Kummingatan 19B

Bilder

  • Såld!

Kummingatan 19B , Årsta , Uppsala

Varmt välkommen till denna välplanerade markplans 3'a i det så populära södra Årsta! Här finner du ett välutrustat kök, rustat badrum samt balkong med stor uteplats i fint solläge. Möjligheten finns även att nyttja lägenheten som en 4'a då du har en rymlig klädkammare som kan byggas om till ett rum till, eller kanske användas som ett hemmakontor. Lägenheten har ytskiktsrenoverats med nymålade väggar och tak i alla utom ett rum. Visst renoveringsbehov föreligger dock med bl.a. äldre golv. Här bor du i en välskött förening med låg belåningsgrad, om endast ca 2 400 kr/kvm! Till lägenheten hör ett förråd som finns bekvämt i samma hus precis utanför lägenhetsdörren.

Denna bostad är som gjord för dig som vill bo nära city men utan att störas av stadens brus.

Brf Körveln är en stor förening med flera gårdar och lekplatser samt lokaler till medlemmarnas förfogande (bl.a. samlingslokal, solarium, övernattningsrum samt flera stora och fräscha tvättstugor med torkrum).

Årsta är en lugn och barnvänlig stadsdel med ett stort grönområde i mitten. Det finns flertalet förskolor i området med Fasanens förskola som närmast bostaden samt grundskolorna Årstaskolan och Ångelstaskolan, båda årskurs F-5, samt Palmbladsskolan, årskurs 6-9. Vid Årsta centrum finns bl.a. matbutik, apotek, vårdcentral och det är även nära till Gränby Köpcentrum med all tänkbar service. Bekväma bussförbindelser till stan från antingen Årsta centrum (linje 1 och 7) eller Fålhagsleden (linje 6). Pendlar du till Stockholm är det enkelt att komma upp på E4:an via den södra avfarten.

Välkommen hit, välkommen hem!

Vid intresse kontakta ansvarig mäklare Jesper Ackelman för mer information, på 070-770 18 13 eller jesper.ackelman@husmanhagberg.se!

79,7 kvm, 3,5 rok

Månadsavgift:
3 671 kr inkl. värme, vatten, tv, telefoni, internet samt förråd
Typ:
Lägenhet
Boarea:
79,7 kvm
Våning:
1
Byggår:
1971

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3,5 rum

Boarea

79,7 kvm

Rumsbeskrivning

- Hall -
Inbjudande hall med klinkergolv i entrén som övergår till parkett. Målade väggar och god plats för förvaring i den stora garderobsväggen.

- Sovrum 1 -
Rymligt sovrum med gott om plats. På golvet ligger en plastmatta och väggarna är vitmålade. Utgång till balkong och uteplatsen.

- Balkong/Uteplats -
Med utgång från sovrummet så finner du lägenhetens trälagda balkong samt utbyggda uteplats som ligger med ett härligt sydvästläge där du kan njuta av eftermiddags- och kvällssol. Föreningen genomför en renovering av balkongernas fasader som kommer ske inom kort. Stor och rymlig uteplats med plats för stor matgrupp. Perfekt plats att avnjuta många sommarkvällar.

- Kök -
Välplanerat kök med goda arbetsytor på bänkskiva av laminat samt rostfri diskbänk med två diskhoar. Utrustat med diskmaskin, kombinerad kyl/frys, spisfläkt (kolfilter) samt spis med ugn. Det är även förberett för inbyggnads mikro. På golvet finner du här en plastmatta samt väggarna är målade grå vid köksdelen, i övrigt tapetserade väggar.

- Badrum -
Helkaklat badrum med mörkgrå klinkerplattor samt vita kakelplattor på väggen. Här finner du en härlig duschhörna med glasdörrar, spegelskåp på väggen, handfat med kommod, spegel med hylla och toalett.

- Vardagsrum -
I det rymliga vardagsrummet så finner du det ursprungliga parkettgolvet med smala stavar. Väggarna är vitmålade. Stort fönster parti skapar ett härligt ljusinsläpp

- Klädkammare -
Stor och rymlig klädkammare, som du når från hallen, med gott om plats för förvaring. Genom klädkammaren finner du det andra sovrummet.

- Sovrum 2 -
Genom den härliga klädkammaren finner du det stora sovrummet. På golvet ligger plastmatta och väggarna är målade vita. Tidigare fanns en dörr till detta rum från vardagsrummet, möjlighet finns att öppna upp denna dörr för den som önskar. Alternativt att skapa ett tredje sovrum genom att flytta väggen till klädkammaren. Se alternativ planlösning för inspiration.

- Förråd -
Precis utanför bostaden finns ett rymligt förråd som hör till lägenheten.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Avgift

3 671 kr inkl. värme, vatten, tv, telefoni, internet samt förråd

Andel i föreningen

0,30204%

Andel av årsavgiften

0,30204%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus i två plan

Byggnadsår

1971

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk frånluft

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Årsta 17:1

Förening

Namn

Brf Körveln

Om föreningen

Brf Körveln består av fastigheterna Årsta 17:1 och Årsta 17:3. Fastigheterna bebyggdes 1971 och består nu av 334 lägenheter fördelade enligt följande:
3 st. 1 rok, 70 st. 2 rok, 201 st. 3 rok samt 60 st. 4 rok.

Vid överlåtelse av lägenhet kvitteras samtliga nycklar hos Certego.

Föreningen har samordnad el-mätning vilket innebär att föreningen köper in all el och varje lägenhets förbrukning avläses var tredje månad och debiteras medlemmen med en eftersläpning på 4 månader. Förutom elförbrukningen så debiteras medlemmen en extra samordningsavgift på 81 kr.

Delat ägande är godkänt och den som ska bebo lägenheten ska äga minst 50%. Undantag för då förälder/barn, då räcker att den som bor (barnet) äger 10%.

Se föreningens hemsida http://www.korveln.se för mer information.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

TV och Bredband

Brf Körveln har tecknat ett kollektivt avtal med ComHem som levererar TV, bredband och telefoni. Obligatoriskt tillägg om 190 kr/månad för dessa.

Parkering

Föreningen har 350 parkeringsplatser varav 336 st. med el-plint och 14 st. utan el-plint. 136 st. finns vid Kummingatan och 214 st. finns vid Körvelgatan.

Parkeringsplats med el-plint kostar 140 kr/månad utan 120 kr/månad.
Separat kö-system till dessa, hanteras av Riksbyggen.

Renoveringar

UTFÖRDA RENOVERINGAR
1985 Tilläggsisolering av vindar
1990 Byte rörkulvertar för värme och vatten mellan husen
1992 Byte takbeklädnad, hängrännor, stuprör och vindskivor
1994 Byte entrédörrar till trapphus och barnvagnsförråd samt målning av trapphus
1995 Stambyte för värme, varm- och kallvatten
1996 Utfackningsväggar tilläggsisolerade och byte av panel, fönsterrenovering
1997 Byte av toalettstolar till snålspolande
2001 Fem nya sophus anläggs med källsortering. Byte panel på balkongerna.
2004 Införande av enhetsmätning av el. Balkongtak utbytta.
2005 Ombyggnad av församlingshemmet Körvelgatan 10 till lägenheter
2006 Radonmätning, Byte till säkerhetsdörrar, Nytt låssystem, Rustning av puben.2007 Nya maskiner till tvättstugorna. Upprustning av undercentral med ny styrning för uppvärmningen. Ombyggnad i hus 17 till övernattningslägenhet
2008-2010 Stamrenovering av avlopp - Relining
2010 Byte fönster i lägenheter till energiglas
2011 Byte av frånluftaggregat till tryck och temperatur styrd reglering
2012 Byte av fläktaggregat på servicehus. Upprustning av ytskikt i tvättstugorna.
2013 Samtliga lyktstolpar har fått LED-belysning.
2014 Ventilationsrengöring. Asfaltering och plantering.
2015 Renovering av expeditionen, upprustning av övernattningslgh. Installationer belysningsarmaturer. Putsning av socklar och målning. Byte av lekplatsutrustning.
2016 Byte av tv och bredbandsleverantör. OVK. Yttertak. Justering av andelstal.
2017 Ommålning av träfasader. Radonmätning och sanering.
2018 - Renovering av ytskikt i servicehusen. Radonförebyggande åtgärder.

PÅGÅENDE RENOVERINGAR
2019 - Balkongrenovering. Föreningen genomför från sommaren 2019 renovering av befintliga balkonger och byter ut nuvarande träfasader till nya underhållsfria. Med anledning av detta så har föreningen beslutat om ett förbud om utbyggnad av uteplatser.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Övrigt

I föreningen finns det följande lokaler:
- Puben - Finns i servicehus 32 och är föreningens samlingslokal och kan hyras av föreningens medlemmar för barnkalas, fester och andra tillställningar, kostnad ca 300 kr/natt..
- Övernattningslägenhet - Finns i hus 17 som medlemmar kan hyra till sina gäster. Består av tre separata rum med två samt fyra sängplatser vardera. Kostnad ca 150-250 kr/natt
- Tvättstugor - Inom området finns tre servicehus med tillhörande tvättstuga.
- Kallförråd - Föreningen har totalt 80 kallförråd som kan hyras av medlemmar, till dessa är det separat kö-system.

Om området

Årsta

Årsta är en stadsdel i Uppsala, belägen i nordost, mellan Gränby Köpstad och Fyrislund, med Årsta centrum som ungefärlig mittpunkt. Årsta centrum innehåller bl.a. en stor livsmedelshall och en vårdcentral. Anläggningen har på senare år upprustats och stora planer finns att rusta upp Årsta centrum ännu mer i samband med byggnationen av stadsdelen Östra Salabacke längs med Fyrislundsgatan.

Ett populärt och lugnt område som utgörs av stor grönska och trivsamma strövområden. I hjärtat av Årsta finner man Årstaparken som bildar en grön oas av träd och växter. I närheten finns även en 4H gård som är ett populärt utflyktsmål. Cykelavstånd till Vedyxaskogen. Bebyggelsen utgörs av villor och lägenheter som ligger inbäddat mellan stora grönytor. Som boende i Årsta har man närhet till både natur och service.

Kommunikation

Bra bussförbindelser mellan Årsta och City som tar ca 15 minuter. Från Årsta finns det bra cykelvägar ner till Centrum. Bra pendlarläge då påfart till E4:an ligger i närheten.

Närservice

Vid Årsta Centrum finner du all tänkbar service, förskola, grundskola, vårdcentral, restaurang och mataffär. På bekvämt promenadavstånd når man Gränby Köpstad, här erbjuds all tänkbar service med Systembolag, affärer, restauranger, apotek, m.m.

Parkering

Avgiftsparkeringar finns i hela området.

Karta

Hör av dig till Jesper Ackelman för mer information!

Jesper Ackelman

Jesper Ackelman

Uppsala

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-770 18 13

jesper.ackelman@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad