Vikingagatan 20C

Bilder

  • Såld!

Vikingagatan 20C , Svartbäcken , Uppsala

Välkommen till en charmig bostad där stora möjligheter finns för fina sommarkvällar med bekantskapskretsen. Här kan ni börja kvällen på en av föreningens uteplatser med grillmöjligheter. Eftersom bostaden ligger intill uteplatserna så kan ni smidigt ta er från bostaden till uteplatsen på bara några sekunder!
Vidare kan ni fortsätta kvällen och välkomna sällskapet till ett boende som presenterar ytor i bästa skick. Genomgående är lägenheten i fint skick med bevarade originaldetaljer som vackra trägolv som senare behandlats. Det mysiga sovrummet ger plats för dubbelsäng och har en dubbelgarderob. Modernt badrum med golvvärme. Det stilfulla köket med matplats har stora arbetsytor. Välkomna till en mysig bostad i ett charmigt 20-talshus med lugnt men ändå centralt läge med gångavstånd till allt som staden har att erbjuda!

44 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 472 kr inkl värme, vatten och kabel-TV, källarförråd
Typ:
Lägenhet
Boarea:
44 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
105
Byggår:
1928

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

44 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomnade och mysig entré genom tamburen som delas med grannen. Här finns gott om plat att ställa skor och hänga ytterkläder. Vidare kommer man genom lägenhetens egna entrédörr till bostaden med förvaring i garderob i direkt anslutning till hallen.

Kök

Modernt och stilrent kök i öppen planlösning mot allrummet. Köket är inrett med vita skåpsluckor i högblankt, bänkskiva i laminat, mörkt kakel ovan arbetsytorna och infällda spotlights i överskåpen. Köket är mycket smart planerat med bra skåpsförvaring. Inrett med bevarade trägolv och målade väggar. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys i rostfritt, inbyggnadshäll, varmluftsugn, fläktkåpa och intigrerad diskmaskin.

Allrum

Ljust luftigt allrum med plats för både sällskapsdel och matbord för minst 4 personer. Vackra originalträgolv och målade väggar. Insynsskyddat läge mot innergården.

Badrum

Fint renoverat badrum med golvvärme. Inrett med dusch, duschvägg, handdukstork, handfat med kommod och badrumsspegel med integrerad belysning.

Sovrum

Här finns gott om plats för dubbelsäng samt förvaringsmöjligheter i garderob. Väggarna är målade i en ljus ton som skapar en rofylld omgivning och på golvet ligger ett ekparkettgolv.

Säljarens egna ord:

"Ett gammalt hus med otroligt mycket charm i ett fantastiskt kvarter, precis där ligger min lilla pärla till lägenhet. Det gör lite ont i hjärtat att behöva sälja, men jag vet att någon annan kommer bli lycklig och trivas väldigt bra här inom en snar framtid vilket glädjer mig. Så hur är det då att bo i Svartbäckens villakvarter? För det är trots där, mitt bland de fantastiska villorna den här lägenheten ligger. Det är det bästa mellan lägenhet och "villa" man kan hitta på 44 kvm i de centralare delarna av Uppsala vågar jag påstå. Trädgården utanför är fantastisk under vår och sommar och den bjuder verkligen in till grillkvällar med vänner, eller grannar om man så önskar - du kommer för övrigt att få de mest fantastiska grannarna du kan önska dig - och om inte annat till en härlig frukost i solen. Föreningen är liten, endast 12 lägenheter, vilket gör att trädgården runt huset känns som ens egen och därav "villakänslan". Grannarna är superhärliga och vill man socialisera med dem så är det enkelt för den som önskar det, likväl som man kan vara ganska privat om man hellre lockas utav det. Jag har uppskattat gemenskapen under hela tiden som jag har bott här. Det finns alltid en hjälpande hand när man behöver det och en granne som kan vattna blommorna när man är på semester, eller som för den delen undrar vart man har varit och om allt är bra om man varit borta några dagar. Föreningen sköter det mesta med fastigheten själv, men i det stora hela så är det inte så mycket jobb för den enskilda medlemmen. Vi hjälps t.ex. åt med gräsklippning under sommarhalvåret, vilket i praktiken innebär att du behöver klippa gräset 2 ggr/år. Just vår lilla insats som medlemmar bidrar till att avgiften till föreningen är väldigt låg, något som alltid är positivt. Huset är underbart med mycket charm, kvarteret måste vara ett av Uppsalas lugnaste och jag har alltid känt mig trygg och säker här. Trädgården är ett stort plus och ger dig alla förmåner som en villaträdgård har, med undantag för allt jobb! Du som gillar gamla trägolv, att kunna sitta ute i solen på sommaren och dricka kaffe, spela kubb utanför ditt köksfönster, kunna hänga tvätten utomhus på tvättlinor och vill ha en underbart social lägenhet i ett lugnt och tryggt kvarter kommer att stormtrivas här!"

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Avgift

2 472 kr inkl värme, vatten och kabel-TV, källarförråd

Andel i föreningen

6,25%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1928

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Fastighetsbeteckning

SVARTBÄCKEN 39:1

Övrigt

FÖRRÅD:
Till lägenheten finns ett källarförråd.

INNERGÅRD:
Fin innergård med två grillplatser och fem gemensamma uteplatser. Detta är mycket uppskattat hos föreningsmedlemmarna då innergården fungerar som ett utmärkt substitut till balkong.

BIFOGADE DOKUMENT:
Under fliken "viktiga dokument" finns stadgar samt årsredovisningen för 2015.

Förening

Namn

Brf Yxan

Om föreningen

Föreningen består av ett tvåvåningshus med 12 lägenheter beläget i hjärtat av Svartbäcken.

Gemensam gård:
Mycket trevlig gemensam trädgård med två grillplatser och fem gemensamma uteplatser. Stor och lummig gård runt huset med flertal platser för medlemmarna att sitta ute och äta, grilla och umgås. På sommaren finns möjlighet att hänga tvätt ute. Medlemmarna får plocka äpplen från tre äppelträd som finns.

Tvättstuga:
Modern med tre tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och bra arbetsytor. Alla föeningens medlemmar har en egen förvaringslåda i tvättstugan där man kan förvara tvättmedel.

Förråd:
I anslutning till trädgården finns ett förråd som används som cykelförråd och för däckförvaring.

Föreningen tillämpar städschema, trädgårdskötsel samt snöskottning. Gemensam höst- och vårstädning. Mellan maj-oktober så hjälps medlemmarna åt med gräsklippning och vattning i trädgården. Varje lägenhet ansvar för två veckor. Medlemmarna är enligt stadgarna skyldiga att hjälpa till med detta.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

12

Antal hyresrätter

1

TV och Bredband

Kabel-tv via ComHem, grundutbudet ingår i månadsavgiten
Bredband via ComHem, avtal sluts med operatör.

Parkering

Det finns fyra parkeringsplatser (125 kr/mån, separat kö). I närområdet finns dessutom gott om gratis parkeringar. I Svartbäcken finns möjlighet till kommunal boendeparkering. För med information besök:
https://www.uppsala.se/boende-och-trafik/trafik-och-gator/boendeparkering--sa-fungerar-det/

Renoveringar

1990-93 genomgick fastigheten stora renoveringar. Grunden dränerades om, stam- och elrenovering
utfördes samtidigt som vinden inreddes.
2002 Målades samtliga fönster.
2003 Renoverades tvättstugan.
2004 Målning av fasad och plåtarbeten.
2009 Ventilationssystemet gicks igenom.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1000 kr

Om området

Svartbäcken

I början av 1900-talet var dagens Svartbäcken ett område med enkla arbetarbostäder. Numera betraktas Svartbäcken som ett mycket attraktivt område att bo i. De gamla arbetarbostäder som bevarats är i dag dyra bostäder. Här bor du nära motionsspår och strövområdet vid Röbo.

Den södra delen av dagens Svartbäcken består till största del av flerfamiljshus och är en relativt urban stadsmiljö. I stadsdelens västra del, utmed Svartbäcksgatan, finns flerfamiljshus från i huvudsak mitten av 1900-talet.

Den östra delen av Svartbäcken, närmare Norra stambanan/Ostkustbanan, domineras av småhusbebyggelse från 1900-talets första hälft. Längst i norr finns ett ursprungligen mycket enhetligt villaområde i funkisstil, byggt omkring 1940.

I området finns också Domarringens skola som är en F-6 skola med 522 elever och 75 förskoleklasselever. Skolan har tillgång till stora grönområden. Skolan invigdes den 25 augusti 1948 och ritades av dåvarande stadsarkitekten Gunnar Leche, som för övrigt ritade stora delar av Tuna Backar.

Kommunikation

Mycket bra, med gång och cykelvägar in till city samt flera busslinjer på kort avstånd från bostaden.

Närservice

I direkt närhet till lägenheten finns flera skolor och daghem samt vårdcentral, vårdhem, Fyrishov, Fyrisfjädern, kolonilottsområde och fotbollsplaner. Närmaste mataffär ligger på Torbjörns torg i Tuna backar och det tar bara tio till femton minuter att gå ner till affärerna i Uppsala centrum.

Karta

Hör av dig till Josef Boulaich för mer information!

Josef Boulaich

Josef Boulaich

Uppsala

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-00 199 60

josef.boulaich@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad