Riddargatan 20

Bilder

  • Kommande®
  • Planritning

    Viss avvikelse kan förekomma.

    Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Riddargatan 20 , Östermalm , Stockholm

Arkitektritad lägenhet - Obelånad förening - Aktieutdelning

På ett av Östermalms absolut attraktivaste lägen, i helt skuldfri och äkta förening som tidigare fått officiell utmärkelse som Sveriges bästa bostadsrättsförening finner ni denna mycket stilfulla och smakfullt renoverade 3:a om 79 uppmätta kvadratmeter. Genom att bo i denna bostadsrättsförening blir du med automatik medlem i en ekonomisk förening som äger alla lokaler på markplan. Tack vare goda hyresintäkter har denna ek. förening under åren som varit haft möjlighet att dela ut delar av överskottet till de boende. För de boende i specifikt denna lägenhet var utdelningen strax över 21 000 kr för år 2017, (2018 räknas ut under våren). Se mer i avsnitt Sjöekens ekonomiska förening.

Här samsas exklusiva materialval med klassisk funkischarm. Detta tillsammans med en ytterst väldisponerad planlösning med bland annat öppen planlösningen mellan kök och vardagsrum och dubbla toaletter gör lägenheten till ett boende i en klass för sig! Mycket låg avgift där dessutom bredband (1000Mbit/1000Mbit) ingår. Det är även en högre takhöjd i lägenheten än normalt för funkis.

Bostadsrättsföreningen är oerhört stabil och helt skuldfri samt äger marken. Hela fastigheten är även i mycket gott skick där bl a stambyte, hissar, trapphus etc. är nyligen gjort.

Vänligen kontakta ansvarig mäklare för möjlighet till förhandsvisning.

79 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
2 170 kr inkl värme, vatten och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
79 kvm
Våning:
1,5, hiss finns
Lägenhetsnummer:
1101
Byggår:
1938-1939
Driftskostnad:
466 kr/månad
Pris:
8 500 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

79 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Riddargatan 20 och detta förstklassiga läge mellan Östermalmstorg och Strandvägen. I tidsenlig funkisfastighet finns här ett mycket eftertraktat boende i form av en optimalt planerad trea som renoverats till perfektion och erbjuder allt som kan önskas med modern inredning och funktionella lösningar. Lägenheten har genomgående exklusiva materialval och en sober, stilren färgsättning. De 79 kvadratmeterna är ytterst väldisponerade med en öppen genomgående planlösning, två bra sovrum, badrum samt gäst-WC. Mycket stabil och äkta förening där medlemmarna, genom den ek. föreningen man med automatik blir medlem i, under de senaste åren även fått en årlig utdelning tack vare de goda intäkterna från föreningens lokaler. Följande planlösning presenteras:

HALL
Hall med praktiskt stengolv, infällda spotlights och mycket goda avhängningsmöjligheter. I den stora och djupa dubbelgarderoben finns elcentral samt bredbandsuttagen. I denna dubbelgarderob finns det även belysning.
I anslutning till hallen finns en gäst-WC.

GÄST-WC
Stilren gäst-wc med marmorgolv med värmeslingor och halvkaklade väggar i vitt. WC från Duravit och handfat från Duravit. Det finns även ett vägghängt förvaringsskåp här.
KÖK

Modernt och funktionellt kök med vita skåpsluckor. Utmärkt förvaring och mycket goda arbetsytor där en luftig känsla ges tack vare den öppna planlösningen mot vardagsrummet. Köket är fullt utrustat med rostfri kyl/frys, (Bosch) integrerad diskmaskin (Bosch), integrerad mikrovågsugn (Bosch) samt extra stor induktionshäll (90 cm) (Bosch) med ovansittande kolfilterfläkt (Bosch). Dessutom finns en extra insatt kyl i köksön. I köksön finns dessutom kontaktuttag. Svart granitskiva och vitt kakel.

VARDAGSRUM
Ljust vardagsrum med bra ljusinsläpp via ovanligt stora fönsterpartier. Rummet är väldigt lättmöblerat då det finns utrymme för stor soffgrupp med fåtöljer om så önskas. Mot köksön finns det även gott om plats för rejält matbord om 8-10 personer. Bakom TV:n är det infräst så både el och antenn-uttag finns dolt.

SOVRUM 1
Rymligt och lättmöblerat sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Även i sovrummet är det infräst så både el och antenn finns dolt bakom tv:n.
En stor walk in closet i direkt anslutning till sovrummet erbjuder utmärkt förvaring. I garderoberna är det inbyggd belysning. I anslutning till sovrummet finner man det stora badrummet.

BADRUM
Mycket rymligt och stilfullt badrum med helkaklade väggar i vitt och marmorgolv med värmeslingor. Spotlights i tak samt exklusiv badrumsmöbel med inbyggd kombinerad tvättmaskin/torktumlare, dubbelhandfat från Duravit, kommod samt två vägghängda förvaringsskåp. Dusch med avgränsade vägg i härdat glas, inbyggt förvaringsplan i väggen i duschen, WC från Duravit samt handdukstork.

SOVRUM 2
Det andra sovrummet ligger i anslutning till hallen och passar perfekt som barnrum, kontor eller mindre gästrum. Här finns det gott om förvaring i de platsbyggda dubbelgarderoberna.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1,5 av 5, hiss finns

Pris

8 500 000 kr

Avgift

2 170 kr inkl värme, vatten och bredband

Driftskostnad

5 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 600 kr
Försäkring: 3 000 kr

Andel i föreningen

2,97%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadsår

1938-1939

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 november 2008
Energiprestanda: 161 kWh/m² (Atemp) och år

Förening

Namn

Brf Sjömannen 7

Om föreningen

Brf Sjömannen 7 är belägen i hörnfastigheten av Riddargatan och Sibyllegatan och förvärvades 2003. Föreningen är skuldfri och har en mycket solid ekonomi. Under åren har föreningen skapat goda förutsättningar för sina medlemmar. och för detta hårda arbete blev föreningen utsedd till årets bostadsrättsförening under 2012 av organisationen Fastighetsägarna. Föreningen består av 32 bostadsrätter, en hyresrätt en hyreslokal samt garage. Affärslokalerna i fastighetens entréplan avyttrades till en av föreningen ägd ekonomisk förening, Sjöekens ekonomiska förening. Där blir man med automatik medlem som bostadsrättsinnehavare och på detta vis är bostadsrättsföreningen helt äkta.

SJÖEKENS EKONOMISKA FÖRENING
Föreningen blev äkta 2011 genom en 3D-ombildning där en ny fastighet bildades bestående av enbart lokaler och som ägs av Sjöekens ekonomiska förening. Som medlem i Brf Sjömannen 7 har man möjlighet att ansöka om medlemskap i Sjöekens ekonomiska förening. Det eventuella överskott som skapas kan sedan, om så beslutas, delas ut till medlemmarna i den ekonomiska föreningen, vilket det har gjorts de senaste åren. För specifikt ägarna av denna lägenhet har föregående utdelning resulterat i strax över 21 000 kr., vilket i stort sett motsvarar den totala årsavgiften för lägenheten. Med andra ord kan det ses som om lägenheten nästan har noll kronor i månadsavgift.

HEMSIDA
Läs gärna mer om föreningen på deras uppskattade hemsida med adress www.sjomannen7.com

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett källarförråd.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I källaren finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, en centrifug, en kallmangel samt ett torkrum. Föreningens medlemmar disponerar innergården där man även förvarar sina cyklar i särskilda ställ.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

32

Antal hyresrätter

1

TV och Bredband

Kabel-TV - Fastigheten är kopplad till ComHem.

Bredband - Föreningen är ansluten till fiberoptiskt fastighetsnät där bredband (1000/1000 Mbit/s) ingår i avgiften.

Parkering

Föreningen disponerar ett gemensamt garage i källaren om åtta platser. Kostnaden för en plats är 2.500 kr/månad och kösystem tillämpas.

Utöver garaget tillämpas boendeparkering.

Renoveringar

Följande renoveringar har utförts i fastigheten:

2018- Renovering av fönster mot gården.
2013 - Trycktestning av balkonger, inköp av bänkar, bord, cykelställ samt blommor till innergården. Samtliga radiatorventiler byttes ut i lägenheterna och nya termostater monterades, därefter trimmades värmesystemet in.
2012 - Renovering av trapphus varvid väggar och tak målades om samt utanpåliggande ledningar spårades in. Akustisk belysningsstyrning installerades samt ljusarmaturen byttes ut mot stilenlig armatur i funkisstil. Golven polerades och kantstötta trappsteg lagades.
2011-2013 Vindsombyggnation
- Vindarna konverterades till bostadsrätter
- Hela ventilationssystemet i fastigheten sågs över och nya fläktar installerades.
- Nya hissmotorer samt ny hissinredning installerades i bägge trappuppgångarna.
- Nytt tak monterades på Riddargatan 20.
- Nya lägenhetsförråd installerades i källare och del av garage.
2011 - Renovering av entréportar, inköp av nya tvättmaskiner samt inkoppling av fiberoptiskt fastighetsnät. Samtliga fönster som löper längs Sibyllegatan respektive Riddargatan försågs med bullerdämpande glas.
2010-2011 - Kontorsplanet på plan 1 byggdes om till bostadsrätter.
2010 - Samtliga lägenheter försågs med nya säkerhetsdörrar, skyddsklass 4. Ett helt nytt port- och inpasseringssystem installerades. Via detta system går det även att boka tvättstugetid via Internet, genomföra en felanmälan (eller boka tvättid) via de digitala informationstavlorna i entréerna m.m. Ny undervärmecentral samt avgasare (Noxygen) installerades. Systemet är kopplat mot Internet, vilket möjliggör att vi enkelt kan läsa av värden, justera kurvor, få larm vid avvikelser etc.
2005 - Radonmätning genomfördes i två lägenheter under tre månader. Värdena var mindre än 20 Bq/kbm. Gränsvärdet för högsta radonhalt i befintliga bostäder är 200 Bq/kbm. (avser årsmedelvärde)
2003 - Stambyte genomfördes i hela fastigheten. I samband med stambytet byttes elstigar till samtliga lägenheter samt nya säkringsskåp installerades i respektive lägenhet.
2000 - Fasad, tak och fönster (yttre bågen) renoverades

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Lars Östblom för mer information!

Lars Östblom

Lars Östblom

Stockholm Vasastan

Stockholm Östermalm

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-886 69 68

lars.ostblom@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad