Svartbäcksgatan 101B

Bilder

  • Såld!

Svartbäcksgatan 101B , Svartbäcken , Uppsala

Välkommen att känna dig som hemma i denna välplanerade 2:a. Här finns alla förusättningar för att skapa ditt drömboende!

Bostaden fördelar sig på en möblerball hall med gott om förvaring, ett generöst tilltaget vardagsrum med flera sociala ytor, modernt och ljust kök med plats för matgrupp, sovrum med plats för både dubbelsäng och övrig möblering samt ett helkaklat badrum!

Charmen ökar ytterligare med fina trägolv i original och stora fönsterpartier som bidrar med naturligt ljus. Pricken över i är den fantastiska balkongen i söderläge, med en vacker vy över den grönskande innergården (som gjord för lata sommardagar med vännerna). Blir ni fler gäster finns möjlighet att nyttja innergården då föreningen har trädgårdsmöbler att låna. Här finns också goda grillmöjligheter!

Som boende i föreningen har du även tillgång till flera gemensamma utrymmen som bastu, hobbyrum och samlingslokal för större fester eller sammankomster!

På Svartbäcksgatan 101B bor du i lummigt läge men har ändå endast några minuter till stadskärnan. Den service som kan tänkas önskas finner du runt knuten. På fina cykelvägar tar du dig snabbt till både universitet och nationslivet men även resecentrum. Föredras kollektivtrafik finns goda kommunikationer utanför porten. Närområdet erbjuder flera fina promenadstråk och för den aktiva finns t ex Fyrishov med äventyrsbad och sporthall några minuter bort men även löpspår i Röbo.

Välkommen hit, välkommen hem!

50,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 308 kr inkl. värme, vatten, bredband och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
50,5 kvm
Våning:
1
Byggår:
1944-46
Driftskostnad:
366 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

50,5 kvm

Rumsbeskrivning

-HALL-
Rymlig hall med avhängningsmöjlighet på hatthylla och ytterligare förvaring i platsbyggd garderob med tillhörande överskåp. Här erbjuds flera möbleringsalternativ där den inredningsintresserade verkligen kan gå loss! På golvet vilar slitstarkt klinker vid ingången som sedan övergår till fint trägolv i original. Väggarna är målade i vitt.

-VARDAGSRUM-
Välkommen in i detta generöst tilltagna vardagsrum. Det första du ser när du kliver in är det stora fönsterpartiet som skapar ett naturligt ljusinsläpp till rummet. Detta plockas sedan upp fint av det ljusa väggarna. Plats finns för soffa men även en större matplats om så önskas. Här finner du även utgången till bostadens balkong. Väggarna är genomgående vita förutom en vägg som går i mörkt grå ton. På golvet vilar trägolv i original.

-KÖK-
Stort och modernt kök där ytskikten är genomgående ljusa. Köket är utrustat med induktionshäll, köksfläkt, rostfri kyl/frys samt inbyggd ugn. Gott om dold förvaring erbjuds bakom blanka vita luckor som i sin tur skapar en fin kontrast mot den svarta bänkskivan. Ovanför bänkytan sitter ett stänkskydd i samma ton. Fint ljusinsläpp skapas av det stora fönsterpartiet, där även en naturlig yta skapas för en mindre matplats. På golvet vilar vitt laminatgolv och väggarna går även dessa i vitt förutom ovan köksytorna där en blommig fondtapet pryder väggen.

-SOVRUM-
Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Här erbjuds generös förvaring i flera platsbyggda gaderober med tilllhörande överskåp. Vita målade väggar samt parkettgolv.

-BADRUM-
Fint helkaklat badrum utrustat med dusch med glasväggar samt vattenfallsfunktion, WC, handfat med kommod samt spegel. Spotlights i taket.

-BALKONG-
Från vardagsrummet når du denna balkong med plats för möblering. Här har du sol under hela dagen i fantastiskt söderläge. Härifrån har du en vacker vy över den grönskande innergården.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 308 kr inkl. värme, vatten, bredband och kabel-tv

Driftskostnad

4 400 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 200 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

1,55228%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1944-46

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 22 september 2009
Energiprestanda: 218 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Svartbäcken 21:4

Förening

Namn

HSB Brf 16 Ingegerd

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen HSB 16 Ingegerd omfattar adresserna Svartbäcksgatan 101 A-D och 103 A-D. Föreningens hus uppfördes 1944-1946 och består av 66 bostadslägenheter fördelade på:

6 st om 4 rok
30 st om 2 rok
12 st om 1,5 rok
18 st om 1 rok

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I varje huskropp finns ett cykelförråd samt en tvättstuga. I föreningen finns en bokningsbar tvättstuga (i hus 103) och en drop-in tvättstuga (i hus 101). Det finns även torkrum, mangelrum, cykelrum, barnvagnsförråd, bastu, hobbyrum och samlingslokal. Mellan föreningens hus finns en trädgård med bland annat trädgårdsmöbler och grillmöjligheter. Grovsopshantering finns vid infarten till parkeringsplatsen bakom hus 101.

ANDRAHANDSUTHYRNING
Styrelsen beslutar om andrahandsuthyrning. Vanligen beviljas uthyrning i maximalt ett år i följande fall:
- Pröva på att bo sambo (utdrag ur folkbokföringsregister med den nya adressen).
- Studier på annan ort (intyg från skolan).
- Utlandsresa (personlig biljett).
- Annat skäl. Prövas från fall till fall.

För att beviljas medlemskap i föreningen krävs medlemskap i HSB.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information, http://www.uppsala.hsb.se/16ingegerd/

Organisationsform

Bostadsförening

TV och Bredband

Kabel-TV via ComHem (analoga grundutbudet ingår i månadsavgiften). Bredband via ComHem eller Bredbandsbolaget.

Parkering

I föreningen finns 22 parkeringsplatser med elstolpe som kan hyras för 150 kr/månad samt 4 platser utan elstolpe som kan hyras för 60 kr/månad. Separat kösystem tillämpas. Möjlighet finns att parkera på närliggande gator i området.

Renoveringar

2013 Byte till säkerhetsdörrar
2011 större ombyggnad av undercentralen. Justering av värmesystemet samt nya ventiler samt termostater till samtliga lägenheter.
2009 Energideklaration
2008 Målning av tvättstuga i hus 103, byggnation av barnvagnsförråd på gården, fasadarbete på 101:ans sydsida, underhåll av gräsmattor och träd, oljat källargolv.
2006-2007 underhåll av golv och väggar i källare
2005 radonmätning
1995-1996 renovering av vatten-, avlopps- och elledningar.
1988 renovering av fasad, balkong, tak och fönster.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Delat ägande

Föreningen godkänner ej delat ägandeskap (ex förälder/barn), där bara ena parten bor i lägenheten. Den boende ska äga 100 % av bostadsrätten.

Överlåtelseavgift

1100 kr

Pantsättningsavgift

440 kr

Om området

Svartbäcken

I början av 1900-talet var dagens Svartbäcken ett område med enkla arbetarbostäder. Numera betraktas Svartbäcken som ett mycket attraktivt område att bo i. De gamla arbetarbostäder som bevarats är i dag dyra bostäder. Här bor du nära motionsspår och strövområdet vid Röbo.

Den södra delen av dagens Svartbäcken består till största del av flerfamiljshus och är en relativt urban stadsmiljö. I stadsdelens västra del, utmed Svartbäcksgatan, finns flerfamiljshus från i huvudsak mitten av 1900-talet.

Den östra delen av Svartbäcken, närmare Norra stambanan/Ostkustbanan, domineras av småhusbebyggelse från 1900-talets första hälft. Längst i norr finns ett ursprungligen mycket enhetligt villaområde i funkisstil, byggt omkring 1940.

I området finns också Domarringens skola som är en F-6 skola med 522 elever och 75 förskoleklasselever. Skolan har tillgång till stora grönområden. Skolan invigdes den 25 augusti 1948 och ritades av dåvarande stadsarkitekten Gunnar Leche, som för övrigt ritade stora delar av Tuna Backar.

Kommunikation

Mycket bra, med gång och cykelvägar in till city samt flera busslinjer på kort avstånd från bostaden.

Närservice

I området finns flera skolor och daghem samt vårdcentral, vårdhem, Fyrishov, Fyrisfjädern, kolonilottsområde och fotbollsplaner. Närmaste mataffär ligger på Torbjörns torg i Tuna backar och det tar bara tio till femton minuter att gå ner till affärerna i Uppsala centrum.

Karta

Hör av dig till Maxim Alami för mer information!

Maxim Alami

Maxim Alami

Uppsala

Reg. Fastighetsmäklare / Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0767-11 90 90

maxim.alami@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad