Södra Ekhamn 327

Bilder

  • Såld!

Södra Ekhamn 327 , Ekhamn , Knivsta

Välkommen till ett vackert och påkostat hus i fritt och ogenerat läge i idylliska Ekhamn, högst upp på gatan med endast 1 minuts promenad till Mälaren. Huset är väldisponerat med genomgående hög standard på materialval. På tomten finner du en stor trädeckad altan med inglasat uterum, isolerat garage med förråd och snickarverkstad samt värmeisolerad gäststuga. I samfälligheten för fastigheten ingår även tennisbana samt privat tomt vid vattnet med egen strand, brygg- och båtplats med fantastisk utsikt ut över Mälaren och Skokloster slott. Varmt välkomna på visning!

157 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
157 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
1 649 kvm
Byggår:
2001
Driftskostnad:
4 010 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 5 - 6 sovrum

Boarea

157 kvm

Rumsbeskrivning
ENTRÉPLAN.
Hall

Rymlig hall med utrymme för klädavhängning och en skjutdörrsgarderob som erbjuder bra förvaring av ytterkläder. Förvaringsutrymme under trappen. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger mörkt klinkergolv.

Sovrum/Gästrum

Sovrum med förvaring i garderob med skjutdörrar. EK Parkettgolv och blåa målade väggar samt en fondtapet. Ljusinsläpp från fönster.

Duschrum

Dusch med wc, vitt klinkergolv, helkaklade väggar, tvättställ och vädrings fönster.

Kök

Stilrent Hagakök från 2011 med hög standard, ljusinsläpp från fönster åt två håll och utrymme för matplats för större sällskap. Gott om förvaring bakom vita skåpsluckor bra arbetsytor på bänkskiva av svart natursten med vitt kakel ovan och designade eluttag. Köksutrustningen består av rostfri kyl och frys i fullhöjd, integrerad diskmaskin (Miele), inbyggd kombinerad micro/ugn och påkostad pyrolysung i stapel, induktionshäll och inbyggd fläkt. På golvet vilar schackmönstrat Pergo Original Excellens golv och väggarna är vitmålade.

Tvättstuga

I anslutning till köket finns en tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Praktisk arbetsyta för efterbearbetning och smart förvaring i hyllsystem. Värmepanna, klinkergolv, vita väggar och fönster. Utgång till altan.

Uterum

Inglasat uterum med energiglas och kanalplats som tillsammans med den öppna spisen i vardagsrummen möjliggör åretrunt utnyttjande i rogivande läge med plats för stort matbord.

Vardagsrum

Vardagsrum med öppen spis i husets gavel med fönster åt tre väderstreck. Väggarna har vit tapet i tilltalande design och på golvet ligger ekparkett. Från detta rum nås uterummet.

ÖVRE PLAN.
Sovrum

Sovrum 1 - Sovrum med anslutande klädkammare/kontor. Här finns gott om utrymme för en dubbelsäng. Väggarna är tapetserade i en blå ton och på golvet ligger ekparkett. Sovrum 2 - Sovrum med ekparkettgolv, tapetserade väggar och fönster åt två håll. Sovrum 3 - Ljust och rymligt sovrum med gott om ljusinsläpp från två fönster. Ekparkett golv och tapetserade väggar.

Badrum

Rymligt badrum med golvvärme utrustat med duschkabin med ångbastu, fot- och ryggmassage funktion och bubbelbad, wc, spegelskåp, handdukstork, två tvättställ med kommod och bra förvaring. Vädringsfönster, helkaklade väggar och klinkergolv

Förråd

Bra förvaring i ett extra förråd på övre plan.

Välkommen in till en underbar fastighet i idylliska Ekhamn! Här kan du njuta av närhet och utsikt över Mälaren. 2-planshus med smakfulla material, öppen spis, inglasat uterum och stort kök med matplats. Båtplats ingår. Del i badplats och tennisbana. Belägen i mälarnatur men ändå bara 15min från Knivsta och 30min fr Stockholm/Arlanda/Uppsala.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla

Byggnadsår

2001

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump, vattenburen.

Ventilation

Självdrag

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Tak: Tegel

Övrigt

Två altaner i anslutning till huset. Ena med ett uterum.

Fastighetsbeteckning

Ekhamn 1:66

Övriga byggnader

På tomten finner du:
Två altaner på varsin sida om huset, ena med ett inglasat uterum.
Isolerat och uppvärmtgarage med förråd.
Snickarverkstad.
Värmeisolerad gäststuga med tapetserade vägar och laminatgolv.
Klätterställning och lekstuga.
2 skjul för cykel och vedförvaring.

Utfört underhåll:
2007 - Lekstuga, garage
2007/2008 - Skjul
2008 - Gästhus, uterum, trall, tomt (sten, mur, utebelysning & gräsmatta)
2009 - Gästrum/sovrum
2010 - Sovrum 2, Sovrum 3
2010 - Tvättstuga Vitvaror
2010 - Hall & Vardagsrum
2010 - Klätterställning
2011 - Förråd övreplan
2011 - Helrenoverat Kök
2012 - Markiser
2013 - Ommålning ytterfasad, badrum övre plan
2014 - Tvättstuga Ny Frånluftvärmepanna

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

48 128 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 28 723 kr
Renhållning: 4 623 kr
Väg, samf: 7 999 kr
Sotning: 288 kr
Försäkring: 6 495 kr

Kommentar

48 128 kr/år (före bytt värmesystem - förväntad att minska med 5-7000kr/år)

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 169 000 kr, varav byggnadsvärde 2 074 000 kr

Summa pantbrev

3 300 000 kr

Tomt

Areal: 1 649 kvm

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Ekhamn GA:4-GA:5, GA:9

I samfälligheten för fastigheten ingår även tillgång till tennisbana samt privat tomt vid vattnet med egen strand, brygg- och båtplats med utsikt ut över Mälaren och Skokloster slott.

Viktiga dokument

Om området

Ekhamn

Knivsta kommun har en härlig natur med sjöar, skogar och ett rikt jordbrukslandskap. Inne i tätorten Knivsta finns stränder, skogsområden och ålderdomliga ängs- och hagmarker nära centrum. Det är områden som fungerar som strövområden och utflyktsmål. Genom kommunen går också Upplandsleden som bjuder på varierad vandring genom skog och öppna marker. Det är kommunens park- och naturenhet som ansvarar för utveckling och skötsel av Knivsta kommuns naturmarker. Man sköter vandringsleder, badplatser, grillplatser, isbanor, tätortsnära skog och skyddsvärd natur. Målet med verksamheten är att skapa naturmarker med höga biologiska värden och att stimulera till fler besök i naturen.
Biblioteket är en central mötesplats och ett kunskapscentrum. Här erbjuds inte bara böcker utan även barnprogram och författarmöten. Som mötesplatser för dem som vill rasa och leka av sig fungerar såväl våra lekplatser som hundrastgårdar. Rasa av sig kan man också göra på kommunens friskvårdsanläggning Hälsohuset. Inom en mils radie från bostaden finns även tre golfbanor. Varsågod och välj!

Kommunikation

Se www.ul.se

Karta

Hör av dig till Maxim Alami för mer information!

Maxim Alami

Maxim Alami

Uppsala

Reg. Fastighetsmäklare / Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0767-11 90 90

maxim.alami@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad