föreningen

21

TV och Bredband

Bredband: Föreningen har avtal med Bredbandsbolaget. Bredband ingår i den redovisade avgiften med inräknad kostnad på 125 kr/mån.

Kabel-TV: Grundutbud med cirka tio kanaler från ComHem ingår i avgiften. För ytterligare kanaler tecknas separat avtal med ComHem.

Parkering

Föreningen har ca 29 parkeringsplatser - separat kösystem.

Renoveringar

1995 Byte av både el- och VA-stammar
2009 Underhåll av fasaderna på huset på Vapengatan, Hägerstensvägen och Manhemsgatan
2010 Samtliga tak med underlag byttes
2013 Renovering fasad Hägerstensvägen 154-156
2013 Nya sopskåp med rullkärl samt installerat kärl för matavfall.
2017 Fasadrenovering på Hägerstensvägen 146-156.
2017 Renovering av gästlägenhet.
2018 Fuktmätning badrum.
2018 Trapphusmålning Vapengatan 11.
2018 Byte av järnstaket mot Hägerstensvägen.
2018 Upprustning av trädgårdsytor.
2018 Byte av trapphusbelysning.

Kommande renoveringar/underhåll:
Förening kommer att genomföra fasadrenovering på Vapengatan 3-11 planeras ske inom de närmsta 5 åren. Upprustning av föreningens gemensamma grönytor. Laddningsstolpar för elfordon. Översyn av förenings energiförbrukning. Ommålning av cykelrummen. Se även årsredovisning 2018 för mer info.

Avgiften har höjts med 3% under Q2 2019. Den höjningen är inräknad i den redovisade avgiften.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Föreningens medlemmar har tillgång till övernattningslägenhet som kan hyras för ca 200 kr/dygn. Samlingslokalen ligger på Manhemsgatan 7 och har plats för ca 40 personer. Hobbyrummet, Hägerstensvägen 150, är utrustat med en arbets- och hyvelbänk utrymmet och kan användas för bl a målningsarbeten, slipning m.m. På den gemensamma gården finns två uteplatser och en sandlåda. Föreningen har fyra tvättstugor - en på Manhemsgatan 7, en på Hägerstensvägen 152 samt två på Vapengatan 11. Cykelrum finns i källaren på Vapengatan 3, Manhemsgatan 5 samt Hägerstensvägen 146 och 152.

Om området

Aspudden

Aspudden är en av de äldsta förorterna i Stockholm och karaktäriseras av en charmig småstadskänsla. Här finns mysiga caféer, livsmedelsbutiker, apotek, småbutiker samt restauranger. I Aspudden bor du nära natursköna grönområden och Mälaren. I närheten ligger vackra Vinterviken med kolonilotter och Vintervikens Trädgårdscafé som på sommaren har matservering och temakvällar. Här finns även företaget Winterviken som har café med uteservering på sommaren, festvåning och konferenser.

Nere vid Mälaren finns välbesökta platser för promenader, bad och fina klipphällar som kan avnjutas med solnedgång. På kort gångavstånd ligger även sjön Trekanten med badplats, på vintern plogas isen för skridskoåkning. I närområdet ligger Liljeholmens centrum med stor galleria med gott om utbud med affärer och restauranger. Goda kommunikationer och närhet till City.

För barnfamiljer finns den mycket populära Aspuddsparken med olika djur att titta på, minigolf och utmaningar i klätterställningarna m.m. På helgerna finns möjlighet till korvgrillning, ponnyridning och "Parkfiket" där man kan köpa bl.a. fika och korv. Under vintern är det livlig aktivitet i pulkabackarna och på sommaren fylls plaskdammen på för svalkande dopp för de små. Bredvid parken ligger Aspuddens IP som har fotbollsaktiviteter för barn från 5-års ålder och upp till A-trupp.

Kommunikation

I området finns två tunnelbanestationer - Aspudden och Örnsberg. Det tar ca 12-14 min in till T-centralen. Flertalet bussar trafikerar området.

Närservice

Kort gångavstånd till Telefonplan med Konstfack, SATS Sportclub, serviceutbud såsom apotek, livsmedelsaffär, restauranger (bl a den omskrivna restaurangen Landet), jourlivs m.m.

Parkering

Under 2017 har kommunen infört nya parkeringsregler som innebär att det blir parkeringsavgifter och boendeparkering i området. Mer info finns på: http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/parkeringstillstand/Boendeparkering/

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Johan Lundberg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad