Selmedalsringen 16, 6 tr

Bilder

  • Såld!

Selmedalsringen 16, 6 tr , Hägerstenshamnen/Örnsberg , Stockholm

Hörnläge med vy mot grönska och sjöglimt av Mälaren, inglasad balkong, hiss, begränsad insyn på lugn återvändsgata är några ord som beskriver denna trivsamma lägenhet. Här njuter man av badrocksavstånd med bara 1 minut ner till Mälaren med badbrygga för ett kvälls- eller morgondopp, vackra Vinterviken med promenadstråk vid vattnet och fina grönområden.

Näst högst upp ligger denna inbjudande bostad med bra planlösning med stora fönsterpartier både i kök och vardagsrum som bjuder på härligt ljusinsläpp. Trevligt samband mellan kök och vardagsrum skapar en stor social yta. Rymligt kök med bra förvaring och arbetsytor. Stort vardagsrum med gott om utrymme för stor soffgrupp. Den möblerbara inglasade balkongen är en egen oas för en kaffe eller för att sitta och njuta av utsikten. Två bra disponerade sovrum. Badrummet är väl tilltaget med badkar, tvättmaskin och torktumlare. I bostaden är det gott om förvaring i garderober och förråd/klädkammare. Idag finns det ett utrymme som används som förråd men som även kan användas som lyxig "walk-in-closet" eller arbetsrum.

Kort gångavstånd till bageri, lekparker, matbutik, gym och restauranger. Mycket goda kommunikationer med t-bana och buss på cirka 5 minuters promenad. Ett stenkast bort ligger Fågelparken med utmaningar för de små. I området finns en stor lekplats Arken parken, på sommaren fylls plaskdammen på för svalkande dopp för de små. Vid Arkenparken ligger populära Hägerstenshamnens skola från förskoleklass upp till 6:an. Kort gångavstånd till två "4H gårdar" - Eolshäll och Aspuddsparken med olika djur att titta på och aktiviteter för de små. Är du en båtfantast finns två båtklubbar på ca 1-4 minuter gångavstånd från lägenheten.

85 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 066 kr inkl kabel-TV (basutbud), bredband, värme och VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
85 kvm
Våning:
6, hiss finns
Byggår:
1990
Driftskostnad:
744 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

85 kvm

Rumsbeskrivning

Följande planlösning presenteras:

Hall
Avhängningsmöjlighet direkt vid dörren. I anslutning till hallen finns lägenhetens förråd som går att disponeras som förråd eller "walk-incloset". Hallen har mörkgrått klinkergolv, väggarna är målade i vitt. Garderoben som står i hallen ingår ej.

Badrum
Fräscht badrum med klinkergolv med golvvärme och vita kaklade väggar. Badkar, wc, handfat med kommod, väggspegel, handdukstork samt tvättmaskin, torktumlare med praktisk avlastningsbänk med överskåp ovanför.

Kök
Här finns plats för stort matbord med utsikt mot grönska och vy mot Mälaren. Fullutrustad maskinpark i rostfritt bestående av kyl/frys, integrerad micro och ugn i arbetshöjd, hällspis, fläkt samt integrerad diskmaskin. Vita skåpluckor och glasmosaik ovan bänkskivorna i laminat. Ekparkett och målade väggar. I taket sitter infällda spots.

Vardagsrum
Ljust och stort vardagsrum med utrymme för stor soffa. Den centrerade placeringen av rummet gör att alla rum utgår från vardagsrummet. Här ligger ekparkett och väggarna är vitmålade. Utgång till den härliga inglasade balkong med utsikt mot grönska och sjöglimt av Mälaren, eftermiddagssol.

Sovrum 1
Gott om plats för dubbelsäng samt bra förvaring i garderober med skjutdörrar. Ekparkettgolv och målade väggar.

Sovrum 2
Utrymme för större säng. Ekparkett och målade väggar..

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 7, hiss finns

Avgift

5 066 kr inkl kabel-TV (basutbud), bredband, värme och VA

Driftskostnad

8 931 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 5 880 kr
Försäkring: 3 051 kr
Beräknat antal personer: 4

Andel i föreningen

0,9223%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1990

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 9 juni 2009
Energiprestanda: 98 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas + 1-glas

Övrigt

Tillgång till cykel-/barnvagnsrum. Föreningen har två välutrustade tvättstugor.

Förening

Namn

Brf Hägerstenshamnen nr 4

Om föreningen

Föreningen består av tre bostadshus med totalt 106 lägenheter och två lokaler (uthyrda med bostadsrätt). Byggnaden uppfördes av JM i början av 1990.

Föreningen har två gemensamma tvättstugor som ligger på Selmedalsringen 8 och 12.

Festlokal & övernattningslägenhet i finns i port 10. Lokalen kan hyras för 300 kr/dygn inkl. egen städning. Lokalen erbjuder bord och stolar för 20 personer. Dessutom finns övernattningsmöjlighet för sex personer (max 4 dygn/mån). Det finns badrum med toalett och dusch samt ett minikök med bardisk.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 3,5% av prisbasbeloppen (prisbasbeloppet är 46 500 kr för 2019) ca 1 628 kr samt en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet på ca 465 kr som betalas av köparen.

Se föreningens hemsida för mer information www.hagerstenshamnen4.se

Antal lägenheter

106

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

Bredband och kabel-tv via Ownit och Comhem ingår i avgiften.

Parkering

Parkeringsdäck och parkeringsgarage

Parkeringsdäck och parkeringsgarage hanteras av samfällighetsföreningen Träpatronen. Mer information finns på Träpatronens hemsida: https://www.hagerstenshamnen.se/

Gästparkeringen
Har P-automat, som kan hantera betalning med såväl kort som kontanter. Avgiften är ca 12:-/timme alternativt 85:-/dygn.

Renoveringar

2016 Byta av hissar i port nr 8 och nr 16.
2016 Renovering av värmesystem och markarbeten.
2016 Ombyggnad av förskolelokal.
2016 OVK genomförd.
2016 Upprustning av delar av trädgården.
2016 Byte av en ventilationsfläkt.
2015 Renovering av ett yttertak.
2015 Isolering och rensning av krypgrund vid port 16.
2015 Radonmätning.
2015 Byte tappvattenventiler och injustering av handdukstorkar.
2015 Nytt låssystem för allmänna nycklar.
2014 Ny fjärrvärmecentral
2014 Ombyggnad av lokaler till 6 st bostadsrätter.

Kommande renoveringar:: planering att installera solceller, renovering av trapphus, renoveringa av träfflokal och stamspolning.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1628 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Hägerstenshamnen/Örnsberg

Lugnt och naturnära kvarter beläget alldeles invid Mälaren. Inpå knuten finns mysiga promenadstråk längs vattnet, båthamn, klippbad, populära Vinterviken med koloniträdgårdar m.m. Området lämpar sig för såväl barnfamiljer som äldre och det är närhet till allt från kommunikationer till service. Kort promenadavstånd till både Axelsbergs- och Örnsbergs Centrum med t-bana, livsmedelsbutiker, restauranger m.m. Husen i området Hägerstenshamnen stod klara under åren 1989- 1990.

Kommunikation

Kort gångavstånd till Örnsbergs och Axelsbergs tunnelbana, det tar ca 13-16 minuter in till Slussen.

Närservice

I området finns restauranger, cafeér och mataffär m.m. I närbelägna Liljeholmen har Stockholms galleria med stort utbud av shopping och diverse förnödenheter. Grundskola, dagis och förskolor finns i området.

Parkering

I garage och på parkeringsdäck finns totalt 240 p-platser, se samfällighetens hemsida för information om kö och priser. Gästparkering finns på parkeringsdäcket, Selmedalsringen 6. Den är avgiftsbelagd dygnet om och p-biljett köpes i biljettautomat. Priset är 5 kr/tim.

Karta

Hör av dig till Jennie Göthlin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad