Grevgatan 53

Bilder

  • Såld!

Grevgatan 53 , Östermalm Karlaplan , Stockholm

I attraktiv skuldfri förening på Grevgatan finns denna trivsamma lägenhet med toppläge och närhet till både stadsmiljö och grönområden.

Här erbjuds genomgående planlösning, eldstad och rymlig balkong i bästa sydvästläge. Bostaden disponeras idag som en 2:a men kan med fördel göras om till en 3:a för förstklassig komfort och funktionalitet. Garage finns i huset!

71 kvm, 2,5 rok

Månadsavgift:
1 116 kr inkl värme, VA (Obligatoriskt tillägg för Kabel-tv/Bredband 150kr/mån)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
71 kvm
Våning:
1, hiss finns
Byggår:
1939

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2,5 rum

Boarea

71 kvm

Rumsbeskrivning

Planlösningen är genomgående med ett stort sovrum samt utmärkta sällskapsytor i vardagsrum och matsal. Planlösningen kan för den som vill omdisponeras - se alternativa planritningar.

Bostaden disponeras enligt följande:

Hall - Hall med plats för avhängning, garderober samt plats för enklare möblering. På golvet ligger vacker sten från byggåret.

Kök - Funktionellt kök med matplats och fönster mot den lugna innergården. Köksinteriör i ljus framtoning, generös arbetsyta samt god och lättillgänglig förvaring. Maskinell utrustning av diskmaskin, spis, ugn, micro, fläkt samt kyl/frys.

Sällskapsrum - Stort sällskapsrum med tilltalande rymd och rikligt med ljus det stora fönsterpartiet. En gedigen eldstad förhöjer intrycket.

Matsal - I anslutning till vardagsrummet finner du gott om utrymme för en större matmöbel med plats för hela familjen. En platsbyggd bokhylla ger matsalen ytterligare karaktär.

Sovrum - I avskilt och rofyllt läge mot innergården finner ni ett ljust och rymligt sovrum. Rummets storlek gör att det möjligt att möblera med stor säng, flertalet garderober samt kontorsmöblemang.

Balkong - I tilltalande sydvästläge finns bostadens balkong mot den lugna gården med gott om plats för möblemang och planteringar.

Badrum - Helkaklat och fullt utrustat badrum med duschhörna, kombinerad tvätt- och torkmaskin, handdukstork, handfat, skåpförvaring och toalett. I hallen finns även en gästtoalett.

Sammantaget en mycket trivsam bostad med grönska och stadsliv som granne och gångavstånd till allt vad Stockholm har att erbjuda!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1, hiss finns

Avgift

1 116 kr inkl värme, VA (Obligatoriskt tillägg för Kabel-tv/Bredband 150kr/mån)

Andel i föreningen

2,37053%

Andel av årsavgiften

2,40666%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadsfastighet

Byggnadsår

1939

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 20 november 2009
Energiprestanda: 163 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Kv Kumlet 18

Övrigt

Ombyggnation av lägenhet - Samtliga ombyggnationer av lägenheten ska stämmas av med föreningen. Godkännande av föreningens styrelse krävs. Den alternativa planskissen är endast ett förslag. Blivande köpare måste därför själv kontrollera om det är möjligt att genomföra en sådan ombyggnation innan köpeavtal ingås.

Förening

Namn

Brf Kumlet 18

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Kumlet 18 är en äkta och skuldfri föreningen belägen på Kommendörsgatan 42 och Grevgatan 53. Föreningen förvärvade fastigheten 1983 och upplåter idag 65 lägenheter med bostadsrätt, 3 lokaler med hyresrätt samt ett garage med 14 platser.

Gemensamhetsutrymmen - Fastigheten har två grovsoprum för sopsortering och cykelförråd. Vidare upplåter föreningen en vacker och härlig takterrass till föreningens medlemmar. Genom tvättstugan nås även innergården.

Tvättstuga - Tvättstugan är fullt maskinellt utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, centrifug, mangel och torkrum med avfuktare, samt torkskap.

Förråd - Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett vindsförråd.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

TV och Bredband

Kabel-TV och 100mbit bredband levereras via Comhem.

Parkering

Föreningen har ett antal parkeringsplatser för både bil och MC till uthyrning. Intresseanmälan görs till Fastighetsägarna. I övrigt tillämpas boendeparkering. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret.

Renoveringar

Följande renoveringar har utfärdats:

2015 - Renovering av innergård
2015 - Stamspolning
2011 - Utvändig renovering av alla fönster
2011 - Montering av energiglas i alla lägenheter
2008/09 - Trapphusrenovering
2007 - Tätning av rökkanaler
2007 - Bredbandsuppkoppling 100 Mb
2006/07 - Byte av ventilation
2004 - Stamrensning
2003/2004 - Takrenovering
2002 - Hissrenovering
2001 - Säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter
1996 - Fjärrvärmecentral och trapphusaggregat bytta
1992 - VVS och stammar utbytta
1992 - Elstammar utbytta

Ekonomi

För nuvarande finns inga planerade avgiftsändringar. Avgiften till föreningen betalas kvartalsvis.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Ja

Övrigt

Område - Välkommen till Östermalm och detta utsökta läge alldeles invid Karlavägen. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken och Djurgården med alla museer, parker, Gröna Lund och Skansen.

Du har dessutom direkt närhet till Karlaplan och Fältöversten med all tänkbar och nödvändig service såsom mataffärer, klädbutiker, caféer, restauranger och systembolag. Östermalmstorg med trevliga Saluhallen når man på några minuter. Maximteatern, trevliga Elverket, trendiga restaurangen Broms och genuina Tudor Arms har du dessutom som grannar. Det bästa av alla världar.

Kommunikationerna är optimala med tunnelbanans röda linje från Karlaplan och flertalet innerstadsbussar som tar dig hela vägen genom innerstaden och vidare förbi Stureplan, Kungsgatan, Kulturhuset, Centralstationen och vidare till slutstationen Hornsbergs Strand.

Om området

Karta

Hör av dig till Ellinore Wadelid för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad