Ulvstorp 12

Bilder

  • Såld!

Ulvstorp 12 , , Jönköping

Nu finns chansen att hitta hem på riktigt. Vid norra Hokasjön ligger Ulvstorp 12 beläget med insynsskyddat läge med utsikt över vacker småländsk natur att vila ögonen på. En kort grusväg leder in till denna lantliga idyll och här får man leva i lugn och ro utan att behöva störas av genomfartstrafik. Lyxen att kunna ta en liten promenad ner till sjöbrynet för att ta ett morgon- eller kvällsdopp vid badplatsen är få förunnat, men en självklarhet här.

Huset om ca 166 kvm är uppfört och omsorgsfullt omhändertagit av nuvarande ägare. Bergvärmen sänker kraven på husägaren och bidrar till ett mer bekymmersfritt boende på landet. I husets hjärta finns en trevlig matplats i direkt anslutning till köket med ett fönsterparti som tillåter solkatter att ta sig in. Härifrån förgrenar sig även resterande del av entréplanet mot ett större sällskapsrum, tre sovrum, ett badrum samt gästtoalett. Köket är försett med en altandörr ut mot en uteplats och direkt access till den lantliga miljön. Förutom källarvåningen med sällskapsrum, förrådsutrymme och hobbyrum finns även ett övre plan som inbjuder till en trivsam och avslappnad atmosfär med både sällskapsrum, sovrum och wc. På övre plan finns även möjlighet att uppföra en vägg vid behov av ytterligare ett sovrum.

Med sitt lantliga läge ligger Ulvstorp strategiskt beläget mellan Jönköping, Nässjö, Hok och Vaggeryd. Närheten ut till Riksväg 30 underlättar pendling både mot Jönköping i norr och Värnamo i söder. I närmsta byn Ödestugu finns väl fungerande omsorg med skola och förskola. Här finns en levande landsbygd med engagerande invånare och under sommaren anordnas populära sockenkvällar.

166 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
166 kvm
Biarea:
131 kvm
Tomtarea:
3 043 kvm
Byggår:
1973
Driftskostnad:
2 426 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

166 kvm

Biarea

131 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Hallen är välkomnande och tilltänkt med varma färger och i direkt anslutning till ingången finns plats för att hänga av sig ytterkläderna. Vid passagen in mot övriga delar av huset finns även plats för annat hallmöblemang såsom byrå och spegel. Längs med dörren löper ett långt fönsterparti som släpper in ljus i hallen.

Sovrum

På bostadens västra sida ligger ett sovrum med ett spröjsat fönsterparti som ger vackra speglingar från kvällssolen in i rummet. Utsikt mot entrésidan av trädgården och det lantliga landskapet utanför. Rummet är försett med ett slipningsbart plankgolv och väggarna är beklädda med ljusa sovrumstapeter. Här finns gott om plats för säng och tillhörande sovrumsmöblemang.

Kontor / Sovrum

Rummet med utgång mot altanen och naturen. Idag används rummet som ett kontor men passar likväl som ett extra sovrum med plats för anpassat möblemang. Taket är ljust och naturligt ljusinsläpp kommer både från fönstret samt altandörren.

Sovrum

Sovrum med plats för tillhörande möblemang samt inbyggda garderober. Rummet har ett vitt tak, ljust golv och ljusinsläpp från fönster som är centralt placerat i rummet.

Matplats

Matplatsen i direkt anslutning till kök är beläget på första parkett i bostaden med ett större fönsterparti mot entrésidan och vy mot trädgården och landskapet utanför. Härifrån finns god utsikt mot såväl djur som betar och gäster som anländer. Runt ett matbord på denna plats får det gott och väl rum med sex personer.

Kök

Uppdaterat kök som går i harmoniska färger och inrymmer gott om plats för typiskt förvaring. Kakel ovan bänkskiva samt rostfria vitvaror. I köket finns en altandörr ut mot altanen.

Sällskapsrum

Två dubbeldörrar leder in till sällskapsrummet med plats för matsalsmöblemang, sittmöbler samt tillhörande möblemang. Detta är rummet med karaktär som klarar av ett långbord för de tillfällen som kräver det. Genomgående ljusinsläpp och ekparkett ger rummet en trivsam stämning.

Sällskapsrum övre plan

På husets övre plan är ett större sällskapsrum beläget. En kupa med ett fönsterparti ger rummet karaktär, ljusinsläpp och framförallt en extra yta för möblemang. Ett massivt plankgolv leder genom hela sällskapsrummet och binder ihop rummet till en helhet. Här finns möjlighet att uppföra en vägg för att åstadkomma ytterligare ett, eller kanske till och med, två sovrum.

Sovrum övre plan

Ett sovrum med massivt plankgolv, ljusa sovrumstapeter samt två fönster. Plats för en dubbelsäng med tillhörande sovrumsmöblemang.

WC övre plan

Ljus WC på övre plan med toalett, handfat samt förvaringsmöjligheter.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1973 Ombyggt 1983

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 20 september 2019
Energiklass: D
Energiprestanda: 60 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källargrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Betong + trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Fiber framdraget men ej ännu installerat.

Fastighetsbeteckning

Ödestugu-Ulvstorp 4:19

Övriga byggnader

Uthus

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

29 113 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 24 578 kr
Renhållning: 4 535 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

I kostnaden för renhållning ingår även en årlig slamtömningskostnad. I posten för uppvärmning ingår även elnät och elhandel.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 835 000 kr, varav byggnadsvärde 1 433 000 kr

Summa pantbrev

157 000 kr

Tomt

Areal: 3 043 kvm

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om. Djupborrad brunn som delas med grannfastigheten vilken också erlägger ca 500 kr per år enligt uppgift från säljaren. Enskilt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Förmån: Officialservitut Väg, 06-ÖDE-244.2
Last: Officialservitut Vattentäkt Vattenledning, 06-ÖDE-193.1

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Ulvstorp ligger beläget vid Hokasjöns norra del, mitt emellan Jönköping och Vaggeryds kommun. I närheten finns även ett naturreservat och både Hokasjön och intilligande göl ger möjlighet till bad, skridskoåkning samt båtturer. Det är en levande landsbygd med närhet till Ödestugu där både skola och förskola finns. Sockenkvällar med våffelservering under sommarmånaderna lockar långt fler till denna socken än invånarna som bor här.

Kommunikation

Buss via Länstrafiken, se mer på jlt.se

Närservice

Med ca 15 minuters bilresa nås både Vaggeryd, Tenhult och Malmbäck där all tänkbar service finns såsom mataffär, apotek, restauranger m.m.. Hooks Herrgård med sin restaurangverksamhet, golfanläggning och högklassigt spa återfinns endast 5 km ifrån Ulvstorp. Närhet till riskväg 30 bidrar till att Jönköping nås smidigt med en bilresa på ca 25 minuter.

Parkering

Garage

Karta

Hör av dig till Samija Hondo eller Alexandra Andersson för mer information!

Samija Hondo

Samija Hondo

Vaggeryd

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0733-228 208

samija.hondo@husmanhagberg.se

Alexandra Andersson

Alexandra Andersson

Vaggeryd

jur. kand. och Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

0733228132

alexandra.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad