Brunnehagen 38

Bilder

  • Såld!

Brunnehagen 38 , Hisingen - Tuve , Göteborg

Mysig trea omgjord från tvåa med närhet till parkering, kollektivtrafik och parkområden i attraktiva Brunnehagen. Här finns en utbyggd och inglasad balkong vilken gör boytan än större stora delar av året.
Denna mini 3:a har även ett stambytt, helkaklat badrum med tvättmaskin men föreningens gemensamma tvättstuga ligger även den i samma hus så här blir vardagssysslorna om möjligt enklare.
Du flyttar in i en välskött Riksbyggen förening med låg belåning och lediga parkeringar för endast 125kr/månad. Hör av dig idag om detta är något för dig!

61,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 888 kr inkl värme, kallvatten, och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
61,5 kvm
Våning:
3
Byggår:
1971
Driftskostnad:
491 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

61,5 kvm

Rumsbeskrivning
Allmänt

Tvåa ombyggd till trea med inglasad balkong! Bra läge i området med närhet till parkering och tvättstugan ligger praktiskt i samma hus. Stabil Riksbyggen förening som har Tuves lägsta avgifter för tvåor. Lediga och billiga parkeringar finns samt bra kollektivtrafik strax utanför området. Snabbt tillträde är möjligt! Obs, lägenheten är registrerad som en tvåa hos föreningen men disponeras idag som en trea med två sovrum.

Hall

Du kliver in i en rymlig möblerbar hall med bra plats för avhängning och förvaring via en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar längre in i hallen. Golvet består av lättskött klinker och väggarna är ljusa.

Kök

Bostadens kök är ljust och fräscht med äldre stommar. Här är det gamla matplatsen som är ombyggd till sovrum, perfekt som barnrum eller gästrum. Vill du hellre ha en matplats i köket är väggen lätt att ta ned. Flera inom föreningen har vid köksrenovering öppnat upp köket mot hall och vardagsrum vilket ger en härlig rymd och näst intill öppen planlösning. Hör med Jonas för tips och inspiration! Köksinredningen är vit och arbetsytorna består av rostfri diskbänk med dubbelho samt ekbänkskiva. Vitvarorna består av spis med glaskeramikhäll, fläkt, kyl och frys samt diskmaskin. På golvet ligger laminat och väggarna är vitmålade.

Sovrum

Det mindre sovrummet har fönster med utsikt mot innergården. Ljust och trevligt med plats för mindre säng alternativt att man använder detta rum som arbetsrum. Eller varför inte göra en lyxig walk-in-closet? Vita väggar och likadant laminat på golvet som i köket.

Sovrum

Sovrummet är rymligt och har utgång till balkong. Här ryms dubbelsäng samt förvaringsmöbler om så önskas. Väggarna har en ljusgrön tapet som ger en mysig känsla, och på golvet är det parkett.

Balkong

Bostadens härliga inglasade balkong i österläge nås från sovrummet. Här är det nyligen utbyggt och inglasat, något som ökat användningsmöjligheterna ordentligt.

Vardagsrum

Vardagsrummet är generöst och här ryms stor soffa och tv-möbel. Även ett matbord eller loungehörna får plats om så önskas. Väggarna är ljusa med en snygg fondvägg i mörkgrå panel. På golvet ligger laminat. En annan trevlig detalj är det sänkta taket med inbyggda downlights.

Badrum

Bostadens helkaklade badrum är i toppskick och renoverades i samband med stambytet 2012-13. Här är det helkaklat med grå klinker på golvet och vitt kakel på väggarna med en matchande dekorrand i grått. Utrustningen består av dusch med vikbara väggar i glas, vägghängd toalett, belyst spegelskåp, kommod med tvättställ och handdukstork. Här finns även en tvättmaskin med inbyggd torktumlare för en smidigare vardag. Gemensam tvättstuga finns även såklart inom föreningen, på 38:an ligger tvättstugan i samma byggnad så du slipper gå ut. Varmt välkommen att höra av dig för frågor och visningsbokning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 888 kr inkl värme, kallvatten, och kabel-tv

Driftskostnad

5 900 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
VA: 2 000 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftskostnader är individuella och varierar beroende av dina levnadsvanor och avtal med leverantörer. Prata med Jonas Lindquist för vidare förklaring.

Andel i föreningen

0,21506%

Andel av årsavgiften

0,22074%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1971

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 november 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 168 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2- och 3-glas

Övrigt

Lägenheten är registrerad som en tvåa hos föreningen men disponeras idag som en trea med två sovrum.

Fastighetsbeteckning

Tuve 51:3

Övrigt

Balkong
Inglasad balkong i öst.

-Förråd
Finns bredvid entrén i markplan.

-Tvättstuga
Finns i samma hus.

-Parkering
Parkering finns framför husen och kostar: utan el-stolpe: 125 kr/mån, med el-stolpe: 250 kr/mån. Till parkeringsplatserna är det separat kö.

Bra att veta:

-Föreningen har kollektivavtal med elleverantör. Du betalar för din förbrukade mängd el. Debiteras på månadsavin.

-Föreningen tillämpar enhetsmätning av varmvatten. Du betalar således för den mängd varmvatten du förbrukar. Debiteras på månadsavin.

-Barnvagnsrum finns i entrén.

-Cykelrum finns i närheten.

-Bastu finns att nyttja på Brunnehagen 39.

-Fritidslokal finns att hyra för tillställningar.

Obs, lägenheten är registrerad som en tvåa hos föreningen men disponeras idag som en trea med två sovrum.

Förening

Namn

Riksbyggen Brf Tuvehus nr 6

Om föreningen

Föreningen innehar tomträtten till tomterna Tuve 51:1-3, Tuve 12:23 samt Tuve 12:32 med adress Brunnehagen 1-59. På dessa tomter har år 1970-72 uppförts bostadshus med sammanlagt 425 lägenheter.

Bra gemensamma tvättstugor på flera platser inom föreningen. Föreningen har en föreningslokal och bastu att boka. Till lägenheten hör ett källarförråd och cykelrum finns på flera platser.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

425

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

I månadsavgiften ingår kabel-TV via Canal Digital (basutbud).
Bredband tecknas separat av lägenhetsinnehavaren, förberett via Bredbandsbolaget(FiberLan). Föreningen för diskussioner om gemensamt upphandlat avtal för TV och bredband.

Parkering

P-plats finns på 343 avgiftsbelagda parkeringsplatser med respektive utan el-anslutning - separat kö - uthyrning söks direkt via Riksbyggen EKC i Västerås. P-plats utan el 125 kr/mån och med el 250 kr/mån. Det finns även bra möjligheter för MC och mopedparkering. Föreningen har även 29 stycken gästparkeringar samt 3 stycken handikapplatser.

Renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras årligen.
2012/13 Utfördes det största renoveringsprojektet i föreningens historia. Nya badrum, avloppsstammar, fastighets-el i alla lägenheter och allmänna utrymmen, nya fläktar och tilläggsisolering på vindarna.
2016 genomfördes fasadarbeten.
2017/18 Föreningens balkonger byggs ut och glasas in.

Ekonomi

Balkongutbyggnaden innebar att avgiften höjdes med 3% i oktober 2017 samt 3% 1 juli 2018. I övrigt inga kända.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Nej, innehar tomträtt.

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Kontaktperson

Lars-Göran Larsson

Övrigt

Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägg bekostas kollektivt av föreningen.

Besök gärna föreningens hemsida: http://www.tuve6.se/

Om området

Hisingen - Tuve

Tuve ligger mitt på Hisingen på gränsen mellan den tätbebyggda staden i söder och landsbygden i norr. Tuve-Säve ingår i stadsdelsförvaltningen Norra Hisingen och omfattar området från Bäckedalen i söder till Säve i norr vilket gör stadsdelen till en av de geografiskt största i Göteborgs kommun.

Stadsdelen har många vackra naturområden som till exempel Hökälla naturområde och Hisingsparken, som är Göteborgs största parkområde.

Nära till två golfbanor - St Jörgen resp. Albatross.

Kommunikation

Från Centralstationen går buss nr 17 till Tuve Centrum med en restid på cirka 20 min samt bussarna 35, 36 och 39 till Säve station. För övriga busstider och transporter se www.vasttrafik.se.

Närservice

Tuve Torg är ett ur servicesynpunkt komplett torg som förutom torgets rikliga utbud av varor även kan erbjuda det mesta inom kommunal service. Torget har vårdcentral, bibliotek, tandläkare och kulturhus. Matbutikerna ICA och Willys finns även på torget. Under 2007 fick Tuve Torg ett nytt ansikte med förnyade torgytor och fastigheter. Här finns även Tuve ishall, 4-H gård och fina strövområden med elljusspår som även kan ta dig in till Centrala Hisingen.

Det finns kultur- och fritidsaktiviteter för alla åldrar i Norra Hisingen. I Backa Kulturhus finns bland mycket annat teater, kulturskola, utställningar, Livslust, café i daglig verksamhets regi och fritidsgård. Kulturpunkten i Tuve innehåller bibliotek, kulturskola, tidningscafé och fritidsgård.

Karta

Hör av dig till Jonas Lindquist för mer information!

Jonas Lindquist

Jonas Lindquist

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0701-96 27 72

jonas.lindquist@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad