Vaksalagatan 40 B

Bilder

  • Såld!

Vaksalagatan 40 B , Höganäs , Uppsala

Här finns möjligheten att förvärva en fantastisk och välplanerad lägenhet med god standard i en välbevarad 30-tals fastighet.

Denna rymliga bostad på 65,9 kvm ger ett väl tilltaget vardagsrum med gott om plats för umgänge och trivsel. Stort sovrum med mycket bra klädförvaring. Rymligt badrum med kaklade väggar och klinkergolv. Härligt kök med god förvaring och generösa arbetsytor. Luftig hall med ingång till en stor klädkammare. Byggåret ger sig tydligt till känna genom sin höga takhöjd, de vackra trägolven samt fönsterbänkarna i sten.

Det här är verkligen en bostad man trivs i!

Här bor ni i en god förening med bra ekonomi endast en kort promenad-/cykelavstånd från centrumkärnan och får nära till allt! Matbutiker, fik, handel, restauranger, gym mm. Köpcentrat Kvarnen ligger runt hörnet och det är endast ett stenkast till resecentrum.

Välkommen hit, välkommen hem!

65,9 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 569 kr inkl. värme, vatten, br-tillägg, bredband samt kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
65,9 kvm
Våning:
2
Byggår:
1936
Driftskostnad:
383 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

65,9 kvm

Rumsbeskrivning

Lägenheten når du via dubbla dörrar in i en välkomnande hall där du möts av ett härligt plankgolv som leder dig vidare in i den inre möblerbara hallen. Här finner du ljusa väggar och god plats för att lämna ifrån dig jacka och skor samt även förvaring i garderob samt en väldigt rymlig klädkammare.

Kök med vita skåpsluckor, goda förvaringsutrymmen och generösa arbetsytor på bänkskiva av laminat samt diskbänk i plåt. Ovanför bänkytorna sitter ett vitt fyrkantigt kakel. Köksutrustning att tillgå: Induktionshäll, kombinerad kyl/frys, fläkt, inbyggnadsmikro samt vinkyl. Matplats för ca 4-6 personer. Stort fönster som ger härligt ljusinsläpp. Fönsterbänk i sten och ljusgrå väggar och trägolv.

Rymligt sovrum med plankgolv, vita tapetserade väggar med mönstrad fondvägg och härligt ljusinsläpp från stort fönster. Längs ena väggen löper flera garderober som tillsammans med klädkammaren ger rikligt med utrymme för klädförvaring. Fönsterbänk i sten.

Från den inre hallen nås hela lägenheten. Väggarna är vit tapetserade och på golvet ligger ett trägolv. Här finner du även ingång till lägenhetens rymliga klädkammare med högt i tak och god förvaring för de saker man inte vill ha framme.

Kaklat och stilrent badrum med badkar, wc, spegel, tvättställ, handdukstork samt väggskåp.

Lägenhetens hjärta finner du i det ljusa och luftiga vardagsrummet med en härlig rymd. Ljusa väggar och vackra trägolv. Här finner du gott om plats för en varierad möblering som till exempel en större soffgrupp, tv-möbel, större matbord eller varför inte en arbetsplats. Stort fönsterparti med utgång till balkong som ger rikligt med ljusinsläpp. Fönsterbänk i sten.

Rymlig möblerbar balkong med trall i soligt läge. Här kan du spendera många sommarkvällar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 4, hiss finns ej

Avgift

3 569 kr inkl. värme, vatten, br-tillägg, bredband samt kabel-tv

Driftskostnad

4 596 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 700 kr
Försäkring: 1 896 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

4,216%

Andel av årsavgiften

4,19006%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1936

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 4 september 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 140 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Kvarngärdet 37:2

Övriga byggnader

Till bostaden hör ett vindsförråd och ett källarförråd.

I föreningen finns det bastu med relax, cykelförråd, källarförråd, hobbyrum, mangelrum, vindsförråd och tvättstuga med torkrum. Föreningen har också ett övernattningsrum som man kan hyra.

På föreningens innergård finns det grillmöjligheter samt en sittgrupp.

Övrigt

Till lägenheten så hör två stycken förråd, ett i källaren och ett på vinden.

Förening

Namn

Allégården

Om föreningen

Föreningen består av 26 st. lägenheter samt 1 st. lokal med bostadsrätt fördelade på två trappuppgångar med fyra våningar. Allégården äger fastigheten Kvarngärdet 37:2 med adresserna Vaksalagatan 40 A & 40 B. Fastigheten bebyggdes 1936.

Lägenhetsfördelning:
13 st. 1 r.o.k.
10 st. 2 r.o.k.
3 st. 4 r.o.k.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

TV och Bredband

TV: Via ComHem, basutbudet ingår i avgiften. (Detta avtal är uppsagt och under omförhandling)
Internet: Via Bredbandsbolaget, föreningen har tecknat ett kollektivt avtal som är obligatoriskt för hela föreningen. Kostnaden för detta 155 kr/mån debiteras via månadsavgiften varje månad.

Parkering

12 p-platser varav 10 under carport med el-plint resterande två utan el-plint och de kostar 150-200 kr, separat kö. Föreningen har även 2 garageplatser utan el-plint kostnad 400 kr, separat kö-system. I området finns också gratis- samt boendeparkering längs med gatorna.

Renoveringar

PLANERAT UNDERHÅLL
2017-2018
- Renovering tvättstuga
- Lagning av sprickor och skador putsfasad
- Ytskiktsrenovering i trapphus
2017-2019
- Renovering av yttertak
- Modernisering av värmesystem
2019-2021
- Byte av fönster och dörrar

UTFÖRT UNDERHÅLL
2016 - Modernisering av belysning i trapphusen
2015 - Byte till säkerhetsdörrar i 3 lägenheter på våning 4
2014 - Montering av postboxar, byte pump för varmvattencirkulation, nya balkongdörrar i 5 lägenheter på våning 4
2013-2014 - OVK-besiktning
2010 - Nya entrépartier
2008 - Målning av utsida fönster, takfot samt murar, energideklaration, injustering av värmersystem
1992 - Omläggning av tak, renovering av balkonger, omputsning av fasad, el- samt rörstambyte.

Ekonomi

Bra förening med en god ekonomi som inte har några planerade avgiftsförändringar. Ekonomisk förvaltare är SBC.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Delat ägande

Föreningen tillåter delat ägande och en rekommendation på 50%.

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Övrigt

Det finns bastu med relax, cykelförråd, källarförråd, hobbyrum, mangelrum, vindsförråd och tvättstuga med torkrum. Föreningen har också ett övernattningsrum som man kan hyra. Till bostaden hör ett vindsförråd och ett källarförråd.

Innergård med grillmöjligheter och sittgrupp.

Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för alla lägenheter i föreningen, dvs att respektive medlem behöver inte teckna detta tillägg separat.

Om området

Höganäs

Höganäs är ett område beläget mellan Fålhagen och Råbyleden. Området är mixat med bostäder, butiker, restauranger och tjänsteföretag. I området finns också Höganäsparken som nyligen genomgått en upprustning med bl.a. nya planteringar och en ny lekplats. Centrum når du efter 5-10 min promenad.

Kommunikation

Utmärkt läge, både för pendlaren och den som vill bo centralt, med direkt närhet till city och resecentrum med tåg- och bussförbindelser. Ett flertal stadsbussar passerar genom området.

Närservice

I Höganäs kan du äta gott på flertalet restauranger och sporta på något av de gym som ligger i området. Du har även närheten till små butiker där du kan handla allt från livsmedel till antikviteter och blommor. På Vaksala Torg har man även Uppsala Konsert och Kongress som är kulturens centrum i Uppsala. Närhet till Kvarnens köpcentrum med ICA Torgkassen, Systembolaget, Apoteket, samt restauranger och mindre butiker.
Kvarntorget har de senaste åren genomgått en omvandling. Här finns nybyggda lägenheter i två st elvavåningshus och i bottenplan finns gym, butiker, caféer och restauranger.

Parkering

Parkeringsplatserna på gatumark inom området kan användas av både boende och besökare, men de boende gynnas både i fråga om tidsbegränsning och avgifter. På platser där parkering får ske i begränsad tid kan boende parkera under längre tid och till lägre avgift.

Karta

Hör av dig till Jesper Ackelman för mer information!

Jesper Ackelman

Jesper Ackelman

Uppsala

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-770 18 13

jesper.ackelman@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad