Kamomillgatan 21

Bilder

  • Såld!

Kamomillgatan 21 , Årsta , Uppsala

Hemtrevlig tvåa med en stor trälagd altan i bästa västläge! Härligt sovrum, rymligt vardagsrum och ett praktiskt kök. Här bor du bekvämt på markplan i ett lugnt område med allmänning utanför altanen.

Stor brf med flera gemensamma utrymmen och många stora renoveringar avklarade. Föreningen har beslutat att inom en två års period skall alla lägenheter stamrenoveras. Så här har du möjligheten att skapa ditt eget dröm badrum i samarbete med föreningen.

Välkommen att hitta hem du också!
Kontakta ansvarig mäklare för mer information.

63 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 228 kr inkl. värme, vatten och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
63 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
225
Byggår:
1970-72
Driftskostnad:
445 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

63 kvm

Rumsbeskrivning

Hall
Rymlig hall med gott om plats att hänga ytterkläder. På golvet ligger laminatgolv och väggarna är tapetserade i en ljus färg. Här finns en garderob.

Kök
Kök med ljusa luckor, kakel ovanför arbetsytor i trä. Ett fönster ger ett fint ljusinsläpp. Väggarna är ljust tapetserade och golvet är av laminat. Köket är utrustat med kyl, frys, diskmaskin, spis med glashäll, mikro och fläkt. Här finns plats för ett matbord för 4 personer.

Vardagsrum
Stort rum med gott om umgängesytor. Stora fönster ger en luftig känsla. På golvet ligger ett parkettgolv och väggarna är tapetserade i en beige ton. Från vardagsrummet når man den stora trälagda uteplatsen med gott solläge där solen når in i stort sett hela eftermiddagen och kvällen.

Arbetshörna
Mellan vardagsrum och sovrum finns utrymme för arbetshörna. Det finns plats för förvaring i en garderob med överskåp. Väggarna är tapetserade i en ljus färg och golvet är av parkett.

Sovrum
Rum med gott om förvaringsmöjligheter i 5 garderober med överskåp. Väggarna är vitmålade samt tapetserade i en grå färg och på golvet ligger ett laminatgolv.

Badrum
Helkaklat badrum som inom en två årsperiod kommer att stamrenoveras. Badrummet är utrustat med badkar, wc, handfat, spegel samt tvättmaskin.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Avgift

3 228 kr inkl. värme, vatten och kabel-TV

Driftskostnad

5 340 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 500 kr
Försäkring: 1 000 kr
Övrigt: 840 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

I övrigt ligger den obligatoriska avgiften till föreningen gällande internet 70 kr/mån.

Andel i föreningen

0,10735%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

3643 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1970-72

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 19 februari 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 166 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Årsta 5:3

Övrigt

UTEPLATS
Rymlig trälagd uteplats med gott om plats för möblemang som vetter mot allmänning. Här kan du njuta av eftermiddags- och kvällssol i väst.

FÖRRÅD:
Till lägenheten hör ett förråd lättillgängligt i trappuppgången. Samt att det finns ett förråd som säljaren har byggt på uteplatsen.

BREDBAND
På avgiften tillkommer det en kostnad på 70 kr/månaden. Föreningen har tecknat avtal för sina medlemmar där bredband ingår för 70 kr/månaden.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för sina medlemmar i Länsförsäkringar. Detta innebär att medlemmarna inte behöver teckna ett eget sådant tillägg till sin hemförsäkring.

Förening

Namn

HSB Brf 53 Gräslöken

Om föreningen

Föreningens fastigheter byggdes mellan 1970-1972 och omfattar 77 tvåvåningshus på Gräslöksgatan, Kamomillgatan och Fänkålsgatan. Det finns 832 bostadsrättslägenheter fördelade på; 1 rok 62 st., 2 rok 370 st., 3 rok 338 st., 5 rok 62 st. Besök gärna föreningens hemsida: http://www.uppsala.hsb.se/53grasloken/

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Flera fullt utrustade tvättstugor. I samband med renovering av dessa har tvätt korten byts ut mot tags. Vidare finns det cykelförråd, vävstuga, snickarbod, bastu, fotoateljé, pingislokal, tennisbana, basketplan, grusfotbollsplan och boulebana. I föreningen finns en samlingslokal "Puben" för uthyrning. Det finns även ett gym beläget i servicehus 2 med bland annat löpband, spinningcyklar, skakmaskin och vikter dit föreningens medlemmar har full tillgång för 600 kr/år. Flera olika fritidsaktiviteter anordnas.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för sina medlemmar i Länsförsäkringar. Detta innebär att medlemmarna inte behöver teckna ett eget sådant tillägg till sin hemförsäkring.

ANDRAHANDSUTHYRNING
Föreningens styrelse lämnar godkännande för högst ett år.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

832

TV och Bredband

TV & INTERNET
Kabel-TV via ComHem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband via ComHem (via kabel) 100/10 Mbit/s ingår i det obligatoriska tillägget till föreningen, högre hastigheter på internet samt större paket på digital-TV samt IP-telefoni går att beställa. Bredband finns även via Bredbandsbolaget (fiber upp till 1000 Mbit/s).

Parkering

PARKERING
Inom området finns gott om parkeringsplatser. Föreningen har 182 st. kallgarage med el plint, kostnad 275-330 kr/mån. 370 st. P-platser med el plint, kostnad 165 kr/mån. P-platser utan el-plint 125 kr/mån. Separat kösystem tillämpas. Det finns även boendeparkering utan bestämd plats och man parkerar på dessa genom ett särskilt parkeringstillstånd som kostar 100 kr/mån.
För gäster finns det gott om parkeringsplatser längs med gatorna i området.

Renoveringar

PLANERAT UNDERHÅLL
2019-2021: Stamrenovering kommer göras framöver under ca 3 år. Elen kommer också att renoveras och gemensamt elavtal tecknas.
Ca 2025: När stamrenovering är genomförd kommer fönstren ses över och därefter uppdatering av lägenhetsdörrar.

STÖRRE GENOMFÖRT UNDERHÅLL
1992 Byte av tak till snedtak (sadeltak)
2002 och 2007 Genomspolning av stammarna
2006 Utvändig målning av fönster och dörrar.
2007 undercentralen renoverad, installation av nya pumpar och styr- och reglersystem
2009 Byte av garageportar och målning av garagelängor
2010 Nya entré- och loftgångsdörrar
2012 Renovering av tvättstugor i servicehus nr 1 och 2.
2013 Renovering av tvättstugan i servicehus nr 3.
2013-2014 Kulvertbyte etapp 1
2014 Upprustning och färdigställande av övernattningsrum samt av samlingslokalen i föreningen.
2015 Upprustning av servicehusen, renovering av panel och fönstermålning. Byte av tak på vissa garagelängor. Upprustning av lekplatser, grillplatser och utemöbler.
2016 Renovering av loftgångar samt slutförande av kulvertbyte, etapp 2.
2017 Fortsättning av renovering av loftgångar.

Ekonomi

EKONOMI
Stamrenovering och elrenovering med gemensamt elavtal kommer att göras framöver vilket kommer medföra en höjning av månadsavgiften. 2018-05-30 hålls en extra föreningsstämma för att fatta beslut om detta. Renoveringarna är tänkta att finansieras med hjälp av lån. Höjning av månadsavgift är beroende på total kostnad och vilken ränta som ges från banken. Information finns på föreningens hemsida, https://www.hsb.se/uppsala/brf/grasloken/.

Ekonomisk förvaltare är Upplands Boservice AB.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

ÄGARFÖRHÅLLANDE Den eller de som bor i lägenheten måste äga minst 10 % lägenheten. Då bostadsrättsföreningen är en HSB-förening krävs även medlemskap i HSB Uppsala (medlemsavgift på 500 kr/medlem deponeras hos HSB i samband med köpet, därtill kommer en årsavgift på ca 300 kr/hushåll).

Överlåtelseavgift

1137 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Årsta

Årsta är en stadsdel i Uppsala, belägen i nordost, mellan Gränby Centrum och Fyrislund, med Årsta centrum som ungefärlig mittpunkt. Årsta centrum innehåller bl.a. en stor livsmedelshall och en vårdcentral. Anläggningen har på senare år upprustats och stora planer finns att rusta upp Årsta centrum ännu mer i samband med byggnationen av stadsdelen Östra Salabacke längs med Fyrislundsgatan.

Ett populärt och lugnt område som utgörs av stor grönska och trivsamma strövområden. I hjärtat av Årsta finner man Årstaparken som bildar en grön oas av träd och växter. I närheten finns även en 4H gård som är ett populärt utflyktsmål. Cykelavstånd till Vedyxaskogen. Bebyggelsen utgörs av villor och lägenheter som ligger inbäddat mellan stora grönytor. Som boende i Årsta har man närhet till både natur och service.

Kommunikation

Bra bussförbindelser mellan Årsta och City som tar ca 15 minuter. Från Årsta finns det bra cykelvägar ner till Centrum. Bra pendlarläge då påfart till E4:an ligger i närheten.

Närservice

Vid Årsta Centrum finner du all tänkbar service, förskola, grundskola, vårdcentral, restaurang och mataffär. På bekvämt promenadavstånd når man Gränby Centrum, här erbjuds all tänkbar service med affärer, restauranger, apotek, m.m.

Parkering

Avgiftsparkeringar finns i hela området.

Karta

Hör av dig till Jesper Ackelman för mer information!

Jesper Ackelman

Jesper Ackelman

Uppsala

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-770 18 13

jesper.ackelman@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad