Artemisgatan 8, 1 tr

Bilder

  • Såld!

Artemisgatan 8, 1 tr , Östermalm Hjorthagen , Stockholm

FÖRHANDSVISNING TORSDAG

Välkommen till denna fantastiska bostad med välplanerade kvadratmeter och genomgående planlösning med balkong i solsäkert sydväst läge. Med goda sällskapsytor och ett stort härligt kök är detta inget annat än den perfekta bostaden för familjen eller paret. Bostaden är otroligt ljus tack vare flera fönster i två motsatta väderstreck. Belägen i rofyllt läge på en lugn gata med minimal trafik.

Stabil förening med mycket god ekonomi, låg belåning och med många av de större renoveringarna gjorda under 2000-talet. Hjorthagen är charmigt belägen i en grön oas ca 10 minuter från city och Stureplan. Här erbjuds den bästa kombinationen av både natur och cityliv. Med nybyggnationen av Norra Djurgårdsstaden och de redan befintliga butikerna i Hjorthagen finns ett bra utbud av caféer, restauranger samt matvarubutiker. Skulle man vilja ta sig in till stan gör man det antingen via buss 55 eller tunnelbanans station Ropsten.

63 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
2 631 kr inkl värme, vatten, kabel-tv (grundutbud) & bredband 100 Mbit.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
63 kvm
Våning:
1
Byggår:
1965

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

63 kvm

Rumsbeskrivning

Följande planlösning presenteras:

Hall: Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterplagg i form av en platsbyggd garderob med klädstång och flertalet hyllplan för skor. Hallen öppnar upp till bostadens alla övriga rum. Säkerhetsdörr installerad 2016.

Kök: Det stora köket erbjuder både goda förvaringsmöjligheter som arbetsyta. Vita luckor med stilrena svarta skinnhandtag på. Grå bänkskiva med vitt kakel ovan. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, integrerad diskmaskin, ugn, häll och fläkt. I köket ryms det med fördel ett matmöblemang för minst 6 personer där bl.a. en platsbyggd bänk finns längs tre väggar. Vita väggar och ljuvligt parkettgolv.

Sällskapsrum: Väldisponerat sällskapsrum med plats för soffa, soffbord och tevemöbel. Idag finns en platsbyggd bänk längs en vägg vilken brukas som tevemöbel samt extra förvaring. Ljusslinga inkopplad på Philips Hue-system längs taket. Utgång till den mysiga balkongen i sydväst läge med sol fram till solnedgång.

Balkong: Stor och lättmöblerad balkong med plats för loungemöbler. Belägen i sydväst läge med sol från 11-tiden till solnedgång. Trätrall lagd på balkongen samt platsbyggd sittplats.

Sovrum: Det större sovrummet används idag som barnrum, tack vare den generösa storleken på rummet nyttjas det med lätthet för två barn att dela. Plats finns för både våningssäng alt. två enkelsängar/dubbelsäng, garderobsvägg och lekmöblemang/skrivbord. Rummet kan även användas som master bedroom till paret eller singeln. Flexibel planlösning som man kan ommöbleras allt eftersom behoven förändras. Rofyllt läge mot innergården.

Sovrum: Med plats för dubbelsäng och klädförvaring längs ena väggen. Ljusa ytskikt bestående av vitmålade väggar och parkettgolv.

Badrum: Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och grå klinker. Utrustat med wc, kommod med handfat och spegelskåp ovan, badkar med handmodul, kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Sammanfattningsvis är detta en lägenhet att trivas och växa i!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 631 kr inkl värme, vatten, kabel-tv (grundutbud) & bredband 100 Mbit.

Andel i föreningen

2,29561%

Andel av årsavgiften

2,11101%

Tillträde

enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadsfastighet

Byggnadsår

1965

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 september 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 221 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Kv Drevkarlen 10

Övrigt

FÖRRÅD
Till bostaden hör ett normalstort källarförråd.

DRIFTSKOSTNADER
Säljarens nuvarande driftskostnader:

El: Ca 500 kr / mån.
Hemförsäkring: Ca 250 kr / mån.

Baserat på 4 person i hushållet.

ÖVRIGT
Bostaden är lisad som 2 rok enligt föreningens lägenhetsförteckning men är ombyggd till 3 rok.

Bostadens andel av kapital är 2,11091%.

Förening

Namn

Brf Artemis

Om föreningen

Föreningen förvärvade fastigheten 2009 och består av två trevåningshus som är byggda 1965 och en gård. Föreningen består av adresserna Artemisgatan 4-8 och Dianavägen 5-9. Den totala ytan är 3 343 kvm varav 207 kvm är lokaler och 3 136 kvm är bostäder. Bostadsdelen är fördelad enligt följande 44 medlemslägenheter, 4 hyresrätter och 4 Lokaler.

Gemensamma utrymmen
Föreningens medlemmar disponerar den lummiga innergården med tillhörande lekplats. Under vår och sommar månaderna finns det även grill och utemöbler att tillgå. I varje hus finns det även cykel och barnvagnsrum. Fullt maskinellt utrustad tvättstuga med 4 tvättmaskiner, 2 torkskåp, 2 torktumlare, 1 grovtvättmaskin och 2 manglar. En samlingslokal som alla i föreningen kan använda gratis. I lokalen finns några mötesrum, ett pentry och en toalett. Där finns också ett övernattningsrum som, mot en mindre avgift, får användas av vänner och anhöriga till föreningens medlemmar.

Området
Hjorthagen tillhör Östermalms stadsdelsområde. Stadsdelen gränsar till stadsdelarna Ladugårdsgärdet och Norra Djurgården i östra Stockholm. Som boende i Hjorthagen har man nära till såväl storstadspuls som natur. Direkt närhet till fina grönområden i Lill-Jans Skogen och Stora Skuggans naturområden med motionsslingor samt skidspår vintertid. Bra förbindelser såsom T-banans röda linje (Ropsten), buss nr 55 samt busstorget vid Ropsten.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

48

Antal hyresrätter

4

Antal lokaler i föreningen

4

TV och Bredband

Levereras från ComHem. Bredband fiber.

Parkering

För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. En periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr, alternativt löses biljett för 75 kr/dygn.

Renoveringar

Utförda:
2018: Uppdatering belysning gård.
2016: Byte av låscylindrar i entréer.
2016: Byte av belysning i källargångarna.
2016: Ny inkommande gasledning till huset på Dianavägen.
2015-2017: Byte av termostater.
2014: Nytt skalskydd.
2014: Installation av Fiber.
2014: Ommålning av balkonger efter reklamation.
2013: Byte av stammar i kök och badrum.

Pågående:
Fönster: Ett extraglas läggs till på fönster för att få 3-glas. Har gjorts i åtta lägenheter och det kommer göras med ca åtta lägenheter om året.

Kommande:
2020-2025: Omläggning tak. Kostnad ca 1 mkr.
Konvertering lokaler till bostadsrätter.

Ekonomi

Inga planerade avgiftsändringar. Avstämt med styrelsen (2019-04-29).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja.

Äger föreningen marken?

Ja.

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Karta

Hör av dig till Veronica Duljic för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad