Torsten Alms gata 7

Bilder

  • Såld!

Torsten Alms gata 7 , Aspudden , Stockholm

Välkommen till en välplanerad etta med riktigt bra förvaringsmöjligheter. Lägenheten ligger i fritt läge med Aspuddsparken som närmaste granne. Dessutom är den belägen i stabil förening med låga avgifter.

Lägenheten har bland annat en väldigt fin balkong i söderläge och en stor klädkammare. Precis utanför lägenheten har du dessutom tillgång till två stora förråd!

Precis över vägen finns en närbutik, och på promenadavstånd finns Aspuddens centrum med övrigt serviceutbud med bland annat apotek, restauranger och en ICA-butik med generösa öppettider. Här finns även tunnelbana som tar dig in till Södermalm på bara några minuter.

Välkommen på visning!

38 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
1 931 kr inkl värme och VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
38 kvm
Våning:
0
Byggår:
1949
Driftskostnad:
476 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

38 kvm

Rumsbeskrivning
Entré

Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter. Från hallen kommer du in i klädkammaren. Vitmålade väggar och säkerhetsdörr.

Klädkammare

I direkt anslutning till entrén finns en riktigt stor och bra klädkammare som rymmer väldigt mycket kläder och andra saker. Utöver klädkammaren finns även två rymliga förråd på samma våningsplan som lägenheten.

Inre hall

Ljus och rymlig inre hall med plats för bland annat skrivbordshörna. Här ligger samma fina golv som i både hall och kök, och väggarna är målade i en ljus färg.

Kök

Praktiskt kök med bland annat diskmaskin, spis, mikrovågsugn och kyl/frys. Skåpsluckorna är svarta och ovan bänkytorna sitter vitt kakel. I fönstret finns ett fönster som släpper in mycket ljus.

Vardagsrum

Stort och trevligt vardagsrum med gott om plats för soffa och annat möblemang. Från vardagsrummet når du ut till balkongen. Väggarna är målade i en modern ljusgrå färg och på golvet ligger ett mörkt parkettgolv. Här finns även en praktiskt sovdel med stor plats för dubbelsäng och möjlighet att dessutom bygga en smart sovalkov.

Badrum

Fint badrum som kaklades och klinkades i samband med stambytet. Ljusa färger i vitt och grått. Badrummet är försett med duschhörna, toalett, handfat och tillhörande kommod, tvättmaskin samt ett trevligt fönster.

Balkong

Från vardagsrummet når du den rymliga balkongen som ligger i söderläge. Här ligger en trätrall och det finns gott om plats för utemöbler. Balkongen ligger i ett väldigt fritt läge med skog och Aspuddsparken precis intill.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

0 av 3, hiss finns ej

Avgift

1 931 kr inkl värme och VA

Driftskostnad

5 720 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 800 kr
Försäkring: 1 320 kr
Övrigt: 2 600 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Uppgifterna bygger på uppskattning. Posten övrigt avser gaskostnad.

Andel i föreningen

1,34579%

Andel av årsavgiften

1,38715%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1949

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 december 2008
Energiprestanda: 184 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Kondoren 1

Övrigt

Till lägenheten hör nyttjanderätten till två stora källarförråd som ligger väldigt nära lägenheten.

Förening

Namn

Brf Torsten Alm 5-17

Om föreningen

Brf Torsten Alm 5-17 ombildades 2010. Föreningen består av 52 lägenheter, varav ca 4 st hyresrätter. Dessa hyresrätter utgör en dold tillgång och ger tillskott i kassan vid försäljning/ombildning. Föreningens ekonomi är god och man har de senaste åren amorterat en hel del på sina lån.

Byggnaderna renoverades år 2001 och fick nyputsade fasader, nya balkonger, nydragna elledningar, renoverade stammar samt nya badrum. Husen är k-märkta vilket innebär att exteriören tillmätts kulturvärde och inte får förändras. De har därmed fått behålla originalfärger samt ursprungliga portar.

Föreningens gemensamma tvättstuga ligger på Torsten Alms gata 11, utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och en mangel.

Föreningen har en egen hemsida med bra information: http://www.torstenalm.se/

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

52

Antal hyresrätter

4

Antal lokaler i föreningen

4

TV och Bredband

Byggnaderna är anslutna till kabel-tv och bredband via ComHem, samt även stadsnätet med ett flertal leverantörer att välja mellan.

Parkering

Föreningen har tre parkeringsplats där det för närvarande är kö.

I området finns parkeringsplatser längs gatorna. Under 2016 införde Stockholm stad avgiftsbelagd parkering där du betalar enligt taxa 4. Se gärna mer information på Stockholm stads hemsida.

Ekonomi

Föreningen planerar inga avgiftsändringar den närmaste tiden

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Aspudden

Aspudden är en av de äldsta förorterna i Stockholm och karaktäriseras av en charmig småstadskänsla. Här finns mysiga caféer, livsmedelsbutiker, apotek, småbutiker samt restauranger. I Aspudden bor du nära natursköna grönområden och Mälaren. I närheten ligger vackra Vinterviken med kolonilotter och Vintervikens Trädgårdscafé som på sommaren har matservering och temakvällar. Här finns även företaget Winterviken som har café med uteservering på sommaren, festvåning och konferenser.

Nere vid Mälaren finns välbesökta platser för promenader, bad och fina klipphällar som kan avnjutas med solnedgång. På kort gångavstånd ligger även sjön Trekanten med badplats, på vintern plogas isen för skridskoåkning. I närområdet ligger Liljeholmens centrum med stor galleria med gott om utbud med affärer och restauranger. Goda kommunikationer och närhet till City.

För barnfamiljer finns den mycket populära Aspuddsparken med olika djur att titta på, minigolf och utmaningar i klätterställningarna m.m. På helgerna finns möjlighet till korvgrillning, ponnyridning och "Parkfiket" där man kan köpa bl.a. fika och korv. Under vintern är det livlig aktivitet i pulkabackarna och på sommaren fylls plaskdammen på för svalkande dopp för de små. Bredvid parken ligger Aspuddens IP som har fotbollsaktiviteter för barn från 5-års ålder och upp till A-trupp.

Kommunikation

I området finns två tunnelbanestationer - Aspudden och Örnsberg. Det tar ca 12-14 min in till T-centralen. Flertalet bussar trafikerar området.

Närservice

Kort gångavstånd till Telefonplan med Konstfack, SATS Sportclub, serviceutbud såsom apotek, livsmedelsaffär, restauranger (bl a den omskrivna restaurangen Landet), jourlivs m.m.

Parkering

Under 2017 har kommunen infört nya parkeringsregler som innebär att det blir parkeringsavgifter och boendeparkering i området. Mer info finns på: http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/parkeringstillstand/Boendeparkering/

I närheten

Livsmedelsbutiker
Strandgruppen AB
320 m
Netto
410 m
Köpcentrum & Gallerior
Liljeholmstorget
1,5 km
Liljeholmstorgets Galleria - Citycon
1,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Aspuddens Skolas Fritidshem
160 m
Grågåsen Förskola
260 m
Kollektivtrafik
Arriva Östgötapendeln AB
1,9 km
Interfleet Technology AB
2,2 km
Grundskolor
Aspuddens Skolas Fritidshem
160 m
Ekensbergsskolan
690 m
Gymnasium
Kung Saga KTT
1,1 km
Elektrikergymnasiet
1,3 km
Universitet & Högskolor
Konstfack
1 km
Teknikhögskolan
1,7 km
Banker
SEB
1,1 km
FOREX Bank
1,5 km
Golfbanor & Golfklubbar
Årsta Golf
3,5 km
Bredängs Minigolf
4,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Puls & Träning Sweden AB
1,1 km
Stockholms Innebandy Center
1,2 km
Simhallar & Utomhusbad
Oxhålsbadet Stora Essingen
1,6 km
Bad Simhall Liljeholmsbadet
2,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Niklas Johnson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte