Fänkålsgatan 16, 2 tr

Bilder

  • Såld!
  • Mycket stor balkong i soligt läge

Fänkålsgatan 16, 2 tr , Årsta , Uppsala

Nu finns ett tillfälle att förvärva denna tilltalande bostad belägen i populära Årsta. Lägenheten bjuder på en öppen planlösning med en otroligt stor balkong och fri utsikt över ett lugnt och stillsamt område. Väl inne i bostaden möts man av ljusa och öppna ytor. Den välkomnande hallen leder en direkt in i husets hjärta där man finner ett vardagsrum i anslutning till matdelen vilket skapar en luftig och social yta. Både kök och badrum är utrustat med det man kan tänkas behöva, allt ifrån stor kyl och frys till badkar och tvättmaskin. Sovrummet bjuder på generösa förvaringsmöjligheter i form av fem garderober med tillhörande överskåp. Missa inte chansen att förvärva denna bostad som kan göras om till en 3:a. Välkommen!

63 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 127 kr inkl värme, vatten, kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
63 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
768
Byggår:
1970-1972
Driftskostnad:
250 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

63 kvm

Rumsbeskrivning

Hall: Välkomnande hall med plats för avhängning. Inrett med vita väggar och klinkergolv. Hallen leder direkt in till vardagsrummet och matsalsdelen.

Vardagsrum: Öppet vardagsrum med generöst ljusinsläpp, vita väggar och fint parkettgolv. Via vardagsrummet når man bostadens stora balkong.

Balkong: Väldigt stor och avskärmad balkong i härligt sydostläge. Balkongen bjuder även på en idyllisk utsikt över både träd och grönska.

Kök: Fint kök med bra förvaringsmöjligheter i dess vita luckor. Stort fönster bjuder på bra ljusinsläpp. Fint klinkergolv och ett blått kakel ovanför rummets arbetsytor. Köket är utrustat med spis, ugn, fläkt, stor kyl och frys. I anslutning till köket finns även matsalsdelen som blickar ut över vardagsrummet.

Innerhall: Innerhall med vita väggar och trägolv. En garderob samt plats för en stor byrå.

Sovrum: Stort sovrum med generöst ljusinsläpp och minimal insyn. Vita väggar och vitt laminatgolv. Utmärkt förvaring i rummets fem garderober med tillhörande överskåp.

Badrum: Fint halvkaklat badrum utrustat med tvättmaskin, badkar, handfat, spegel, medicinskåp samt handdukstork. På golvet ligger en våtrumsmatta.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 2, hiss finns ej

Avgift

3 127 kr inkl värme, vatten, kabel-TV

Driftskostnad

3 000 kr/år

Driftskostnad, varav

Övrigt: 3 000 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,11118%

Andel av årsavgiften

0,11118%

Reparationsfond

6560 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1970-1972

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 februari 2009
Energiklass: -

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Uppsala-Årsta 6:7

Övriga byggnader

Byggår 1970-72. I föreningen finns 832 lägenheter och 1 lokal.

1992 Byte av tak, till sadeltak
2005 Ventilationsrengöring och extra brandvarnare i lägenheterna
2006 Målning av dörr- och fönsterkarmar samt fönsterbläck.
2009 Nya garageportar
2012/2013 Renovering och upprustning av tvättstugorna
2013-2014 Kulvertbyte etapp 1
2014- Upprustning och färdigställande av övernattningsrum samt av samlingslokalen i föreningen.

Föreningen genomför just nu en omfattande renovering av kulvertarna och kommande projekt är stambyte (alternativt s.k relining) och fönsterbyte vilket dock enligt styrelsen sannolikt inte kommer att ske inom de närmaste 2-3 åren. I dagsläget finns inget beslut om avgiftshöjning, men föreningen planerar att höja avgiften i samband med kommande renoveringar (hur mycket och när går alltså ej att säga i dagsläget).

Bostadsrättsföreningen kräver att den som äger bostadsrätten även skall bebo lägenheten.

Övrigt

Till lägenheten hör det ett större förråd om ca 5-6 kvm med ingång från samma våningsplan i trapphuset.

Förening

Namn

HSB Brf 53 Gräslöken

Om föreningen

Föreningens fastigheter byggdes mellan 1970-1972 och omfattar 77 tvåvåningshus på Gräslöksgatan, Kamomillgatan och Fänkålsgatan. Det finns 832 bostadsrättslägenheter fördelade på; 1 rok 62 st., 2 rok 370 st., 3 rok 338 st., 5 rok 62 st. Besök gärna föreningens hemsida: http://www.uppsala.hsb.se/53grasloken/

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Flera fullt utrustade tvättstugor. I samband med renovering av dessa har tvätt korten byts ut mot tags. Vidare finns det cykelförråd, vävstuga, snickarbod, bastu, fotoateljé, pingislokal, tennisbana, basketplan, grusfotbollsplan och boulebana. I föreningen finns en samlingslokal "Puben" för uthyrning. Det finns även ett gym beläget i servicehus 2 med bland annat löpband, spinningcyklar, skakmaskin och vikter dit föreningens medlemmar har full tillgång för 600 kr/år. Flera olika fritidsaktiviteter anordnas.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för sina medlemmar i Länsförsäkringar. Detta innebär att medlemmarna inte behöver teckna ett eget sådant tillägg till sin hemförsäkring.

ANDRAHANDSUTHYRNING
Föreningens styrelse lämnar godkännande för högst ett år.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

832

TV och Bredband

TV & INTERNET
Kabel-TV via ComHem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband via ComHem (via kabel) 100/10 Mbit/s ingår i det obligatoriska tillägget till föreningen, högre hastigheter på internet samt större paket på digital-TV samt IP-telefoni går att beställa. Bredband finns även via Bredbandsbolaget (fiber upp till 1000 Mbit/s).

Parkering

PARKERING
Inom området finns gott om parkeringsplatser samt boendeparkering på dessa genom ett särskilt parkeringstillstånd 50 kr/mån.
182 st. kallgarage med el plint, kostnad 275-330 kr/mån. 370 st. P-platser med el plint, kostnad 165 kr/mån. Separat kösystem tillämpas. Det är kö på minst ett år för både garage och p-plats (Kontrollerat 2018-05-21) Det finns gästparkering man kan stå på. Besöksparkering 1 kr/timme, 20 kr/dygn, 100 kr/vecka.

Styrelsen har beslutat att från den 1 juni 2016 får du inte boka mer än en fast parkeringsplats. Det gäller såväl garage som el-plint. Övergången till att ha en parkeringsplats per hushåll sker successivt. Kölistan ansvarar förvaltaren för. En annan nyhet är att samtliga tre gators parkeringar i fortsättningen benämns som en parkeringsplats. Det är långa köer till både garagen och parkeringsplatserna. Via hemsidan finns blankett för att ställa sig i kö.

Renoveringar

PLANERAT UNDERHÅLL
2019-2021: Stamrenovering kommer göras framöver under ca 3 år. Elen kommer också att renoveras och gemensamt elavtal tecknas.
Ca 2025: När stamrenovering är genomförd kommer fönstren ses över och därefter uppdatering av lägenhetsdörrar.

STÖRRE GENOMFÖRT UNDERHÅLL
1992 Byte av tak till snedtak (sadeltak)
2002 och 2007 Genomspolning av stammarna
2006 Utvändig målning av fönster och dörrar.
2007 undercentralen renoverad, installation av nya pumpar och styr- och reglersystem
2009 Byte av garageportar och målning av garagelängor
2010 Nya entré- och loftgångsdörrar
2012 Renovering av tvättstugor i servicehus nr 1 och 2.
2013 Renovering av tvättstugan i servicehus nr 3.
2013-2014 Kulvertbyte etapp 1
2014 Upprustning och färdigställande av övernattningsrum samt av samlingslokalen i föreningen.
2015 Upprustning av servicehusen, renovering av panel och fönstermålning. Byte av tak på vissa garagelängor. Upprustning av lekplatser, grillplatser och utemöbler.
2016 Renovering av loftgångar samt slutförande av kulvertbyte, etapp 2.
2017 Fortsättning av renovering av loftgångar.

Ekonomi

EKONOMI
Stamrenovering och elrenovering med gemensamt elavtal kommer att göras framöver vilket kommer medföra en höjning av månadsavgiften. 2018-05-30 hålls en extra föreningsstämma för att fatta beslut om detta. Renoveringarna är tänkta att finansieras med hjälp av lån. Höjning av månadsavgift är beroende på total kostnad och vilken ränta som ges från banken. Information finns på föreningens hemsida, https://www.hsb.se/uppsala/brf/grasloken/.

Ekonomisk förvaltare är Upplands Boservice AB.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

ÄGARFÖRHÅLLANDE Den eller de som bor i lägenheten måste äga minst 10 % lägenheten. Då bostadsrättsföreningen är en HSB-förening krävs även medlemskap i HSB Uppsala (medlemsavgift på 500 kr/medlem deponeras hos HSB i samband med köpet, därtill kommer en årsavgift på ca 300 kr/hushåll).

Överlåtelseavgift

1137 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Årsta

Årsta är ett populärt och lugnt område som utgörs av stor grönska och trivsamma strövområden. I hjärtat av Årsta finner man Årstaparken som bildar en grön oas av träd och växter. I närheten finns även en 4H gård som är ett populärt utflyktsmål. Cykelavstånd till Vedyxaskogen. Bebyggelsen utgörs av villor och lägenheter som ligger inbäddat mellan stora grönytor. Som boende i Årsta har man närhet till både natur och service.

Kommunikation

Bra bussförbindelser mellan Årsta och City som tar ca 15 minuter. Från Årsta finns det bra cykelvägar ner till Centrum. Bra pendlarläge då påfart till E4:an ligger i närheten.

Närservice

Vid Årsta Centrum finner du all tänkbar service, förskola, grundskola, vårdcentral, restaurang och mataffär. På bekvämt promenadavstånd når man Gränby Centrum, här erbjuds all tänkbar service med affärer, restauranger, apotek, m.m.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Tuna Lanthandel
330 m
ICA Supermarket Årstahallen
570 m
Köpcentrum & Gallerior
Boland City
2,7 km
Svavagallerian
3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Kamomillens Förskola
310 m
Språklådan
380 m
Grundskolor
Ångelstaskolan
370 m
Språklådan
380 m
Gymnasium
Uvengymnasiet
1,1 km
Livets Ords Förlag AB
1,4 km
Universitet & Högskolor
Skandinavisk Teologisk Högskola
1,3 km
Johannelunds Teologiska Högskola
2,5 km
Banker
Swedbank
1,1 km
FOREX Bank
1,2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Uppsala Bangolfklubb
3,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Actic Uppsala Gränby Centrum
1,2 km
Uppsala Arena 2010 AB
1,2 km
Simhallar & Utomhusbad
Linnéashopen
2,4 km
Centralbadet
3,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Josef Boulaich för mer information!

Josef Boulaich

Josef Boulaich

Uppsala

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-00 199 60

josef.boulaich@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte