Gryta 52

Bilder

  • Såld!

Gryta 52 , Vattholma / Tensta , Uppsala

Nyrenoverat enplanshus med ett lugnt och lantligt läge endast 2 mil från centrala Uppsala. Välbyggt hus om 153 m2 med tre sovrum, öppna umgängesytor och ett inglasat uterum. På tomten finns även dubbelgarage, en separat lägenhet med goda uthyrningsmöjligheter, friggebod, vedeldat badkar och en grillkåta. Här bor du mitt i fin natur med hästhagar, åkrar och skog samtidigt som du når Gränby på ca 12 min.

153 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
153 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
2 206 kvm
Byggår:
1992
Driftskostnad:
4 989 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 sovrum

Boarea

153 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Villa Ärna - ett välbyggt hus i en lugn miljö utmed raspfälten. Här finns nyrenoverade lyxiga badrum, stora sällskapsytor och flera bra sovrum. Här finns även en lägenhet om två r.o.k. som kan användas som exempelvis generationsboende/kontor etc. Det finns även dubbelgarage och gott om förråd. Fint uppvuxen trädgård där det förutom träd och buskar även finns grillkåta, vedeldad badtunna och en 15 m2 friggebod som alltsammans ringas in av en klassisk gärdesgård. Här bor du på landet bland skog, åkrar och hästhagar samtidigt som du bara har ca 12 minuters bilresa till Gränby.

Välkomnande hall med praktiskt klinkergolv vid entrén och parkettgolv längre in. Här finns en klädkammare och flera garderober för praktisk förvaring.

Stort och härligt kök med rejäla arbetsytor gott om plats för matgrupp. Köksluckorna är vita och en del är vitrindel med glasdörrar och fin belysning. Köket är utrustat med inbyggd ugn och mikrovågsugn, hällspis, spisfläkt, diskmaskin (2017), fullstor kyl och frys (de flesta vitvaror från 2015). Här finns även en rejäl vedspis som skänker en stor portion charm och värme åt rummet. Vitmålat trägolv, vita väggar och vitt tak.

En matsal/allrum angränsar till köket och här finns möjlighet att dela av till ett extra sovrum/ytterligare TV-hörna. Här finns en ståtlig fungerande kakelugn och utgång till en av altanerna.

Ljust och härligt vardagsrum med fönster i tre väderstreck och gott om plats för soffgrupp. Från rummet når man det inglasade uterummet som binds samman med en altan.

Trevligt uterum med infravärme där man enkelt kan öppna upp stora delar av fönsterväggarna ut till altanen och trädgården.

Sovrum 1: Master bedroom med trägolv, garderober och utgång till altan på husets baksida.

Sovrum 2: Ljust rum med trägolv, ljusa tapetserade väggar och goda förvaringsmöjligheter i garderober.

Sovrum 3/kontor: Trägolv och härlig utsikt mot trädgården.

Stort och lyxigt badrum med vita kaklade väggar och grått klinkergolv med golvvärme. Från badkaret kan man avnjuta en avslappnande utsikt över rapsfältet. Här finns ett väl tilltaget handfat, en dusch med fällbara glasdörrar och en bastu. Badrummet renoverades år 2013.

Även tvättstugan renoverades år 2013 med snygg ljus våtrumsmatta och bra arbetsytor. Här finns tvättmaskin, torktumlare, diskho och plats att hänga tvätt. I detta utrymme finns en gäst-wc, som även den renoverades 2013, med dusch och ljus våtrumsmatta. Centraldamsugare finns.
Lägenheten:
Liten nymålad entréhall med praktiskt klinkergolv och garderober.

Rymligt vitmålat kök med plats för matgrupp och med en rogivande utsikt över rapsfält. Vita köksluckor och vitt kakel ovan arbetsytor i rostfritt och laminat. Köket är utrustat med spis, spisfläkt samt kyl/frys.

Helkaklat badrum renoverat 2013 med grått klinkergolv samt vitt kakel påå väggarna. Här består utrustningen av golvvärme, dusch, handfat, wc, spegelskåp, skåp samt tvättmaskin.

Vitmålat vardagsrum med trägolv och stora fönster.

Sovrum med trägolv och ljusa väggar och inbyggda garderober.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla

Byggnadsår

1992

Uppvärmning

Vattenburen golvvärme, kombinerad panna för pellets/elpatron.

Ventilation

Till- och frånluft med värmeväxlare

Energideklaration

Utförd.

Byggnadssätt

Grundläggning: Prefab. torpargrund
Grundmur: Putsad betongsten
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Röda betongpannor

Övrigt

På husets baksida finns en stor altan i sydvästläge där man kan avnjuta eftermiddags- och kvällssol. På husets entrésida finns en nyrenoverad altan med tak och plats för en matgrupp.

På tomten finns en vedeldad badtunna och i anslutning till denna en altandel där man kan sitta och vila efter det varma badet. Bredvid detta finns även en grillkåta som lämpar sig utmärkt för mysiga grillkvällar året om.

Fastighetsbeteckning

Gryta 3:15

Övriga byggnader

Vid den grusade uppfarten finns ett dubbelgarage som även innehåller förråd och gym. I denna byggnad finns även flera större förrådsutrymmen, pannrum och en lägenhet om två rum och kök om ca 43 m2.

På husets baksida finns en vinterbonad friggebod om ca 15 m2. Här finns möjlighet att låta gäster sova.

Huset är besiktigat och protokoll finns att tillgå.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

59 874 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 48 566 kr
Renhållning: 3 240 kr
Väg, samf: 950 kr
Försäkring: 7 118 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Det senaste året har uppvärmning enbart skett via el. Eldar man istället med pellets vintertid ligger elförbrukningen på ca 27 239 kWh/år. En riktigt kall vinter går det åt 8 pallar pellets (52 säckar/pall) till en totalkostnad på 16 976 kr. Slamtömning sker 2 ggr/år.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 683 000 kr, varav byggnadsvärde 1 341 000 kr

Summa pantbrev

1 162 000 kr

Tomt

Areal: 2 206 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Fint uppvuxen trädgård med träd, buskar, rabatter och planteringar.

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Onslunda GA:3
Förmån, Officialservitut: Väg i samfälld vägmark, 03-92:82
Förmån, Officialservitut: Väg, avlopp, 03-92:82
Förmån, Avtalsservitut: Brunn mm, 03-IM1-99/18873

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Vattholma / Tensta

Vattholma ligger ca två mil norr om Uppsala och Fyrisån delar av samhället i ett äldre och ett nyare område. I det äldre området ligger det gamla vallonbruket och här finns bebyggelse från början och mitten av 1900-talet. I den nyare delen består bebyggelsen till stor del av radhus och villor från 1970- och 80-talet. Huset ligger ca 5km till Vattholma där bl.a. upptåg, idrottshall, skola & mataffär finns att tillgå.
Det är ca 2.5km till E:4.an.

Kommunikation

Trafikeras av UL:s regionstrafiks bussar samt Upptåget.

Närservice

I Vattholma finns bl a skola, äldreboende, matbutik, sporthall och idrottsplats.Bör läggas till:

Karta

Hör av dig till Josef Boulaich för mer information!

Josef Boulaich

Josef Boulaich

Uppsala

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-00 199 60

josef.boulaich@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad