Vårlöksgatan 5F

Bilder

  • Såld!

Vårlöksgatan 5F , Centrala Hisingen Kville , Göteborg

I den gamla delen av Kville finner ni detta femtiotalshus med en härlig genomgångslägenhet som går i retroanda med fiskbensparkett, fint ljusinsläpp och en stor soldränkt balkong i söderläge. Här är en lägenhet att njuta i, begränsad insyn från balkong och på baksidan av huset kommer en ny härlig park att byggas (klart vintern 2019). Här bor du på ett centralt läge i ett expansivt område, bra kommunikationer som tar er in till staden på några minuter och alldeles i närheten finns köpcentrum, saluhall och flertalet nyöppnade restauranger och caféer.

52 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 141 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
52 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
45
Byggår:
1952
Driftskostnad:
462 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

52 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Hallen börjar direkt innanför ytterdörren här har ni plats för avhängning. Två garderober rymmer ytterkläderna och ett skoskåp får absolut plats. Här finns ljusa väggar och ett laminatgolv som löper vidare in till kök och sovrum.

Kök

Köket går i vit nyans med vita handtag. Ovanför diskbänken i rostfritt och trä sitter ett vitt kakel. Köket är utrustat med kyl/frys, hällspis, här finns även en fläkt och en liten platsbyggd diskmaskin. Matplats för 3-4 personer ryms invid fönstret som är placerat mot den nya parken som byggs upp.

Badrum

På golvet ligger ett grått klinker och på väggarna sitter gråa kakelplattor. Här finns en wc, kommod, spegelskåp, badkar, tvättmaskin, handdukhållare samt extra förvaringsskåp.

Vardagsrum

Stort vardagsrum med plats för både stor soffhörna och matsalsmöbel om så önskas. Väggarna är vita och på golvet ligger en välbevarad fiskbensparkett. Stort fönsterparti mot gården som bidrar med mycket ljus och utgång till balkong. Balkongen som ligger i klockrent söderläge bidrar med många härliga soltimmar.

Sovrum

Väggen är målad i en grön nyans. Stort fönsterparti mot den nya gröna parken. Här finns plats för en dubbelsäng med tillhörande möblemang samt förvaring i tre flyttbara garderober samt tre platsbyggda.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 141 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Driftskostnad

5 550 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 790 kr
Försäkring: 2 760 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

2,04765%

Andel av årsavgiften

2,04765%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1952

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 maj 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 92 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Kvillebäcken 5:1

Förening

Namn

Brf Bovetet

Om föreningen

Föreningen äger fastigheten med fastighetsbeteckningen Kvillebäcken 5:1. Fastigheten förvärvades i samband med bygget 1952. Utav föreningens 50 lägenheter är 45 st 2 rok och 5 st 1 rok. Total bostadsyta: 2529,5 kvm. Lokal för uthyrning: 1 st (130kvm). Antal uppgångar: 8 st.

Finns ett vindsförråd samt ett källarförråd. Samma nummer på förrådet som på lägenheten. Saker får ej placeras i vindsgångar eller övriga utrymmen som inte tillhör din lägenhet.

Det finns flera cykelrum i källaren med ingång från Lantmätaregatan respektive från gården mellan 5E och 5F.

Vidare har föreningen cykelförråd, snickerilokal och tvättstuga med torkrum. För den som vill grilla eller sola på gården lånar föreningen ut en grill och solstolar.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

50

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

Kabel-tv och bredband från Comhem.

Parkering

Det finns 4 st garage (1000 kr/mån, kö) och 2 st MC-platser i garage (500 kr/mån, ingen kö just nu)
Det går även att få parkeringstillstånd (ingen egen plats) på en parkeringsplats med ca 60 platser.
Dessa administreras av Gbg Stads Parkering och kostar 650 kr/mån.

Renoveringar

Se årsredovisning för renoveringar.

Stambytet skedde 1986

Föreningen planerar att renovera och rusta upp lokalen så att medlemmarna skall kunna använda den som t.ex övernattningsrum för gäster, som samlingslokal och som lokal för diverse hobbyverksamhet. Bastu finns också med i planerna. Målning av trapphus och en översyn av avloppsrörens status är också på gång. Föreningen ser ett behov av en rotrenovering om ca 8-13 år vilket finns med i tankarna under budgetarbetet redan nu för att undvika en chockhöjning när det väl blir dags för rotrenoveringen.

Ekonomi

Inga avgiftshöjningar är beslutade men föreningen ser ett behov av att höja någon procent per år för att långsiktigt
ligga i balans mellan intäkter avgifterna och underhållet enligt underhållsplanen. Enligt kontroll med föreningen 2019-04-11.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

E-post

styrelsen@bovetet.se

Övrigt

I källaren finns föreningens tvättstuga med 3 st tvättmaskiner plus en äldre maskin för matt-tvätt, 2 st torkrum, 1 torktumlare samt ett mangelrum.

Om området

Centrala Hisingen Kville

Kville är centralt belägen i stadsdelen Lundby. Ett trivsamt och levande område som binder samman Hisingen med Göteborgs innerstad. Ett charmigt område med gamla landshövdingehus uppblandat med nybyggnation runt gamla Porslinsfabriken och Kvillebäcken. Ramberget/Keillers park är nära beläget med sin fina utsiktsplats och härliga strövområden.

Kommunikation

Hjalmar Brantingsplatsen vid Backaplan är en stor närbelägen knutpunkt för kommunikationer. Där trafikerar både spårvagn, buss och flygbussar. Spårvagnen tar dig in till centrum på 5 minuter.

Närservice

På kort gångavstånd ligger Kvilletorget som har ett bra serviceutbud av både livsmedel, shopping, caféer och restauranger.

Vid Kvilletorget har även Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Polisen sin verksamhet. I närheten finns också Nya Kville Saluhall och intilliggande Backaplan som har ett stort utbud av butiker med allt man kan tänka sig. På promenadavstånd tar du dig lätt in till City.

För den motionsintresserade finns ett flertal träningsanläggningar, Lundbybadet och två golfbanor inom bra avstånd.

Karta

Hör av dig till Jennifer Rådh för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad