Allsångsgången/Triogången Gunnesby Koloniträdgård

Bilder

  • Såld!

Allsångsgången/Triogången Gunnesby Koloniträdgård , Säve , Göteborg

I natursköna Säve finner du denna idyll, Gunnesby Koloniträdgårdar. Här kan ni förvärva en komplett sommardröm - omgivna av grönska så långt ögat kan nå. Endast en kort promenad bort till svalkande bad och 20 minuter med bil till stadens puls! Snabb affär möjlig. Kontakta mäklaren för mer information!

35 kvm, 2 rok

Arrende/år:
12 000 kr inkl VA-sommarvatten, parkering, avfall, sophantering, väghållning
Typ:
Fritidshus
Boarea:
35 kvm
Biarea:
4 kvm
Tomtarea:
200 kvm
Byggår:
1975
Driftskostnad:
490 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum varav 1 sovrum

Boarea

35 kvm

Biarea

4 kvm

Rumsbeskrivning
Allmänt

Nu kan du förvärva en komplett sommaridyll där merparten bohag och trädgårdsverktyg ingår! I Gunnesby Koloniträdgårdar, Säve, finner ni denna röda stuga med vita knutar i ett av Göteborgs största koloniområden. Här omges ni av vacker natur med fina promenadstigar och ridvägar och har endast några minuters promenad till härligt bad. Med bil når ni stadens puls på 20 minuter. Välkommen! Bilen lämnar ni vid områdets högra parkering sett från infarten. Här ifrån promenerar längs pittoreska grusgångar fram till stugan. Den stora gården, en hörntomt, om ca: 200 kvm ger plats för fina planteringar, fruktträd, bärbuskar, stenlagd uteplats, stor träterrass samt gräsmatta för lek och bus! Här kan hela familjen samlas för umgänge, middagar och sommarlekar.

Hall

Stig på! Ett trappsteg in och ni har avhängningsmöjligheter rakt fram, vardagsrummet till höger och badrummet till vänster. Ovanför huvudet finner ni vindsluckan genom vilken ni når sovloftet.

Vardagsrum

Vidare når ni vardagsrummet som ligger i en öppen planlösning med köket och verandan - både socialt och praktiskt! Här ryms soffmöblemang, TV-bänk samt förvaringsmöbel utan problem.

Kök

Rymligt kök med en rejäl spis och bra förvaring. Ytterligare arbetsyta samt förvaring sköts idag av fristående möbler som givetvis kommer att lämnas kvar, precis som övrigt bohag. I köket finns kombinerad kyl/frys.

Veranda

Tillbyggd veranda med härligt ljusflöde och pardörrar till den stora träterrassen! Här ryms matplats för 6-8 personer och blir således det perfekta rummet för kräftskivan eller kortspel med hela familjen!

Toalett

Intill hallen ligger det renoverade, helkaklade badrummet. Här finns WC , handfat, spegelskåp samt en riktig dusch. Ytterligare duschar finns ett stenkast bort i föreningens gemensamhetslokal. Där finns även tvättstuga och Café.

Sovloft

Här får ni in 2 sovplatser i gaveln med fönster och gott om förvaring i andra änden.

Tomt

Kvadratisk hörntomt med fin gräsmatta, fruktträd och bärbuskar. För den med gröna fingrar, är det bara fantasin som sätter stopp för vad som kan odlas här! I anslutning till verandan ligger den stora, insynsskyddade träterrassen med plats för den stora matplatsen och loungedel om så önskas. Här kan ni verkligen njuta från morgon till kväll och samla de större sällskapen till middag eller fest! På tomtens bortre del står en redskapsbod om ca: 4 m². Observera att säljarna ska avslägsna "ryggsäcken" på denna innan tillträdet då denna ej godkäns av föreningen.

Med denna kolonilott får ni oändliga möjligheter att påta i trädgården för att skapa er egen sommaridyll. När solen är som mest intensiv, tar ni en kort promenad till badet i Nordreälv för ett svalkande dopp! Vad mer kan man önska när man vill komma ut från stadens puls och njuta av lugnet på landet?

Byggnad

Byggnadstyp

Kolonistuga

Byggnadsår

1975

Uppvärmning

Direkt El

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.
Energiklass: -

Byggnadssätt

Grundläggning: Plintar
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Tillbyggnad av uterum, träterrass samt renovering av badrum har gjorts på senare år.

Arrende

lott 91 , inom fastighet Gunnesby 11:2

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

5 884 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 848 kr
Försäkring: 1 036 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

I elen ingår uppvärmning, byggnaden håller minst 10 grader året runt. Driftskostnaderna beror på individuellt bruk samt avtal med leverantörer. Föreningens arrendeavtal med Göteborgs stad går ut 2019. Det innebär att alla stugägare snart kommer att få ett meddelande om uppsägning av sitt gällande arrendeavtal. Därefter påbörjas förhandlingar om ny arrendeavgift. Nya arrendeavtal kommer att skrivas med alla medlemmar i slutet av 2019.

Tomt

Areal: 200 kvm
Tomttyp: Anlagd trädgård

Tomtbeskrivning

Observera att det är ca-uppgifter från föreningen

Vatten/avlopp

Kommunalt VA-Sommarvatten

Övrigt

Mycket välordnad koloniförening - se mer på deras informativa hemsida: http://www.gunnesbykolonin.se/

Vid köp av en kolonistuga innebär att man blir medlem i koloniföreningen - du måste bo i Göteborg eller närliggande kommun. Kolonilotten, dvs. den egna marken, skall hållas efter så att det är snyggt i hela området.

I föreningen har man sommarvatten - ett visst datum på våren sätts vattnet på och stängs av på hösten. Självklart kan man vistas i sin stuga även vintertid. Då finns tillgång till bl.a. toalett i en av föreningens byggnader.

En kolonistuga är inte avsedd för åretrunt-boende och man får heller inte skriva sig här.

Vid köpet av kolonistuga har köparen engångskostnader om totalt 3.550 kr. Detta inkluderar: inträdes- och medlemsavgift till Gunnesby koloniträdgård och Föreningen Göteborg Koloniträdgårdar (FGK) samt administrationsavgift. Gemenskapen med de andra kolonisterna får du på köpet.

Årsarrendet om 12 000 kr delas upp i tre betalningar. Utöver årsarrendet tillkommer egen elförbrukning och försäkring.

Om området

Säve

I Säve har jordbruket varit den dominerande näringen sedan urminnes tider. Många av markerna är helt oskiftade, och har brukats oavbrutet sedan järnåldern. Än idag är det en typisk jordbruksbygd, om än med vissa förortsinslag. Förutom jordbruksfastigheter finns villafastigheter. Det finns extremt många fornlämningar i Säve.

Kommunikation

Göteborgs längsta väg, Kongahällavägen och går igenom Säve. Vägen går mellan Torslanda, via Låssby och Björlanda, till Bärby Korsväg. Vid T-korsningen med Tuvevägen fortsätter den genom Säve samhälle till Gunnesby. Vägen rakt fram leder till Kornhalls färja. Buss nr 35, 36 och 37.

Närservice

Närmaste köpcentrum är Bäckebol med dess stora utbud av affärer samt Kungälv. Ett annat alterativ är Backaplan eller Amhult. Lokal kiosk finns vid Säve station.

Parkering

Fri parkering i området.

Karta

Hör av dig till Kajsa Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad