Kyrkogårdsgatan 23

Bilder

  • Såld!

Kyrkogårdsgatan 23 , Övre Slotts , Uppsala

Välkommen till denna charmiga och välskötta bostad med originaldetaljer. Belägen i fastighet byggd 1939 får du här en takhöjd om 2,80 meter, stora fönsterpartier, fönsterbänkar i sten och fiskbensparkett i original.

Med sin delvis öppna planlösning är bostaden genomgående ljus och luftig men även yteffektiv och välplanerad. Här finns flera möbleringsalternativ enligt tycke och smak och förvaring finns det gott om då det till bostaden hör två stycken förråd!

Under ljumma sommarkvällar kan du njuta tillsammans med vännerna på den gemensamma takterrassen. Här finns gasolgrill och utemöbler att nyttja och oslagbar vy över Uppsalas domkyrka och stadens takåsar.

På bästa läget på Övre slotts bor du här nära den grönskande Observatorieparken och Ekonomikum. Ytterligare universitetsbyggnader och även nationer finner du endast några minuter bort. Service finns på promenadavstånd, med allt som stadskärnan har att erbjuda.

Välkommen att känna dig som hemma i denna tidstypiska pärla!

26 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
1 135 kr inkl. värme, vatten och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
26 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
4
Byggår:
1939
Driftskostnad:
350 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

26 kvm

Rumsbeskrivning
-SÄLJAREN BERÄTTAR-

"I tre och ett halvt fantastiska år har jag bott på Kyrkogårdsgatan 23. Det har varit en lägenhet som har allt som jag som student har kunnat drömma om. Det är en ljus lägenhet, med högt i tak och vackert parkettgolv. Hallen är rymlig och ger möjlighet till god förvaring. Jag har även haft tillgång till ett vindsförråd och ett källarförråd för ytterligare förvaring, vilket har varit värdefullt. Lägenheten har Uppsalas bästa läge och det är gångavstånd till universitet, nationerna, restauranger, butiker och natur. Bussförbindelserna från Ekonomikum och närheten till Uppsalas centralstation är ett stort plus för den som vill pendla. Bostadsrättsföreningen är en mysig förening med trevliga grannar och härliga gemensamma utrymmen, cykelförråd, tvättstuga och takterass. Takterrassen har Uppsalas bästa utsikt och jag har haft underbara frukostmorgnar, eftermiddagsfikan och grillkvällar där."

-HALL-
Välkomnande och rymlig hall med generös förvaring. Här erbjuds plats på flera hyllplan samt avhängningsmöjlighet på krokar jämte dörren. Vidare finns även dold förvaring i garderob med spegeldörr. Väggarna är målade vita och på golvet vilar ett trägolv.

-ALLRUM-
Med öppen planlösning har du redan från hallen god överblick över allrummet. Här finns plats för både säng och övrig möblering så som matplats och förvaringsmöbel. Gott om naturligt ljus får du från det stora fönsterpartiet som i kombination med den härliga takhöjden skapar ett luftigt intryck. I fönstret vilar även en vacker fönsterbänk i sten. På golvet vilar fiskbensparkett och väggarna är målade vita.

-KÖK-
Yteffektivt kök med flera charmiga detaljer. Köket är utrustat med kyl/frys, spis med ugn samt köksfläkt. Ytskikten är genomgående vita med gott om dold förvaring men även hyllplan. Arbetsyta erbjuds på kombinerad rostfri/laminatbänk med ett vitt kakel ovan som stänkskydd. Det stora fönsterpartiet sätter pricken över i med fint ljusinsläpp. På golvet vilar ett trägolv och väggarna är målade vita.

-BADRUM-
Badrum utrustat med tvättställ, spegelskåp, handdukstork, WC samt dusch. På väggen sitter ett vitt kakel med en tunn svart board och på golvet en ljust grå våtrumsmatta.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 4, hiss finns

Avgift

1 135 kr inkl. värme, vatten och kabel-TV

Driftskostnad

4 200 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

1,654%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1939

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 29 juli 2008
Energiprestanda: 154 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

På vinden finns vindsförråd till alla lägenheter samt en takterass med gasolgrill och utsikt över Uppsalas takåsar.

I källaren finns tvättstuga med 2 maskiner, en torktumlare och ett torkrum. Även ett tillhörande källarförråd.

Fastighetsbeteckning

Fjärdingen 3:1

Förening

Namn

Brf Hörnet

Om föreningen

Föreningen Brf Hörnet bildades 1936-12-08 och består av 25 bostadsrättslägenheter samt 2 lokaler. En av dessa är en butikslokal i hörnet av S:t Johannesgatan och Kyrkogårdsgatan. Lokalen bedriver heminredning och heter "Living In".

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I källaren finns tvättstuga med 2 maskiner, en torktumlare, ett torkrum samt ett mangelrum. Källaren rymmer också källarförråd till alla lägenheter, butikslokalen, cykelförråd samt hobbyrum. På vinden finns vindsförråd till alla lägenheter samt en takterrass med gasolgrill.

ÄGANDEFÖRHÅLLANDEN
Föreningen godkänner delat ägarskap, men den boende behöver äga minst 10%

ANDRAHANDSUTHYRNING
Föreningen tar ut en avgift i samband med andrahandsuthyrning, på 10% per år av prisbasbeloppet.

AVGIFT
Avgiftshöjningar är planerade för 2018 på grund av tak- och fasadrenovering.

Ekonomisk förvaltare för föreningen är Fastum.
Mer om föreningen finner du på deras hemsida: http://www.brfhornet.se

Adress till föreningen
Brf Hörnet (org.nr 717600-0987)
Kyrkogårdsgatan 23
753 12 Uppsala

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

26

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

Comhem är leverantör av bredband och kabel-TV. Grundutbudet av TV-kanaler ingår i avgiften. Avtal om Internet (hastighet etc) och extra TV-kanaler tecknas individuellt med Comhem.

Parkering

Föreningen har 3 garageplatser.
En garageplats hos Brf Hörnet kostar 750 SEK per månad. För närvarande är det kö.
Det finns även 5 allmänna P-platser vid Kyrkogårdsgatan samt möjlighet till boendeparkering (kostar 10:- per dygn) på gatorna i området runt huset.

Renoveringar

Fastigheten stamrenoverades 1997-1998 och samtliga våtrum renoverades samtidigt.

1994 Renovering av el
2002 Hiss
2008 Ventilation
2009 Värmestystem
2010 Målning av källare
2011 Fönster 3-glas
2014 Trapphuset har målats om.
2018 Omputsning av fasaden samt byte av tak

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter juridisk person

Delat ägande

Föreningen godkänner delat ägarskap, men den boende behöver äga minst 10%

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

-Värme, vatten och el-
Fastigheten värms med fjärrvärme vilket är en miljövänlig och ekonomisk form som ingår i avgiften (Vattenfall). Kallt och varmvatten ingår också i avgiften. El från El-on och var lägenhet/butik har egna elmätare som avläses automatiskt.

-Hemförsäkring-
Brf Hörnet har sin försäkring hos Trygg Hansa som också inkluderar din avgift som avser bostadsrättstillägget i en hemförsäkring.

Om området

Övre Slotts

Övre Slotts är ett av Uppsalas mest klassiska och fina områden. I Pelle Svanslös lugna kvarter finns många vackra och historiska hus som Universitetet och Carolina Rediviva. För studenten ligger bl.a. Ekonomikum, Juridikum och Universitetet på mycket bekvämt gångavstånd. Dessutom ligger merparten av stadens nationer och uteställen i direkt närhet. Även Akademiska Sjukhuset ligger på bekvämt gång- och cykelavstånd.

Natur och fritid
Övre Slotts gränsar till Ekonomikum- och Engelskaparken som erbjuder mysiga parkområden.

I dessa charmiga kvarter har man Uppsala stads stora utbud av kultur och nöjen som teatrar och biografer bara några minuter bort.

Kommunikation

Till centrum är det endast ett par minuters gångväg. Till Resecentrum tar det ca. 5 min på cykel och ca. 10-12 min till fots.

Närservice

På kringliggande gator finns ett flertal caféer och ett antal restauranger med bl.a svenskt, indiskt och italienskt kök. Närmaste stora matvaruaffär, Luthagens Livs, ligger ca. 5 minuters promenad bort.

Parkering

Boendeparkering via kommunen tillämpas i området.

Karta

Hör av dig till Maxim Alami för mer information!

Maxim Alami

Maxim Alami

Uppsala

Reg. Fastighetsmäklare / Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0767-11 90 90

maxim.alami@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad