Skeppspromenaden 3

Bilder

  • Såld!

Skeppspromenaden 3 , Eriksberg Norra Älvstranden , Göteborg

Längs med kajpromenaden har vi denna bostad belägen i omtyckta HSB Brf Vinga. Ljus och luftiga trea med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum där långbord för stora sällskap får plats. Här erbjuds dubbla balkonger som båda har utsikt mot älven och båttrafiken, vill du komma än närmre vattnet finns föreningens gemensamma uteplats bara några meter från bryggan. Här bor du i hjärtat av Eriksberg med vatten, fantastiska promenadstråk, caféer, restauranger & kollektivtrafik alldeles runt knuten.

81,2 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 273 kr inkl värme, VA, bredband och kabel-TV, (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
81,2 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
88
Byggår:
1996
Driftskostnad:
458 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

81,2 kvm

Rumsbeskrivning
Allmänt

Genomgångstrea i fint skick med bra öppen planlösning, två balkonger och bra förvaringsmöjligheter både inne i bostaden men även via dubbla förråd.

Hall

Hallen erbjuder avhängning och förvaring via en garderob. Här finns plats för fler garderober om behovet finns. Direkt till vänster nås bostadens badrum. På golvet ligger parkett i ek vilket är genomgående för bostaden och väggarna är vita.

Vardagsrum

Bostaden öppnar upp sig och här flödar ljuset in från fönstren. Vardagsrum och kök är i en öppen social planlösning så du aldrig behöver känna dig ensam vid grytorna oavsett om dina gäster sitter till bords eller är i soffan. Här ryms stor soffa med tillhörande tv-möbel samt ytterligare möblemang. På golvet ligger ekparkett och väggarna är tapetserade i en beige ton. Från vardagsrummet nås även bostadens ena balkong och här finns en klädkammare med Elfa system.

Balkong 1

Den större balkongen är i bästa sydvästläge med häftig utsikt över älven, Ostindiefararen, den myllrande kajpromenaden och Älvsborgsbron. Här kommer troligen många timmar avnjutas i solen med ständig kontakt med vattnet. Här ute ryms matbord och odlingar om du föredrar det. Vill du komma än närmre vattnet finns föreningens gemensamma uteplats ”Kommandobryggan” att nyttja!

Kök

Här är renoverat och köket är levererat från högkvalitativa Ballingslöv. Här finns en praktisk köksö framför matbordet som vid behov kan förlängas så du får plats för de större sällskapen! Här kan även middagsshowen framför gästerna erbjudas samtidigt som du har koll på Stena Line färjorna som glider förbi utanför. Köksluckorna är vita med viss del i vitrin med ekinslag. Även bänkskivan är i ek och allt binds samman med det vita kaklet. Maskinparken är delvis uppdaterad den sista tiden och består av inbyggd ung och micro, helintegrerad diskmaskin, dubbelho, häll, fläkt samt ett läckert side by side kylskåp med is, kallvatten samt ett stort frysfack nedtill.

Sovrum 1

Bostadens större sovrum har utgång till mindre balkong. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang men även en arbetsplats eller liknande i burspråket mot älven. Förvaringen löses galant via skjutdörrsgarderoben med spegeldörrar som innefattar ett rejält förvaringssystem. Tapetserade väggar i behaglig beigemelerat mönster. En smart detalj är den platsbesparande skjutdörren in hit.

Balkong 2

Den mindre balkongen i nordostläge är perfekt som första anhalt att möta dagen och solen på. Här är det rak utsikt ner mot älven och när färjorna glider förbi känns det nästan som att du kan ta på dem.

Sovrum 2

Det mindre sovrummet passar bra som barnrum/gästrum/kontor eller varför inte tv-rum? Ekparkett på golvet och en ljusmönstrad tapet. Härifrån är det älvutsikt.

Badrum

Badrummet är rymligt med fönster och här finns tvättmaskin samt torktumlare i pelare för de dagar du inte vill nyttja föreningens gemensamma tvättstugor. Vitkaklade väggar med en bård och ljus plastmatta på golvet. Utrustningen består av vägghängd toalett, handfat, belyst spegel, förvaringsskåp samt badkar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 7, hiss finns

Avgift

4 273 kr inkl värme, VA, bredband och kabel-TV, (basutbud)

Driftskostnad

5 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 2 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnader är individuella och varierar beroende av dina levnadsvanor och avtal med leverantörer. Prata med Jonas Lindquist för vidare förklaring.

Andel i föreningen

1,01213%

Andel av årsavgiften

0,9701%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1996

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 oktober 2019
Energiklass: E
Energiprestanda: 128 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Göteborg Sannegård 28:12

Förening

Namn

HSB Brf Vinga

Om föreningen

HSB:s Brf Vinga i Göteborg byggdes 1996.

De har en väldigt informativ hemsida som rekommenderas ett besök.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

106

Antal hyresrätter

6

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

ComHem ingår i månadsavgiften. Det innehåller bredband 100 Mbit/s, digital-TV bas samt ip-telefoni.

Parkering

Garage med 62 p-platser varav 10 med elladdare, 2 MC platser och 3 mopedplatser. Det finns för tillfället inga lediga bilplatser.
För att ställa dig i kö till en parkeringsplats får du vända dig till Malin Thormen Malin.thormen@hsb.se på HSB. För aktuell kö besök föreningens hemsida på www.hsb.se/goteborg/vinga

Renoveringar

Se hemsidan och årsredovisningen. www.hsb.se/goteborg/vinga

Ekonomi

Under 2018 genomförde föreningen 2 avgiftssänkningar på vardera 5%. Föreningen har mycket god ekonomi.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

I föreningen finns ovanligt mycket lokaler för de boende som tvättstuga, bastu, relaxavdelning, festlokal för ca 40 personer, cykelrum, barnvagnsrum, hobbyrum samt styrelserum. Samt två välutrustade gästlägenheter "Ada & Beda".

Vinga är en stor trevlig förening med uppskattade gemensamma arrangemang; t ex räkfrossa med dans, julfirande mm.

Om området

Eriksberg Norra Älvstranden

Norra Älvstranden är ett samlingsnamn på områden som ligger centralt på Hisingen i Göteborg utmed Göta älv. Från att ha varit ett område dominerat av varvsverksamheten har Norra Älvstranden under 1990- och 2000- talet utvecklats till Göteborgs största nya bostadsområde. Eriksbergshallen som förr inhyste Eriksbergsvarvets mekaniska verkstäder och maskinhallar inryms nu av en unik hotell- och konferensanläggning.

Kommunikation

Kommunikationerna är mycket bra med bl.a. stombuss nr 16 som har täta turer i högtrafik, samt flera busslinjer mot bl.a. Frölunda Torg, centrum och Hjalmar Brantingsplatsen.

Dessutom går Älvsnabben från färjelägen Eriksberg & Slottsberget som gör det väldigt smidigt att ta sig in till centrum.

Närservice

På promenadavstånd finns Eriksbergs köpcenter med ett stort utbud av affärer och bank. I området finns två större matbutiker, COOP och ICA. På Eriksbergsområdet finns restauranger, närbutiker, bankomat. Ett populärt Gym. Vid kajen finns en trevlig fiskaffär/restaurang. En vårdcentral finns även på Eriksberg.

Karta

Hör av dig till Jonas Lindquist för mer information!

Jonas Lindquist

Jonas Lindquist

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0701-96 27 72

jonas.lindquist@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad