Vackra Birgers väg 147

Bilder

  • Såld!

Vackra Birgers väg 147 , Gottsunda , Uppsala

Här erbjuds nu en 3:a med två uteplatser i bra läge i Brf Serenaden. En välplanerad bostad med generöst tilltagna ytor i alla rum. Möjlighet finns även att nyttja lägenheten som en 4:a. Då bostaden är i renoveringsbehov så kan du här skapa dig din egen drömlägenhet.

Du välkomnas in i bostaden via en entré med bra avhängningsmöjlighet. Du når sedan bostadens möblerbara inre hall. Köket erbjuder yta för större matplats och ger ett vardagsrum som får vara just det, ett vardagsrum. Med flera alternativ sätter endast fantasin gränser för vad utrymmet ska användas till. Här finns plats för både stor soffgrupp och ytterligare möblemang för när gäster kommer på besök. Från vardagsrummet har du en vacker utsikt över uteplatsen och intilliggande grönområde.

Bostaden har två sovrum varav ett större med plats för dubbelsäng och förvaring men det finns även möjlighet att skapa ytterligare ett sovrum om så önskas! Här erbjuds nämligen ett extra rum som kan nyttjas som just sovrum, en större klädkammare eller varför inte ett kontor?

Välkommen att njuta varmare dagar på den tillhörande uteplatsen i bästa solläge (sydväst). Den uppväxta uteplatsen är som gjord för grillkvällar med familj och vänner samt goda möjligheter för planteringar. Bostaden erbjuder också en extra uteplats vid entrén där plats finns för att avnjuta till exempel morgonkaffet.

Här bor du i en stabil förening som erbjuder gemensamma utrymmen så som kvarterslokal och övernattningsrum vid större festligheter. Här finns även flertalet parkeringsplatser för föreningens gäster att nyttja vid besök.

Beläget i barnvänligt område och nära naturen är denna bostad perfekt för dig som vill bo i lugnt läge. På kort gångavstånd har du Gottsunda centrum som erbjuder god service med bland annat matbutik och shopping men också goda kommunikationer via kollektivtrafik till centrala Uppsala.

Välkommen hit, välkommen hem!

Vid intresse kontakta ansvarig mäklare Jesper Ackelman för mer information, på 070-770 18 13 eller jesper.ackelman@husmanhagberg.se!

78,5 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 463 kr inkl. värme, vatten, kabel-tv, bredband, ip-telefoni samt br-tillägg
Typ:
Lägenhet
Boarea:
78,5 kvm
Våning:
1
Byggår:
1977

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

78,5 kvm

Rumsbeskrivning

- HALL -
Genom entrédörren finner du den yttre hallen som är inredd med plastmatta och ljusa väggar. Plats för ytterkläder på hatthylla.
Lägenheten öppnar sedan upp sig i den inre hallen mot kök och vardagsrum. Här finner du också ingången till lägenhetens klädkammare och förråd.

- UTEPLATS 1 -
I anslutning till entrén finner du bostadens första uteplats med härlig förmiddagssol, perfekt för frukost och förmiddagskaffe. Här finner du en stenlagd uteplats med lågt trästaket och härliga planteringar.

- KÖK -
Generöst kök med stor matplats. Äldre inredning med bra avställningsytor. Gott om förvaringsmöjligheter med många skåp. Köket är utrustat med spis, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys.

- BADRUM -
Badrum med våtrumsmatta och våtrumstapet. Badrummet är inrett med toalett, handfat, badkar samt tvättmaskin.

- VARDAGSRUM -
Rymligt vardagsrum med parkettgolv och på väggarna sitter en tapet. Utgång till uteplatsen.

- UTEPLATS 2 -
Härlig och stor uteplats som är perfekt för att njuta av sköna sommarkvällar. Tidig vår med härlig eftermiddagssol, efter lövsprickningen insynsskyddat med tre plommonträd, jasminbuske, forsythia och klängväxter på spaljé. Rabatt med bland annat pioner och rabarber. Den uppväxta uteplatsen är som gjord för grillkvällar med familj och vänner samt goda möjligheter för planteringar. Här finns även utgång genom grind i staketet till almänningen.

- SOVRUM 1 -
Bra sovrum med plastmatta och ljusa väggar.

- SOVRUM 2 -
Intill köket finner du det andra sovrummet. Här finner du laminatgolv och tapetserade väggar.

- KLÄDKAMMARE -
Från hallen finner du klädkammaren/förrådet. Idag används utrymmet delvis som kontor men går också att använda som ett extra sovrum på grund av sin storlek. Här finner du ljusinsläpp från ett mindre fönster samt god ventilation.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Avgift

4 463 kr inkl. värme, vatten, kabel-tv, bredband, ip-telefoni samt br-tillägg

Andel i föreningen

0,52532%

Andel av årsavgiften

0,52532%

Reparationsfond

7193 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus i 2-plan

Byggnadsår

1977

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 12 september 2017
Energiklass: F
Energiprestanda: 180 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Gottsunda 37:7

Förening

Namn

HSB Brf 57 Serenaden

Om föreningen

Föreningens fastigheter är Gottsunda 37:2-7. Föreningens hus byggdes 1976-1977.
Föreningen har 165 bostadsrätter varav 25 radhusbostadsrätter samt en lokal.
Adresser: Vackra Birgers väg 1-207 och Musikvägen 8-134

Serenaden finner du när du promenerar 5 min söderut från Gottsunda centrum, granne med Mötesplats Treklangen. Området byggdes 1976-77 som en reaktion på det tidiga 1970-talets höghusområden. Nu skulle man bo med kontakt till naturen! Alla bostäder i Serenaden fick egen ingång från markplan och uteplats.

Serenaden blev ett naturnära bostadsområde med ovanligt generösa gemensamma ytor i form av en liten kulle och en skogsbacke.
Att Serenaden ligger mellan de naturskyddade Ultuna ängar och Gottsundagipen med Vårdsätraskogen understryker närheten till vacker natur och fantastiska strövområden.

Dem som bor i Serenaden har närhet till natur, lekplatser, service och butiker i Gottsunda Centrum samt goda förbindelser med Uppsala C.

Föreningen tillhandahåller tillgång till följande gemensamma utrymmen: kvarterslokal, övernattningsrum, pingisrum, bastu, källarförråd, snickarverkstad, målarrum, vävstuga och cykelverkstad. Dessutom finns två gemensamma tvättstugor.

Besök gärna föreningens hemsida
https://www.hsb.se/uppsala/brf/serenaden/

För medlemskap i bostadsrättsföreningen krävs medlemskap även i HSB, se mer om HSB-medlemskapet på http://blimedlem.hsb.se/.
Ekonomisk förvaltare är Upplands Boservice.

Organisationsform

Bostadsförening

TV och Bredband

Tv, bredband och telefoni från ComHem ingår i månadsavgiften, som alternativ kan Bredbandsbolaget användas där avtal tecknas av den boende.

Parkering

Det finns 116 st. kallgarage med motorvärmaruttag (350 kr/mån) och 59 st. p-platser med elplint (100 kr/mån) samt 13 st. p-platser utan el-plint (75 kr/mån). Separat kö tillämpas.

Det finns även 27 st avgiftsbelagda p-platser för boende och gäster.

Bilplatserna är uppdelade på fyra infartsparkeringar, P1-P4

Renoveringar

2004-05: Gamla sophus rivna och ersatt med nya, Tvättmaskinerna utbytta, Låsbyten i alla lägenheter och gemensamma lokaler, Backventiler monterade i dagvattenbrunnarna vid källartrapporna
2005-06: Blomplanteringar och stenläggningar på gångar
2006-07: Varmvattencirkulationsslingorna på vindarna bytta, Reparationer av vattenläckor på markförlagda värme- och vattenledningar, Bastun renoverad, Skyltningen i området har förbättrats
2007-08: Källarna VBv 51 & 69 har målats, Omfattande klottersanering har genomförts, Vattenskada i källare & bastu varför sanering genomfördes, Anslutning till Ragnsells ReturMera-system så att förpackningar kan lämnas i soprummen, Traktorgaraget i kvartersgården renoverat och iordningställt till vävstuga, Nya möbler och gardiner till kvartersgården
2008-09: Ny gatubelysning på körvägar och infarter, Nytt styr- och reglersystem i undercentralen, Energibesiktning och radonmätning. 25 lägenheter måste radonsaneras.
2009-10: Husens gavelstegar har bytts ut för högre säkerhetskrav, Nytt dörrparti och inkörsramp till tvättstugan K2, System för nattlåsning av tvättstugorna, Stamspolning av samtliga lägenheter, Asfalten återställd efter kulvertläcka vid VBv 137, Ny kyl & frys i kvartersgården, Reparationer efter branden i sophus 4, Radonsanering påbörjad
2010-11: Byte av varmvatten- och värmekulvert inom området, Återställandet av asfaltsgångar med granitkanter efter kulvertrenoveringen, Målning av fönster och ytterdörrar samt renovering av radhusens förrådsdörrar, Byte av garageportar på de äldsta garagen, Avhärdningsfiltret och saltbassängen borttagna i undercentralen, Fortsatt radonsanering
2011-12: Ytterligare 6 garageportar bytta då reservdelar saknas, Reparation efter totalstopp i kommunens avloppssystem, Den lilla tvättmaskinen i grovtvättrummet K1 utbytt, Fortsatt radonsanering
2012-13: Diskussioner om vad som kan göras för att stävja parkeringsproblemen, Kvartersgårdens västra gavel renoverad, Värmeväxlare, expansionskärl och VVC-pumpar bytta i undercentralen, Sittbänkar och utemöbler har renoverats, Fortsatt radonsanering nu med radonsugar
2013-14: Buskage på kullen borttaget, Yttertaken har sopats, Nya bord till kvartersgården, Samtliga lekplatser har besiktigats och är godkända, Garagepaneler har bytts ut och målats, Upprustning av pentryt i kvartersgården, Fortsatt radonsanering med radonsugar
2014-15: Radonsaneringen avslutad. Alla lägenheter har godkända mätvärden, Målning av gavelspetsar och balkonger på flerfamiljshusen, Nytt gruppavtal med ComHem, Torkskåp och torktumlare utbytta, Renovering av toaletten i tvättstuga K1, Nytt lekhus vid lekplatsen Mv 40
2015-16: Samtliga ventilationskanaler har sotats, alla takfläktar har bytts ut och ventilationssystemen har injusterats och kontrollerats (OVK), Radhusens balkonger och entrépartier har målats och renoverats, Kvartersgården har renoverats och målats invändigt, Målning av kvartersgårdens och tvättstugornas fasader, Nya tvättmaskiner (9 st) har anskaffats, Gatlyktornas kvicksilverlampor har bytts ut mot LED-lampor, Nyplanteringar och trädfällningar har genomförts
2016-17: Radhusens förrådsdörrar har målats, Trädfällningar och nyplanteringar, Rörelsedetektorer i tvättstugorna K1 och K2
2017-18: Digitalt lås- och bokningssystem för tvättstugor, bastu, övernattningsrum och hobbylokaler har införts, Fönster och fönsterbleck har målats, Dörrpartiet i tvättstuga K1 har bytts, Energibesiktning har genomförts, Träd har planterats, Lås har bytts i samtliga garagedörrar, Parkeringsplatserna har fått nya LED-strålkastare, Vattenskadorna efter skyfallet i källarna har renoverats

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Gottsunda

Gottsunda är en stadsdel i Uppsala (cirka 7 km sydväst om Uppsala centrum) med bebyggelse framför allt från 60- och 70-talen. Stadsdelen är i huvudsak byggd enligt SCAFT-planering med en huvudgata, Hugo Alfvéns väg, från Norby i nordväst till Sunnersta i sydost. Genom stadsdelens nordvästra och västra kant går också Vårdsätravägen, som norrut förbinder Gottsunda med Dag Hammarskjölds väg och Kungsängsleden, och därmed Uppsalas centrala delar.

I Gottsunda finns en skola från 1976 och en kyrka uppförd 1980. De äldre byggnaderna ingår i miljonprogrammet. I

Gottsundagipen är ett större gräsbevuxet område där ungdomar ibland spelar fotboll, beläget mellan Hågadalen och Gottsunda i norr och Sunnersta i söder.

Gatorna är uppkallade efter personer, musiker och instrument som bland annat Cellovägen, Altfiolvägen, Oscar Arpis väg, Jenny Linds väg, Musikvägen, Vackra Birgers väg, Blomdahls väg, Rangströms väg, Solistvägen, Peterson Bergers väg, Dirigentvägen, Flöjtvägen, Gitarrvägen, Kontrabasvägen, Orkestervägen, Stenhammars väg, August Södermans väg, Valthornsvägen och Hugo Alfvéns väg.

Carl von Linné gjorde med sina studenter exkursioner bland annat till Gottsunda ängar.

Kommunikation

Det går stadsbussar till centrum regelbundet och tar ca 15-20 min.

Närservice

I Gottsunda Centrum finns affärer, restauranger och ett inomhusbad med sporthall. Även en filial till Arbetsförmedlingen finns, liksom teater, bibliotek, apotek, systembolag, ålderdomshem och vårdcentral med mödra- och barnhälsovård. Bland större affärer kan Ica, Willys och Lidl nämnas. Skolor finns upp till och med högstadium.

Parkering

Både gratis- och betalparkering finns i området.

Karta

Hör av dig till Jesper Ackelman för mer information!

Jesper Ackelman

Jesper Ackelman

Uppsala

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-770 18 13

jesper.ackelman@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad