Solstrålegatan 8

Bilder

  • Såld!

Solstrålegatan 8 , Länsmansgården , Göteborg

Ombyggd 2:a till bra 3:a med stor balkong åt väst! Högt upp i huset kan vi erbjuda denna rymliga bostad med två bra sovrum. De hela 81 kvm lämpar sig mer än väl till 2 sovrum utan att kännas trångt. Här är det bästa troligen den stora härliga terrassbalkongen i väster som nås från vardagsrummet. Härifrån är det fri utsikt över trädtopparna och en markis skyddar dig när solen är för stark. Utöver detta finns en välvårdad bostad i bra skick med ett ljust kök som även rymmer matplats, badrum med tvättavdelning m.m. Solstrålegatan är ett expansivt område med ypperliga förbindelser och närhet till natur. Snabbt tillträde kan erbjudas!

81 kvm, 2,5 rok

Månadsavgift:
4 776 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
81 kvm
Våning:
5, hiss finns
Lägenhetsnummer:
62
Byggår:
1966
Driftskostnad:
358 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2,5 rum

Boarea

81 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Ljus och rymlig hall med tre stycken garderober för optimal förvaring som kompletteras med avhängning direkt innanför dörren. Här har vi vita tapetserade väggar och laminat på golvet.

Kök

Köket är i bra skick med vita köksluckor, grått kakel som stänkskydd och en rostfri diskbänk. Utrustningen består av en spis och en spisfläkt inköpta år 2012, kyl och frys i fullhöjd med ismaskin inköpta år 2016 samt en diskmaskin, också den inköpt år 2012. Utöver detta har vi tapetserade väggar i vitt och en fondvägg med stenmotiv som ger liv åt köket. På golvet ligger ett laminatgolv.

Vardagsrum

Här har du en otrolig rymd som ger möjligheter till en stor soffgrupp med tillhörande möblemang och även få plats med ett matbord för 6-8 personer. Ett stort fönsterparti ger mängder med naturligt ljus in i denna sociala yta. Här har vi vita tapetserade väggar och ett laminatgolv. Direkt från vardagsrummet når du bostadens stora balkong.

Balkong

Bostadens kanske absoluta höjdpunkt är den stora balkongen i västerläge med en grönskande utsikt. Här finns gott om utrymme för ett stort matbord och en härlig liten soffgrupp att spendera kvällarna i och njuta av kvällssolen.

Sovrum 1

Bostadens första sovrum är rymligt och har plats för en dubbelsäng och ytterligare möblemang. Förvaring finns i form av en skjutdörrsgarderob. Från sovrummets fönster har du vidsträckt utsikt över Länsmansgården och dess natur.

Rum 2

Denna lägenheten är smart ombyggd från två till tre rum i och med att dess klädkammare precis har byggts ut och nu skapat ett extra rum att nyttja precis som passar dig eller er bäst. Här finns gott om plats för en säng, ett skrivbord och förvaring för att skapa ytterligare ett sovrum. Alternativt inreder du rummet som ett hemmakontor eller varför inte en stor walk-in-closet. Rummet har vita väggar och ett laminatgolv som går i mörkare toner.

Badrum

Bostaden har ett stort badrum med duschkabin, WC, handfat med kommod, belyst spegelskåp, kaklade väggar i vitt med en blå bård, en grå plastmatta - precis i enighet med våtrumsexperternas råd! Här har vi även en tvättavdelning med handfat, tvättmaskin och torktumlare (båda inköpta 2012). Utöver detta har du ett stort fönster som innebär att naturligt ljus kan fylla badrummet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 8, hiss finns

Avgift

4 776 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband

Driftskostnad

4 300 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 500 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,4606%

Andel av årsavgiften

0,46276%

Reparationsfond

3473 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1966 Ombyggt 1986

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

FTX, från- och tilluft med återvinning

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 27 maj 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 97 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

BISKOPSGÅRDEN, 80:2

Övrigt

Källarförråd i entréplanet om ca 5 kvm.

Förening

Namn

Brf Solstaden

Om föreningen

Fastigheter och lägenhetsuppgifter:
Bostadsrättsföreningen Solstaden bildades 1986 och består av 188 bostadsrättslägenheter i två flerbostadshus. Bostäderna är byggda 1965 och renoverade 1986. Föreningens fastigheter har beteckningarna Biskopsgården 80:2 och Biskopsgården 730:730. Området ligger mycket naturnära i stadsdelen Länsmansgården.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

188

TV och Bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Basutbud ingår i avgiften.
Internet: Fiber via AllTele, ingår via månadsavgiften. Under 2017 kommer troligen 1000/1000 mbit fiber installeras.

Parkering

Parkering finns att hyra, separat kö. I föreningen finns även garage att hyra, till dem är det lång kö. Mopedgarage finns.

Renoveringar

Byggnadernas tekniska status:
Föreningen följer en underhållsplan. Mellan åren 2015-2020 kommer relining genomföras i föreningen. Det kommer inte påverka befintliga badrum och det finns ekonomi för detta och avgiften kommer således inte att höjas.
Se årsredovisningen för utfört och planerat underhåll.

Ekonomi

Den tekniska förvaltningen sköter föreningen tillsammans med fastighetsskötaren. Ekonomisk förvaltning samt lägenhetsförteckning sköts av Riksbyggen.

Vid försäljning tar föreningen ut en överlåtelseavgift som betalas av säljaren. Pantsättningsavgift faktureras köparen vid upptagande av lån på lägenheten.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Föreningen har bastu, solarium, två festlokaler, en grovtvättstuga i varje hus, cykelrum samt ett gym. Föreningen har mycket trevliga gårdar med vackra rabatter, trädgårdar och planteringar som sköts av föreningens trädgårdsgrupp, bestående av medlemmar som gör det på ideell basis.
Föreningen har anställt en egen fastighetsskötare på heltid, som medlemmarna kan få hjälp av om behov. Dessutom finns en lokalvårdare anställd som städar alla trappuppgångarna och de gemensamma utrymmena.

Om området

Länsmansgården

Att bo i Länsmansgården på Hisingen ger närhet till både staden och havet, men framförallt till de stora naturområden som omger stadsdelen.
Länsmansgården byggdes i mitten av 1960-talet och ligger vackert placerad på en hög platå. Här uppe fanns tidigare små torpstugor och orörd natur. Stadsdelen kilades mer eller mindre in i de stora naturområden, som gränsar till Hisingens västra kustlinje. Det centrala läget i förhållande till övriga Göteborg och havet innebär att de moderna bostäderna i Länsmansgården blivit mycket eftertraktade. Flera av husen har en hänförande utsikt mot havet i horisonten.

Kommunikation

Buss- och spårvagnsförbindelserna med övriga Göteborg är goda. För den som färdas i bil är det knappt 2 km till närmaste motortrafikled som går direkt till Göteborgs centrum. Härifrån har du inte heller långt till Säve flygplats. Med ca.10 km in till centrala Göteborg tar en spårvagnsresa ca.17 min med nr.5 & 6, närmsta hållplats är Varmfrontsgatan. Mer information om kommunikationer och kollektivtrafik i området hittar du på: www.vasttrafik.se

Närservice

På Länsmanstorget finns livsmedelsaffär, apotek, pizzeria och frisör, men även ett antal mindre butiker av olika slag runt om i stadsdelen. Här finns närhet till skolor och dagis och i stadsdelens södra ände vid sjön Svarte Mosse hittar du motionsanläggningar, fotbollsplaner och tennisplaner. Det är heller inte långt till Hisingsparken, Hisingens badplatser eller fritidsbåtshamnen i Björlanda.

Karta

Hör av dig till Jonas Lindquist för mer information!

Jonas Lindquist

Jonas Lindquist

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0701-96 27 72

jonas.lindquist@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad