S:t Olofsgatan 43 D

Bilder

  • Såld!

S:t Olofsgatan 43 D , Höganäs , Uppsala

RENOVERINGSCHANS, 2,5:A I HÖGANÄS MED BEVARAD 50-TALS CHARM!

- Välplanerad
- Fönster i två väderstreck
- 50-tals originaldetaljer
- Helkaklat stamrenoverat badrum
- Solig balkong
- Originaldörrar
- Fina lekparker i området
- 3 förråd tillhör bostaden
- Mycket bra pendlarläge

Varmt välkomna till denna välplanerade och ljusa 2,5:a om 63 m2 med bevarad 50-tals charm i hjärtat av populära Höganäs. Bostaden har genomgående originalinredningen bevarad med bl.a. köksluckor och vackert parkett golv i vardagsrummet. Badrummet är helkaklat och stamrenoverat. Här finns också en balkong i soligt läge. Till bostaden hör tre stycken förråd i källarplan. Här är det endast din fantasi som sätter gränserna!

Välmående bostadsrättsförening med många av de större renoveringarna gjorda och samtidigt en låg belåning, endast 1 477 kr/kvm i lån. Trevlig och nyligen upprustad innergård. Flera gemensamma utrymmen så som bokningsbart övernattningsrum, tre tvättstugor, hobbyrum, cykelrum, samlingslokal samt gemensamma trädgårdsmöbler och grill. Elavtal finns centralt via föreningen där varje medlem debiteras för sin förbrukning på samma avi som månadsavgiften. Dessutom ingår br-tillägg till försäkringen.

Mycket bra läge i Höganäs med närhet till stationen och centrum. I närområdet finns flera restauranger, gym samt affärshuset Kvarnen med bl.a. ICA, apotek och systembolag.

Välkommen hit, välkommen hem!

Vid intresse vänligen kontakta ansvarig mäklare Jesper Ackelman för mer information, på 070-770 18 13 eller jesper.ackelman@husmanhagberg.se!

63 kvm, 2,5 rok

Månadsavgift:
3 125 kr inkl. värme, vatten, br-tillägg, kabel-tv, internet och ip-telefoni
Typ:
Lägenhet
Boarea:
63 kvm
Våning:
2
Byggår:
1955
Driftskostnad:
245 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2,5 rum

Boarea

63 kvm

Rumsbeskrivning

- Hall -
Välkomnande och rymlig hall med plats för avhängning av ytterkläder på hatthylla och i två garderober. Plastmatta och tapetserade väggar.

- Matrum -
Med plastmatta på golv, tapetserade väggar och mönstrad fondvägg. Gott om plats för stort matbord.

- Kök -
Skåpinredning i original med vitt kakel ovan disk och arbetsbänk. Maskinell utrustning såsom; kyl, frys, spis. Fint ljusinsläpp. Skjutdörr i original in från matrummet.

- Vardagsrum -
Detta rum är rymligt och lättmöblerat med alla möjligheter att möblera som ni själva önskar. Stora fönster släpper in rikligt med dagsljus. Utgång till härlig
balkong i söderläge. Original parkettgolv och ljusa tapetserade väggar.

- Sovrum -
Plats för dubbelsäng samt ytterligare möblemang. Fint ljusinsläpp. På golvet ligger ett laminatgolv och väggarna är tapetserade.
I anslutning till sovrummet finns klädkammare med utrymme för både hängande och vikta kläder samt linneskåp.

- Badrum -
Stamrenoverat badrum med helkaklade väggar och golv. Utrustat med duschkabin, handfat, väggfast spegelskåp, wc samt litet vädringsfönster. Ej förberett för tvättmaskin men plats finns.

- Förråd -
Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett källarförråd, ett matkällarförråd och ett klädförråd.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 4, hiss finns ej

Avgift

3 125 kr inkl. värme, vatten, br-tillägg, kabel-tv, internet och ip-telefoni

Driftskostnad

2 950 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 750 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,79339%

Andel av årsavgiften

0,79339%

Reparationsfond

3038 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1955

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 februari 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 123,02 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Kvarngärdet 29:5

Övriga byggnader

Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett källarförråd, ett matkällarförråd och ett klädförråd.

Övrigt

Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett källarförråd, ett matkällarförråd och ett klädförråd.

Förening

Namn

HSB Brf 38 Domar

Om föreningen

Föreningen HSB Brf 38 Domar består av 135 lägenheter med adresser S:t Olofsgatan 43 A-E, Torkelsgatan 34 A-B och Alriksgatan 1 A-E. Byggnadsår 1955. I föreningen finns 24 st lägenheter om 1 rok, 83 st om 2 rok och 28 st om 3 rok. Uppgifterna i objektsbeskrivningen är inhämtade från föreningens hemsida: www.hsb.se/uppsala/brf/domar

EKONOMI
Styrelsen har inga beslutade avgiftshöjningar. Föreningens belåningsgrad är mycket låg och ekonomin är god. Vid överlåtelse debiteras köparen en överlåtelseavgift på 1 138 kr och en pantsättningsavgift på 455 kr. Upplands Boservice sköter både ekonomisk och teknisk förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns tre tvättstugor i källarplan (en i varje hus) som renoverades 2010, samlingslokal (utrustad med pentry, porslin, bord, stolar, bäddsoffa m.m.) som går att hyra för ca. 200 kr, 2 st. övernattningsrum (med två och fyra bäddar) som går att hyra för ca. 200 kr/natt, rejäla utrymmen för cykel- och barnvagnsförvaring och tre st hobbyrum. På föreningens gård finns trädgårdsmöbler, grillplats och lekplats.

MEDLEMSKAP
Föreningen godkänner delat ägande men den som ska bo i lägenheten ska äga minst 50 %. Juridisk person tillåts ej som medlem. Då bostadsrättsföreningen är en HSB-förening krävs även medlemskap i HSB Uppsala (medlemsavgift på 500 kr deponeras i samband med köpet).

ANDRAHANDSUTHYRNING
Föreningen medger uthyrning i andra hand enligt gällande regler i bostadsrättslagen. Uthyrning medges ett år i taget och måste godkännas av styrelsen, i enlighet med stadgarna tas en årlig avgift ut för detta.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

135

TV och Bredband

Kabel-tv levereras från ComHem, basutbud ingår i månadsavgiften.
Bredband 250/50 och abonnemangsavgift för IP telefoni ingår i månadsavgiften (samtalsavgift tillkommer) och levereras från ComHem.

Parkering

Föreningen har 29 p-platser med elplint för motorvärmare (255 kr/mån), 8 p-platser utan el-plint (204 kr/mån) samt 23 garageplatser (459 kr/mån). Lång kö till garageplatser men kortare till p-platser.

Renoveringar

UTFÖRDA RENOVERINGAR
1996 - Vatten- och avloppsstammar byttes, badrumsrenovering
2003-2004 - Balkongerna renoverades
2005-2006 - Taket renoverades.
2006 - Målning av trapphus
2009 – El-stammar byttes och det drogs in bredband via fiber. Elektroniskt inpasseringssystem (s.k. taggar). Plattläggning av parkering
2010 - Tvättstugorna renoverades. Vindarna tilläggsisolerades
2011 - Termostater byttes och justerades
2012 - Installation av värmestyrsystem (eGain)
2013 - Fönsterbyte och iordningställande av övernattningsrum
2015 - Byte till säkerhetsdörrar och postfack
2016 - Målning av källare, spoling av stammar samt isolering och målning av gamla sopnedkast
2017 - Iordningställande av uteplats Alriksgatan. Låsbart förvaringsrum för barnvagnar vid varje port iordningställs

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Övrigt

Elavtal finns centralt via föreningen. Varje medlem debiteras för sin förbrukning på samma avi som månadsavgiften. Enskilda elavtal behövs inte och är inte heller möjliga att teckna.

I föreningen finns ett separat tecknad bostadsrättstillägg som gäller för föreningens samtliga medlemmar. Detta innebär att du som medlem inte behöver ha något bostadsrättstillägg i din hemförsäkring utan du är täckt av det tillägg som finns tecknat av föreningen.

Extra förråd finns att hyra, till dessa är det separat kö-system.

Om området

Höganäs

Höganäs är ett område beläget mellan Fålhagen och Råbyleden. Området är mixat med bostäder, butiker, restauranger och tjänsteföretag. I området finns också Höganäsparken som nyligen genomgått en upprustning med bl.a. nya planteringar och en ny lekplats. Centrum når du efter 5-10 min promenad.

Kommunikation

Utmärkt läge, både för pendlaren och den som vill bo centralt, med direkt närhet till city och resecentrum med tåg- och bussförbindelser. Ett flertal stadsbussar passerar genom området.

Närservice

I Höganäs kan du äta gott på flertalet restauranger och sporta på något av de gym som ligger i området. Du har även närheten till små butiker där du kan handla allt från livsmedel till antikviteter och blommor. På Vaksala Torg har man även Uppsala Konsert och Kongress som är kulturens centrum i Uppsala. Närhet till Kvarnens köpcentrum med ICA Torgkassen, Systembolaget, Apoteket, samt restauranger och mindre butiker.
Kvarntorget har de senaste åren genomgått en omvandling. Här finns nybyggda lägenheter i två st elvavåningshus och i bottenplan finns gym, butiker, caféer och restauranger.

Parkering

Boendeparkering via kommunen finns i området.

Karta

Hör av dig till Jesper Ackelman för mer information!

Jesper Ackelman

Jesper Ackelman

Uppsala

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-770 18 13

jesper.ackelman@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad