Västra Stillestorpsgatan 19

Bilder

 • Såld!
 • Högst upp i huset med inglasad söderbalkong!
 • Rambergets grönska är utsikten från balkongen!
 • Planritning 2D

  Viss avvikelse kan förekomma.

  Skala och mått kan avvika från verkligheten.

 • Planritning 3D

  Viss avvikelse kan förekomma.

  Skala och mått kan avvika från verkligheten.

 • Saluhallen

Västra Stillestorpsgatan 19 , Centrala Hisingen Wieselgren , Göteborg

Högst upp i huset har vi denna rymliga och välplanerade 4:a i bra skick. Här nås från vardagsrummet en härlig inglasad söderbalkong med utsikt över innergården och Rambergets grönska. De 96,5 kvm är välutnyttjade och här finns bra förvaring inne i bostaden samt tillhörande källarförråd. Stambytt badrum med tvättmöjligheter och även en gästtoalett i hallen. Köket är ljust och från köksfönstret är det utsikt över Hisingen. I avgiften ingår även en garageplats och bredband samt ett kanalpaket. Gångavstånd till butiker och kommunikationer som tar dig in till centralstationen på cirka 10 minuter. I närområdet finns både grönområden med Keillers park samt Ramberget med sin storslagna utsikt.

96,5 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
6 382 kr inkl värme, garage, digital-TV & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
96,5 kvm
Våning:
6
Byggår:
1971
Driftskostnad:
716 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

96,5 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Ni stiger in i en rymlig hall med parkettgolv och vitmålade väggar. Innanför dörren finns en klädkammare.

Kök

Köket är installerat sent 2017 och är i nyskick med stilrena vita köksluckor. Mellan över- och underskåp sitter vitt kakel och arbetsbänken är i laminat. Här erbjuds gott med förvaring på båda sidor i köket och det finns även plats för ett matbord vid fönstret med utsikt. Köksutrustningen består av kyl och frys i fullhöjd, micro, helintegrerad diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn och köksfläkt. Väggarna är via och på golvet ligger parkett.

Vardagsrum

Bostadens vardagsrum är stort och rymligt med utgång till inglasad balkong. Här ligger vacker fiskbensparkett som slipats på golvet och väggarna är vita. Det finns gott om plats för en stor soffa med tillhörande möblemang samt matsalsbord.

Balkong

Bostadens balkong är stor och självklart inglasad. Här ryms utan problem ett bord med några stolar eller en loungegrupp. Tack vare balkongens läge i söder kan man utnyttja solen hela dagen. Härifrån har ni utsikt över gården och Rambergets härliga grönska och knappt någon insyn alls.

Sovrum 1

Sovrum 1 är stort och rymligt med bra förvaring. Här ryms stor säng och arbetsplats utan problem. Förvaringen löses via en stor skjutdörrsgarderob. På golvet ligger laminat och väggarna är ljusa i en grå nyans.

Sovrum 2

Bostadens andra sovrum är även det stort. Här ligger laminat på golvet med ljusa väggar. Förvaring erbjuds även här via en stor skjutdörrsgarderob. Från detta sovrum är Rambergets grönska din utsikt.

Sovrum 3

Det tredje sovrummet i bostaden har ekparkett och vita väggar. Härifrån är det grönskande utsikt över Ramberget.

Badrum

Bostadens helkaklade badrum med fönster går i grått och renoverades i samband med föreningens stambyte 2012. Utrustningen består av f��ljande: vägghängd toalett, rymlig duschhörna vikväggar i glas, belyst spegelskåp och tvättställ med kommod. Ytterligare förvaring finns i ett högskåp. Här finns även en praktisk kombinationsmaskin för vardagsbestyren men även bra gemensam tvättstuga finns i huset.

Välkomna till denna rymliga 4:a högst upp i huset med dubbla badrum och inglasad söderbalkong i populära Brf Linjalen. Här har du en genomtänkt planlösning och stamrenoverade badrum samt nytt kök. Parkeringsplats i garaget under huset och bredband ingår i avgiften.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 6, hiss finns ej

Avgift

6 382 kr inkl värme, garage, digital-TV & bredband

Driftskostnad

8 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
VA: 3 000 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Föreningen har individuell mätning och debitering av varmvatten, kallvatten samt el. Föreningen har ett kollektivt elavtal och de ombesörjer även vattenleveransen. Driftskostnader är individuella och varierar beroende av dina levnadsvanor.

Andel i föreningen

0,31528%

Andel av årsavgiften

0,31528%

Reparationsfond

648 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1971

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 22 april 2009
Energiklass: -

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Just nu genomför föreningen ett omfattande fönsterbyte. Detta är redan utfört i uppgång nummer 19.

Fastighetsbeteckning

Brämaregården 60:4

Övriga byggnader

-Förråd i källaren, nås via hissen.
-Garage även det i källaren, denna bostad har en riktigt bra plats. Parkeringen ingår i avgiften. Har man inte bil kan man hyra ut platsen för omkring 800 kr / månad.

Förening

Namn

HSB Brf Linjalen

Om föreningen

HSB Brf Linjalen omfattar 426 bostadsrättslägenheter, 6 hyreslägenheter samt 42 lokaler. Det finns tvättstuga - tvättning mellan 08.00 - 20.30. Byggnaderna är uppförda 1968-1971.

Avgift:
I månadsavgiften ingår värme, kabel-TV, bredband och garageplats i varmgarage. Kabel-TV erbjuds via Sappa. Bredband (100/100 mbit) och IP-telefoni erbjuds via NetAtOnce. Slutet av juni 2019 kommer gruppavtalet gå över till Telia.
Det tillkommer tillägg för enhetsmätning av el, kall- och varmvatten - en kostnad du kan påverka själv genom hur mycket du förbrukar.

HSB Brf Linjalen är en engagerad förening med olika aktiviteter som fritidskommittén i föreningen ansvarar för. "Röda stugan" ligger mitt i området och är en träffpunkt för många av aktiviteterna och kan hyras för privata tillställningar. I föreningen finns även en gästlägenhet med 4 bäddar samt i övrigt en god utrustning och en tillhörande p-plats som går att hyra för en billig peng.

Exempel på aktiviteter i föreningen:
Pubaftnar, teaterbesök, grillkvällar, containerträffar och räkafton. Tillgång till gym, utomhusschack och boulebana finns också.

För mer detaljerad information se föreningens hemsida:
http://www.hsb.se/goteborg/linjalen

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

426

Antal hyresrätter

6

Antal lokaler i föreningen

42

TV och Bredband

Föreningen har ett gruppavtal för bredband (100/100 Mbit), TV och IP-telefoni från Net at Once och TV-basutbud via Sappa (20 kanaler). Slutet av juni 2019 kommer gruppavtalet gå över till Telia.

Parkering

Det finns 467 garageplatser och 82 st parkeringsplatser. Föreningen har egen tvätthall med spolplatta med oljeavskiljare - kostnadsfri för garageplatsägare. Till varje bostadsrätt i föreningen hör en garageplats i något av föreningens tre garage. Föreningen hyr även ut några extra garageplatser respektive p-platser, företrädesvis till föreningens medlemmar.

Renoveringar

2012
Stambyte, omläggning av tak, balkonginglasning.

2013
kompletterande fasadrenoveringar.

2014
Installation elektroniska lås och postboxar.

2015
Upprustning av tvättstugor-

2017
Renovering av gård 1 (Västra Stillestorp 1-21).

Planerade renoveringar innefattar bl.a. fönsterbyte i hela föreningen (start 2018), plantering på gård 2-4 (ÖH 8-42), komplettering av utomhusbelysning gård 2-5 (ÖH 8-52). Fönsterbytet är cirka 2 veckor försenat. På 46an börjar ställningar förmodligen att sättas upp runt jul. Det kommer även ges möjlighet att byta balkongdörr mellan 3 alternativ; helglasad, glas med ribba eller liknande som nu. Detta får dock bekostas själv. Informationsblad om detta kommer att delas ut till lägenheterna.

Ekonomi

Inga planer på att höja månadsavgiften. Pratat med styrelsen 2019-04-08
NYTT! Avgiften höjs från den 1/7-19 med 3% enligt information i brevlådor 2019-05-11

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Nej

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Källarförråd och matkällare
Till varje lägenhet hör ett sedvanligt källarförråd. Utöver detta kan i föreningen boende hyra ett av föreningens små matkällarförråd, för förvaring av exempelvis konserver och torrvaror. Kostnaden för ett matkällarförråd är 10 kr/månad. Vid intresse - kontakta föreningsexpeditionen

Barnvagnsrum
I flera huslängor finns barnvagnsrum för barnvagnsparkering. Vid intresse - kontakta föreningsexpeditionen

Cykelrum och mopedrum
Cykelrum finns i varje hus och nås med vanlig nyckel. För tillgång till mopedrum - kontakta föreningsexpeditionen.

På Övre Hallegatan 32 ligger föreningens gym. Här finns bland annat motionscyklar, löpband, trappmaskin och vikter. Fr.o.m. 2017-10-16 gäller start 06.30 på vardagar på försök. Vi kallar det "tyst morgonträning". Öppettider: vardagar kl. 06.30-21.00, lördagar samt sön- och helgdagar kl. 10.00-18.00.
Kostnaden för att nyttja gymmet är 40 kr per månad och lägenhet. Behörighet till gymmet läggs efter förfrågan hos föreningsexpeditionen in på till lägenhet hörande nyckelbricka/tagg.

Barn under 15 år får endast nyttja gymmet i målsmans/vuxens sällskap. Överträdelse innebär stängning av brickan.

Även pingisrum och stadsodling finns i föreningen.

Om området

Centrala Hisingen Wieselgren

Wieselgrensplatsen är ett torg på Hisingen i Göteborg uppkallat efter Peter Wieselgren. Wieselgrensplatsen ligger inte långt i från Ramberget med dess fantastiska utsikt över Göteborg. Dessutom ligger Lundbybadet och Rambergsvallen inte långt ifrån Wieselgrensplatsen.

Kommunikation

Här går spårvagnarna 5,6,10 och 13.

Närservice

Wieselgrensplatsen har ett väletablerat och komplett utbud av dagligvaror, servicebutiker och övrig detaljhandel. Även ett sjukhus, Lundby Sjukhus. Wieselgrensplatsen kan även ses som den mest centrala delen av Hisingen då avståndet inte är långt vare sig till centrala Göteborg, Ramberget, Rambergsvallen eller Backaplan.

Karta

Hör av dig till Jonas Lindquist eller Oscar Warneflo för mer information!

Jonas Lindquist

Jonas Lindquist

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0701-96 27 72

jonas.lindquist@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad