Karlavägen 53, 2 + 3 tr

Bilder

  • Såld!

Karlavägen 53, 2 + 3 tr , Östermalm , STOCKHOLM

Garageplats medföljer bostaden och ingår i månadsavgiften!

Välkommen till denna välplanerade fyrarummare i etage belägen på attraktiva Karlavägen! Bostaden har stora sociala ytor, välutrustad kök i retrostil, väldisponerade sovrum och utmärkta förvaringslösningar. Till bostaden finns en balkong med eftermiddagssol och öppen spis. Garage finns i huset. En garageplats medföljer bostaden och ingår i månadsavgiften.

Föreningen har en ljuvlig takterrass som är fullt möblerad med loungemöbler, grill och har tillgång till vatten. Ett eget vinfack finns i den gemensamma vinkällaren. Stabil förening med god ekonomi med 6 st lokaler vilka ger väldigt goda intäkter.

Bästa möjliga läge med direkt närhet till bl.a. Humlegården, Stureplan, Östermalmstorg och Fältöversten.

118 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
4 621 kr inkl värme, VA. Bredband och garageplats.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
118 kvm
Våning:
, hiss finns
Byggår:
1959

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

118 kvm

Rumsbeskrivning

Följande planlösning presenteras:

Hall: Välkomnande hall med bra förvaring av ytterplagg. En inbyggd garderob med skjutdörrar. Ljusa ytskikt och vackert golv i kalksten.

Gästwc: Delviskaklad gästwc med ljus klinker och mörkare kakel runt handfat. Rymligt disponerad med wc, handfat och spegel ovan.

Kök: I retrokänsla med gråa köksluckor och beslag i silver. Goda förvaringsmöjligheter i flertalet över- som underskåp. Bänkskiva i kombinerat rostfritt stål och oljad ek. Stänkskydd bestående av vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, ugn, mikro, spis, fläkt och diskmaskin. Stor matplats i anslutning till köket med plats för 8-10 sittplatser.

Sällskapsrum: Generösa sällskapsytor med gott om plats för möblering av soffgrupp, mediamöbel och matplats om önskas. Flera fönsterpartier samt glasdörr till balkongen som ger ett fint och naturligt ljusinsläpp. Utgång till balkongen med eftermiddagssol. Fungerande öppen spis för hög mysfaktor på vintern.

Förråd: Rymligt förråd för extra förvaring finns under trappan.

Sovrum (nedervåning): Rymligt sovrum med plats för säng, skrivbord och byrå.

Master Bedroom (övervåning): Stort och lättmöblerat sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord, garderobsvägg och ytterligare önskvärt möblemang. Belägen mot innergård vilket ger en otroligt tyst boende- och sovmiljö.

Sovrum (övervåning): Ytterligare ett sovrum som passar bra som barnrum eller gästrum i anslutning till master bedroom. Här finns utrymme för enkelsäng som dubbelsäng, skrivbord, byrå och klädförvaring i form av inbyggda garderober.

Walk-in-closet: Med upphängning som hyllplan för ytterligare klädförvaring på övervåningen.

Hall övervåning: Perfekt yta för en extra arbetsplats med en möblerbar vägg för skrivbord. Här finns även en inbyggd garderob, perfekt för tvätt- och städförvaring.

Badrum: Helkaklat och stambytt badrum i bra storlek. Kakel och klinker bestående av beige kalksten. Utrustad med wc, handfat, kommod med tillhörande spegelskåp samt belysning, bubbelbadkar, takdusch med handmodul, vikbar glasvägg och handdukstork.

Varmt välkomna på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Avgift

4 621 kr inkl värme, VA. Bredband och garageplats.

Andel i föreningen

3,2878%

Andel av årsavgiften

3,28835%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadsfastighet

Byggnadsår

1959

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 12 mars 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 173 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Hinden 23

Övrigt

FÖRRÅD
Till bostaden hör ett källarförråd.

DRIFTSKOSTNADER
Säljarens nuvarande driftskostnader:

El: Ca 300 kr / mån.
Hemförsäkring: Ca 300 kr / mån.

Baserat på 3 personer i hushållet.

ÖVRIGT
Andel av kapital 3,28779%.

Förmånsvärdet för bostaden (2016) 63 742 kr av detta beskattas 30%. Per månad beskattas man 1 594 kr.

Förening

Namn

Brf Hinden 23

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Hinden 23 bildades 2001 och är en oäkta f��rening, då 75% av föreningens intäkter kommer från lokaler. Föreningen består av Karlavägen 53 och Brahegatan 36. Stabil förening med väldigt goda intäkter från föreningens 7 lokaler. Lokalerna är uthyrda till Coop, Gullvivan blomsterbutik, Brahe Kliniken, Makeupstudion Education, Försäkringsbolag och Husan i Sverige.

Föreningen har goda inkomster, under 2017 uppgick dessa till 6,890 mkr och de bestod till 25% av årsavgifter från bostäder och 75% av lokalhyror. Föreningen har f.n. 5.8 mkr i kassan. Föreningens lokaler värderades 2016 till ca 80 mkr och är en stor tillgång värdemässigt samt inkomstmässigt för föreningen.

Bostadisering av lokalerna på plan 1 är ej aktuellt. Föreningen driver frågan att ändra statusen på föreningen från oäkta till äkta mot skatterättsnämnden, då de anses ha fått fel status från början. Utfallet är osäkert men beslut bör komma under senare del av hösten 2018.

Gemensamma utrymmen
Gemensam takterrass på Brahegatan 36 möblerad med loungemöbler, matplats, grill och planteringar. Ett glashus och belysning är beställt till terrassen. Även en innergård finns med utemöbler. Vinkällare med 33 fack, varje bostad har ett eget fack. Föreningslokal/festlokal med kök, dusch och wc.

Området
Här bor du ett stenkast från Östermalmstorg/Stureplans utbud av det bästa Stockholm kan erbjuda i shopping, restauranger samt gym. För en lyxig helgfrukost eller brunch finns populära Karla Café och Broms vid Karlaplan inom krypavstånd. På 5 min tar du dig till saluhallen med bra utbud på Östermalmstorg och tunnelbanan ligger precis utanför huset i korsningen Nybrogatan/Karlavägen.

Samtidigt har du nära till Kungliga Djurgården och dess möjlighet till rekreation. Eller varför inte ta en promenad i Humlegården runt hörnet! Nära kommunikationer samt gångavstånd till KTH, Universitetet samt Handelshögskolan.

Antal lägenheter

32

Antal lokaler i föreningen

7

TV och Bredband

Kabel-tv levereras via Comhem och bredband via Ownit.

Parkering

En garageplats ingår till varje bostad. Ingen extra avgift tillkommer utan garageplatsen är inkluderad i månadsavgiften.

Föreningen har totalt 37 st garageplatser varav 32 st är till medlemmarna och resterande 5 platser hyrs ut enligt separata hyresavtal.

Renoveringar

Utförda renoveringar
2017: Stambyte garage.
2017: Renovering av loftgångar.
2016-2017: Takaltanen på Brahegatanhuset byggdes för användning av de boende i huset.
2016: Spolning av en av stammarna.
2015-2016: Renovering av gården.
2015-2016: Utredning och projektering av grundvattenintrång i nedre garaget.
2015-2017: Återupptaget OVK projekt.
2015-2017: Fönsterrenovering och återställning till originalskick i teak.
2015-2016: Lagstadgad brandskyddsbesiktning av eldstäder genomförd.

Planerat underhåll:
2018: Uppsnyggning av entré och trapphus.
2018: Byte av fjärrvärmecentral.
2019: Utredning, upphandling stambyten bostäder. Preliminära tidsplan är att stambytet ska kunna sättas igång Juli 2019 och pågå till Februari 2020. Tidsplanen är högst preliminär och kan komma att ändras. Styrelsen jobbar för denna tidsplan men den kan komma att påverkas av entreprenör och andra oförutsedda förseningar.

Ekonomi

Inga planerade avgiftsändringar, avstämt med styrelsen (2018-05-04).

Finansiell styrka för en BRF att ha mycket goda lokalintäkter och därmed stort driftöverskott. Möter ev. risk för höjda räntor med ekonomiskt driftöverskott samt goda förutsättningar för amortering vid behov.

Äkta/oäkta

Föreningen är en oäkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja, inga specifika regler kring lägsta ägarandel.

Äger föreningen marken?

Ja.

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Karta

Hör av dig till Veronica Duljic eller Rebecca Löwå för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad