Cedergrensvägen 30

Bilder

  • Såld!

Cedergrensvägen 30 , Telefonplan , Stockholm

Gavelläge, ljus och fint renoverad är några ord som beskriver denna trivsamma minitvåa. Bra läge med begränsad insyn, genomgående planlösning med fönster i tre väderstreck. Charmig funkisstil i mycket populärt område. Stabil förening bildad 1940 i centrala LM-staden i Midsommarkransen vid Telefonplan. Bostaden är i gott skick och har fina detaljer som bevarats sedan byggåret som fönster, innerdörr och fönsterbrädor. I hallen finns bra förvaringsutrymmen i tre platsbyggda garderober med överskåp. Rymligt vardagsrum som har plats för både soffa och skrivbord, vardagsrummet har avdelats för att skapa ett separat sovrum med skjutdörr. Väldisponerat kök som har gott om arbetsytor och förvaring samt plats för matbord. Planlösningen gör att boendet passar för såväl en som två personer. Flexibelt tillträde.

På baksidan av huset finns gräsytor för rekreation, i trapphuset finns en gemensam balkong som delas med övriga fem lägenheter i trappuppgången. Stor förening med stabil ekonomi som erbjuder många faciliteter som övernattningslägenhet, föreningslokal, hobbyrum m.m.

Bostaden ligger på en trivsam gata med ca 5 minuters gångavstånd till tunnelbanan och bussar. På kort gångavstånd ligger Svandammsparken som är områdets egna Central Park med gott om utrymme för soldyrkare och picknicksugna. En promenad tar dig också till Vinterviken eller Örnsbergs klippor där du kan bada eller paddla kajak. Kransen kan även stoltsera med en alldeles egen kvartersbiograf och ett kulturcenter som drivs utav kulturföreningen Tellus. I området ligger bla Konstfack och många populära matställen såsom Svenska Sushiköket, Svenska Hamburgerköket, Restaurang Landet och Nalle & Kroppkakan.

35 kvm, 1,5 rok

Månadsavgift:
2 235 kr inkl Bredband (50 Mbit/s), kabel-TV (grundutbud), värme & VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
35 kvm
Våning:
2
Byggår:
1940
Driftskostnad:
277 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1,5 rum

Boarea

35 kvm

Rumsbeskrivning

Lägenheten presenterar följande planlösning:

Hall
Central hall med avhängningsmöjligheter samt bra förvaring i form av tre platsbyggda garderober med tillhörande överskåp. Målade väggar, parkettgolv.

Kök
Fint renoverat och praktiskt kök med gott om utrymme för förvaring. Bra arbetsytor på båda sidorna av köket. Köksbänkar i laminat, ovanför vid diskbänken sitter vit mosaik. Den maskinella utrustningen består utav kombinerad kyl/frys, fläkt och spis med ugn. Målade väggar, laminatgolv.

Vardagsrum
Fint och ljust vardagsrum med ljusinsläpp från stort fönster. Här finns utrymme för både soffa och skrivbord. Målade väggar, parkettgolv.

Sovrum
Mysigt sovrum med plats för mindre dubbelsäng. Praktisk skjutdörr in till sovrummet. Målade väggar, parkettgolv.

Badrum
Litet fönster ger behagligt ljusinsläpp. Dusch, duschvägg i glas, wc, badrumsskåp med spegeldörrar, badrumshyllor och handfat med underskåp. Kaklade/målade väggar och klinkergolv.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 235 kr inkl Bredband (50 Mbit/s), kabel-TV (grundutbud), värme & VA

Driftskostnad

3 324 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 256 kr
Försäkring: 1 068 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,0017133%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Bostadshus

Byggnadsår

1940 Oå 1995

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 februari 2019
Energiklass: G
Energiprestanda: 212 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

Till bostaden hör ett förråd på entréplan. I lägenhetsregistret är bostaden registrerad som 1 rum och kök.

Förening

Namn

Brf Tele

Om föreningen

Brf Tele registrerades redan 1940 och består av ca 486 bostadsrätter, ca 30 hyreslägenheter, dessa hyresrätter utgör en dold tillgång och ger tillskott i föreningens kassa vid försäljning/ombildning. 2 BR-lokaler och 38 hyreslokaler. Marken upplåts med tomträtt.

En överlåtelseavgift tas ut från föreningen från köparen på ca 1 163 kr (2,5 % av prisbasbeloppet som ligger 46 500 kr för 2019). Ev. pantsättningsavgift tas ut av föreningen på ca 465 kr (1% av prisbasbeloppet) betalas av köparen.

Föreningens hemsida: www.brftele.se

Gemensamma utrymmen:

- Föreningslokal som medlemmar kan boka för fester, möten med mera är belägen i hus 25 på Pingstvägen 25. Den rymmer som mest cirka 30 sittande gäster. Kostnad för nyckel är 300 kr (samma nyckel som till bastun). Hyra per tillfälle är 200 kr.

- Bastu: I anslutning till föreningslokalen ligger en bastu som medlemmar kan boka. Kostnad för nyckel är 300 kr (samma nyckel som till föreningslokalen).

- Grovsop-/miljörum: Kransbindarvägen 41.

- Tvättstuga: En gemensam tvättstuga finns på Pingstvägen 34. Den har nio tvättmaskinsgrupper med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp, vilket ger inalles arton tvättmaskiner, nio torktumlare och nio torkskåp. Samt två kallmanglar. Utöver detta även en grovtvättmaskin med tillhörande torkrum. Årlig kostnad för att nyttja tvättstugan är 300 kr. Engångskostnad för passerbricka är 200 kr.

- Föreningen har tre gästlägenheter belägna i hus 16 på Pingstvägen 34. Hyra per dygn är 300 kr.

- Föreningen har 21 cykelrum. Kostnad för nyckel är 300 kr.

- Hobbyrum är beläget i hus 16 på Pingstvägen 34. Medlemmar kan utan kostnad låna nyckel till hobbyrummet.

Antal lägenheter

516

Antal hyresrätter

33

Antal lokaler i föreningen

40

TV och Bredband

ComHems basutbud för tv ingår i avgiften, digital-TV-box och extra kanaler bekostar den boende. Bredband via ComHem ingår i avgiften med 50 Mbit/sek, för den som vill går att tecknat till separat avtal för högre hastighet. Förutsättningar finns också för uppkoppling via telefonjack (ADSL/VDSL).

https://www.comhem.se/bredband

Parkering

Det finns ca 43 st parkeringsplatser som kan hyras för ca 150 kr/mån (ett fåtal platser) utan el och ca 375 kr/mån med el samt 31 st garageplatser som kan hyras för ca 675-725 kr/mån. Till parkerings- och garageplatserna är det separat kösystem.

Renoveringar

På föreningens hemsida finns en detaljerad lista på underhåll (www.brftele.se):
1993-1996 Stambyte.
1993-1996 Utvändig fasadrenovering
1993-1996 Nya ledningar och jordade uttag.
1997 Fjärrvärme indraget
2004-2009 Omläggning av alla tak (30 st)
2003-2006 Ommålning av fönster.
2005 Stamspolning.
2014 Renovering av gästlägenheterna.
2015 och framåt: Målning Trapphus (tidsplan för alla byggnader fram till ca 2018/2019)
2014-2015 Byte av stamventiler.
2014/2015 Stamspolning.
2015 Renovering av föreningens entréportar fortgår.
2015/2016 Totalrenoverad tvättstuga med ny maskinpark.
2013-2018.Målning trapphus Bättringsarbeten görs kontinuerligt.
2018 Nya portlås med beröringsfria läsare och kodlås.

Planerade/kommande renoveringar:

Fönster: Utvändig målning 2017- (pågående).
Åtgärder efter OVK under 2017-2019.
Lackering av entréportar 2014- (pågående).

För sommaren 2019 gäller utvändig fönstermålning i två av föreningens kvarter och renovering av ett antal portar.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Nej. Upplåts med tomträtt

Kontaktperson

Expeditionen

Telefon

08-645 35 30

Om området

Telefonplan

Välkommen till ett fantastiskt område med många möjligheter och närheten till allt du kan tänka dig!
Telefonplan genomgår just nu sin största förändring sedan LM Ericsson satte sin prägel på området. Här finns goda förutsättningar att smälta samman klassisk industrimiljö med framtida arkitektur och utveckla något helt nytt. De tre kvarteren Telefonfabriken, Tvålflingan och Timotejen skapar en varsam blandning av nyproducerade bostäder och befintliga industrifastigheter som omvandlas till unika lägenheter. Här bor du bara ett stenkast från city mitt bland kulturkvarteren med en blandning av det lugna gemytliga och det moderna och trendiga.

Restauranger i närheten är Amazing India, Nygammalt, välrenommerade Landet, Svenska Sushiköket samt nyöppnade Svenska Hamburgerköket som blivit en succé och drar folk från hela Stockholm. Du hittar även flertalet restauranger vid Designens hus.

Varför inte köpa med frukost från Söderbergs gamla Bageri att avnjuta i någon av områdets parker och grönområden? Exempelvis i vackra Svandammsparken med stor gräsyta och plaskdamm gjord för fina sommardagar och mysiga picknickar. Runt hörnet hittar du även anrika biografen Tellus som varje vecka har filmvisningar och jazzspelningar, vilket de även arrangerar ute i parken på somrarna.

Barnfamiljer erbjuds en bekväm närhet till ett flertal olika förskolor, skolor, lekplatser, 4H-gårdar/parklek och andra typer av utemiljöer för barn. Förskolor i närheten är bl. a. Timotejen, Smeden, Silvergranen, LM gården och Paletten. Attraktiva Västbergaskolan finner du på mindre än 100 m avstånd.

För de idrottsintresserade finns Västberga IP, Brännkyrkahallen och stora friluftsområden kring Vinterviken och Mälaren. Flertalet träningscentra som Sats, Puls och Träning, Mitt Gym samt Sthlms klättercenter finns inom fem minuters gångavstånd.

Kommunikation

Tunnelbanestation Telefonplan utgör röd linje. Med endast två minuters gångavstånd till tunnelbanan tar du dig till T-centralen inom bara 14 min. På Telefonplan finner du även ett antal busslinjer som tar dig mot bl. a. Fridhemsplan, Älvsjö och Bagarmossen. Busshållplats finns utanför porten.

Närservice

Närservice som finns är bl.a. apotek, vårdcentral, BVC, Försäkringskassan, Hemköp (öppet till 23), Västberga Handelsplats med bl.a. Coop Forum. Vid torget hittar du även kulturhuset Midsommargården och bibliotek. Du har även nära till ett flertal olika frisörer, skomakare, kemtvätt m.m. På gång- eller cykelavstånd finns Liljeholmstorget samt Hornstull med stort utbud av shopping och affärer. Från området tar det ca 10 min med bil till SKHLM i Skärholmen och IKEA Kungens Kurva.

Karta

Hör av dig till Jennie Göthlin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad