Sägengatan 40

Bilder

  • Såld!

Sägengatan 40 , Hisings Backa , Göteborg

En trappa upp på populära Sägengatan finns denna välplanerade hörn 4:a med ljust och fritt läge - stor hall med gott om förvaring, stamrenoverat badrum och ljust vardagsrum med utgång till balkong i söder. Nära till affär och bra kommunikationer.

96,8 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
6 646 kr Inkl värme, vatten, parkering, bredband & kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
96,8 kvm
Våning:
Lägenhetsnummer:
304
Byggår:
1969-1970

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

96,8 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Stor välkomnande hall med gott om plats för avhängning samt förvaring i ett garderobssystem. På golvet ligger ett klinker vid entrén som övergår till laminat och väggarna är nymålade i vitt. Från hallen når man de flesta rum i lägenheten.

Kök

Hemtrevligt kök med profilerade köksluckor. Goda arbetsytor och maskinparkbestående av kyl och frys, ugn/spis och fläkt. Trevlig matplats vid fönstret i söder där väggarna är tapetserade i en ljus tapet. På golvet ligger ett ljust laminatgolv.

Vardagsrum

Från hallen når man vardagsrummet där ljuset flödar in från söderfönstret. Härifrån kommer man även ut till balkongen i soligt söderläge. Väggarna är klädda med en ljus diskret mönstrad tapet och på golvet ligger det ekparkett.

Sovrum 1

Innanför vardagsrummet ligger ett större sovrum med mycket goda möbleringsmöjligheter. Här är väggarna klädda med en diskret mönstrad tapet och på golvet ligger ett laminatgolv i ljus ek.

Sovrum 2

Till höger innanför hallen når man detta sovrum som har en ljusbeige tapet på väggarna och laminatgolv i ljus ek.

Sovrum 3

Intill sovrum 2 ligger ett större sovrum med ljusa väggar och på golvet ligger en plastmatta. Här inne finns även en två platsbyggda garderober.

Badrum

Stort badrum från 2017 (stambytt via föreningen). Helkaklade väggar och på golvet ligger uppvärmd klinker. Inredningen består av handfat med tilllhörande kommod, belyst spegelskåp, WC, handdukstork samt duschhörn med glasväggar. Förberett för tvättmaskin.

Gäst WC

Helkaklad gästtoalett (stambytt och renoverat 2017) med WC, handfat och spegel.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Avgift

6 646 kr Inkl värme, vatten, parkering, bredband & kabel-tv

Andel i föreningen

0,26404%

Andel av årsavgiften

0,26404%

Reparationsfond

1792 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1969-1970

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 september 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 145 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

BACKA 35:1

Förening

Namn

HSB Brf Backa

Om föreningen

Föreningens mål
"Vårt mål är att föreningens medlemmar skall känna en trygghet i att bo i Brf Backa, rimliga avgifter och en bra miljö, både ute och inne."

Aktiv förening som anordnar olika aktiviteter för medlemmarna, tex bingokvällar, cafékvällar med teman, ost-och vinprovning, glöggaftnar och bussresor.
Här finns förskolor och skolor för alla åldrar. Brudbergs-, Skälltorps- och Brunnsboskolan är några av de förskolor/skolor som finns i området. Även ett rikt utbud gällande ungdomsverksamheter och fritidsaktiviteter erbjuds.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Föreningen har tecknat centralt el-avtal och står för abonnemanget och tillkommande nätavgifter.
Debitering sker med 3-5 månaders förskjutning. KW priset är 99 öre inkl. alla avgifter.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

484

TV och Bredband

Kabel-TV levereras av ComHem, 8 favoriter och digitalbox ingår i avgiften. Bredband levereras av ComHem och Bredbandsbolaget. Fiberkabel är indraget i huset vilket innebär att hastigheten på bredbandet kan uppgå till 250 Mbit

Parkering

Parkeringsplats som ingår i avgiften och som följer med vid försäljning. Det finns dessutom gott om besöksparkeringar i området.

Renoveringar

2011: Ombyggnad av lyftanordningen på samtliga markbehållare för att lättare kunna tömma soporna. Byte av cylindrar till markbehållarna och nya nycklar till medlemmarna. Reparation av vattenskador. Byte av cylindrar till markbehållarna och nya nycklar till medlemmarna. Reparation av vatten/sanitet/värme. Lås, nycklar och porttelefoner. Reparation av tvättstugeutrustning inkl. säkerhetskontroller och serviceavtal.
2012-2013: Ombyggnation av gårdar, filmning och byte av dagvattenledningar.
2012: Ombyggnation ventilation i lokalen i hus 14, ny cirkulationspump i hus 8 och i hus 5. Nytt expansionskärl i hus 5 samt reparation efter vattenskador.
2013: Reparation av tegelväggar på grund av att bitar av ytan släpper. Stängda soprum på Sägengatan har målats och hyrs nu ut till medlemmar med motorcykel. Stängda soprum i vissa hus har målats och hyrs nu ut till medlemmarna.
2015: Målning av staket på parkeringsdäck. Föreningen påbörjade stamrenovering som nu är klart. I samband med detta byttes samtliga cirkulationspumpar och expansionskärl. Ny torkutrustning är installerat i samtliga torkrum. Föreningen kommer att byta samtliga entrépartier och installera ett bokningssystem/passagesystem och byta samtliga cylindrar i allmänna utrymmen.
2017- Stamrenovering alla badrum
2018 - Nytt passersystem och bokning centraler för tvättstugorna

Brf Backa arbetar efter en 10-årig underhållsplan vilken uppdateras löpande. Balkongsinglasning planeras för 2019. Vill man glasa in balkongen så bekosta bostadsrättsinnehavaren detta.
Se årsredovisning för mer info. För mer information om ekonomi och renoveringar se årsredovisning samt föreningens hemsida.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1165 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

I varje hus finns tvättstuga och ett mangelrum samt cykelrum. Miljörum finns på Sägengatan 13 och 61.
Föreningen har en gästlägenhet som medlemmarna kan hyra för sina gäster.
Boulebana finns i hörnet på Sägengatan 2.

Om området

Hisings Backa

Backa har fram till 1960-talet varit utpräglat jordbrukssamhälle, känd som "Hisingens trädgård". Backabönderna åkte över älven för att sälja sina grönsaker och blommor på stadens torg. Under 1960- och 1970-talet byggdes Backa upp till den stadsdel den är idag - blandad bebyggelse med både småhus och flerfamiljshus med drygt 24000 personer bosatta. Här finns ett antal skolor, ett levande torg där man flera gånger om året anordnar aktiviteter och fina strövområden.

Kommunikation

De allmänna kommunikationerna är bra med bland annat stombussarna 18 och 19 som trafikerar Litteraturgatan.

Närservice

Selma Lagerlöfs torg ligger endast på några minuters promenadavstånd. Här finns ett bra utbud av butiker och annan service. Här finns bland annat Hemköp, apoteket, bibliotek, restauranger, tandläkare och det berömda fiskhuset. I närheten ligger även Backaplan och Bäckebols Homecenter.

Karta

Hör av dig till Filip Radic för mer information!

Filip Radic

Filip Radic

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0737-48 00 71

filip.radic@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad