Fänkålsgatan 15

Bilder

  • Såld!

Fänkålsgatan 15 , Årsta , Uppsala

Hemtrevlig tvåa med bra sovrum, stort vardagsrum med utgång till balkong samt ett praktiskt kök med matplats. Med sin semi öppna planlösning mellan kök och vardagsrum skapas en social atmosfär utan att för den delen tumma på arbetsytorna eller förvaringen. Detta ger också ett genomgående fint ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna och skapar ett ljust och luftigt boende. Här bor du bekvämt en trappa upp i ett lugnt område. I månadsavgiften ingår värme, vatten, tv och internet (obligatoriskt tillägg om 70 kronor).

I HSB Brf 53 Gräslöken finner du en populär bostadsförening med stor gemenskap! Gräslöken är Uppsalas största förening men trots sin storlek är den fortfarande solid. Här får du fördelar så som gemensamma ytor med tennisplaner, gym, flera tvättstugor, övernattningsrum, hobbyrum, pingislokal samt bastu. Flera bekvämligheter att njuta utav som också tas hand om ordentligt av föreningen! Allt för att skapa en extra gemytlig känsla.

Runt knuten finner du den vackra Årstaparken som är en av Uppsalas största parker och erbjuder upplevelser för alla åldrar som till exempel en stor lekplats, BMX - bana, stora grönområden samt en äppellund. Gott om plats för lek!

I Årsta bor du nära expansiva Gränby Köpstad med alla de bekvämligheter som kan tänkas önska. Uppsalas största handelsplats erbjuder livs, shopping, restauranger, apotek, frisör samt gym för att bara nämna några. På fina cykelvägar når du stadskärnan med universitet samt resecentrum åt andra hållet.
För den som pendlar via bil når du enkelt E4:n både norr och södergående. God kommunikation finns också via stadsbuss som stannar i området.

Välkommen hit, välkommen hem!

Vid intresse kontakta ansvarig mäklare Jesper Ackelman för mer information, på 070-770 18 13 eller jesper.ackelman@husmanhagberg.se!

63 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 418 kr inkl. värme, vatten och tv (obligatorisk tillägg om 70 kr avseende bredband tillkommer)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
63 kvm
Våning:
2
Byggår:
1970-72
Driftskostnad:
250 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

63 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Rymlig hall med gott om plats att hänga ytterkläder. På golvet ligger laminatgolv och väggarna är tapetserade i en ljus färg.

Kök

Kök med ljusa luckor, kakel ovanför arbetsytor i trä. Ett fönster ger ett fint ljusinsläpp. Väggarna är ljusa och golvet är av laminat. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, diskmaskin, spis med glashäll och fläkt. I anslutning till köket finns plats för ett matbord för 4 personer. Matplats i öppen planlösning mot vardagsrummet, endast avdelat med halvvägg.

Vardagsrum

Stort rum med gott om umgängesytor. Stora fönster som ger en luftig känsla. På golvet ligger ett parkettgolv och väggarna är tapetserade i en beige ton. Från vardagsrummet når man balkongen.

Balkong

Stor trälagd balkong med ett härligt läge. Här ryms både en sittgrupp och en loungehörna.

Arbetshörna

Mellan vardagsrum och sovrum finns utrymme för arbetshörna. Det finns plats för förvaring i en garderob med överskåp. Väggarna är tapetserade i en ljus färg och golvet är av parkett. För den som vill ha mer förvaring kan man istället ersätta med en garderobsvägg.

Sovrum

Rymligt sovrum med gott om förvaringsmöjligheter i 5 garderober med överskåp. Väggarna är vitmålade samt tapetserade i en grå färg och på golvet ligger ett laminatgolv.

Badrum

Helkaklat badrum som är utrustat med duschörna,handfat, spegel, wc samt tvättmaskin.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 2, hiss finns ej

Avgift

3 418 kr inkl. värme, vatten och tv (obligatorisk tillägg om 70 kr avseende bredband tillkommer)

Driftskostnad

3 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 470 kr
Försäkring: 1 530 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Försäkringskostnaden är uppskattad.

Andel i föreningen

0,11118%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

2531 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1970-72

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 februari 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 171 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

Till lägenheten hör ett förråd som är beläget på samma plan.

Fastighetsbeteckning

Årsta 6:4

Förening

Namn

HSB Brf 53 Gräslöken

Om föreningen

Föreningens fastigheter byggdes mellan 1970-1972 och omfattar 77 tvåvåningshus på Gräslöksgatan, Kamomillgatan och Fänkålsgatan. Det finns 832 bostadsrättslägenheter fördelade på; 1 rok 62 st., 2 rok 370 st., 3 rok 338 st., 5 rok 62 st. Besök gärna föreningens hemsida: http://www.uppsala.hsb.se/53grasloken/

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Flera fullt utrustade tvättstugor. I samband med renovering av dessa har tvätt korten byts ut mot tags. Vidare finns det cykelförråd, vävstuga, snickarbod, bastu, fotoateljé, pingislokal, tennisbana, basketplan, grusfotbollsplan och boulebana. I föreningen finns en samlingslokal "Puben" för uthyrning. Det finns även ett gym beläget i servicehus 2 med bland annat löpband, spinningcyklar, skakmaskin och vikter dit föreningens medlemmar har full tillgång för 600 kr/år. Flera olika fritidsaktiviteter anordnas.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för sina medlemmar i Länsförsäkringar. Detta innebär att medlemmarna inte behöver teckna ett eget sådant tillägg till sin hemförsäkring.

ANDRAHANDSUTHYRNING
Föreningens styrelse lämnar godkännande för högst ett år.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

832

TV och Bredband

TV & INTERNET
Kabel-TV via ComHem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband via ComHem (via kabel) 100/10 Mbit/s ingår i det obligatoriska tillägget till föreningen, högre hastigheter på internet samt större paket på digital-TV samt IP-telefoni går att beställa. Bredband finns även via Bredbandsbolaget (fiber upp till 1000 Mbit/s).

Parkering

PARKERING
Inom området finns gott om parkeringsplatser. Föreningen har 182 st. kallgarage med el plint, kostnad 275-330 kr/mån. 370 st. P-platser med el plint, kostnad 165 kr/mån. P-platser utan el-plint 125 kr/mån. Separat kösystem tillämpas. Det finns även boendeparkering utan bestämd plats och man parkerar på dessa genom ett särskilt parkeringstillstånd som kostar 100 kr/mån.
För gäster finns det gott om parkeringsplatser längs med gatorna i området.

Renoveringar

PLANERAT UNDERHÅLL
2019-2021: Stamrenovering kommer göras framöver under ca 3 år. Elen kommer också att renoveras och gemensamt elavtal tecknas.
Ca 2025: När stamrenovering är genomförd kommer fönstren ses över och därefter uppdatering av lägenhetsdörrar.

STÖRRE GENOMFÖRT UNDERHÅLL
1992 Byte av tak till snedtak (sadeltak)
2002 och 2007 Genomspolning av stammarna
2006 Utvändig målning av fönster och dörrar.
2007 undercentralen renoverad, installation av nya pumpar och styr- och reglersystem
2009 Byte av garageportar och målning av garagelängor
2010 Nya entré- och loftgångsdörrar
2012 Renovering av tvättstugor i servicehus nr 1 och 2.
2013 Renovering av tvättstugan i servicehus nr 3.
2013-2014 Kulvertbyte etapp 1
2014 Upprustning och färdigställande av övernattningsrum samt av samlingslokalen i föreningen.
2015 Upprustning av servicehusen, renovering av panel och fönstermålning. Byte av tak på vissa garagelängor. Upprustning av lekplatser, grillplatser och utemöbler.
2016 Renovering av loftgångar samt slutförande av kulvertbyte, etapp 2.
2017 Fortsättning av renovering av loftgångar.

Ekonomi

EKONOMI
Stamrenovering och elrenovering med gemensamt elavtal kommer att göras framöver vilket kommer medföra en höjning av månadsavgiften. 2018-05-30 hålls en extra föreningsstämma för att fatta beslut om detta. Renoveringarna är tänkta att finansieras med hjälp av lån. Höjning av månadsavgift är beroende på total kostnad och vilken ränta som ges från banken. Information finns på föreningens hemsida, https://www.hsb.se/uppsala/brf/grasloken/.

Ekonomisk förvaltare är Upplands Boservice AB.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

ÄGARFÖRHÅLLANDE Den eller de som bor i lägenheten måste äga minst 10 % lägenheten. Då bostadsrättsföreningen är en HSB-förening krävs även medlemskap i HSB Uppsala (medlemsavgift på 500 kr/medlem deponeras hos HSB i samband med köpet, därtill kommer en årsavgift på ca 300 kr/hushåll).

Överlåtelseavgift

1137 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Årsta

Årsta är en stadsdel i Uppsala, belägen i nordost, mellan Gränby Köpstad och Fyrislund, med Årsta centrum som ungefärlig mittpunkt. Årsta centrum innehåller bl.a. en stor livsmedelshall och en vårdcentral. Anläggningen har på senare år upprustats och stora planer finns att rusta upp Årsta centrum ännu mer i samband med byggnationen av stadsdelen Östra Salabacke längs med Fyrislundsgatan.

Ett populärt och lugnt område som utgörs av stor grönska och trivsamma strövområden. I hjärtat av Årsta finner man Årstaparken som bildar en grön oas av träd och växter. I närheten finns även en 4H gård som är ett populärt utflyktsmål. Cykelavstånd till Vedyxaskogen. Bebyggelsen utgörs av villor och lägenheter som ligger inbäddat mellan stora grönytor. Som boende i Årsta har man närhet till både natur och service.

Kommunikation

Bra bussförbindelser mellan Årsta och City som tar ca 15 minuter. Från Årsta finns det bra cykelvägar ner till Centrum. Bra pendlarläge då påfart till E4:an ligger i närheten.

Närservice

Vid Årsta Centrum finner du all tänkbar service, förskola, grundskola, vårdcentral, restaurang och mataffär. På bekvämt promenadavstånd når man Gränby Köpstad, här erbjuds all tänkbar service med Systembolag, affärer, restauranger, apotek, m.m.

Parkering

Avgiftsparkeringar finns i hela området.

Karta

Hör av dig till Jesper Ackelman eller Malin Nunez för mer information!

Jesper Ackelman

Jesper Ackelman

Uppsala

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-770 18 13

jesper.ackelman@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad