Solhagagatan 64

Bilder

  • Såld!

Solhagagatan 64 , Hisings Kärra , Göteborg

Äntligen kan vi presentera en gavelfyra på Solhagagatan 64. Passa på att uppleva denna bostaden då det är sällsynt med en gavelfyra! Från balkongen i västerläge är det god uppsikt över tennisplanen precis utanför och förskolan bortom. Perfekt för barnfamiljen! Lägenheten bjuder på kök från 2018 och genomgående renoverade ytskikt. Tre väl tilltagna sovrum, dubbla badrum, kök med plats för ett större matbord och god sällskapsyta i vardagsrummet. Tack vare gavelläget blir detta en ljus bostad med ljusflöde från fönster i tre väderstreck! Hör av dig till mäklaren för mer information.

89 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
6 373 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
89 kvm
Våning:
3, hiss finns
Driftskostnad:
458 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

89 kvm

Rumsbeskrivning
Allmänt

Äntligen kan vi presentera en gavelfyra på Solhagagatan 64. Passa på att uppleva denna bostaden på plats då det är sällsynt med en gavelfyra! Från balkongen i västerläge är det god uppsikt över tennisplanen precis utanför och förskolan bortom. Perfekt för barnfamiljen! Lägenheten bjuder på kök från 2018 och genomgående renoverade ytskikt. Tre väl tilltagna sovrum, dubbla badrum, kök med plats för ett större matbord och god sällskapsyta i vardagsrummet. Tack vare gavelläget blir detta en ljus bostad med ljusflöde från fönster i tre väderstreck! Hör av dig till mäklaren för mer information.

Hall

Ni välkomnas in i en ljus hall med utsikt rakt ut mot balkongen och dess fria vy. Plats för avhängning direkt till höger. Ljust klinker på golvet och vita väggar.

Vardagsrum

Vardagsrummet är rymligt och har plats för soffa såväl som ett mindre matbord om så önskas. Ljust tapetserade väggar och slitstark laminat på golvet. Från vardagsrummet nås bostadens balkong i härligt västerläge.

Kök

Hela köket har nyligen renoverats och håller idag en hög standard. Ljus köksinredning med en snygg bänkskiva i trä. Utrustningen består av: Spis med häll, fläkt, diskmaskin, kyl/frys samt integrerad ugn och mikro. Matbordet får sin naturliga plats intill fönstret med utsikt över området. Vita väggar och slitstark laminat på golvet.

Sovrum 1

Detta sovrum finner ni direkt åt vänster från hallen. Här ryms en säng med tillhörande förvaring. Ytterligare förvaring löser ni enkelt i de 2 garderoberna. Laminat på golvet och tapetserade väggar.

Sovrum 2

Detta nyttjas idag som barnrum. Ett bra sovrum med plats för större säng. Förvaringen löses enkelt i garderoberna till vänster. Laminat på golvet och tapetserade väggar.

Master bedroom

Bostadens största sovrum. Här ryms dubbelsäng med tillhörande förvaring. Ytterligare förvaring hittar ni i skjutdörrsgarderoberna vid entrén. Från sovrummet har ni fönster med fri utsikt över området. Laminat på golvet och tapetserade väggar.

Balkong

Balkongen har utgång från vardagsrummet. Här ryms ett mindre bord med stolar, perfekt för att avnjuta solen i härligt västerläge. Här är det insynsfritt och en fantastisk vy över området.

Wc

I anslutning till hallen och det mindre sovrummet finner ni denna extra toalett. Här finns handfat med kommod, vägghängt spegelskåp samt wc.

Badrum

Badrummet ligger också detta i anslutning till hallen. Här är det rymligt med plats för mycket. Utrustningen består av: Handfat med kommod, vägghängt spegelskåp, wc, tvättpelare och duschkabin. Här är det självklart helkaklat

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns

Avgift

6 373 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

5 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 500 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

0,65344%

Andel av årsavgiften

0,65344%

Reparationsfond

1278 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Byggnadssätt

Fönster: 2- och 3-glas

Fastighetsbeteckning

Kärra 61:3

Förening

Namn

HSB Brf Bergegård

Om föreningen

HSB Brf Bergegård består av 194 bostadsrättslägenheter samt 4 lokaler. Två av lokalerna hyrs ut, ytterligare en används som expeditionslokal (Solhagagatan 96) och den fjärde används som möteslokal. Föreningen innehar fastigheten Kärra 61:3 med tomträtt. Tomträttsavgälden är fastställd till och med 2026-06-30. Bostäderna är byggda 1975. Adresser i föreningen är Solhagagatan 40-96.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

194

Antal lokaler i föreningen

4

TV och Bredband

Ansluten till kabelnät ComHem.
Bredband via ComHem. Avtal tecknas separat med lägenhetsinnehavaren beroende på vilken hastighets som önskas.

Parkering

Till de flesta lägenheterna i föreningen hör en öppen parkeringsplats (126 kr). Man kan efter köp av lägenhet ställa sig i kö för andra sorters p-platser. I föreningen finns utöver vanlig öppen p-plats även p-plats med el-stolpe (173 kr), carport utan el (179 kr), carport med el (226 kr) samt garage (305 kr) - kö till dessa.

Renoveringar

Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
2009/2010 - Införande av individuell elförbrukning.
2010/2011- Renovering av garagetak, byte av samtliga avstängningsventiler för varm- och kallvatten samt värmesystemet i lägenheterna.
2011/2012 - Byte av maskiner i tvättstugorna.
2012/2013 - Byte av entrépartier/portar samt portlåssystem.
2015 - Reparation av fasader samt vissa avloppsrör m.m.
2017 - Projektering av loftgångar och balkonger. Framtida renoveringar och underhållsarbeten:
2017 - Reparation av vissa avloppssystem, stuprör m.m.
2019 - Renovering av loftgångar.
Balkongrenovering beräknas inom c:a 5år. Det kommer att startas en utredning i samband med balkongrenovering att glasa i balkongerna.

Tvättning samt målning av fasadplåtar samt reparation av tegelfasader beräknas inom c:a 5år.

Ekonomi

En avgiftshöjning med 2,5 % gällande både parkeringar och bostäder skedde 2017-07-01.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1168 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Föreningen har en mycket trivsam gård med vackra planteringar samt bra lekplatser som rustades upp år 2006. Det finns en möteslokal att hyra för föreningens medlemmar, kostnad 200:-. Det finns en gemensam tvättstuga i föreningen samt ytterligare en tvättstuga för enbart mattvätt.

Om området

Hisings Kärra

Redan för 6000-7000 år sedan när inlandsisen dragit sig tillbaka och landet börjat resa sig ur havet flyttade folk in till Kärra-Rödboområdet.1962 byggdes de första radhusen i Kärra och 1972 påbörjades stora utbyggnaden av nuvarande Kärra. Vid foten av Skändlaberget på Hisingen ligger medeltidsbyn Skändla med gårdar. Längs stigarna genom skogar, förbi öppna fält och uppe på bergen, finns skyltar med information om sten-, brons- och järnåldern, vikingar och 1800-talsbönder. På höjderna, med utsikt över slätter och skogar, finns fina picknickplatser. På bergets östra sida ligger en skalgrusbank med rester av små havsdjur, snäckor och musslor m m områden för rekreation.

Kommunikation

Rosa express tar dig snabbt in till centrala Göteborg. Denna går från Gerrebacka via Kärra Centrum in till stan och vidare till Billdal. Från knutpunkten Klareberg finns ett antal andra bussar som tar dig till olika delar av stan.

Närservice

I Kärra centrum finns bland annat bank, post i ICA-butiken, bibliotek, högstadieskola, sim- och sporthall, restaturanger och livsmedelsbutik. Närhet till Bäckebol affärscentrum och IKEA.

Karta

Hör av dig till Patrik Skarström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad