Idunagatan 18C

Bilder

  • Såld!

Idunagatan 18C , Svartbäcken , Uppsala

Charmig och välplanerad lägenhet om 48,5 kvm där man även har tillgång till en uteplats omgiven av bland annat fläder, vinbär och rosor. Otroligt charmigt 20-talshus med centralt läge och gångavstånd till allt som staden har att erbjuda. Missa inte chansen att förvärva denna unika bostad!

Välkommen på visning!

48,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 865 kr inkl värme, vatten och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
48,5 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
4
Byggår:
1922
Driftskostnad:
470 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

48,5 kvm

Rumsbeskrivning

Hall

Väggarna är målade och på golvet ligger ett fint trägolv. I anslutning till hallen hittar du ett utrymme (ca 2kvm) som är perfekt för förvaring av det man inte vill lägga undan i ett vinds-/källarförråd.

Kök

Mysigt kök med gott om arbetsytor i ek, praktisk arbetsbelysning från spotlights och gott om plats för förvaring. Ljusa köksluckor samt vitt kakel ovan arbetsytorna. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, spishäll, ugn och mikro i högskåp, fläkt och kyl/frys. Köket renoverades för ca 2 år sedan.

Vardagsrum

Med ett stort fönsterparti som skapar en härlig harmoni. Här finns gott om utrymme för soffa, tv-möbel och umgänge. På golvet ligger ett fint trägolv och väggarna är ljusa. Här finns även en inbyggd garderob för smidig förvaring.

Badrum

Badrum med ljusa väggar och klinkergolv. Här finns dusch, handfat, väggspegel, hylla, wc och plats att hänga handdukar.

Sovrum

Här finns plats för dubbelsäng samt gott om praktisk förvaring i inbyggd garderob samt inbyggd hylla men även plats för ytterligare förvaring i form av fristående garderober. Väggarna är målade i en ljus ton som skapar en rofylld omgivning och på golvet ligger ett charmigt trägolv.

Främre hall

Välkomnande hall med gott om plats för att hänga av sig ytterkläderna. Denna hall hör till föreningen och alltså inte till bostaden men det är endast en lägenhet som använder den vilket gör att man kan inreda den som en del av bostaden.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Avgift

2 865 kr inkl värme, vatten och kabel-TV

Driftskostnad

5 640 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 840 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

7,97697%

Andel av årsavgiften

8,04299%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1922

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 30 mars 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 111 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Svartbäcken 39:5

Förening

Namn

Brf Stridsklubban

Om föreningen

Föreningen Brf Stridsklubban består av 8 lägenheter med adresser Idunagatan 18 A-C och Auroragatan 3 A-C. Byggnadsår 1922. I föreningens finns 4st lägenheter om 2 rok, 3st om 3 rok och 1st om 4 rok.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensam trädgård där varje lägenhet har tillgång till en uteplats. Föreningen äger dessa uteplatser men varje bostadsrättshavare brukar uteplatsen i anslutning till den egna bostaden. I källaren finns en "hobbyavdelning", bänkar och plats för att måla m.m. Tvättstuga finns i källaren.

ÄGARFÖRHÅLLANDE
Föreningen uppmuntrar ej delat ägande utan ser helst att de boende äger bostadsrätten till 100%. Juridisk person tillåts ej som medlem.

ANDRAHANDSUTHYRNING
Föreningen är restriktiva när det kommer till andrahandsuthyrning.

TV och Bredband

TV och bredband via ComHem. Grundutbud för kabel-TV ingår i månadsavgiften via ComHem.

Parkering

Föreningen har 4 st, varav 3 st med elplint p-platser 150 kr / mån. I dagsläget står 1 person i kö.

Renoveringar

Föreningens främsta underhållsarbete har varit att lägga nytt grus längs alla grusgångar och anlägga nya rabatter runt huset.

I samband med ombildningen 2002 fick bostadsinnehavarna renovera upp sina bostäder till rabatterade priser. Innan ombildningen gjorde man en dränering och la om taket.

Planerat underhåll:
2015-2016 - Ommålning och mindre renovering av källarutrymmen, tvättstuga och trapphus.
2016-2017 - Översyn av ventilationssystem.
2016-2018 - Översyn av fastighetens elsystem.
2016-2019 - Ombyggnation av källarförråd.
2020-2030 - Stambyte vad gäller VVS.

Ekonomi

Föreningen har god ekonomi. Vid överlåtelse debiteras köparen en överlåtelseavgift på 1110 kr och en pantsättningsavgift på 444 kr. Upplands Boservice sköter den ekonomiska förvaltningen. Det finns ingen förändring av avgiften planerad i dagsläget.

Om området

Svartbäcken

I början av 1900-talet var dagens Svartbäcken ett område med enkla arbetarbostäder. Numera betraktas Svartbäcken som ett mycket attraktivt område att bo i. De gamla arbetarbostäder som bevarats är i dag dyra bostäder. Här bor du nära motionsspår och strövområdet vid Röbo.

Den södra delen av dagens Svartbäcken består till största del av flerfamiljshus och är en relativt urban stadsmiljö. I stadsdelens västra del, utmed Svartbäcksgatan, finns flerfamiljshus från i huvudsak mitten av 1900-talet.

Den östra delen av Svartbäcken, närmare Norra stambanan/Ostkustbanan, domineras av småhusbebyggelse från 1900-talets första hälft. Längst i norr finns ett ursprungligen mycket enhetligt villaområde i funkisstil, byggt omkring 1940.

I området finns också Domarringens skola som är en F-6 skola med 522 elever och 75 förskoleklasselever. Skolan har tillgång till stora grönområden. Skolan invigdes den 25 augusti 1948 och ritades av dåvarande stadsarkitekten Gunnar Leche, som för övrigt ritade stora delar av Tuna Backar.

Kommunikation

Mycket bra, med gång och cykelvägar in till city samt flera busslinjer på kort avstånd från bostaden.

Närservice

I direkt närhet till lägenheten finns flera skolor och daghem samt vårdcentral, vårdhem, Fyrishov, Fyrisfjädern, kolonilottsområde och fotbollsplaner. Närmaste mataffär ligger på Torbjörns torg i Tuna backar och det tar bara tio till femton minuter att gå ner till affärerna i Uppsala centrum.

Karta

Hör av dig till Josef Boulaich för mer information!

Josef Boulaich

Josef Boulaich

Uppsala

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-00 199 60

josef.boulaich@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad