Kamomillgatan 36

Bilder

  • Såld!

Kamomillgatan 36 , Årsta , Uppsala

Välkommen till denna stilrena 3:a om 78 kvm med renoverat kök. Här erbjuds en bostad på markplan med stor uteplats i soligt läge och fantastisk utsikt mot Årstaparken!

Perfekt för barnfamiljen och bara att flytta in med ett renoverat kök med ljusa ytskikt samt ett rymligt vardagsrum med flera möbleringsmöjligheter med plats för både soffgrupp och matplats. Med sin semi öppna planlösning mellan kök och vardagsrum skapas en social atmosfär utan att för den delen tumma på arbetsytorna eller förvaringen. Detta ger också ett fint ljusinsläpp genomgående från de stora fönsterpartierna och skapar ett ljus och luftigt boende.

Med sina goda sociala ytor finns det plats även för den större familjen och den stora uteplatsen är som gjord för grillkvällar under sommaren! Förutom det finns även två bra sovrum och ett rymligt badrum med både tvättmaskin och badkar.

Utanför dörren har du den vackra Årstaparken. Årstaparken är en av Uppsalas största parker och erbjuder upplevelser för alla åldrar som till exempel en stor lekplats, BMX - bana, stora grönområden samt en äppellund. Gott om plats för lek!

I Årsta bor du nära expansiva Gränby Köpstad med de bekvämligheter som kan tänkas önska. Uppsalas största handelsplats erbjuder livs, shopping, restauranger, apotek, frisör samt gym för att bara nämna några. På fina cykelvägar når du stadskärnan med universitet samt resecentrum åt andra hållet.
För den som pendlar via bil når du enkelt E4:n både norr och södergående. God kommunikation finns också via stadsbuss.

I HSB Brf 53 Gräslöken bor du i en populär bostadsförening med stor gemenskap! Gräslöken är Uppsalas största förening men trots sin storlek är den fortfarande solid. Här får du fördelar så som gemensamma ytor med tennisplaner, gym, flera tvättstugor, övernattningsrum, hobbyrum, pingislokal samt bastu. Flera bekvämligheter att njuta utav som också tas ordentligt om hand av föreningen! Allt för att skapa en extra gemytlig känsla.

Ett nyckelfärdigt boende som gjort för barns lek.

Välkommen hit, välkommen hem!

Vid intresse kontakta ansvarig mäklare Jesper Ackelman för mer information, på 070-770 18 13 eller jesper.ackelman@husmanhagberg.se!

78 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 890 kr inkl. värme, vatten, tv och internet
Typ:
Lägenhet
Boarea:
78 kvm
Våning:
1
Byggår:
1970-72
Driftskostnad:
483 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

78 kvm

Rumsbeskrivning

- HALL -
Hall med klinkergolv och ljusa väggar.

- KÖK -
Parkettgolv, vita väggar samt svart kaklad vägg vid arbetsytor och överskåp. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som avgränsas med en arbetsyta. Vit köksinredning samt arbetsbänk i massiv ek. Infälld kyl/frys, spishäll, inbyggd varmluftsugn och kolfilterfläkt.

- VARDAGSRUM -
Rum med parkettgolv, vita väggar samt en fondtapet med stenmönster. Stort rum med plats för både soffgrupp och matplats. Utgång till uteplats.

- UTEPLATS -
Stor trälagd uteplats med gott solläge och utsikt över Årsta parken. Vid entrén finns en mindre uteplats med eftermiddagssol.

- INRE HALL -
Inre hall som leder till sovrummen och badrummet. Plats för skrivbord eller garderober, här finns även städskåp.

- SOVRUM 1 -
Ekparkett samt vita väggar. Förvaring i flera garderober med vita pardörrar. Fönster mot entrésidan

- BADRUM -
Helkaklat badrum i sandfärgat kakel samt ljusare klinkers på golvet. Utrustat med badkar, toalett, tvättställ, större spegel samt tvättmaskin.

- SOVRUM 2 -
Sovrum med ekparkett, vita väggar och en tapetserad fondvägg. Förvaring i hel garderobsvägg med vita pardörrar. Fönster mot uteplatsen.

Till bostaden hör ett förråd på markplan.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Avgift

3 890 kr inkl. värme, vatten, tv och internet

Driftskostnad

5 796 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 380 kr
Försäkring: 1 416 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

0,12652%

Reparationsfond

5228 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1970-72

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 19 februari 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 171 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

Till lägenheten hör ett förråd som är beläget på markplan i huset.

Fastighetsbeteckning

Årsta 6:2

Förening

Namn

HSB Brf 53 Gräslöken

Om föreningen

Föreningens fastigheter byggdes mellan 1970-1972 och omfattar 77 tvåvåningshus på Gräslöksgatan, Kamomillgatan och Fänkålsgatan. Det finns 832 bostadsrättslägenheter fördelade på; 1 rok 62 st., 2 rok 370 st., 3 rok 338 st., 5 rok 62 st. Besök gärna föreningens hemsida: http://www.uppsala.hsb.se/53grasloken/

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Flera fullt utrustade tvättstugor. I samband med renovering av dessa har tvätt korten byts ut mot tags. Vidare finns det cykelförråd, vävstuga, snickarbod, bastu, fotoateljé, pingislokal, tennisbana, basketplan, grusfotbollsplan och boulebana. I föreningen finns en samlingslokal "Puben" för uthyrning. Det finns även ett gym beläget i servicehus 2 med bland annat löpband, spinningcyklar, skakmaskin och vikter dit föreningens medlemmar har full tillgång för 600 kr/år. Flera olika fritidsaktiviteter anordnas.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för sina medlemmar i Länsförsäkringar. Detta innebär att medlemmarna inte behöver teckna ett eget sådant tillägg till sin hemförsäkring.

ANDRAHANDSUTHYRNING
Föreningens styrelse lämnar godkännande för högst ett år.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

832

TV och Bredband

TV & INTERNET
Kabel-TV via ComHem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband via ComHem (via kabel) 100/10 Mbit/s ingår i det obligatoriska tillägget till föreningen, högre hastigheter på internet samt större paket på digital-TV samt IP-telefoni går att beställa. Bredband finns även via Bredbandsbolaget (fiber upp till 1000 Mbit/s).

Parkering

PARKERING
Inom området finns gott om parkeringsplatser samt boendeparkering på dessa genom ett särskilt parkeringstillstånd 50 kr/mån.
182 st. kallgarage med el plint, kostnad 275-330 kr/mån. 370 st. P-platser med el plint, kostnad 165 kr/mån. Separat kösystem tillämpas. Det är kö på minst ett år för både garage och p-plats (Kontrollerat 2018-05-21) Det finns gästparkering man kan stå på. Besöksparkering 1 kr/timme, 20 kr/dygn, 100 kr/vecka.

Styrelsen har beslutat att från den 1 juni 2016 får du inte boka mer än en fast parkeringsplats. Det gäller såväl garage som el-plint. Övergången till att ha en parkeringsplats per hushåll sker successivt. Kölistan ansvarar förvaltaren för. En annan nyhet är att samtliga tre gators parkeringar i fortsättningen benämns som en parkeringsplats. Det är långa köer till både garagen och parkeringsplatserna. Via hemsidan finns blankett för att ställa sig i kö.

Renoveringar

PLANERAT UNDERHÅLL
2019-2021: Stamrenovering kommer göras framöver under ca 3 år. Elen kommer också att renoveras och gemensamt elavtal tecknas.
Ca 2025: När stamrenovering är genomförd kommer fönstren ses över och därefter uppdatering av lägenhetsdörrar.

STÖRRE GENOMFÖRT UNDERHÅLL
1992 Byte av tak till snedtak (sadeltak)
2002 och 2007 Genomspolning av stammarna
2006 Utvändig målning av fönster och dörrar.
2007 undercentralen renoverad, installation av nya pumpar och styr- och reglersystem
2009 Byte av garageportar och målning av garagelängor
2010 Nya entré- och loftgångsdörrar
2012 Renovering av tvättstugor i servicehus nr 1 och 2.
2013 Renovering av tvättstugan i servicehus nr 3.
2013-2014 Kulvertbyte etapp 1
2014 Upprustning och färdigställande av övernattningsrum samt av samlingslokalen i föreningen.
2015 Upprustning av servicehusen, renovering av panel och fönstermålning. Byte av tak på vissa garagelängor. Upprustning av lekplatser, grillplatser och utemöbler.
2016 Renovering av loftgångar samt slutförande av kulvertbyte, etapp 2.
2017 Fortsättning av renovering av loftgångar.

Ekonomi

EKONOMI
Stamrenovering och elrenovering med gemensamt elavtal kommer att göras framöver vilket kommer medföra en höjning av månadsavgiften. 2018-05-30 hålls en extra föreningsstämma för att fatta beslut om detta. Renoveringarna är tänkta att finansieras med hjälp av lån. Höjning av månadsavgift är beroende på total kostnad och vilken ränta som ges från banken. Information finns på föreningens hemsida, https://www.hsb.se/uppsala/brf/grasloken/.

Ekonomisk förvaltare är Upplands Boservice AB.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

ÄGARFÖRHÅLLANDE Den eller de som bor i lägenheten måste äga minst 10 % lägenheten. Då bostadsrättsföreningen är en HSB-förening krävs även medlemskap i HSB Uppsala (medlemsavgift på 500 kr/medlem deponeras hos HSB i samband med köpet, därtill kommer en årsavgift på ca 300 kr/hushåll).

Överlåtelseavgift

1137 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Årsta

Årsta är en stadsdel i Uppsala, belägen i nordost, mellan Gränby Köpstad och Fyrislund, med Årsta centrum som ungefärlig mittpunkt. Årsta centrum innehåller bl.a. en stor livsmedelshall och en vårdcentral. Anläggningen har på senare år upprustats och stora planer finns att rusta upp Årsta centrum ännu mer i samband med byggnationen av stadsdelen Östra Salabacke längs med Fyrislundsgatan.

Ett populärt och lugnt område som utgörs av stor grönska och trivsamma strövområden. I hjärtat av Årsta finner man Årstaparken som bildar en grön oas av träd och växter. I närheten finns även en 4H gård som är ett populärt utflyktsmål. Cykelavstånd till Vedyxaskogen. Bebyggelsen utgörs av villor och lägenheter som ligger inbäddat mellan stora grönytor. Som boende i Årsta har man närhet till både natur och service.

Kommunikation

Bra bussförbindelser mellan Årsta och City som tar ca 15 minuter. Från Årsta finns det bra cykelvägar ner till Centrum. Bra pendlarläge då påfart till E4:an ligger i närheten.

Närservice

Vid Årsta Centrum finner du all tänkbar service, förskola, grundskola, vårdcentral, restaurang och mataffär. På bekvämt promenadavstånd når man Gränby Köpstad, här erbjuds all tänkbar service med Systembolag, affärer, restauranger, apotek, m.m.

Parkering

Avgiftsparkeringar finns i hela området.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Tuna Lanthandel
410 m
ICA Supermarket Årstahallen
420 m
Köpcentrum & Gallerior
Boland City
2,6 km
Svavagallerian
2,7 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Kamomillens Förskola
80 m
Språklådan
260 m
Grundskolor
Språklådan
260 m
Sparrisens Förskola Fritidshem
350 m
Gymnasium
Uvengymnasiet
840 m
Livets Ords Förlag AB
1,3 km
Universitet & Högskolor
Skandinavisk Teologisk Högskola
1,2 km
Johannelunds Teologiska Högskola
2,3 km
Banker
Swedbank
1 km
FOREX Bank
1,1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Uppsala Bangolfklubb
3,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Uppsala Arena 2010 AB
1,1 km
Actic Uppsala Gränby Centrum
1,1 km
Simhallar & Utomhusbad
Linnéashopen
2,2 km
Centralbadet
3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jesper Ackelman för mer information!

Jesper Ackelman

Jesper Ackelman

Uppsala

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-770 18 13

jesper.ackelman@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte