Norra Skeppspromenaden 13

Bilder

Utgångspris

3 950 000 kr

Bevaka slutpriset

Norra Skeppspromenaden 13 , Eriksberg , Göteborg

Ett stenkast från kajpromenaden har vi denna bostad belägen med en glimt ner mot vattnet! Här bor man lugnt och stilla med knappt någon insyn och naturen från Sörhallsberget alldeles inpå. Två rymliga sovrum där master bedroom har fönster i två väderstreck. Helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare, väldigt bra förvaring i en mängd garderober och en stor klädkammare. Köket ligger i öppen planlösning med vardagsrummet och har fint ljusinsläpp från tre håll. Bostadens stora balkong nås från vardagsrummet och är i sydvästläge med mycket sol. Det är även härifrån ni ser ner till vattnet. Välskött HSB förening med bra ekonomi, gästlägenhet och kortare kö för billiga garageplatser (från 550 kr/mån, laddplatser finns inom kort). Både bussen och båten tar er enkelt in till centrum på ca 15 minuter. Låter detta som bostaden för er? Slå en signal så berättar jag mer.

85,5 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 336 kr inkl värme, VA, bredband, TV och IP-telefoni (Telia Triple Play) (250Mbits)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
85,5 kvm
Våning:
5, hiss finns
Lägenhetsnummer:
131
Byggår:
2006
Driftskostnad:
416 kr/månad
Utgångspris:
3 950 000 kr

Mer information

Visningar

  • Sön 24 nov

    Boka här

    Varmt välkommen att anmäla dig för visning!

  • Mån 25 nov

    Boka här

    Varmt välkommen att anmäla dig för visning!

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

85,5 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkommen in i en ljus trevlig hall. Plats finns för förvaring/byrå om så önskas. Parkett på golvet och ljusa tapetserade väggar. Hallen är i vinkel och härifrån nås badrum, de två sovrummen och en rymlig klädkammare.

Kök

Stilfullt klassiskt kök med vitvaror i rostfritt och vitt kakel ovan arbetsbänk i mörkgrå laminat. Köksluckorna är i ek med rostfria handtag. Vill du hellre ha ett ljust kök är det ingen större kostnad för omlackering. Utrustningen består av hel kyl och frys, helintegrerad diskmaskin, dubbelho, häll, fläkt, samt inbyggd ugn och mikro. Här ryms matgrupp för större sällskap invid fönster och i anslutning till vardagsrum samt balkong. Vid matplatsen finns en mörkgrön fondvägg och i övrigt vita väggar. Genomgående ekparkett.

Vardagsrum

Vardagsrummet är stort och här får en större soffgrupp plats samt annat möblemang. Här är det knappt någon som helst insyn och ljuset flödar in från alla håll. Ljusa väggar med en grå fondvägg.

Balkong

Bostadens balkong är rymlig och här är det mycket sol (sydvästläge). Från balkong ges en glimt av älven och dess båttrafik, riktigt maffigt när man ser Stena färjorna glida förbi. Här ryms bord och stolar eller en loungemöbel.

Master bedroom

Mysigt sovrum med ljus tapet och en härlig heltäckningsmatta på golvet. Under denna ligger ekparketten kvar. Här finns fönster åt två håll och den enda grannen du har är naturen på Sörhallsberget! Förvaringen löses via garderober.

Sovrum 2

Det andra sovrummet har inte heller det någon insyn. Här ligger parkett på golvet och väggarna är vita med en grå fondvägg. Plats för säng och kanske ett skrivbord. En garderob finns här för förvaring.

Badrum

Helkaklat badrum med grå klinker och vitt kakel samt ett fönster för ljus och frisk luft. Vägghängd toalett och stilfulla materialval i ek. Vardagen underlättas med egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare med bra arbetsyta ovanpå. Har du större tvättar erbjuder föreningen stora gemensamma tvättstugor. Förvaringen löses i form av väggskåp. Här finns även hörndusch med hopfällbara glasdörrar och handfat med belyst spegelskåp upptill. Missa inte denna härliga bostad högt upp i huset i en välmående förening!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 7, hiss finns

Pris

3 950 000 kr Utgångspris

Avgift

5 336 kr inkl värme, VA, bredband, TV och IP-telefoni (Telia Triple Play) (250Mbits)

Driftskostnad

5 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnader är individuella och varierar beroende av dina levnadsvanor och avtal med leverantörer. Elkostnad enligt enhetsmätning - en kostnad du kan påverka själv genom hur mycket du förbrukar. Bostadsrättsförsäkring ingår i avgiften, dock ej hemförsäkring.

Andel i föreningen

0,92058%

Andel av årsavgiften

0,92058%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2006

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk frånluftsventilation

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 mars 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 104 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2- och 3-glas

Övrigt

Solceller monteras inom kort på taken.

Fastighetsbeteckning

Sannegården 28:16

Övriga byggnader

Gästlägenhet, gemensamma tvättstugor med mera finns.

Övrigt

Källarförråd om ca 5 kvm.

Elkostnad enligt enhetsmätning.

Bostadsrättsförsäkring ingår i avgiften, dock ej hemförsäkring.

Förening

Namn

HSB Brf Skotet

Om föreningen

HSB Brf Skotet består av fem sjuvånings-punkthus med 135 lägenheter byggda och inflyttade 2006. Husen omges av gröna gårdar som är väl skyddade för väder och vind. Parkeringen ligger under husen samt i ett kallgarage mot Sörhallsberget. Bussgatan ligger utom syn- och hörhåll men ändå bara någon minut bort. Närmaste busshållplats heter Sörhallstorget.

I föreningen finns en gemensamhetslokal, cykelrum, barnvagnsrum samt två gemensamma tvättstugor (i nr 15 och 17). En fin övernattningslägenhet finns att hyra i entréplan i nr 15. Då gemensamhetslokalen utrustats med bäddsoffa kan även den hyras för övernattning.

I månadsavgiften ingår värme, VA, bredband, TV och IP-telefoni (Telia Triple Play) (250/100 Mbits fart)
Tillkommer gör enhetsmätning av el - en kostnad du kan påverka själv genom hur mycket du förbrukar. Bostadsrättsförsäkring ingår i avgiften, dock ej hemförsäkring.

Överlåtelseavgiften är för närvarande 1163 kr och HSB Göteborg debiterar denna avgift. Avgiften är 2,5% av basbeloppet och justeras varje år.
Pantförskrivningsavgiften är för närvarande cirka 460 kr för ett lån.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

135

TV och Bredband

Föreningen har ett avtal med Telia som omfattar digital-TV (kanalpaket Lagom), bredband FiberLan (250/100) samt bredbandstelefoni. Kostnaden för detta tas av föreningen och ingår i månadsavgiften..
Ytterligare kanaler och kanalpaket kan köpas till individuellt och bekostas av den enskilde medlemmen.

Parkering

Föreningen har tillgång till 90 parkeringsplatser i varmgarage (600 kr/mån), 30 platser i kallgarage (550 kr/mån), 7 parkeringsplatser på gatan (350 kr/mån) samt ett antal MC-platser i varmgaraget. Till platserna är det separat kö som är kort (november 2019). Laddplatser finns inom kort i garaget!

Varmgaraget är beläget i direkt anslutning till källarplan för alla fem hus i föreningen och kallgaraget finns i slutet av Sörhallsgatan. Parkeringsplatserna utomhus ligger i anslutning till Sörhallstorgets busshållplats.

Parkeringsgaragen ingår i två olika samfällighetsföreningar och parkeringsplatserna delas ut av HSB efter kösystem.

Renoveringar

Föreningen är i slutfasen på att montera solceller på sina fastigheter. Laddplatser i garaget likaså.

Ekonomi

Inga kända.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

http://brfskotet.se/

Föreningen tillåter inglasning av balkonger. Dock krävs tillstånd från styrelsen och bygglov för detta. Läs mer på hemsidan.

Om området

Eriksberg

Norra Älvstranden är ett samlingsnamn på områden som ligger centralt på Hisingen i Göteborg utmed Göta älv. Från att ha varit ett område dominerat av varvsverksamheten har Norra Älvstranden under 1990- och 2000- talet utvecklats till Göteborgs största nya bostadsområde. Eriksbergshallen som förr inhyste Eriksbergsvarvets mekaniska verkstäder och maskinhallar inryms nu av en unik hotell- och konferensanläggning.

Kommunikation

Kommunikationerna är mycket bra med bl.a. stombuss nr 16 som har täta turer i högtrafik, samt flera busslinjer mot bl.a. Frölunda Torg, centrum och Hjalmar Brantingsplatsen.

Dessutom går Älvsnabben från färjelägena Eriksberg & Slottsberget som gör det väldigt smidigt att ta sig in till centrum.

Närservice

På promenadavstånd finns Eriksbergs köpcenter med ett stort utbud av affärer och bank. I området finns två större matbutiker, COOP och ICA. På Eriksbergsområdet finns restauranger, närbutiker, bankomat. Ett populärt Gym. Vid kajen finns en trevlig fiskaffär/restaurang. En vårdcentral finns även på Eriksberg.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Jonas Lindquist för mer information!

Jonas Lindquist

Jonas Lindquist

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0701-96 27 72

jonas.lindquist@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad