Skogaberg 52

Bilder

  • Såld!

Skogaberg 52 , Hisings Backa , Göteborg

Välplanerad tvåa i Skogaberg. Bostaden erbjuder helkaklat badrum förberett för tvättmaskin, rejäla rum och bra förvaring. Utöver detta en fantastisk fri utsikt som bör upplevas från den stora balkongen åt väster. Här bor ni lugnt och tryggt med naturen runt dörren. Smidiga kommunikationer som enkelt tar er in till centrum. För mer information vänligen kontakta Filip.

63 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
4 544 kr värme, vatten, kabel-tv, parkering
Typ:
Lägenhet
Boarea:
63 kvm
Våning:
2
Byggår:
1954
Driftskostnad:
291 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

63 kvm

Rumsbeskrivning
Allmänt

Välkommen till denna stora och genomgående ljusa tvåa i Skogaberg. Bostaden erbjuder helkaklat badrum förberett för tvättmaskin, rejäla rum och bra förvaring. Utöver detta en fantastisk fri utsikt som bör upplevas från den stora balkongen åt väster. Här bor ni lugnt och tryggt med naturen runt dörren. Smidiga kommunikationer som enkelt tar er in till centrum. För mer information vänligen kontakta Filip!

Hall

Hallen är väldigt rymlig med plats för avhängning till höger och ytterligare förvaring i garderob till vänster. Härifrån når du alla bostadens ljusa rum. Väggarna är vita och på golvet ligger parkett.

Vardagsrum

Vardagsrummet är mycket ljust tack vare stora fönsterpartier med utsikt över området. Här ryms en större soffa, tv-möblemang och matsalsmöbel om så önskas. Väggarna är vita och på golvet ligger parkett.

Sovrum

Sovrummet är beläget i bästa norrläge, allt för en god natts sömn. Här ryms en större säng med tillhörande möblemang och förvaringen löser du i en av de fyra garderoberna som står längs väggen. En fransk balkong finns, perfekt för den som vill få in härlig vårluft. Väggarna är vita och på golvet ligger parkett.

Balkong

Bostadens balkong är högt belägen i väster, med fri utsikt över området. En bit bort i fjärran kan man skåda Sankt Jörgens golfbana. Här ryms ett mindre möblemang så att man kan sitta och avnjuta solnedgången.

Kök

Bostadens kök är stilrent vitt med goda arbetsytor. Här finns kyl/frys, spis med häll och fläkt. Du får utan problem plats med ett större matbord intill fönstret. Även här hittar du en fransk balkong. Väggarna här är vita och på golvet ligger laminat.

Badrum

badrummet är helkaklat med vit kakel och ljusgrått klinker. Här finns handfat, vägghängd spegelskåp, toalett, handdukstork och badkar. Förberett för tvättmaskin om man önskar sätta in det. Ett fönster rakt fram släpper in härligt dagsljus.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 544 kr värme, vatten, kabel-tv, parkering

Driftskostnad

3 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 000 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftskostnader är individuella och varierar beroende av dina levnadsvanor och avtal med leverantörer.

Andel i föreningen

4,65702%

Andel av årsavgiften

5,0882%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1954 Totalrenoverat 2002

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

BACKA 866:844

Övrigt

- Stort källarförråd

- Stor balkong i västerläge - fri sikt

- Två franska balkonger

- Parkering ingår i avgiften

Förening

Namn

Brf Vitsippan i Backa

Om föreningen

Föreningen äger fastigheten Backa 866:844 i Göteborgs kommun. Brf Vitsippan i Backa består utav 17 lägenheter fördelade i 3 huskroppar med 2 våningar vardera. Föreningens lägenheter är fördelade enligt följande: 5st 2:or, 10 st 3:or och 2st 4:or med adress Skogaberg 50-58. Bostäderna byggdes 1954 och totalrenoverades 2002 då det även blev ombildat till bostadsrätter.

Föreningens årsavgift ändrades 2017-04-01 då den höjdes med 2% (618kr/kvm/år)

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

17

TV och Bredband

Kabel-TV levereras via ComHem, grundutbud ingår i avgiften. Bredband levereras via ComHem, avtal tecknas separat av lägenhetsinnehavaren beroende på vilken hastighet som önskas.

Parkering

Föreningen har 22 p-platser varav 17 tillhör en till varje lägenhet.

Buss 52 till Skogome-Backaplan-Linnéplatsen, buss 47 till Tuve-Backaplan via Backa industriområde, buss 53 Skogome-Redbergsplatsen genom Tingstadstunneln.

Renoveringar

2007 - Plattsättning gångvägar
2010 - Underhåll av husgavlar
2011 - Målning av källargolv
2012 - Slammning av husgrunder
2013 - Underhåll av soprum
2014 - Underhåll av franska balkonger
2015 - Rensning stuprör & OVK kontroll (Fläktman)
2016 - Löpande trädgårdsarbete
2017- Löpande underhåll
Planerat Underhåll
2019 - tvätta takpannorna

Ekonomi

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam och bostadrättstillägget ingår.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Via föreningen har man tillgång till cykel förråd, barnvagnsrum, samlingslokal/ styrelserum, toalett och tvättstuga, belägna i källaren på varje hus. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. I tvättstugan på nr 50 finns även mangel samt grovtvättmaskin. Tvättider alla dagar 8-20 och torktid till 22. (Även förberett för tvättmaskin inne i lägenheterna)
Till varje lägenhet hör ett stort källarförråd. Det finns även ett gemensamt förråd att nyttja för alla lägenhetsinnehavare.
På den grönskande gården finns flera uteplatser. Vill man nytta odlingslotter så finns det i trädgården.

Om området

Hisings Backa

Backa har fram till 1960-talet varit utpräglat jordbrukssamhälle, känd som "Hisingens trädgård". Backabönderna åkte över älven för att sälja sina grönsaker och blommor på stadens torg. Under 1960- och 1970-talet byggdes Backa upp till den stadsdel den är idag - blandad bebyggelse med både småhus och flerfamiljshus med drygt 24000 personer bosatta. Här finns ett antal skolor, ett levande torg där man flera gånger om året anordnar aktiviteter och fina strövområden.

Kommunikation

De allmänna kommunikationerna är bra med bland annat stombussarna 18 och 19 som trafikerar Litteraturgatan.

Närservice

Selma Lagerlöfs torg ligger endast på några minuters promenadavstånd. Här finns ett bra utbud av butiker och annan service. Här finns bland annat Hemköp, apoteket, bibliotek, restauranger, tandläkare och det berömda fiskhuset. I närheten ligger även Backaplan och Bäckebols Homecenter.

Karta

Hör av dig till Filip Radic eller Patrik Skarström för mer information!

Filip Radic

Filip Radic

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0737-48 00 71

filip.radic@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad