Sturegatan 4B

Bilder

  • Såld!

Sturegatan 4B , Luthagen , Uppsala

- STADSPULSEN - LÅG MÅNADSAVGIFT - UTSIKT ÖVER CITY -

Mycket välplanerad 1:a med låg avgift i ett av Uppsalas absolut bästa lägen i Främre Luthagen! Lägenheten är i gott skick och rymmer en hall med avhängningsmöjligheter, en kokvrå och ljust allrum med öppen planlösning och vitmålade väggar.

Här bor du i ett av Uppsalas allra mest populära områden, ett stenkast från Fyrisån, och med allt staden har att erbjuda på bekvämt promenadavstånd. I Luthagen bor man i attraktiva kvarter med Ekonomikum, Universitetet, studentnationer, restauranger, matvarubutiker och fina parker i området.

Vid intresse vänligen kontakta ansvarig mäklare Walat Taha 0707- 925 943 eller walat.taha@husmanhagberg.se!

21 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
703 kr inkl. värme, vatten, kabel-tv och internet
Typ:
Lägenhet
Boarea:
21 kvm
Våning:
6, hiss finns
Lägenhetsnummer:
30
Driftskostnad:
325 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

21 kvm

Rumsbeskrivning

- Hall -
Hall med plastmatta och vitmålade väggar. Pentry del med diskbänk och ho, överskåp samt litet kylskåp. En garderob med överskåp.

- Allrum -
Ett rymligt allrum som får plats med stor säng och skrivbord för den som önskar. Här finns stora fönster med utsikt över staden. Inrett med plastmatta och ljusa väggar.

- Badrum -
Ett mycket fräscht badrum. Helkaklade väggar och klinkergolv med dusch, tvättställ och WC.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 6, hiss finns

Avgift

703 kr inkl. värme, vatten, kabel-tv och internet

Driftskostnad

3 900 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 700 kr
Försäkring: 1 200 kr

Andel i föreningen

0,18%

Andel av årsavgiften

0,18%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Energideklaration

Ej utförd.
Energiklass: -

Fastighetsbeteckning

Luthagen 76:1

Förening

Namn

Brf Luthags-city

Om föreningen

Brf Luthags City är en mycket välskött och solid bostadsrättsförening som idag består av 51 lägenheter och 13 lokaler med bostadsrätt. Husen uppfördes åren 1963-1966 är mycket väl underhållna, bland annat har stamrenovering utförts 2009. I fastigheten finns även garage, och gemensamma tvättstugor.

Föreningen äger fastigheten Luthagen 76:1 i kvarteret Hervor. Här finns en sammanhängande byggnad bestående av tre huskroppar i 2 - 6 våningar längs Sysslomansgatan (15A och 15B), Skolgatan (6 och 8) och Sturegatan (2A, 2B, 4A och 4B). Byggnaderna omgärdar en gård med infart från Torsgatan. Från Torsgatan nås också det stora garaget i källarplan.

ANDRAHANDSUTHYRNING:
Föreningen följer bostadsrättslagen gällande uthyrning och tar beslut från fall till fall. Vid uthyrning i andra hand har föreningen rätt att ta ut en avgift om 10% av ett prisbasbelopp (4 550 kr, 2018).

TV och Bredband

Internet via fiber från AllTele/A3 ingår i månadsavgiften, internetanslutning 100/100 Mbit/s.
ComHem levererar TV till samtliga lägenheter. I månadsavgiften ingår ett basutbud

Parkering

Från Torsgatan når man både föreningens innergård, där det finns ca 17 parkeringsplatser, och garaget i källarplan, med ca 77 st. platser. I garaget finns även ett antal platser med laddstolpe för elbil. P-plats 250 kr/månad respektive 450 kr/månad för garage. Vill man ha fler än 1 parkering/garageplats så tar föreningen ut en extra avgift för dessa. För tillgång till laddstolpe för elbil tas en tilläggsavgift ut.
Till platserna råder separat kö-system.

Renoveringar

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2017 - Utbyggnad av samtliga balkonger med nya räcken, byte av fönster och dörr till treglas. Nytt tegeltak med rännor och snöskydd på höghusdelarna.
2016 - Ombyggnad av två hissar på Sturegatan 2 A och Sysslomansgatan 15 A.
2015 - Ombyggnad av två hissar på Sturegatan 2 B och 4 A. Nytt glasparti i två lokaler p�� Sturegatan och ny ventilation och undertak i hyreslokal på Sturegatan.
2013 - Nytt tvättstugebokningssystem.
2012 - Nya glaspartier till lokal på Sysslomansgatan. Nya entrédörrar samt nytt kontrollpassersystem.
2011 - Stamrenovering avslutad med nya vatten, avlopps- och dagvattenledningar samt totalrenovering av bad- och wc-rum. Ombyggnad av hiss Sysslomansgatan 15 B. Nya fönster till kontor Skolgatan-Sysslomansgatan. Nya glaspartier i två lokaler på Sturegatan
2010 - Fönster-byten till butiker på innergården inleds. Samtliga pumpar till värmesystemet byts ut.
2009 - Första hissen byggs om på Sturegatan 4 B.
2008 - Installation av styrd belysning i trapphus.
2007 - Driftsoptimering av värmen.
2004 - Bredbandsinstallation.
2000 - Nya fönster i samtliga lägenheter, dock inte balkongpartier.
1998 - Bildäcket på innergården tätas och får ny asfaltsbeläggning.
1995-96 - Nya luftbehandlingsaggregat för kontor och butiker på Skolgatan och Sturegatan.

KOMMANDE RENOVERINGAR
- För närvarande håller föreningen på att bygga om 2 plan av kontorslokaler till 21 st. lägenheter. Planerad inflytt till dessa är oktober 2019.
- Utbyte av återstående fönster på låghusdelen en trappa upp till treglasfönster.
- Ombyggnation av ventilation i restaurang vid Sysslomansgatan

Ekonomi

Ekonomisk förvaltning sköts av Azets Insight AB.

Överlåtelseavgift

1137 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Gemensam tvättstuga finns i källaren på Sturegatan, mellan 2B och 4A. Den är utrustad med tre tvättmaskiner, två torktumlare, tre torkskåp, lakansträckare och kallmangel.

FÖRRÅD:
Till varje lägenhet hör ett vindsförråd. Till de flesta av de större lägenheterna hör dessutom ett litet källarförråd. Det finns även möjlighet att hyra extra förrådsutrymme, till dessa är det separat kö-system.

Om området

Luthagen

Luthagen ligger i Uppsalas västra del utanför den omedelbara stadskärnan. Området präglas av bostadsrätter, villor och radhus. Läget är centralt med närhet till Ekonomikum, universitetet, nationslivet, stadskärnan såväl som till Stabbyskogen. Denna skog lämpar sig utmärkt för både rekreation samt motion. Det finns även fina promenadstråk utmed Fyrisån.

Stabby backe och Stabbyskogen är en av stadens oaser. Här finner du spår efter inlandsisen, lämningar från forntiden, en gammal prästgård och varierad vacker natur alldeles intill stadens bebyggelse. De större gångvägarna och en grillplats är anpassade för funktionshindrade. Dessutom finns en grillplats anlagd med tanke på mindre barn. För den som vill löpträna finns det även en upplyst motionsslinga genom området.

Kommunikation

Gångavstånd till centrum, stadsbussar passerar genom området. Från ekonomikum går stads- och regionbussar samt SWEBUS direkt till Stockholm.

Närservice

I området finns flera matbutiker och ett nybyggt torg med bl.a. apotek, gym. Det finns även flera restauranger och t.o.m. ett lokalt bankkontor. På cykelavstånd finns Fyrishov med äventyrsbad, sportarena och camping.

Parkering

Boendeparkering via kommunen finns i området.

Karta

Hör av dig till Walat Taha för mer information!

Walat Taha

Walat Taha

Uppsala

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-792 59 43

walat.taha@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad