Karlavägen 53, 4 tr

Bilder

  • Såld!

Karlavägen 53, 4 tr , Östermalm , STOCKHOLM

Garageplats medföljer bostaden
Fantastisk hörnlägenhet belägen högt upp i fastigheten på attraktiva Karlavägen. Möjlig 5 rok då det med enkla medel kan sättas in ett till sovrum, se alternativ planritning. Stor balkong i solsäkert sydväst läge mot Karlavägen. Vackert ljusinsläpp tack vare flera fönsterpartier i två väderstreck.

Garage finns i huset. En garageplats medföljer bostaden och ingår i månadsavgiften. Föreningen har en ljuvlig takterrass som är fullt möblerad med loungemöbler samt grill.

Stabil förening med god ekonomi med 6 st lokaler vilka ger väldigt goda intäkter. Bästa möjliga läge med direkt närhet till bl.a. Humlegården, Stureplan, Östermalmstorg och Fältöversten.

136 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
5 413 kr inkl värme, VA. Bredband och garageplats.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
136 kvm
Våning:
4, hiss finns
Byggår:
1959

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

136 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna välplanerade fyrarummare på bästa adress med garage i huset och balkong i sydväst läge!

HALL - Här finns en generös del för avhängning av ytterplagg i form av inbyggd garderob samt hatthylla med krokar. Säkerhetslarm in till bostaden finns installerat. Ljusa ytskikt och vackert stengolv.

GÄSTWC - Behagliga färgval i gästwc med en dov vit/blå randig tapet ovan det vita kaklet på väggarna. Oktagon mönstrad klinker i svart och vitt. Rymligt disponerad med wc, handfat, spegel samt väggskåp.

KÖK - Ljust och optimalt planerat kök med vita luckor samt full maskinell utrustning. Goda förvaringsmöjligheter i flertalet skåp och bra arbetsytor. Infällda spotlights finns ovan bänkskivan av granit. Plats finns för matgrupp om 4-6 personer. Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl/frys, diskmaskin, spis och fläkt.

SERVERINGSGÅNG - Tidsenliga serveringsskåp bevarade med god förvaring. Tvättmaskin finns installerad och rummet kan användas som tvättstuga.

MATSAL - Rymlig matsal i öppen planlösning mot vardagsrum. Vacker stavparkett och genomgående ljusmålade väggar. Hörnläge mot Karlavägen och Brahegatan med många fönsterpartier som ger ett fantastiskt ljusinsläpp!

VARDAGSRUM - Pardörrar ut till balkongen i solsäkert sydväst läge med sol hela dagen samt kväll. Njut av solnedgången när den går ner bortom Karlavägen och Humlegården. Extremt generös sällskapsyta med gott om plats att möblera med soffgrupp som arbetsplats. Fungerande öppen spis för hög mysfaktor på vintern.

MASTER BEDROOM - Stort och lättmöblerat master bedroom med utrymme för en dubbelsäng och garderober. Fransk balkong med pardörrar ut mot Brahegatan. Tack vare placeringen på våning fyra och samtliga 3-glasfönster så ger det en otroligt tyst boende- och sovmiljö. Stor walk-in-closet finns även i anslutning till master bedroom. Ytskikt bestående av parkettgolv och ljusgrå målade väggar.

SOVRUM - Med utrymme för dubbelsäng, skrivbord och en platsbyggd garderobslösning. Stavparkett och vitmålade väggar.

SOVRUM - Rymligt sovrum med plats för 1-2 enkelsängar alternativt en dubbelsäng samt ytterligare möblemang som skrivbord. Garderobsförvaring finns i fem inbyggda garderober i hallen utanför sovrummet. Beige heltäckningsmatta på golvet och en ljus fjärilstapet sätter prägeln på det perfekta barnrummet.

BADRUM - Smakfullt, helkaklat badrum i ljusa kulörer. Vitkaklade väggar och dovt blå klinker på golvet. Golvvärme finns installerat och även spotlights i tak. Utrustat med wc, handfat med kommod, spegelskåp med lampa, badkar, takdusch med handmodul samt högskåp.

Varmt välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 6, hiss finns

Avgift

5 413 kr inkl värme, VA. Bredband och garageplats.

Andel i föreningen

3,85099%

Andel av årsavgiften

3,85154%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadsfastighet

Byggnadsår

1959

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 12 mars 2010
Energiprestanda: 173 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Hinden 23

Övrigt

FÖRRÅD
Till bostaden hör ett källarförråd.

BALKONG
Balkong belägen i sydväst läge.

DRIFTSKOSTNADER
Säljarens nuvarande driftskostnader:

El: Ca 800 kr / mån.
Hemförsäkring: Ca 500 kr / mån.

ÖVRIGT
Köket är stambytt sedan tidigare. Gästwc och badrum är ej stambytt.

Bostaden är listad som 5 rok men brukas som 4 rok. Sovrum 4 har tidigare varit där nuvarande vardagsrum är och kan lätt återställas till 5 rok.

Andel av kapital 3,85099%.

Förening

Namn

Brf Hinden 23

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Hinden 23 bildades 2001 och är en oäkta förening, då 75% av föreningens intäkter kommer från lokaler. Föreningen består av Karlavägen 53 och Brahegatan 36. Stabil förening med väldigt goda intäkter från föreningens 7 lokaler. Lokalerna är uthyrda till Coop, Gullvivan blomsterbutik, Brahe Kliniken, Makeupstudion Education, Försäkringsbolag och Husan i Sverige.

Föreningen har goda inkomster, under 2017 uppgick dessa till 6,890 mkr och de bestod till 25% av årsavgifter från bostäder och 75% av lokalhyror. Föreningen har f.n. 5.8 mkr i kassan. Föreningens lokaler värderades 2016 till ca 80 mkr och är en stor tillgång värdemässigt samt inkomstmässigt för föreningen.

Bostadisering av lokalerna på plan 1 är ej aktuellt. Föreningen driver frågan att ändra statusen på föreningen från oäkta till äkta mot skatterättsnämnden, då de anses ha fått fel status från början. Utfallet är osäkert men beslut bör komma under senare del av hösten 2018.

Gemensamma utrymmen
Gemensam takterrass på Brahegatan 36 möblerad med loungemöbler, matplats, grill och planteringar. Ett glashus och belysning är beställt till terrassen. Även en innergård finns med utemöbler. Vinkällare med 33 fack, varje bostad har ett eget fack. Föreningslokal/festlokal med kök, dusch och wc.

Området
Här bor du ett stenkast från Östermalmstorg/Stureplans utbud av det bästa Stockholm kan erbjuda i shopping, restauranger samt gym. För en lyxig helgfrukost eller brunch finns populära Karla Café och Broms vid Karlaplan inom krypavstånd. På 5 min tar du dig till saluhallen med bra utbud på Östermalmstorg och tunnelbanan ligger precis utanför huset i korsningen Nybrogatan/Karlavägen.

Samtidigt har du nära till Kungliga Djurgården och dess möjlighet till rekreation. Eller varför inte ta en promenad i Humlegården runt hörnet! Nära kommunikationer samt gångavstånd till KTH, Universitetet samt Handelshögskolan.

Antal lägenheter

32

Antal lokaler i föreningen

7

TV och Bredband

Kabel-tv levereras via Comhem och bredband via Ownit.

Parkering

En garageplats ingår till varje bostad. Ingen extra avgift tillkommer utan garageplatsen är inkluderad i månadsavgiften.

Föreningen har totalt 37 st garageplatser varav 32 st är till medlemmarna och resterande 5 platser hyrs ut enligt separata hyresavtal.

Renoveringar

Utförda renoveringar
2017: Stambyte garage.
2017: Renovering av loftgångar.
2016-2017: Takaltanen på Brahegatanhuset byggdes för användning av de boende i huset.
2016: Spolning av en av stammarna.
2015-2016: Renovering av gården.
2015-2016: Utredning och projektering av grundvattenintrång i nedre garaget.
2015-2017: Återupptaget OVK projekt.
2015-2017: Fönsterrenovering och återställning till originalskick i teak.
2015-2016: Lagstadgad brandskyddsbesiktning av eldstäder genomförd.

Planerat underhåll:
2018: Uppsnyggning av entré och trapphus.
2018: Byte av fjärrvärmecentral.
2019: Utredning, upphandling stambyten bostäder. Preliminära tidsplan är att stambytet ska kunna sättas igång Juli 2019 och pågå till Februari 2020. Tidsplanen är högst preliminär och kan komma att ändras. Styrelsen jobbar för denna tidsplan men den kan komma att påverkas av entreprenör och andra oförutsedda förseningar.

Ekonomi

Inga planerade avgiftsändringar, avstämt med styrelsen (2018-05-04).

Finansiell styrka för en BRF att ha mycket goda lokalintäkter och därmed stort driftöverskott. Möter ev. risk för höjda räntor med ekonomiskt driftöverskott samt goda förutsättningar för amortering vid behov.

Äkta/oäkta

Föreningen är en oäkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja, inga specifika regler kring lägsta ägarandel.

Äger föreningen marken?

Ja.

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Karta

Hör av dig till Veronica Duljic för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad