Väpnargatan 11 A

Bilder

  • Såld!

Väpnargatan 11 A , Tunabackar , Uppsala

I naturnära Tunabackar bor du mellan stad och land. Endast ett stenkast bort ligger city med närhet till allt som du kan tänka dig i form av restauranger och shopping med framförallt bra pendlingsmöjligheter, samtidigt som du har öppna hagar och lummiga trädgårdar runt knuten.

Här finner du en ljus och trivsam lägenhet med 3 rum och kök om 77 kvm med en mycket bra planlösning och ljusa ytskikt. Lägenheten erbjuder ett praktiskt kök med matplats, två bra sovrum varav det ena med flertalet garderober, en stor hall med många bra garderober, ett stamrenoverat badrum och ett generöst vardagsrum med utgång till den mysiga balkongen. Lägenheten har genomgående ett mycket fint ljusinsläpp.

HSB 41 Tunaberg har en stor ombonad trädgård där du kan avnjuta trevliga sommarkvällar med gott sällskap. En stabil och välskött bostadsrättsförening med låga månadsavgifter, låg belåning om endast 1 882 kr/kvm samt fina gemensamhetsutrymmen så som motionsrum (gym), gästrum, hobbyrum samt garage för biltvätt m.m.

Välkommen hit, välkommen hem!

Vid intresse vänligen kontakta ansvarig mäklare Jesper Ackelman för mer information, på 070-770 18 13 eller jesper.ackelman@husmanhagberg.se!

77,5 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 688 kr inkl. värme, vatten, br-tillägg och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
77,5 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
165
Byggår:
1963

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

77,5 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomnande och stilfull hall i vinkel med mörkt stengolv och vita målade väggar. Här finns gott om plats för ytterkläder och skor. Praktisk förvaring i tre inbyggda garderober med överskåp.

Från hallen till vänster når man köket. Här finns gott om arbetsytor och bra med förvaringsutrymmen. Ett mycket funktionellt arbetskök med plats för matbord för 4-6 personer.

Vidare når man lägenhetens vardagsrum med parkettgolv och vitmålade väggar. Ett rymligt och lättmöblerat vardagsrum. Utgång till balkong.

Stor och rymlig balkong i mycket fint solläge med eftermiddag och kvällssol. På golvet ligger en härlig trall. Utsikt över föreningens innergård.

Lägenhetens två mycket bra och rymliga sovrum erbjuder vitmålade väggar och på golvet ligger en plastmatta.
Det ena sovrummet har gott om förvaringsutrymmen i form av tre inbyggda garderober

Helkaklat och stamrenoverat badrum med neutrala färgval. Här finns duschhörna, handfat, spegel, wc samt ett fönster som ger fint ljusinsläpp och vädringsmöjligheter.

Till samtliga lägenheter hör ett källarförråd och ett matkällarförråd.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 688 kr inkl. värme, vatten, br-tillägg och kabel-tv

Kommentar

Då ingen bor i lägenheten idag så kan inte driftskostnader visas.

Andel i föreningen

0,49808%

Andel av årsavgiften

0,49808%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1963

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 30 november 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 125 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Tunabackar 34:3

Övrigt

Förråd:
Till samtliga lägenheter hör ett källarförråd och ett matkällarförråd.

Förening

Namn

HSB Brf 41 Tunaberg

Om föreningen

Föreningen består av totalt 231 bostadsrättslägenheter (135 st 2:or och 96 st 3:or) fördelade på 10 huskroppar med adresser Väpnargatan 1-17 (udda nr) och Tunagatan 24 och 26. Byggnaderna är uppförda 1963-64. Besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/uppsala/brf/tunaberg. Informationen nedan uppdaterades 2018-10-02.

EKONOMI
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Upplands Boservice. Föreningen debiterar för närvarande köparen en överlåtelseavgift på ca 1 138 kr samt en pantsättningsavgift på ca 455 kr. Den senaste avgiftshöjningen skedde vid årsskiftet 2013/14, avgiften för lokaler, parkering och garage höjdes med 5% från 1 januari 2018. I dagsläget finns inga beslut om någon avgiftsförändring.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns cykelförråd, tvättstugor med torkrum (i 6 av husen), hobbyrum, pingisrum, motionsrum och 3 st biltvättsgarage.

ÄGARFÖRHÅLLANDE
Föreningen accepterar delat ägande av bostadsrätten (ex förälder och barn äger tillsammans). Den boende ska äga minst 10 %.
Då bostadsrättsföreningen är en HSB-förening krävs även medlemskap i HSB Uppsala (medlemsavgift på 500 kr deponeras i samband med köpet och därtill kommer en årsavgift på 300 kr/familj). Juridisk person accepteras inte som ägare.

ANDRAHANDSUTHYRNING
Styrelsens godkännande ges för uthyrning om beaktansvärda skäl föreligger.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

TV och Bredband

Leverantörer är ComHem och Bredbandsbolaget. I avgiften ingår ComHems analoga och digitala grundutbud.

Parkering

Föreningen förfogar över 137 stycken parkerings- och garageplatser. Utöver dessa finns möjlighet till fri parkering på omgivande gator. Uthyrning sker genom förvaltaren, aktuell kötid är cirka 6 månader upp till 10 år för garage.
39 st. varmgarage (ca. 400-500 kr/mån)
42 st. kallgarage (ca. 290kr/mån)
56 st. P-plats med motorvärmare (ca 175 kr/mån)

Renoveringar

STÖRRE GENOMFÖRT UNDERHÅLL
2004 Fönsterbyte och utbyggnad av balkonger.
2006-2007 El- och rörstambyte.
2012 Investering i yttre miljö och innergårdar.
2013-2014 Byte av samtliga garageportar samt lås
2014-2015 Delvis utbytta spillvattenledningar.
2016 Byte till säkerhetsdörrar och nytt låssystem.
Nästa stora underhåll på fastigheten är renovering av tak och spillvattenledningar, exakt när detta ska ske är ej beslutat än.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

FÖRRÅD:
Till samtliga lägenheter hör ett källarförråd och ett matkällarförråd.

Om området

Tunabackar

Tunabackar är egentligen bara ett kvarter, dock ett relativt stort kvarter, det byggdes runt 1950 inom ramen för det kommunala bostadsbolaget och ritades av stadsarkitekten Gunnar Leche. Husen är K-märkta tegelhus med gul putsfasad och anses allmänt representera ett av de finare kulturarven från 1900-talets mitt i Uppsala.

I centrum av Tunabackar finns Torbjörnstorg med bl.a. livsmedelsbutik, spelbutik och blomsteraffär. Det finns två skolor i området; Domarringen med mellanstadium och Tunabergsskolan med högstadium.

Kommunikation

Flera av Uppsalas stadsbussar trafikerar området. Gott om cykel- och gångvägar både in mot centrum men även ut mot Tunakolonin och friluftområdet i Röbo.

Närservice

Torbjörnstorg ligger i området med matbutiker, café, bageri, tobaksbutik, postombud och småbutiker. Vid Torbjörnstorg finner du även bankomat och budo-lokaler där det även finns möjligheter till andra aktiviteter.

Karta

Hör av dig till Jesper Ackelman för mer information!

Jesper Ackelman

Jesper Ackelman

Uppsala

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-770 18 13

jesper.ackelman@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad