Stationsvägen 32, 2 tr

Bilder

Utgångspris

2 650 000 kr

Bevaka slutpriset

Stationsvägen 32, 2 tr , Stuvsta , Huddinge

3:a omgjord till 4:a i en attraktiv förening några minuters promenad till centrum och pendeltåg. Kök med matplats, 3 sovrum och ett mindre vardagsrum. Kaklat badrum, renoverades i samband med föreningens stambyte -03.

74 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
4 270 kr inkl värme, vatten och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
74 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
1202
Byggår:
1961
Utgångspris:
2 650 000 kr

Mer information

Budgivning pågår

Bud Budgivare Tidpunkt
2 600 000:- 1 2019-04-23 13:51

* = Annullerat bud

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

74 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Med laminatgolv.

VARDAGSRUM
Mindre än originalutförandet pga ombyggnationen för det extra sovrummet.

SOVRUM 1
Med parkettgolv och fönster mot innergård.

SOVRUM 2
Med parkettgolv och fönster mot innergården.

SOVRUM 3
Som är den ombyggda delen av vardagsrummet. Med utgång till balkongen mot innergården. Original stavparkett.

KÖK
Kök med liten matplats. Vita luckor och rostfri diskbänk. Utrustat med kyl/frys, spis, spisfläkt och bändiskmaskin. Kaklat ovanför bänkar.

BADRUM
Kaklade väggar och klinkergolv. WC, tvättställ med underskåp, badrumsskåp, duschplats, handdukstork och tvättmaskin.

Källarförråd.

Se mer på föreningens hemsida; brflejonet.webnode.se

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Pris

2 650 000 kr Utgångspris

Avgift

4 270 kr inkl värme, vatten och kabel-TV

Andel i föreningen

0%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1961

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk och självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 20 november 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 155 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Lejonet 17

Förening

Namn

Brf Lejonet

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Lejonet äger fastigheten Lejonet 17 och på vilken föreningens byggnader uppfördes 1961.

Nedan är taget bostadsrättsföreningen Lejonet i Stuvstas egen hemsida: brflejonet.webnode.se

I Huddinge kommun strax söder om Stockholm ligger Stuvsta. Stuvsta består mest av villor och trädgårdar. Centrum som är relativt litet har få flerfamiljsbostadshus men ett av dom är Brf Lejonet som bildades 1958 och har till ändamål att i fastigheten Lejonet 17 upplåta bostadslägenheter för permanent boende och lokaler åt våra medlemmar. Föreningens byggnader uppfördes år 1961 och föreningen är lagfaren ägare till fastigheten (tomten). Föreningen har 34 lägenheter och två hyreslokaler. Bostadsrättsföreningen Lejonet är en s.k. äkta förening.

Värme: Föreningen är ansluten till fjärrvärme och alla lägenheter har under 2018/2019 fått nya termostater. Detta kommer innebära lägre uppvärmningskostnader för föreningen och att alla boende kan reglera sin egen värme. Termostatens max-läge ger ca 21° C i lägenheten.
Uppföljning av fjärrvärmeförbrukning kommer ske kontinuerligt från och med februari 2019.

Parkering: Föreningen har 41 parkeringsplatser som kostar 250 kr/mån. Alla p-platser är för närvarande bokade men några blir lediga i maj 2019. Kontakta styrelsen om du vill ställa dig i kö. Trots snöras-skydd på det nya taket kan det vid stora snömängder rasa ned snö på bilar som står parkerade längs huskroppen. Parkera därför en bit ut från väggen om det har kommit mycket snö och vädret växlar om till plusgrader.

Sopor: Hushållssopor slängs i de sophus som finns utanför elbutiken och utanför 32:ans port. Sopor för källsortering och mindre grovsopor lämnas i sophuset på gården. Om det är fullt i källsorteringen så avvakta tills det är tömt eller gå ned till Skeppsmyreparkens återvinningsstation. Att lämna dina sopor på golvet blir mycket dyrt för föreningen.
OBS! elavfall ingår ej i vår avgift och ej heller större skrymmande avfall (ex säng). Släng ej detta i grovsopkärlet då det blir mycket dyrt för föreningen.

Tvättstuga: Föreningen har två tvättstugor med två maskiner i varje. I den ena tvättstugan finns det torkskåp, och i den andra är det torktumlare och torkrum. Tvättstugan ligger i källaren och bokning sker på bokningslistorna utanför. Glöm inte att städa efter dig så att nästa person finner tvättstugan i samma skick som du själv skulle vilja finna den i. Om städartiklarna till tvättstugan tar slut kan man kontakta styrelsen som försöker fylla på vid nästa bästa tillfälle. Man kan även handla själv och lämna kvitto och bankkonto uppgifter till styrelsen så blir man ersatt för sina utlägg.

Städning: Städning sker av TW Rent en gång i veckan. Vid synpunkter på städningen så kontakta styrelsen så för vi dialogen med entreprenaden.

Föreningen har gemensam höst- och vårstädning av gården och parkeringen med fika eller korvgrillning.

Trapphusen: Trapphusen är gemensamma utrymmen och det är inte tillåtet att ställa saker i trapphusen. De måste vara framkomliga vid en eventuell brand. Dörrmattor försvårar städningen och de ska därför vara på insidan av din egen ytterdörr.

Boendemiljö
Vi tillsammans skapar den boendemiljö vi själva vill ha. Tänk på dina grannar genom att visa hänsyn och omtanke. Rökning på balkonger och i närheten av fönster (ventilation) är det vanligaste klagomålet men även högljudda fester.

Alla uppmanas att inte röka så det stör andra samt att tänka på ljudvolymen, framförallt efter kl. 22.00.

Ventilation och fönster: Alla lägenheter fick nya fönster 2012 med spaltventiler upptill för friskluft. Under 2017 gjordes en rengöring och injustering av ventilationen för att uppnå bästa möjliga ventilation. Väggventiler rengjordes och flöden (hur öppen ventilen är) för frånluften justerades.

Grundprincipen för ventilationen i våra lägenheter är att det kommer in "ren" luft utifrån via friskluftventiler som sitter i flertalet fönster. För att luften ska komma in sugs "smutsig" luft ut genom de frånluftsventiler som finns i framför allt kök och badrum. Man ska ha ett s.k. undertryck inne i lägenheten så att luft konstant rör sig in utifrån och ut via frånluftsventiler. Uppe på vinden finns en ventilationsanläggning med mekaniska fläktar som skapar detta sug via kanalerna till frånluftsventilerna i våra lägenheter. Luftkanalerna är gemensamma för oss alla oavsett om de går till badrum, kök eller andra rum. Ej separata kökskanaler.

Om friskluftsventilerna i fönsterna är stängda kan bakdrag uppstå och "smutsig" luft kan då dras in i din lägenhet från frånluftsventilerna. Se därför alltid till att friskluftsventilerna i fönstren är öppna. På vintern då det kan vara väldigt kallt ute kan man få kallras och ventilerna går då att stänga till hälften för att det inte ska bli för kallt i rummet.

Köksfläktar: Även efter injusteringen av ventilationen har vi fortsatta problem med matos och lukt i flera lägenheter. Alla medlemmar uppmanas att se till att om man har en köksfläkt så ska denna inte vara monterad till, dikt an eller nära köksventilen då matoset trycks in i frånluftskanalen och skapar ett övertryck inuti kanalen som resulterar i att "smutsig" luft med matos och lukt trycks ut i andras lägenheter.

Kolfilterfläktar är tillåtna att ha installerade då de re-cirkulerar luften och renar den genom kolfiltret men de ska inte vara anslutna till någon ventilation. Den frånluftsventil som finns i köket ska vara helt fristående från kolfilterfläkten.

Moderna kolfilterfläktar kan ha en stos där man kan koppla på ett fläktrör eller dylikt för att rikta luftströmmen så att inte luften hamnar inne i ett köksskåp utan kan riktas ut i köket igen.

Om ett fläktrör eller en flexislang från kolfilterfläkten finns ska den helst sluta så långt bort från kökets frånluftsventil som möjligt. Om kolfilterfläkten är monterad under/i närheten av frånluftsventilen måste denna sluta med ett minimum om 30 cm från frånluftsventilen och inte riktad mot ventilen.

Det är även viktigt att fläktröret inte byggs för med ett teleskoprör eller annat för att döljas då effekten blir densamma som om fläkten anslöts till ventilen. Den "smutsiga" luften har ingenstans att ta vägen utan trycks ut i frånluftskanalen och sen in i grannarnas sovrum.
Om man känner sig osäker på om sin egen fläkt är ansluten på rätt sätt så kan man kontakta styrelsen som kan ge råd och vägledning.

Föreningens uteplats på gården är öppen för alla. På vårstädningen ställer vi ut möbler och grill. Uteplatsen går inte att boka utan vi delar på den och det finns två bord om man är flera sällskap.

Vi har ingen entreprenad som klipper gräset utan var och en får gärna hjälpa till under sommarhalvåret. Gräsklippare finns i sophuset på gården.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

34

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

ComHem bredband 250 mbit och tv, basutbud.

Parkering

41 p-platser, 250 kr/mån. Med reservation för kö.

Renoveringar

-Tak och fasad renovering samt tilläggsisolering av fasad år 2016-2017.
- Två nya tvättmaskiner installerades i gemensamma tvättstugan år 2016.
- Alla stammar spolades i fastigheten år 2017.
- Snörasskydd 2017
- Fönsterbyte hela fastigheten år 2012
-Ombyggnad av lokal till lägenhet år 2012
- Byte av värmeväxlare 2010.
- Dränering runt fastigheten 2010.
- Asfaltering av hela parkeringen 2010.
- Nytt sophämtningssystem 2009.
- Tilläggsisolering av vind 2009.
- Åtgärder ventilation 2007.
- Iordningställande av cykelrum 2007.
- Uppgradering av kabel-tv 2006.
- Renovering av balkonger 2005.
- Byte av belysning 2004 samt målning av källargångar 2004.
- Asfaltering av baksidan och framför elbutiken 2004.
- Målning av trapphus 2003.
- Målning av tvättstuga och torkrummet 2002.
- Stambyte för spill-, kall,- och varmvatten, nyinstallation av tappvarmvattencirkulatorn, byte av värmestamventiler samt ombyggnad av badrum 2002-2003.

Ekonomi

Inga avgiftshöjningar för 2018. Se mer sid 3 i bifogad årsredovisning.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Ja. Fastigheten Lejonet 17.

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Peder Brännström för mer information!

Peder Brännström

Peder Brännström

Huddinge

Fastighetsmäklare, franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-606 46 00

peder.brannstrom@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte