Godemansgatan 9B

Bilder

  • Såld!

Godemansgatan 9B , Centrala Hisingen Kvillebäcken , Göteborg

Genomgångslägenhet med balkong längst upp som erbjuder fri vy över grannskapet och härlig kvällssol. Vacker fiskbensparkett och charmiga pardörrar bjuder in till det stora, lättmöblerade vardagsrummet. Här är nära till både Kvillebäckens centrum, service och goda kommunikationer som tar dig till stan på bara några minuter. Välkommen till en välskött HSB-förening i ett av Hisingens mest expansiva områden.

55 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 964 kr värme, VA, kabel-TV (basutbud), bredband 100 Mbit/s samt dubbla förråd
Typ:
Lägenhet
Boarea:
55 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
95
Byggår:
1951
Driftskostnad:
320 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

55 kvm

Rumsbeskrivning
Allmänt

Välkommen till denna välplanerade genomgångslägenhet med snyggt, helkaklat badrum, lättmöblerat vardagsrum med vacker fiskbensparkett samt originella pardörrar, separat kök och ett bra sovrum! Längst upp i huset nås lägenheten med sitt läge får ett härligt ljusflöde genom fönster i flera väderstreck. Solen förgyller balkongen med sin närvaro på kvällskvisten, så här kan sommarkvällarna avrundas på bästa sätt!

Hall

Ni stiger in i en ljus och öppen hall som utgör lägenhetens kärna, här ifrån nås nämligen bostadens samtliga övriga rum. Direkt i entrén finns en hatthylla för ytterkläderna och längre in i hallen finns ett förråd/klädkammare för ytterligare förvaring. Golvet utgörs av originalparkett som slipats på senare år och väggarna är målade i en harmonisk jordton.

Kök

Klassiskt kök med snygg dekorlist, gott om förvaring, bra arbetsytor och en matplats i anslutning till det stora fönstret. Köksinredningen går i vitt, med bänkskivor i trä och lättskött aluminium. De ljusa tonerna bryts av med en mörk fondvägg vid matplatsen, som matchar snyggt med de även mörka beslagen. Maskinparken består av diskmaskin, spis med häll (2013), köksfläkt samt kyl/frys (2013).

Sovrum

Sovrummet är väl tilltaget med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang samt förvaringsmöbler. Dessutom finns här två stycken inbyggda garderober. Låt morgonsolen ge dig energi när det är dags att kliva upp och njut av lugnet i området när det är sovdags. Väggarna är vitmålade med en supertrendig fondvägg i betongimitation och på golvet ligger ljust laminat.

Vardagsrum

Till höger om entrén når du vardagsrummet genom vackra pardörrar i glas som ger rummet mycket charm. Golvet pryds av en välvårdad och fin fiskbensparkett och väggarna är vitmålade med en snygg tapetserad fondvägg. Här är lättmöblerat med gott om utrymme för såväl soffgrupp som matsalsmöbel. Från vardagsrummet nås även bostadens härliga västerbalkong med sol från tidig eftermiddag till långt in på kvällen och här är fri vy med utsikt över grannskapet.

Badrum

I hallens bortre ände ligger det nyrenoverade, påkostade badrummet. Väggarna är klädda med stora, vita kakelplattor med ett snyggt integrerat hyllsystem innanför dörren och på golvet ligger svart klinker. Här behöver ni inte oroa er för frusna fötter, då man även lagt in skön golvvärme. Inredningen består i övrigt av: vägghängd kommod med handfat, spegelskåp, tvättmaskin, WC, duschhörna med vikbara dörrar i glas samt handdukstork inryms i detta väl tilltagna badrum. Notera även att våtrumsintyg finns!

-Balkong
Balkong med fri utsikt över gården i västligt läge (kvällssol).

-Förråd
Det finns dubbla förråd till bostaden, ett i källaren och ett på vinden.

-Tvättstuga
Finns i källaren i samma hus.

-Parkering
Kan hyras utomhus för 200 kr/månad. Separat kö. Föreningen har även garage för 500 kr/mån. Separat kö. Det finns även motorcykelplats i garage för 120 kr/mån. Separat kö. På gatan finns boendeparkering för 355kr/mån.

-Bra att veta:
Utanför huset finns pallkragar att odla i för de boende i föreningen, så vill man odla växter/grönsaker går det bra.

Cykelrum finns i källaren.

På gården utanför finns grillplats att nyttja av föreningens medlemmar.

Föreningen har en samlingslokal som går att hyra för kalas och tillställningar.

En övernattningslägenhet att hyra när man har gäster på besök. Här finns 5 bäddar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 964 kr värme, VA, kabel-TV (basutbud), bredband 100 Mbit/s samt dubbla förråd

Driftskostnad

3 840 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 1 440 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnaderna varierar med individuellt bruk samt avtal med leverantörer.

Andel i föreningen

0,78816%

Andel av årsavgiften

0,78816%

Reparationsfond

864 kr

Tillträde

snarast / enl. ök

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1951

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd.
Energiklass: -
Energiprestanda: 173 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Kvillebäcken 4:7

Förening

Namn

HSB Brf Kvillebäcken i Göteborg

Om föreningen

Föreningen består av fastigheterna Kvillebäcken 4:7, 31:1-4,32:2, 36:4 som uppfördes 1951. Föreningen har 142 lägenheter och 16 lokaler, samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Fördelningen är följande: 44 st 1 rok, 98 st 2 rok. Den ekonomiska förvaltningen sköts av föreningen själva. Föreningens fastigheter består av följande adresser: Godemansgatan 9, Gullrisgatan 4 & 5, Harald Hjärnesgatan 13, 14,18 och Rudenschöldsgatan 15.

Besök föreningens mycket informativa hemsida för mer information: http://hsbkvillebacken.se/

Avgift:
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv,bredband 100 Mbit (Fiber) samt dubbla förråd.

Tvättstuga:
Det finns en tvättstuga i varje hus.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

Antal lägenheter

142

Antal lokaler i föreningen

16

TV och Bredband

Internet 100 Mbit/s samt kabel-TV via ComHem ingår i månadsavgiften. Därutöver erbjuder ComHem digital-TV med ytterligare kanaler samt bredband. Se www.comhem.se för mer information.

Parkering

Föreningen erbjuder fyra olika parkeringsalternativ för de boende och deras gäster. Samtliga platser behöver tillstånd från föreningen och det är separat kö för de olika alternativen, tag kontakt med expeditionen för att ställa dig i kön. Det finns även gratis parkering på gatorna i området.
Här finns:
Garageplats 500 kr/mån.
Utomhusparkering 200kr/mån.
Mc/moped garage för 120kr/mån.
Samt gästparkering där tillstånd finns att kvittera ut hos expeditionen.

Renoveringar

Stamrenoverat 1987
Föreningen gör en löpande översyn av fastigheterna där de lagar de delar som behöver lagas. Man följer parallellt en underhållsplan. Planerade arbeten är bl.a. takrenovering samt fönsterrenovering.

Ekonomi

I januari 2019 höjdes avgiften 2,5 %. För mer information, besök föreningens hemsida http://hsbkvillebacken.se/

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

6 av 7 fastigheter är upplåtna med tomträttsavtal

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Kontaktperson

Marcus Carlsson

Telefon

031-221740

E-post

info@hsbkvillebacken.se

Övrigt

Föreningen har en gemensamhetslokal som går att hyra för kalas och tillställningar. Denna bokas genom expeditionen.
Föreningens gästlägenhet med möjlighet till 5 boende bokas även den via expeditionen.

Ingen avsättning sker längre till varje enskild bostadsrätts inre fond.

Om området

Centrala Hisingen Kvillebäcken

Kvillebäckens fantastiska läge möjliggör inte bara ett trevligt, modernt och miljösmart boende utan också en hög grad av flexibilitet. Området är byggt för och med stor hänsyn tagen till både gående och cyklister. Självklart finns besöksparkering på gatan. Kvartersgatorna är i huvudsak gångfartsgator med en maxhastighetsgräns på 30 km/h. Trottoaren är bred och placerad i solläge.
Kvillebäcksparken är grön med möjligheter till lek och rekreation. Inne i området finns små "pocketparker" och smitvägar inbyggda för spännande variation och spontana möten.
För dig som gillar att motionera till fots eller cykel finns Keillers park med stadens bästa utkikspunkt, Ramberget, Flunsåsparken gröna lunga och spännande Lindholmen samt Eriksberg att upptäckta. Att följa Kvillebäcken genom Kvilledalen är en särskild upplevelse, gamla sten- och bronsåldersboplatser till moderna köpcentrum. En av Göteborgs äldsta kyrkor, Tuve kyrka, och Sankt Jörgen SPA/Gothia Park arena, supermoderna anläggningar, möts här.
Botaniska bevarande arter som knölnaten, rikt fågelliv och rödlistad vattensalamander finns i naturen i Kvilledalen/Kvillebäcken.

Kommunikation

Kort gångavstånd till Hjalmar Brantingsplatsen/Backaplan - en av göteborgs största stor knutpunkt för buss och spårvagnstrafik.

Närservice

Ett stort utbud av närservice finns i och kring Kvillebäcken. Här hittar du Backaplan med ett stort och varierat utbud som ligger i direkt anslutning, charmiga Kvilletorget bidrar med många restauranger och småbutiker, gatorna i Långängen likaså och kring Wiselgrensplatsen finns både sjukhus, sportanläggning, affärer och stadsdelhus med bibliotek. Inom nya Kvillebäcken hittar du vår omskrivna Saluhall, apotek och vårdcentral. Mindre butikslokaler möjliggör för ett varierat utbud i takt med att området färdigställs.

Parkering

Besöksparkeringar på gatorna i området.

Karta

Hör av dig till Kajsa Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad