Arngrims Gränd 10

Bilder

Acceptpris

5 600 000 kr

Bevaka slutpriset

Arngrims Gränd 10 , Gamla Uppsala , Uppsala

RING FÖR ATT BOKA VISNING SÖNDAG 16 JUNI!

Välkommen till detta drömmarnas boende placerat på ett klockrent läge i Gamla Uppsala! Här finner du en härlig och rättvänd tomt med sol hela dagen och på den stora träverandan njuter du av eftermiddags och kvällssol. För den odlingsintresserade finner du här också ett stort och välplacerat växthus som rymmer alla dina odlingsbehov. På fastigheten finns även ett stort fristående isolerat dubbelgarage, fristående gästhus och en tomt som är gjord för barns lek samt en härlig damm.

När du kommer in på entréplan finner du ett härligt kök med matplats och intilliggande matrum i öppen planlösning mot ett rymligt vardagsrum med rikligt ljusinsläpp från stora fönsterväggar och utgång till trädgården och uteplatsen samt fyra sovrum, ett badrum och en gästtoalett. Till detta kommer ett källarplan med fyra ytterligare rum i varierande storlek, tvättstuga, bastu med dusch och toalett samt en groventré.

Som boende i Gamla Uppsala har man direkt närhet till kulturarv, fornminnesområde, strövområden, elljusspår, flera restauranger, många populära förskolor och skolor, som bland annat Gamla Uppsala skola (F-5). Här finner du även ett rikt föreningsliv med många aktiviteter för barn och unga bland annat Yrsaplan för fotbollsintresserade. Här finner du även goda kommunikationer. Du kan välja att cykla ned till city på den nya snabbcykelleden eller ta någon av bussarna som går alldeles i närheten av huset. Åker du bil till jobbet så är inte det heller något problem då du snabbt kommer ut på ringleden som tar dig till hela staden. Ska du åka längre tar du dig enkelt ut till E4:an/Bärbyleden vilket erbjuder goda pendlingsmöjligheter både långt och nära. Inom kort avstånd finner du hela Gränby Köpstad med flertalet butiker, restauranger och livsmedelsbutiker till förfogande.

Bostaden är besiktad och försäkrad och säljs med vår tjänst Klarlagt, vilket innebär en extra trygghet för dig som köpare!

Välkommen hit, välkommen hem!

Vid intresse kontakta ansvarig mäklare Jesper Ackelman för mer information på 070-770 18 13, eller jesper.ackelman@husmanhagberg.se!

126 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
126 kvm
Biarea:
120 kvm
Tomtarea:
875,5 kvm
Byggår:
1970
Driftskostnad:
4 362 kr/månad
Acceptpris:
5 600 000 kr

Mer information

Budgivning pågår

Högsta bud: 5 300 000 kr

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 sovrum

Boarea

126 kvm

Biarea

120 kvm

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN

- ENTRÉ/HALL -
Välkomnande entré med plats för avhängning. Klinkergolv vid entré som övergår till parkett. Väggarna är tapetserade i grön nyans. Här finner du även gästtoaletten och trappan ner till källarplan.

- GÄSTTOALETT -
Kaklad gästtoalett i gult Ekeby kakel. Utrustat med spegel, handfat och wc. Ljusinsläpp från blyinfattat fönster.

- MATRUM -
Ljust och härligt matrum i öppen planlösning mot vardagsrummet med parkett på golvet och tapetserade väggar. Ljusinsläpp från stort blyinfattat dubbelfönster.

- KÖK -
Stort och rymligt kök helrenoverat 2011 med klinkergolv och på väggarna sitter en träpanel med inbyggt vitrinskåp. Bra arbetsytor på laminatbänkskiva samt diskbänk i rostfriplåt. Bra förvaring i över- och underskåp. Fönster i två väderstreck. Utrustat med diskmaskin, spis med dubbelugn, fläkt och kombinerad kyl/frys. Vid fönstret mot gatan finner du en markis.

- VARDAGSRUM -
Mot baksidan av huset finner du husets vardagsrum. Här finns god plats för stor soffgrupp. Parkettgolv, tapetserade väggar, stort fönsterparti med härligt ljusinsläpp och utgång till baksidan.

- ALTAN -
På baksidan av huset finner du en stor trälagd altan om ca 50 kvm i bästa solläget med sol från eftermiddag till kväll. Plats för både mat- och loungegrupp. Utgång från 2 av sovrummen samt vardagsrummet. Längs altanen finner du två stora eldrivna solmarkiser.

- BIBLIOTEK / SOVRUM 1-
Rymligt rum som idag används som bibliotek/musikrum. Kan även användas som sovrum. På golvet ligger parkett och väggarna är klädda med valnötsträpanel. Utgång till altanen.

- INRE HALL -
Med god förvaring i skjutdörrsgarderober med spegeldörrar.

-SOVRUM 2-
Stort sovrum. Parkettgolv, ljusa väggar, plats för dubbelsäng och utgång till altan. Bra förvaring i skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Utanför fönstret finns en markis.

- BADRUM -
Helkaklat badrum med ljust klinkergolv, el-golvvärme, kaklade väggar, badkar, duschplats med skjutdörrar i glas, dubbeltvättställ med kommod, toalett, handdukstork samt stort fönster för härligt ljusinsläpp.

- SOVRUM 3 -
Genomgångssovrum med tapetserade väggar och parkettgolv. Markis utanför fönstret

- SOVRUM 4 -
Med parkettgolv och tapetserade väggar. Markis utanför fönstret

KÄLLARPLAN

- GILLESTUGA -
Källarplanets hjärta med gott om plats för umgänge. Väggar med tegel samt träpanel. På golvet vilar brett plankgolv. Ljusinsläpp från flera källarfönster.

- KLÄDKAMMARE-
Bra klädkammare med gott om plats för förvaring.

- GÄSTRUM -
Rymligt gästrum med gott om plats för både säng och förvaring. Klinkergolv och vitmålade väggar.

- RELAX -
Rymlig relaxavdelning med bastu, dusch, handfat och wc. Kaklade väggar och på golvet ligger plastmatta. I bastun är det panelväggar och på golvet ligger plastmatta.

- ARBETSRUM/SOVRUM -
Bra rum med plats för säng som gästrum eller så kan det användas som ett arbetsrum.

- GROVENTRÉ -
Källarentré mot baksidan av tomten. Förvaring i garderober. Här finner du även kyl samt frys.

- PANNRUM / FÖRRÅD -
Tidigare pannrum där du idag finner fjärrvärmecentralen samt förvaringsutrymme.

- ARBETSRUM -
Rum med klinker på golv och ljusa väggar. Genomgång till tvättstuga.

- TVÄTTSTUGA -
I anslutning till arbetsrummet finns tvättstugan med tvättmaskin och torktumlare samt en praktisk arbetsyta. Torkställning i taket. Delvis kaklade i övrigt vitmålade väggar. Diskbänk i rostfriplåt med förvaring inunder.

- GARAGE/PARKERING -
Stort dubbelgarage om ca 50 kvm med fjärrstyrda portar samt parkeringsplats för flera bilar på asfalterad garageuppfart. Garaget är varmbonat, har klinkergolv och här finns avloppsbrunn samt kall-/varmvatten.

- FRIGGEBOD -
På framsidan av huset vid tomtgränsen finner du friggeboden (lillstugan) som är varmbonad och har vitlackerat trätak, klinkergolv och vitmålad glasfiberväv på väggarna samt elradiatorer. Perfekt som gäststuga eller tonårsrum.

- VÄXTHUS -
I trädgården finns ett vackert, rödlackerat växthus (Willab Garden 14,1 kvm) med sommarvatten. Växthuset har en jordbädd för vindruvor, i övrigt flexibel yta för krukodling. Golvet är stensatt. En idyllisk plats att bjuda in till kräftskivan eller andra festligheter.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med källare

Byggnadsår

1970

Uppvärmning

Fjärrvärme, ny fjärrvärmeväxlare installerades 2003

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 3 maj 2019
Energiklass: E

Byggnadssätt

Grundläggning: Källargrund
Grundmur: Lecasten
Stomme: Trä
Fasad: Tegel och träpanel
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor

Övrigt

Renoveringar:
1990 - Renoverades tvättstugan samt dränerades baksidan samt gavel på södersidan.
1995 - Lades yttertaket om med ny råspont, asfaltpapp, läkt och betongtakpannor.
1999 - Renoverades wc/dusch på bottenvåningen
2000 - Uppfördes en friggebod
2002 - Lades ytskiktet om på garagetaket med ny gummiduk och plåtskoning. En el-slinga installerades i hängrännan. Ny innervägg mot trädgårdssiden reglades upp med plåtreglar.
2003 - Installerades ett nytt fjärrvärmeaggregat.
2004 - Lades nya takpannor på befintlig papp från 1995 (garantiärende).
2005 - Uppfördes växthuset.
2011 - Renovering av köket.
2018 - Fönsterbyte till 3-glasfönster, Nya termostater på element och genomgång av uppvärmningssystem.

TV och Internet
Via Telia-adsl.

Radon
Radonmätning är utförd 2003, med årsmedelvärde om 60 bq/m³, dvs under gränsvärdet om 200 bq/m³.

Fastighetsbeteckning

Gamla Uppsala 69:10

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

52 346 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 23 966 kr
El: 17 250 kr
VA: 5 130 kr
Försäkring: 6 000 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

I VA så ingår även renhållning. Utöver driftkostnaden tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt om 8 049 kr/år för 2019.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 596 000 kr, varav byggnadsvärde 2 108 000 kr

Summa pantbrev

4 930 000 kr

Tomt

Areal: 875,5 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Välordnad och genomtänkt trädgård med flera sollägen för olika tidpunkter på dagen. Vid den lilla dammen, med vattenfall finner du plats att avnjuta morgonsolen på en stensatt uteplats. Vid husets framsida som också är stenbelagd vid såväl gångar som entrépartier finns förmiddagssolen och till eftermiddagen och kvällen finner ni solen på den stora altanen (ca 50 kvm) som vetter mot trädgårdssidan i sydväst. Två eldrivna markiser sitter på altansidan.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostad innebär att säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Gamla Uppsala

Gamla Uppsala är beläget strax norr om Uppsalas centrala delar och är ett historiskt område i Uppland. Där finns bland annat de berömda Uppsala högar och Gamla Uppsala kyrka, som har varit både domkyrka och ärkebiskopssäte.

I stadsdelen finns närservice, vårdcentral och rekreation med fina strövområden kring Gamla Uppsala högar mot Tunåsen.
. Kommunikationerna in till Uppsala resecentrum är goda med stadstrafikens bussar.

Kommunikation

Närheten till påfarten till E:4an samt Bärbyleden/55:n gör det enkelt att pendla med bil både norrut och söderut samt god pendling mot Enköping/Västerås. Flertalet bussar tar dig till city bl.a. 2:ans stadsbuss. Uppsala kommun håller på att slutföra det sista på den nya snabbcykelvägen som går från Gamla Uppsala ända in till centrum.

Närservice

Kort avstånd till Gränbystaden som just nu är i en stor utvecklings- och utbyggnadsfas och där visionen är att bli Uppsalas andra stadskärna. Fördelat på två områden. "Gamla" Gränby Centrum med bland annat ICA Kvantum, apotek, Systembolaget, bank samt flertalet butiker i gallerian. Samt Gränby Köpstad vid påfarten till E4:n med bl.a. Citygross, Willys, Blomsterlandet, bensinmack, lekland och flertalet nya butiker som öppnar inom närtid.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Jesper Ackelman för mer information!

Jesper Ackelman

Jesper Ackelman

Uppsala

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-770 18 13

jesper.ackelman@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad