Sigurd Rings Gata 10

Bilder

  • Såld!

Sigurd Rings Gata 10 , Aspudden , Stockholm

Varmt välkomna till en unik och välplanerad bostad i ett ostört och insynsskyddat läge med egen entré och uteplats. Här får man en känsla av att man bor i radhus, med natur och grönska inpå knuten. Tack vare det ostörda läget, och den lugna omgivningen är lägenheten bra ljudisolerad. På den härliga uteplatsen kan man njuta av förmiddagssol och härliga grillkvällar. Bostaden har renoverats modernt, med ljusa ytskikt och färgsättning. Lägenheten ligger i ett av Aspuddens mest attraktiva och ostörda lägen, med närhet till naturområden, Mälaren samt populära Vinterviken och med bra gångavstånd till kommunikationer och service.

- Uteplats
- Egen entré
- Ostört läge
- Radhuskänsla
- Klädkammare
- Smakfullt renoverad
- Välplanerad lägenhet
- Separat badrum & wc
- Stabil & trivsam förening
- Lättillgängligt cykel- och barnvagnsförråd
- Ägarna nyttjar ett förråd samt en s.k matkällare
- Övernattningslägenhet finns att hyra i föreningen

Ta tillfället i akt och köp en unik lägenhet, i ett av Aspuddens bästa området!

56 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 641 kr Inkl värme, VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
56 kvm
Våning:
0
Driftskostnad:
750 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

56 kvm

Rumsbeskrivning

Välplanerad lägenhet med kök och matplats i delvis öppen planlösning till vardagsrummet som bjuder på fönster i två väderstreck. Ett stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng och garderober. Lägenheten har en stor klädkammare som kan användas till förvaring alternativt studio eller kontor. Stort helkaklat duschrum med kombinerad tvättmaskin samt bra arbetsyta och förvaringsskåp. Separat och helkaklat wc. Rymlig hall med bra avhängningsyta. Lägenheten är genomgående vitmålad med läckra integrerade spotlights i kökets och sovrummets tak, på golvet ligger en slipad och vitlackad parkett. Från entrén traskar man ut i total grönska och till den insynsskyddade uteplatsen. Välkomna till ett modernt, unikt och välplanerat hem att trivas i!

Lägenheten presenterar följande planlösning:

KÖK:
Charmigt kök med gott om arbetsyta och plats för matbord till flertalet middagsgäster. Köket är modernt med kaklade väggar i ljus mosaik, vit skåpsinredning och öppna hyllplan. Maskinell utrustning består av kyl/frys, köksfläkt, diskmaskin samt spis. Integrerade spotlights i taket. Kök och matplats med delvis öppen planlösning till vardagsrummet vilket ger hela lägenheten en härlig rymd och social känsla.

VARDAGSRUM:
Lättmöblerat vardagsrum i gavel med fönster i två väderstreck helt insynsskyddat och mot lummig omgivning. Vitmålade väggar samt slipad och vitlackad parkett.

SOVRUM:
Stort sovrum med bra förvaring i garderober längs vägg. Här får man plats med en dubbelsäng samt sidobord alt övrig möblering som tex en byrå. Vitmålade väggar samt slipad och vitlackad parkett. Integrerade spotlights i tak ovan säng. Fönster mot husets baksida och grönskande omgivning.

KLÄDKAMMARE/STUDIO:
Intill kök och vardagsrum finns en praktisk klädkammare som idag nyttjas till musikstudio. Här får enbart fantasin avgöra huruvida detta smarta utrymma skall nyttjas. Vitmålade väggar samt slipad och lackad parkett.

DUSCHRUM:
Duschrum med kaklade väggar samt snyggt matchande mosaik på golv. Här finns dusch samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare från 2018. Bra arbetsbänk ovan den maskinella utrustningen samt förvaring genom öppna hyllplan. I duschrummet finns golvvärme.

WC:
Separat WC med tvättställ, wc, samt spegelskåp. Vit kakel på väggar med grå bord samt grå klinker på golv.

HALL:
Välkomnande hall med vitmålade väggar och grått klinkergolv, med bra plats för både hatt- och skohylla.

UTEPLATS:
Den trivsamma uteplatsen ligger i ett ostört läge med förmiddagssol och grönskande omgivning. Här finns det gott om plats för utemöbler och blomlådor.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

0 av 4, hiss finns ej

Avgift

3 641 kr Inkl värme, VA

Driftskostnad

9 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 9 000 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Utöver angivna driftkostnader tillkommer hemförsäkring. Kostnad för hemförsäkring varierar beroende på val av försäkringsbolag. Säljarna betalar idag 3857 kr/ året för hemförsäkring. FIBER är indraget i huset. Fiberabonnemang har säljarna via Ownit. Fiberabonnemang ingår ej i månadsavgift.

Andel i föreningen

3,14529%

Andel av årsavgiften

3,07976%

Reparationsfond

0 kr

Förening

Namn

Brf Vinteraspen

Om föreningen

Föreningen innehar med tomträtt fastigheten Ankungen 1. Byggnaderna är uppförda 1948-1949. Fastigheternas adresser är Sigurd Rings Gata 10-12 i Hägersten och består av 35 st lägenheter varav 33 st upplåts med bostadsrätt och 2 st med hyresrätt. Hyresrättslägenheterna kommer att säljas och inbringa ett gott tillskott till föreningens kassa. Föreningen har även 1 st lokal och 11 st parkeringsplatser, kostnad för parkering är ca: 500 kr/mån. Föreningens medlemmar har tillgång till ett övernattningsrum beläget i port 12. I föreningen finns en tvättstuga med två maskiner, två torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Det finns även barnvagnsrum och cykelrum.

Fastigheten är mycket välskött och följande renoveringar är gjorda:

Vatten och avloppsstammar byttes år 1999.
Trapphuset i port nr 10 renoverades 2006.
OVK besiktning genomfördes år 2006.
Fasad (delvis) och tak renoverades år 2007.
Spolning av V/A stammar 2009.
Fönsterbyte utvändigt 2012
OVK-besiktning 2014

Kommande renoveringar:
Dränering av grunden planeras för både 10:an och 12:an.
På sikt arbetar föreningen för att skaffa solpaneler på taken, vilket gynnar både miljön och på sikt sänker el-kostnaderna.

TV och Bredband

Kabel-tv via ComHem.
Bredband via IP-Only.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Föreningen innehar med tomträtt fastigheten Ankungen 1 i Stockholms kommun. Fastigheten är upplåten med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Stockholms kommun. Avtalet gäller oförändrat i tio år t.o.m. 2026. Se årsredovisning.

Om området

Aspudden

Aspudden är en av de äldsta förorterna i Stockholm och karaktäriseras av en charmig småstadskänsla. Här finns mysiga caféer, livsmedelsbutiker, apotek, småbutiker samt restauranger. I Aspudden bor du nära natursköna grönområden och Mälaren. I närheten ligger vackra Vinterviken med kolonilotter och Vintervikens Trädgårdscafé som på sommaren har matservering och temakvällar. Här finns även företaget Winterviken som har café med uteservering på sommaren, festvåning och konferenser. Nere vid Mälaren finns välbesökta platser för promenader, bad och fina klipphällar som kan avnjutas med solnedgång. På kort gångavstånd ligger även sjön Trekanten med badplats, på vintern plogas isen för skridskoåkning. I närområdet ligger Liljeholmens centrum med stor galleria med gott om utbud med affärer och restauranger. Goda kommunikationer och närhet till City. För barnfamiljer finns den mycket populära Aspuddsparken med olika djur att titta på, minigolf och utmaningar i klätterställningarna m.m. På helgerna finns möjlighet till korvgrillning, ponnyridning och "Parkfiket" där man kan köpa bl.a. fika och korv. Under vintern är det livlig aktivitet i pulkabackarna och på sommaren fylls plaskdammen på för svalkande dopp för de små. Bredvid parken ligger Aspuddens IP som har fotbollsaktiviteter för barn från 5-års ålder och upp till A-trupp.

Kommunikation

I området finns två tunnelbanestationer - Aspudden och Örnsberg. Det tar ca 12-14 min in till T-centralen. Flertalet bussar trafikerar området, bla 161 (Gröndal-Bagarmossen).

Närservice

Kort gångavstånd till Telefonplan med Konstfack, SATS Sportclub, serviceutbud såsom apotek, livsmedelsaffär, restauranger (bl a den omskrivna restaurangen Landet), jourlivs m.m.

Parkering

Under 2017 har kommunen infört nya parkeringsregler som innebär att det blir parkeringsavgifter och boendeparkering i området. Mer info finns på: http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/parkeringstillstand/Boendeparkering/

Karta

Hör av dig till Philip Johansson Krajacic för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad