Vasagatan 1A

Bilder

  • Såld!

Vasagatan 1A , Främre Luthagen , Uppsala

Representativ sekelskiftesvåning om 178 kvm fördelat på 6 rum och kök med utsikt mot Vasaparken. Denna ljusa paradvåning är belägen en trappa upp och erbjuder matsal och salong med stora burspråk. Stort sovrum med balkong och klädkammare. Herrum med kakelugn. Två sovrum varav ett med egen ingång från separat trapphus. Kök med maskiner i rostfritt och helkaklat badrum med dusch. Bevarad sekelskiftescharm med en takhöjd om 3,30, takstuckaturer och speglade pardörrar. En fantastisk våning i en av Uppsalas vackraste byggnader och med ett perfekt läge i Främre Luthagen.
Denna våning presenteras även i 3D visning. Se länk under video.

178 kvm, 6 rok

Månadsavgift:
6 655 kr inkl. värme och vatten
Typ:
Lägenhet
Boarea:
178 kvm
Våning:
2, hiss finns
Byggår:
1906-1911

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum

Boarea

178 kvm

Rumsbeskrivning

-Entré-

Representativ entré från trapphuset. Rymlig och välkomnande hall med parkettgolv och ljusa väggar. Våningen har ytterligare en entré från ett separat trapphus. Denna entré leder till uthyrningsdelen.

-Badrum-

Helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme. Infällda takspots. Badrummet är utrustat med dusch, wc, handfat och spegelskåp.

-Kök-

Kök med vit skåpinredning. Infällda takspots och moderna materialval. Köksutrustningen består av kyl, frys, spisfläkt, spishäll, fläkt. Köksbänkar i ek med vitt kökskakel ovanför.

-Jungfrukammare-

Fint rum med ljusa väggar och plastmatta på golvet.

-Uthyrningsrum med egen ingång-

Rum i ljusa färger och med bra ljusinsläpp. Plastmatta på golvet. Rummet har en egen ingång från ett separat trapphus från gården. Detta rum är lägenhetens ursprungliga kök.

-Herrum-

Ett stort rum mot Vasaparken med trägolv och ljusa väggar. Vacker kakelugn i original (Eldningsförbud finns i huset på de flesta eldstäder). Vacker utsikt mot Domkyrkan. Speglade pardörrar mot salongen.

-Salong-

Ett vackert rum med fiskbensparkett och ljusa väggar. Rummet har ett stort burspråk mot Vasaparken. Speglade pardörrar mot sovrummet.

-Sovrum-

Generöst sovrum med fiskbensparkett och ljusa väggar. Utgång till balkong mot Vasaparken. Fint rum med bra ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Rymlig klädkammare med bevarad originalinredning.

-Matsal-

Representativ matsal med fiskbensparkett och väggar med panel och ljus tapet. Ett stort burspråk mot Börjegatan.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 5, hiss finns

Avgift

6 655 kr inkl. värme och vatten

Andel i föreningen

3,2787%

Andel av årsavgiften

3,2787%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1906-1911

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas kopplade

Övrigt

Fastigheten
Vasapalatset färdigställdes 1911 och var en av den tidens största och mest påkostade hyreshus i Uppsala. Arkitekt var Eric Hahr. Byggandet var väldigt mycket ett hantverk vilket de omsorgsfullt utformade fasadetaljerna vittnar om. Även våningarna var större och mer påkostade än i andra byggnader vid den tiden. Huset delades in i lägenheter, små våningar, större våningar samt paradvåningar beroende på storlek, rumsindelning och karaktär. Våningarna var från åtta rum och ner till ett rum. Portvaktens lägenhet fanns på Gluntens gränd 1 (Dåvarande Vindhemsgatan 1. Huset är byggt på ett karakteristiskt sätt med rummen i fil mot gatan och med kök och jungfrukammare mot gården. Herrummet placerades i omedelbar anslutning till salongen.
Vasapalatset byggdes i jugendstil med en mycket detaljrik fasadornamentik. När man ser huset från Vasaparken kan man uppleva att burspråken ej placerats med någon harmoni. Detta kan till en början förefalla något märkligt. Förklaringen får man när man närmar sig huset från Börjegatan. Då ser man den harmoni som burspråken och den övriga fasadutsmyckningen nu ger. Det är detta som är husets framsida. Kakelugnarna i huset levererades av C. Boivies kakelugnsfabrik i Uppsala. Denna kakelugnsfabrik övergick 1917 till Uppsala Ekeby.
Många framstående och intressanta personer har genom åren bott i huset. Sophie Klingberg bodde i huset fram till sin död 1925. Hon skrev dagbok om livet i huset och i den tidens Uppsala. De sista 11 åren av sitt liv bodde hon i den våning på Vasagatan 1A som vi nu förmedlar. Se gärna denna länk
http://www.elfbrink.se/wp-content/uploads/Sophie-Klingbergs-dagbok.pdf

Fastighetsbeteckning

Luthagen 64:6

Övriga byggnader

I källaren finns tvättstuga, torkrum och cykelförråd.

Förening

Namn

Vasapalatset

Om föreningen

Brf Vasapalatset köpte sin fastighet 31/8 2016. Föreningen innefattar Vasagatan 1A-C, Gluntens gränd 1. Husets vind utgörs av en separat bostadsrättsförening. Föreningen förvaltas av Mediator. Anslutningsgraden vid ombildningen blev 90% vilket innebär att föreningens belåning per kvm blir ca 8 500 kr istället för de kalkylerade ca 12 100 kr.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

40

Antal hyresrätter

3

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

Kabel-TV samt bredband levereras genom Alltele.

Parkering

Tidigare har det funnits 20 p-platser med el i föreningen, dessa hyrs för närvarande inte ut pga byggnationen av vindslägenheterna. Planer finns i föreningen att återställa dessa när byggnationen är klar, inget är beslutat ännu dock.

Renoveringar

1970 Grundförstärkning
2000 Renovering stammar i uppgång 1A
2015 Partiellt stambyte i sju lägenheter.
2016 Renovering av hissar där två hissar har förlängts till vindsplan. Samt renovering av trapphus i Vasagatan 1 A-B samt Gluntens gränd 1.

Vindsbyggnationen beräknas vara klar under första halvåret 2017. Vinden och gårdshuset bildar egna fastigheter. Fastigheten urholkas således av 3D utrymme.

Ekonomi

Det finns inga planerade avgiftsförändringar.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Övrigt

Sophus på innergården med källsortering. I föreningens fastighetsförsäkring hos Länsförsäkringar så ingår ett kollektivt bostadsrättstillägg.

Om området

Främre Luthagen

Främre Luthagen är den del av Luthagen som ligger närmast centrum. Luthagen ligger i Uppsalas nordvästra del och området präglas av bostadsrätter, villor och radhus. Läget är centralt med närhet till Ekonomikum, universitetet, nationslivet och stadskärnan.

Kommunikation

Gångavstånd till centrum, men det går även stadsbussar förbi området.

Närservice

Närmaste mataffär är Luthagens Livs på Sysslomansgatan. Det finns även andra typer av butiker och restauranger i området.

Parkering

Boendeparkering finns i området. För mer information om boendeparkering ring 018-727 40 85 eller besök http://www.uppsala.se/boendemiljotrafik/trafik--gator/parkering/boendeparkering/

Karta

Hör av dig till Josef Boulaich eller Göran Eriksson för mer information!

Josef Boulaich

Josef Boulaich

Uppsala

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-00 199 60

josef.boulaich@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad