Selmedalsringen 16, 6 tr

Bilder

  • Såld!

Selmedalsringen 16, 6 tr , Hägerstenshamnen/Örnsberg , Stockholm

Med högt och fritt läge finner du denna smakfullt renoverade 3:a med sjöutsikt mot Mälaren! Perfekt planerad hörnlägenhet med inglasad balkong i nordvästläge. Attraktivt läge i Hägerstenshamnen med badbryggor, klippor och natur runt knuten men även nära service och såväl Axelbergs som Örnsbergs t-bana.

85 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 066 kr inkl värme, VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
85 kvm
Våning:
6, hiss finns
Byggår:
1990

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

85 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna renoverade 3:a med perfekt planlösning. Lägenheten ligger med fritt läge och vattenkontakt. Vardagsrummet i bostadens mitt skapar en bra känsla för socialt umgäng och utgång till den härliga balkongen mot vattnet. Köket är rymligt och ligger i anslutning till vardagsrummet och har en stor matplats vid fönster. Två väldisponerade sovrum med bra skjutgarderobsförvaring samt stor klädkammare i anslutning till hallen. Badrummet är väl tilltaget och har plats för tvättmaskin och torktumlare.
Det perfekta läget med promenadstråk utanför dörren och Mälaren i blickfånget skapar ett drömboende för paret, familjen eller dig som kommer från villa. Kort promenad till Örnsbergs samt Axelbergs T-bana, närlivs i kvarteret och en mycket välskött förening. Örnsbergs båtklubb ligger precis nedanför huset och det är badrocksavstånd till badbryggan. På kort promenadavstånd finns även 4H-gård och Vinterviken.

Följande planlösning presenteras:

Hall

Hall med avhängning i entrén samt rymlig klädkammare med tre garderober. Hallen har mörkgrått klinkergolv och väggarna är målade i vitt.

Kök

Köket har plats för stort bord och härifrån har man vy mot Mälaren. Fullutrustad maskinpark i rostfritt bestående av kyl, frys, integrerad micro, ugn och spis med keramikhäll, spiskåpa samt integrerad diskmaskin. Vita skåpluckor och glasmosaik ovan bänkskivorna av ek. Ekparkett och målade väggar.

Badrum

Fräscht badrum med klinkergolv med golvvärme och vita kaklade väggar. Badkar, wc, handfat, handdukstork samt tvättmaskin, torktumlare med praktisk avlastningsbänk och rymliga överskåp.

Vardagsrum

Det ljusa vardagsrummet är rymligt och med plats för stor sällskapsdel samt plats för soffgrupp. Den centrerade placeringen av rummet gör att alla rum utgår från vardagsrummet. Här ligger ekparkett och väggarna är vitmålade. Utgång till den härliga inglasade balkongen med utsikt mot Mälaren, eftermiddagssol och plats för trädgårdsmöbler.

Sovrummen

Sovrum 1 ligger insynsfritt mot Mälaren och har gott om plats för dubbelsäng samt bra förvaring i garderobssektion med skjutdörrar.

Sovrum 2 är perfekt som barnrum eller kontor. Ekparkett och målade väggar även här.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 7, hiss finns

Avgift

5 066 kr inkl värme, VA

Andel i föreningen

0,9558%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1990

Uppvärmning

Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Förening

Namn

Brf Hägerstenshamnen nr 4

Om föreningen

Föreningen består av tre bostadshus med totalt 106 lägenheter och två lokaler (uthyrda med bostadsrätt). Byggnaden uppfördes av JM i början av 1990.

Föreningen har två gemensamma tvättstugor som ligger på Selmedalsringen 8 och 12.

Festlokal & övernattningslägenhet i finns i port 10. Lokalen kan hyras för 300 kr/dygn inkl. egen städning. Lokalen erbjuder bord och stolar för 20 personer. Dessutom finns övernattningsmöjlighet för sex personer (max 4 dygn/mån). Det finns badrum med toalett och dusch samt ett minikök med bardisk.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 3,5% av prisbasbeloppen (prisbasbeloppet är 46 500 kr för 2019) ca 1 628 kr samt en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet på ca 465 kr som betalas av köparen.

Se föreningens hemsida för mer information www.hagerstenshamnen4.se

Antal lägenheter

106

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

Bredband och kabel-tv via Ownit och Comhem ingår i avgiften.

Parkering

Parkeringsdäck och parkeringsgarage

Parkeringsdäck och parkeringsgarage hanteras av samfällighetsföreningen Träpatronen. Mer information finns på Träpatronens hemsida: https://www.hagerstenshamnen.se/

Gästparkeringen
Har P-automat, som kan hantera betalning med såväl kort som kontanter. Avgiften är ca 12:-/timme alternativt 85:-/dygn.

Renoveringar

2016 Byta av hissar i port nr 8 och nr 16.
2016 Renovering av värmesystem och markarbeten.
2016 Ombyggnad av förskolelokal.
2016 OVK genomförd.
2016 Upprustning av delar av trädgården.
2016 Byte av en ventilationsfläkt.
2015 Renovering av ett yttertak.
2015 Isolering och rensning av krypgrund vid port 16.
2015 Radonmätning.
2015 Byte tappvattenventiler och injustering av handdukstorkar.
2015 Nytt låssystem för allmänna nycklar.
2014 Ny fjärrvärmecentral
2014 Ombyggnad av lokaler till 6 st bostadsrätter.

Kommande renoveringar:: planering att installera solceller, renovering av trapphus, renoveringa av träfflokal och stamspolning.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1628 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Hägerstenshamnen/Örnsberg

Lugnt och naturnära kvarter beläget alldeles invid Mälaren. Inpå knuten finns mysiga promenadstråk längs vattnet, båthamn, klippbad, populära Vinterviken med koloniträdgårdar m.m. Området lämpar sig för såväl barnfamiljer som äldre och det är närhet till allt från kommunikationer till service. Kort promenadavstånd till både Axelsbergs- och Örnsbergs Centrum med t-bana, livsmedelsbutiker, restauranger m.m.
Husen i området Hägerstenshamnen stod klara under åren 1989- 1990.

Kommunikation

Kort gångavstånd till Axelsbergs tunnelbana, det tar ca 10 minuter in till Slussen.

Närservice

I området finns restauranger, cafeér och mataffär m.m. I närbelägna Liljeholmen har Stockholms modernaste galleria nyligen öppnat, med ett enormt utbud av shopping och diverse förnödenheter.
Grundskola, dagis och förskolor finns i området.

Parkering

I garage och på parkeringsdäck finns totalt 240 p-platser, se samfällighetens hemsida för information om kö och priser.
Gästparkering finns på parkeringsdäcket, Selmedalsringen 6. Den är avgiftsbelagd dygnet om och p-biljett köpes i biljettautomat. Priset är 5 kr/tim.

Karta

Hör av dig till Pernilla Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad