Odensgatan 17, 1 tr

Bilder

  • Såld!

Odensgatan 17, 1 tr , Främre Luthagen , Uppsala

Välkommen till denna ljusa och väldisponerade genomgångslägenhet i 30-talsfastighet signerad Gunnar Leche! Lägenheten är belägen på andra våningen, med hiss, och har en balkong som vetter mot föreningens grönskande innergård. I lägenheten välkomnas man av en hall som leder en vidare in i ett härligt vardagsrum med fiskbensparkett och utgång till balkongen, ett kök med matrum för ca 4 personer, rymligt sovrum med garderober samt ett badrum. Denna bostad har ett behov av renovering och modernisering.

BRF Börjegårdarna är en välskött förening, med engagerade medlemmar och en god ekonomi med en belåningsgrad på 1 752 kr/kvm/år. Här är de större renoveringarna gjorda och föreningens tillgångar samt lokaler har underhållits väl. Som boende i Börjegårdarna så har du tillgång till bl.a. en lummig och vacker innergård, bastu högst upp i huset med utsikt över domkyrkan, träningslokal samt låga månadsavgifter.

Här bor ni i ett lugnt och lummigt läge precis intill citykärnan, universitetet och domkyrkan. Ni tar er till Uppsalas mittpunkt samt resecentrum via endast en kort promenad. På vägen dit kan ni passa på att promenera längs Fyrisån och dess vackra omgivning av grönska och äldre byggnader. I det direkta närområdet kring lägenheten finns det trevliga restauranger, ICA Luthagens Livs samt apotek m.m. Precis utanför porten hittar ni den vackra Vasaparken som öppnar upp för många lekfulla såväl som avslappnade stunder utomhus. Nu erbjuds en chans att förvärva en underbar lägenhet i ett av Uppsalas bästa lägen där du verkligen kan sätta din egen prägel på hela bostaden.

Välkommen hit, välkommen hem!

Vid intresse kontakta ansvarig mäklare Jesper Ackelman för mer information, på 070-770 18 13 eller jesper.ackelman@husmanhagberg.se!

68 kvm, 2,5 rok

Månadsavgift:
3 556 kr inkl. värme, vatten, kabel-tv, telefon och internet
Typ:
Lägenhet
Boarea:
68 kvm
Våning:
2, hiss finns
Byggår:
1936
Driftskostnad:
300 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2,5 rum

Boarea

68 kvm

Rumsbeskrivning

Lägenheten når du via dubbla dörrar in i hallen där du möts av ett original parkettgolv som leder dig vidare in lägenheten. Här finner du ljusa väggar och god plats för att lämna ifrån dig jacka och skor samt även förvaring i garderob, längre in i hallen. En gammal garderobsdörr finns sparad här och som idag leder till en vägg. Detta då man i samband med utbyggnaden av badrummet sparade dörren.

Från hallen når du lägenhetens badrum. Här finner du ett badkar, handfat, spegelskåp samt toalett. På golvet och väggarna sitter en våtrumsmatta.

Matrum i anslutning till köket med plats för matgrupp för 4 personer samt ett stort och härligt fönster. Eventuellt finns möjlighet att öppna upp mot köket.

Kök med vita skåpsluckor, goda förvaringsutrymmen och arbetsytor på bänkskiva av trä samt diskbänk i plåt. Ovanför diskbänken sitter ett vitt fyrkantigt kakel. Utrustat med: spis, kombinerad kyl/frys, fläkt, skafferi samt serveringsskåp i original. Stort fönster som ger härligt ljusinsläpp. Fönsterbänk i ljus marmor och vita väggar och plastgolv, eventuellt att det under detta ligger ett plankgolv.

Rymligt sovrum med plankgolv, ljusa väggar och härligt ljusinsläpp från stora fönster. Längs ena väggen finner du två garderober där den ena tidigare fungerat som tvättställ. Utrymme för arbetsplats mellan garderoberna, eller varför inte bygga en hel garderobsvägg? Fönsterbänk i sten.

Lägenhetens hjärta finner du i det ljusa och luftiga vardagsrummet med en härlig rymd. Ljusa väggar och vackert trägolv med fiskbensparkett. Här finner du gott om plats för en varierad möblering som till exempel en större soffgrupp, tv-möbel eller ett större matbord. Stort fönsterparti med utgång till balkong som ger rikligt med ljusinsläpp. Fönsterbänk i sten.

Rymlig möblerbar balkong i soligt läge mot föreningens härliga innergård. Här kan du spendera många sommardagar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 5, hiss finns

Avgift

3 556 kr inkl. värme, vatten, kabel-tv, telefon och internet

Driftskostnad

3 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Uppskattad driftskostnad

Andel i föreningen

0,79707%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1936

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 5 december 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 124 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Luthagen 70:1

Förening

Namn

Börjegårdarna

Om föreningen

Föreningen är belägen mitt i Främre Luthagen och består av ett bostadshus innehållande 92 lägenheter. Fördelade på:
2 st. 1 rum och kokskåp
11 st. 1 rum och kök
26 st. 2 rum och kök
15 st. 3 rum och kök
19 st. 4 rum och kök
12 st. 5 rum och kök
6 st. 6 rum och kök
1 st. 7 rum och kök

Mycket välskött innergård med gräsytor och planteringar. Gemensamma trädgårdsmöbler och grillmöjligheter finns.
Det finns relaxavdelning med bastu och träningslokal med härlig utsikt över hustaken. Det finns även en samlingslokal med pingisbord, gästrum med dusch och toalett som kan hyras för billigare peng samt tre tvättstugor med torkrum.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

92

TV och Bredband

Tv och bredband via Com Hem. Föreningen har tecknat ett gruppavtal med Com Hem, detta innebär att bredband (100 Mbit/s), digital-TV och telefoni ingår i månadsavgiften.
Fiber finns även i fastigheten från Alltele.

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser utan boende hänvisas till parkering längs med omkringliggande gator. Boendeparkering finns i området, läs mer på https://www.uppsala.se/boendeparkering

Renoveringar

STÖRRE UTFÖRDA RENOVERINGAR
1992-1993 Stamrenovering
1994 Takomläggning och installation av ventilationsanläggning
2004-2005 Fasadrenovering och byte av balkongfronter
2012 Renovering av ventilationen
2013 Renovering av tvättstugor och torkrum
2014 Målning av trapphus
2014-2016 Fönsterrenovering
2015 Renovering av källargolv samt indragning av fiber
2016-2017 Fönsterrenovering
2018 Renovering av balkonger och fasad.

PLANERADE RENOVERINGAR
Föreningen har en utförlig och väl genomarbetad underhållsplan som de följer.

Ekonomi

Den ekonomiska förvaltningen sköts av ISS.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrätts tillägg. Detta innebär att du som boende inte behöver teckna det tillägget till din hemförsäkring. Dessutom så ingår kostnadsfri hemförsäkring från Trygg-Hansa vid köp av bostad i föreningen.

Om området

Främre Luthagen

Främre Luthagen är den del av Luthagen som ligger närmast centrum. Luthagen ligger i Uppsalas nordvästra del och området präglas av bostadsrätter, villor och radhus. Läget är centralt med närhet till Ekonomikum, universitetet, nationslivet och stadskärnan. Luthagen erbjuder även flera olika parker samt promenadstråk längs Fyrisån eller närliggande Stabbyskogen. Vasaparken som är en populär samlingsplats för barnfamiljer både sommar som vinter, för ett besök i lekparken eller Biologiska Museet, Biotopia.

Kommunikation

Gångavstånd till centrum, vill man ta bussen så går 9:ans stadsbuss genom området och flera andra linjer passerar förbi.

Närservice

Längs med Sysslomansgatan finner du ett urval av affärer bland annat livsmedelsbutiken Luthagens Livs, blomsteraffär, frisörsalonger och restauranger. I korsningen med Skolgatan finns även apotek och ytterligare restauranger.

Parkering

Boendeparkering finns längs med gatorna i området. För mer information om boendeparkering besök https://www.uppsala.se/boendeparkering

Karta

Hör av dig till Jesper Ackelman eller Ida Söderqvist för mer information!

Jesper Ackelman

Jesper Ackelman

Uppsala

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-770 18 13

jesper.ackelman@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad