Sägengatan 67

Bilder

  • Såld!

Sägengatan 67 , Hisings Backa , Göteborg

Välkommen till denna tvåa i populära HSB brf Backa. Lägenheten har ett utmärkt läge i området som sista lägenhet i längan. Här bor du bra i expansiva och snabbväxande Hisings Backa. Välplanerad med rymligt välutrustad kök, goda förvaringsmöjligheter, vardagsrum med utgång till balkong och ett helkaklat badrum med tvättmaskin. Snabbt tillträde möjligt! Låter det som något för dig? Kontakta då mäklaren för mer information!

66 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
4 684 kr Inkl, Värme, vatten, kabel-tv och parkering
Typ:
Lägenhet
Boarea:
66 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
469
Byggår:
1969-70
Driftskostnad:
291 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

66 kvm

Rumsbeskrivning
Allmänt

Välkommen till denna tvåa i populära HSB brf Backa. Lägenheten har ett utmärkt läge i området som sista lägenhet i längan. Här bor du bra i expansiva och snabbväxande Hisings Backa. Lägenheten är välplanerad med rymligt välutrustad kök, goda förvaringsmöjligheter, vardagsrum med utgång till balkong och ett helkaklat badrum med tvättmaskin. Låter det som något för dig? Kontakta då mäklaren för mer information!

Hall

Hallen erbjuder avhängning till vänster vid entrén. För ytterligare förvaring finns en stor kläddkammare. Från hallen når du alla bostadens rum. Golvet är ljustgrått och på väggarna sitter tapet.

Badrum

Badrummet är helkaklat och renoverades nyligen via föreningens stambyte. Här är det vitt kakel på väggarna och mörkt klinker på golvet. Utrustningen består av wc, handfat med kommod, vägghängt spegelskåp, dusch med vikbara glasdörrar och tvättmaskin, perfekt för den som inte vill gå ner till tvättstugan.

Kök

Köket ligger direkt åt vänster från hallen. Här ryms utan problem ett större matbord som får sin naturliga plats nära fönstret. Över och underskåp är i ek och mellan sitter ljust kakel som stänkskydd. Utrustningen består av spis med häll, fläkt, diskmaskin och kyl/frys i kombi. Köket har väldigt bra förvaring och avlastningsytor. Väggarna är vita och på golvet ligger parkett.

Sovrum

Sovrummet ligger rakt fram genom hallen. Här ryms en större säng med tillhörande möblemang. Förvaringen löser du enkelt i tre garderober som står i rummet. Väggarna är ljusa och på golvet ligger parkett.

Vardagsrum

Vardagsrummet är rymligt och här finns plats för TV, soffa och tillhörande möblemang. Utöver detta finns det plats för ett matbord för den som önskar det. Från vardagsrummet når du bostadens balkong som erbjuder eftermiddagssol fri vy över området. Väggarna är ljusa och på golvet ligger parkett.

Balkong

Bostadens balkong ligger i härligt västerläge och erbjuder sol hela eftermiddag/kvällen. Från balkongen har du fri vy över innergården och det grönskande området. Den perfekta platsen att avnjuta ett glas vin med nära och kära.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 684 kr Inkl, Värme, vatten, kabel-tv och parkering

Driftskostnad

3 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 000 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftskostnader är individuella och beror på dina egna levnadsvanor och avtal med leverantörer.

Andel i föreningen

0,18593%

Andel av årsavgiften

0,18593%

Reparationsfond

391 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1969-70

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 december 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 145 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2- och 3-glas

Fastighetsbeteckning

Backa 35:1

Förening

Namn

HSB Brf Backa

Om föreningen

Föreningens mål
"Vårt mål är att föreningens medlemmar skall känna en trygghet i att bo i Brf Backa, rimliga avgifter och en bra miljö, både ute och inne."

Aktiv förening som anordnar olika aktiviteter för medlemmarna, tex bingokvällar, cafékvällar med teman, ost-och vinprovning, glöggaftnar och bussresor.
Här finns förskolor och skolor för alla åldrar. Brudbergs-, Skälltorps- och Brunnsboskolan är några av de förskolor/skolor som finns i området. Även ett rikt utbud gällande ungdomsverksamheter och fritidsaktiviteter erbjuds.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Föreningen har tecknat centralt el-avtal och står för abonnemanget och tillkommande nätavgifter.
Debitering sker med 3-5 månaders förskjutning. KW priset är 99 öre inkl. alla avgifter.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

484

TV och Bredband

Kabel-TV levereras av ComHem, 8 favoriter och digitalbox ingår i avgiften. Bredband levereras av ComHem och Bredbandsbolaget. Fiberkabel är indraget i huset vilket innebär att hastigheten på bredbandet kan uppgå till 250 Mbit

Parkering

Parkeringsplats som ingår i avgiften och som följer med vid försäljning. Det finns dessutom gott om besöksparkeringar i området.

Renoveringar

2011: Ombyggnad av lyftanordningen på samtliga markbehållare för att lättare kunna tömma soporna. Byte av cylindrar till markbehållarna och nya nycklar till medlemmarna. Reparation av vattenskador. Byte av cylindrar till markbehållarna och nya nycklar till medlemmarna. Reparation av vatten/sanitet/värme. Lås, nycklar och porttelefoner. Reparation av tvättstugeutrustning inkl. säkerhetskontroller och serviceavtal.
2012-2013: Ombyggnation av gårdar, filmning och byte av dagvattenledningar.
2012: Ombyggnation ventilation i lokalen i hus 14, ny cirkulationspump i hus 8 och i hus 5. Nytt expansionskärl i hus 5 samt reparation efter vattenskador.
2013: Reparation av tegelväggar på grund av att bitar av ytan släpper. Stängda soprum på Sägengatan har målats och hyrs nu ut till medlemmar med motorcykel. Stängda soprum i vissa hus har målats och hyrs nu ut till medlemmarna.
2015: Målning av staket på parkeringsdäck. Föreningen påbörjade stamrenovering som nu är klart. I samband med detta byttes samtliga cirkulationspumpar och expansionskärl. Ny torkutrustning är installerat i samtliga torkrum. Föreningen kommer att byta samtliga entrépartier och installera ett bokningssystem/passagesystem och byta samtliga cylindrar i allmänna utrymmen.
2017- Stamrenovering alla badrum
2018 - Nytt passersystem och bokning centraler för tvättstugorna

Brf Backa arbetar efter en 10-årig underhållsplan vilken uppdateras löpande. Balkongsinglasning planeras för 2019. Vill man glasa in balkongen så bekosta bostadsrättsinnehavaren detta.
Se årsredovisning för mer info. För mer information om ekonomi och renoveringar se årsredovisning samt föreningens hemsida.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1165 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

I varje hus finns tvättstuga och ett mangelrum samt cykelrum. Miljörum finns på Sägengatan 13 och 61.
Föreningen har en gästlägenhet som medlemmarna kan hyra för sina gäster.
Boulebana finns i hörnet på Sägengatan 2.

Om området

Hisings Backa

Backa har fram till 1960-talet varit utpräglat jordbrukssamhälle, känd som "Hisingens trädgård". Backabönderna åkte över älven för att sälja sina grönsaker och blommor på stadens torg. Under 1960- och 1970-talet byggdes Backa upp till den stadsdel den är idag - blandad bebyggelse med både småhus och flerfamiljshus med drygt 24000 personer bosatta. Här finns ett antal skolor, ett levande torg där man flera gånger om året anordnar aktiviteter och fina strövområden.

Kommunikation

De allmänna kommunikationerna är bra med bland annat stombussarna 18 och 19 som trafikerar Litteraturgatan.

Närservice

Selma Lagerlöfs torg ligger endast på några minuters promenadavstånd. Här finns ett bra utbud av butiker och annan service. Här finns bland annat Hemköp, apoteket, bibliotek, restauranger, tandläkare och det berömda fiskhuset. I närheten ligger även Backaplan och Bäckebols Homecenter.

Karta

Hör av dig till Patrik Skarström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad