Svartbäcksgatan 99C

Bilder

  • Såld!

Svartbäcksgatan 99C , Svartbäcken , Uppsala

Nu har du chans att förvärva denna charmiga gaveltvåa med bevarade originaldetaljer, bra takhöjd, balkong i perfekt solläge och generöst med ljusinsläpp från fönster i flera väderstreck!

På Svartbäcksgatan 99C finner du en lägenhet med ett fantastiskt ljusinsläpp från fönster i flera väderstreck och en mycket tilltalande planlösning. I både hall, sovrum och vardagsrum pryds golvet av originalparkett men det är i köket och matrummet som den riktiga retro-magin har slagit till! Här ligger en tidstypiskt röd plastmatta på golvet och skåpsluckorna i köket är krämigt vita. Det som ger detta kök en extra guldstjärna är utsikten, här blommar syrenhäckarna mellan maj-juni precis utanför fönstret!

Utöver detta får du ett helkaklat badrum med tvättmaskin, gott om förvaring i form av garderober och inte minst en möblerbar balkong i söderläge med utsikt över den frodiga innergården.

Här bor du nära ICA, frisör, apotek, café, kiosk, restauranger mm. Fyrishov, med bland annat gym, äventyrsbad, utomhusbad och mycket mer. Till centrums shopping och caféer har du bekvämt promenadavstånd, ca fem minuter med cykel. Goda kommunikationer med stadsbussarna.

Varmt välkommen på visning!

61 kvm, 2,5 rok

Månadsavgift:
3 631 kr inkl. värme, vatten och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
61 kvm
Våning:
1
Byggår:
1944
Driftskostnad:
366 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2,5 rum

Boarea

61 kvm

Rumsbeskrivning

- HALL -
På golvet vilar originalparkett och väggarna är målade i rosa kulör. Hallen ligger i förbindelse till alla rum i lägenheten och har bra avhägningsmöjligheter i form av sko-och hatthylla.

- KÖK -
Härligt och tidstypiskt kök med mycket förvaring. Vita skåpsluckor samt vitt kakel ovanför arbetsytor. I både kök och matrum ligger en röd plastmatta och väggarna är ljust tapetserade. Utrustning såsom kombinerad kyl och frys samt ugn med spishäll.

- VARDAGSRUM -
Fönster i två väderstreck samt utgång till boendets balkong. Originalparkett och ljust tapetserade väggar.

- SOVRUM -
Originalparkett och mönstrad tapet i beigea toner.

- BADRUM -
Kaklat badrum i vita samt rosa färger. Här finns utrustning såsom tvättmaskin, handdukstork, handdukshängare, tvättställ samt wc.

- BALKONG -
Möblerbar balkong i söderläge med utsikt över innergården.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 631 kr inkl. värme, vatten och kabel-tv

Driftskostnad

4 400 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 100 kr
Försäkring: 1 300 kr

Andel i föreningen

4,1798%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1944

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 20 oktober 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 164 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Källarförråd i huset

Förening

Namn

Ingegärd nr 2

Om föreningen

Föreningen förvärvade fastigheten Svartbäcken 21:2 1943. Föreningens fastighet är bebyggd med ett flerbostadshus i tre våningar med totalt 26 bostadsrätter.

Lägenhetsfördelning:
3 st 1 rum och kokvrå
8 st 2 rum och kök
12 st 3 rum och kök
2 st 4 rum och kök
1 st 5 rum och kök
Den totala boytan är 1 455 kvm. I fastigheten finns också två lokaler.

Fastighetens tekniska status
Enligt utlåtande från konditionsbesiktning, underhållsplan, från november år 2004 är det bestående intrycket mycket bra, trots att fastigheten är 60 år gammal. Även den tekniska statusen anses relativt god. Fönster byttes under 2007 samtidigt som tvättstugan rustades upp. Under 2008 gjordes endast mindre reparationer. Under 2009 har vissa reparationer utförts, bl.a. har ett expansionskärl reparerats och köket i en lokal bytts ut.

Om området

Svartbäcken

I början av 1900-talet var dagens Svartbäcken ett område med enkla arbetarbostäder. Numera betraktas Svartbäcken som ett mycket attraktivt område att bo i. De gamla arbetarbostäder som bevarats är i dag dyra bostäder. Här bor du nära motionsspår och strövområdet vid Röbo.

Den södra delen av dagens Svartbäcken består till största del av flerfamiljshus och är en relativt urban stadsmiljö. I stadsdelens västra del, utmed Svartbäcksgatan, finns flerfamiljshus från i huvudsak mitten av 1900-talet.

Den östra delen av Svartbäcken, närmare Norra stambanan/Ostkustbanan, domineras av småhusbebyggelse från 1900-talets första hälft. Längst i norr finns ett ursprungligen mycket enhetligt villaområde i funkisstil, byggt omkring 1940.

I området finns också Domarringens skola som är en F-6 skola med 522 elever och 75 förskoleklasselever. Skolan har tillgång till stora grönområden. Skolan invigdes den 25 augusti 1948 och ritades av dåvarande stadsarkitekten Gunnar Leche, som för övrigt ritade stora delar av Tuna Backar.

Kommunikation

Mycket bra, med gång och cykelvägar in till city samt flera busslinjer på kort avstånd från bostaden.

Närservice

I området finns flera skolor och daghem samt vårdcentral, vårdhem, Fyrishov, Fyrisfjädern, kolonilottsområde och fotbollsplaner. Närmaste mataffär ligger på Torbjörns torg i Tuna backar och det tar bara tio till femton minuter att gå ner till affärerna i Uppsala centrum.

Karta

Hör av dig till Maxim Alami eller Lovisa Nittler för mer information!

Maxim Alami

Maxim Alami

Uppsala

Reg. Fastighetsmäklare / Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0767-11 90 90

maxim.alami@husmanhagberg.se

Lovisa Nittler

Lovisa Nittler

Uppsala

Säljkoordinator

Extra kontaktperson

lovisa.nittler@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad