Fyrislundsgatan 48

Bilder

  • Såld!

Fyrislundsgatan 48 , Årsta , Uppsala

Varmt välkommen hem till en nyrenoverad och ljus 3:a med utmärkt planlösning i populära Årsta!

Denna lägenhet består av en stor hall med mycket förvaring, fräscht kök med plats för matgrupp, ett lyxigt badrum och klädkammare. Utöver detta erbjuder bostaden två rymliga separerade sovrum med stora inredningsmöjligheter samt ett vardagsrum med plats för både soffgrupp och matplats. Här finns även en balkong med utgång från både kök och sovrum. Boendet är genomgående ljust tack vare sitt gavelläge med många fönster som ger ett fantastiskt ljusinsläpp.

Blir du ägare av Fyrislundsgatan 48 kommer du att bo i ett lugnt läge och i en stabil och trygg förening med låg månadsavgift. Boendet ligger i närhet till parkmiljöer men också köpcentrum med shopping. I Årsta Centrum finns all tänkbar service man behöver i form av livsmedelsbutik med generösa öppettider, vårdcentral, apotek, restaurang, kiosk, busshållplats mm. Mellan 5-10 minuters cykelväg till Gränby Centrum och ca 15 minuters cykelväg till Stora torget. Dessutom får du goda pendlarmöjligheter i och med närheten till E4:an!

Denna bostad blir perfekt för dig som vill bo större men också ha plats för när vänner och familj kommer på besök.

Välkommen hit, välkommen hem!

Vid intresse vänligen kontakta ansvarig mäklare Maxim Alami på 0767-11 90 90, maxim.alami@husmanhagberg.se!

83,5 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
2 567 kr
Typ:
Lägenhet
Boarea:
83,5 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
2212
Byggår:
1969-1970
Driftskostnad:
400 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

83,5 kvm

Rumsbeskrivning

-HALL-
Stor och förvaringsrik hall som ligger i förbindelse med lägenhetens badrum, kök, vardagsrum, klädkammare och stora sovrum. Golvet pryds av ett parkettgolv och väggarna är vita. Till vänster finner du hatthylla samt skoställ och till höger finns en stor inbyggd skjutdörrsgarderob.

-BADRUM-
Nyrenoverat helkaklat badrum med golvvärme. Här finner du dusch med rundade glasväggar, handdukstork, tvättmaskin, spegelskåp, handfat med kommod samt wc. Ljuset plockas upp av det stora vädringsfönstret och ger badrummet väldigt luftig känsla.

-KÖK-
Helt nytt och fräscht kök med vita skåpsluckor, vitt kakel ovanför generösa arbetsytor samt vit bänkskiva. Här ligger samma parkettgolv som i hallen. Väggar samt tak är vitmålade och i taket finns belysning i form av spotlights. Här finner du utrustning såsom fullstor kyl och frys, induktionshäll, inbyggd mikro och ugn, köksfläkt, mindre vitrinskåp och mycket förvaring. I köket finns ett stort fönster och till vänster finns en utgång till lägenhetens balkong vilket skapar en lyxig känsla och till höger finns dörren intill boendets andra sovrum.

-VARDAGSRUM-
Vid ingången till vardagsrummet sitter två vita dubbeldörrar med glaspartier. Vardagsrummet är stort och ljust tack vare vita väggar och tak samt två stora fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. På golvet ligger originalparkett.

-KLÄDKAMMARE-
Rymligt förvaringsrum som kan förvandlas till en mindre walk-in-closet eller behållas som städvrå.

-SOVRUM 1-
Lägenhetens större sovrum med plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Vita väggar och tak med en fondvägg i ljusgrön kul��r och parkettgolv. Även här finns fönster och ytterligare en utgång till lägenhetens balkong.

-SOVRUM 2-
Även här finns plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Vita väggar och tak samt parkettgolv. Härligt ljusinsläpp från fönster.

-BALKONG-
Rymlig balkong där du med enkelhet kan inreda med härliga sittplatser. Utsikt över lugn innergård.

- ÖVRIGT -
Till lägenheten hör två stycken förråd för ytterligare förvaringsmöjligheter.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 6, hiss finns

Avgift

2 567 kr

Driftskostnad

4 800 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 200 kr
Försäkring: 1 600 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Tillkommer ett obligatriskt tillägg på ca 797kr/mån för uppvärmning.

Andel i föreningen

0,0032216%

Andel av årsavgiften

0,32278%

Reparationsfond

2035 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1969-1970

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 12 januari 2009
Energiprestanda: 73 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Årsta 9:1

Förening

Namn

Brf Årsta

Om föreningen

Föreningen består av 348 bostadsrättslägenheter fördelade på 12 hus med adresser Fyrislundsgatan 38-60. Byggnaderna är uppförda 1969. Besök gärna föreningens hemsida: www.brfarsta.se.

EKONOMI
Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Föreningen debiterar köparen en överlåtelseavgift på 1108 kr samt en pantsättningsavgift på 443 kr. (Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget.)

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns tre st tvättstugor i källarplan med torkrum och mangel. (Boende i hus nr 38-44 tvättar i hus nr 40, boende i hus nr 46-52 tvättar i hus 48 och boende i hus 54-60 tvättar i hus 58.) I varje hus finns cykelförråd i källarplan. Trapphusförråd finns för förvaring av ex barnvagn eller rullator. I hus 54 finns ett gym (300 kr/ 6 månader). Det finns källarlokaler att hyra för den som så önskar. På föreningens gård finns det flera grillplatser, lekplatser och en basketplan och sommartid även fotbollsmål.

ÄGARFÖRHÅLLANDE
Föreningen accepterar delat ägande av bostadsrätten (ex förälder och barn äger tillsammans). Den boende bör äga minst 10 %. Juridisk person accepteras inte som ägare.

ANDRAHANDSUTHYRNING
Ansökan görs hos styrelsen. Ex på krav som ska uppfyllas är arbete/studier på annan ort eller prova att sambo. Föreningen tar ut en administrativ avgift för detta på 4450 kr.

ÖVRIGT
Föreningen brukar anordna frivilliga städdagar i trädgården som avslutas med en gemensam grillning. Nyckelhantering sker via Certego och köparen hämtar nycklarna där i samband med tillträdet. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för sina medlemmar.

TV och Bredband

Föreningen är ansluten till ComHem och ett basutbud av kabel-TV ingår i avgiften till brf. Det går även att få Internet via ComHem.
Föreningen har skrivit kontrakt mot Bahnhof på kapacitet (from 2015-10-05 dubbelriktad 1000 Mbit). Denna kapacitet kommer vi totalt att dela på inom föreningen och vi sköter själva att administrera in och urkopplingen för våra medlemmar.
Föreningen är uppbunden t.o.m. okt-2018, med löpande 1 års avtal mot Bahnhof och har bara dom som Internetleverantör.

Parkering

Föreningen har 130 st garage som kan hyras för 325 kr/mån. Till dessa är det lång väntetid, ca 10-12 personer i kö. Föreningen har 92 p-platser med el-plint (150 kr/mån) och 108 st p-platser utan el-plint (100 kr/mån). Till dessa är det för närvarande viss kö, ca 5 pers. Uppställningsplats för husvagn finns. Gästparkering med timdebitering finns.

Renoveringar

STÖRRE GENOMFÖRT UNDERHÅLL
1992 Fönsterbyte.
1997-1999 Omdränering och nytt fuktskydd. Ny isolering vind.
2000 Byggande av sophus.
2001-2001 Helrenovering tvättstugor.
2003-2005 Målning av trapphus, fasader och balkongräcken.
2004-2005 Säkerhetsdörrar.
2006-2007 Nyinstallation av hissar.
2008 Byggnation av garagelänga.
2010 Byte av lås och installation av porttelefon.
2012-2013 Nya el-centraler i lägenheterna.
2013-2014 Byte av tappvattenledningar och relining av avloppsrör.
2015 Byte av hissmotorer.
Större planerat underhåll: Byte av hisskorgar inom ett par år.

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Om området

Årsta

Årsta är en stadsdel i Uppsala, belägen i nordost, mellan Gränby Köpstad och Fyrislund, med Årsta centrum som ungefärlig mittpunkt. Årsta centrum innehåller bl.a. en stor livsmedelshall och en vårdcentral. Anläggningen har på senare år upprustats och stora planer finns att rusta upp Årsta centrum ännu mer i samband med byggnationen av stadsdelen Östra Salabacke längs med Fyrislundsgatan.

Ett populärt och lugnt område som utgörs av stor grönska och trivsamma strövområden. I hjärtat av Årsta finner man Årstaparken som bildar en grön oas av träd och växter. I närheten finns även en 4H gård som är ett populärt utflyktsmål. Cykelavstånd till Vedyxaskogen. Bebyggelsen utgörs av villor och lägenheter som ligger inbäddat mellan stora grönytor. Som boende i Årsta har man närhet till både natur och service.

Kommunikation

Bra bussförbindelser mellan Årsta och City som tar ca 15 minuter. Från Årsta finns det bra cykelvägar ner till Centrum. Bra pendlarläge då påfart till E4:an ligger i närheten.

Närservice

Vid Årsta Centrum finner du all tänkbar service, förskola, grundskola, vårdcentral, restaurang och mataffär. På bekvämt promenadavstånd når man Gränby Köpstad, här erbjuds all tänkbar service med Systembolag, affärer, restauranger, apotek, m.m.

Parkering

Avgiftsparkeringar finns i hela området.

Karta

Hör av dig till Maxim Alami för mer information!

Maxim Alami

Maxim Alami

Uppsala

Reg. Fastighetsmäklare / Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0767-11 90 90

maxim.alami@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad