Sigfridsvägen 9

Bilder

  • Såld!

Sigfridsvägen 9 , Aspudden , Stockholm

Sällan till salu! Stor gavel-4:a i centrala Aspudden som är smakfullt renoverad. Vältänkt planlösning, med ljusa ytskikt och bra ljusinsläpp. Lägenheten har en väldigt låg avgift, stor balkong i bästa solläget, hiss i fastigheten och garage i föreningen!

Lägenheten har genomgående ljust parkettgolv och nymålade väggar. Bra förvaringsmöjligheter via en stor och generös klädkammare. Stort och rymligt kök som är knytpunkten i bostaden, här finns det plats för stort middagsbord.
Tre stora sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring.
Vardagsrummet är väldigt rymligt med en hel fönstervägg, vilket ger ett mycket bra ljusinsläpp!
Bra förening med god ekonomi. Trivsam och barnvänlig innergård samt närhet till naturområden och Mälaren samt kommunikationer och service.

97 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
3 614 kr inkl värme, VA & Bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
97 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
1531
Byggår:
1982
Driftskostnad:
550 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

97 kvm

Rumsbeskrivning

Lägenheten presenterar följande planlösning:

HALL: Välkomnande hall med avhängningsytor för ytterkläder samt mycket god förvaring via en generös klädkammare. Svart klinkersgolv med grå målade väggar. Säkerhetsdörr.

SOVRUM 1: Rymligt sovrum med fint parkettgolv och gråmålade väggar. Gott om plats för både större säng och ett skrivbord.

SOVRUM 2: Stort sovrum med ljust parkettgolv och gråmålade väggar. Finns en garderob och gott om plats för större säng samt mer förvaring om så önskas.

SOVRUM 3: Bra planerat sovrum där man får plats med dubbelsäng och har bra förvaring via tre garderober. Parkettgolv med ljusa väggar.

WC: Svart klinkersgolv med vitt kakel på väggarna. Utrustat med toalett och handfat med kommod.

BADRUM: Fräscht badrum som har mörkt klinkergolv med golvvärme samt vitt kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med: Badkar, handfat med kommod, toalett, kombinerad tvättmaskin/torktumlare, handdukstork, golvvärme.

KÖK: Snyggt och modernt kök som har vitt stavkakel i tegelsättning från diskbänk till tak. Har väldigt bra förvaring via öppna hyllplaner och vita underskåp. Köket är utrustat med: Varmluftsugn, fläkt, diskmaskin, kyl, frys och mikrovågsugn. Vit målade väggar med ljust parkettgolv.

VARDAGSRUM: Stort och ljust vardagsrum med fönster i söderläge som ger mycket bra ljusinsläpp. Från vardagsrummet finns en utgång till en härlig stor balkong med bästa solläge och gott om plats för utemöbler. Vitmålade väggar och ljust parkettgolv.

BALKONG: Stor balkong i soligt söderläge med nytt inlagt trall.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 4, hiss finns

Avgift

3 614 kr inkl värme, VA & Bredband

Driftskostnad

6 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 800 kr
Försäkring: 1 800 kr

Andel i föreningen

1,5244%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Bostadshus

Byggnadsår

1982 oå 2009

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 30 augusti 2011
Energiklass: -
Energiprestanda: 172 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Korpen 9

Övrigt

Till lägenheten tillhör ett källarförråd om ca 7 kvm.
På entréplan finns tvättstuga, barnvagnsrum och cykelförråd.

Förening

Namn

Brf Aspudden Centrum 1

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Aspudden Centrum 1 bildades i maj 2007 och under 2009 förvärvades de fem husen i rektangeln Schlytersvägen 59, Erik Segersälls väg 4, Sigfridsvägen 7-9 och Hägerstensvägen 124-126.

Sammanlagt omfattar bostadsrättsföreningen Aspudden Centrum 87 lägenheter varav 9 st är hyresrätter. Föreningen har ett garage med ca 64 platser som även hyrs ut externt. Föreningen har även 8 lokaler. Den totala byggnasytan uppgår till 8 376 kvm, varav 6 863 km utgör bostadsyta och 1 513 kvm utgör lokalyta.

Föreningen har externa ekonomisk- och teknisk förvaltning samt fastighetsskötsel.

En överlåtelseavgift tas ut på ca 1 138 kr betalas av säljaren (2,5 % av prisbasbeloppet som ligger på 45 500 kr för 2018) Ev. pantsättningsavgift tas ut av föreningen på ca 455 kr (1 % av prisbasbeloppet) vilket betalas av köparen.

Mer information hittar ni på http://brfaspuddencentrum.se/

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

87

Antal hyresrätter

9

Antal lokaler i föreningen

8

Parkering

Det finns ca 64 garageplatser i föreningen. Kostand 1 000 kr/månad. Dessa platser kan även hyras ut externat med separat kösystem. Föreningens medlemmar har förtur i kön till garageplatserna.

Renoveringar

Genomförda renoveringar:
2010 Låsbyte
2010 El, tidschip, rörelsedetektor
2011 Garagerenovering
2011 Dränering
2011 Energideklaration
2012 Portar/Lås
2012 Fönster
2012 Ny tvättstuga
2014 Utbyte av hiss
2015 Panncentral
2016 Radiatorsystem
2016 Stamspolning
2016 Ny tvättstuga Schlytersvägen 59
2016/2017 Ombyggnad lokal till bostad
2016/2017 Styr/regleranläggning

Planerade åtgärder/renoveringar för 2018: Nytt fläktsystem till ICA, entré Schlytersvägen 59, taggsystem till entréportar samt grundvattenpump. Trappuppgångar.

2018-09-11: Mailat med styrelsen och de lämna information om att det idag inte finns några planerade avgiftsändirngar.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Aspudden

Aspudden är en av de äldsta förorterna i Stockholm och karaktäriseras av en charmig småstadskänsla. Här finns mysiga caféer, livsmedelsbutiker, apotek, småbutiker samt restauranger. I Aspudden bor du nära natursköna grönområden och Mälaren. I närheten ligger vackra Vinterviken med kolonilotter och Vintervikens Trädgårdscafé som på sommaren har matservering och temakvällar. Här finns även företaget Winterviken som har café med uteservering på sommaren, festvåning och konferenser.

Nere vid Mälaren finns välbesökta platser för promenader, bad och fina klipphällar som kan avnjutas med solnedgång. På kort gångavstånd ligger även sjön Trekanten med badplats, på vintern plogas isen för skridskoåkning. I närområdet ligger Liljeholmens centrum med stor galleria med gott om utbud med affärer och restauranger. Goda kommunikationer och närhet till City.

För barnfamiljer finns den mycket populära Aspuddsparken med olika djur att titta på, minigolf och utmaningar i klätterställningarna m.m. På helgerna finns möjlighet till korvgrillning, ponnyridning och "Parkfiket" där man kan köpa bl.a. fika och korv. Under vintern är det livlig aktivitet i pulkabackarna och på sommaren fylls plaskdammen på för svalkande dopp för de små. Bredvid parken ligger Aspuddens IP som har fotbollsaktiviteter för barn från 5-års ålder och upp till A-trupp.

Kommunikation

I området finns två tunnelbanestationer - Aspudden och Örnsberg. Det tar ca 12-14 min in till T-centralen. Flertalet bussar trafikerar området.

Närservice

Kort gångavstånd till Telefonplan med Konstfack, SATS Sportclub, serviceutbud såsom apotek, livsmedelsaffär, restauranger (bl a den omskrivna restaurangen Landet), jourlivs m.m.

Parkering

Under 2017 har kommunen infört nya parkeringsregler som innebär att det blir parkeringsavgifter och boendeparkering i området. Mer info finns på: http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/parkeringstillstand/Boendeparkering/

Karta

Hör av dig till Patric Olsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad