Herkulesgatan 18A

Bilder

  • Såld!

Herkulesgatan 18A , Brämaregården , Göteborg

På Herkulesgatan finner vi denna ljusa och luftiga trea som är något alldeles extra. Skicket är det allra bästa då den genomgått en totalrenovering under slutet av 2018 samtidigt som den bevarade charmen finns kvar i både takbjälkar och vinklar och vrår. De fina golven är grånyanserade vilket ger lägenheten ett snyggt och enhetligt intryck. Enbart fantasin sätter gränserna för hur ni ska bo i denna bostad och möblera den.

Läget i sig är också angenämt, boendeparkering utanför på gatan, vackra hus att strosa omkring vid, Ramberget en kort promenad bort, trevliga restaurang Tildas på samma gata och Backaplan med spårvagnar och shoppingutbud bara några hundra meter bort.

Föreningen tillåter juridisk person som ägare av bostaden.

Detta är en bostad som måste upplevas! Kontakta mäklaren för visning!

79 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 977 kr inkl värme, VA och Kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
79 kvm
Våning:
4
Byggår:
1945

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

79 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Vita väggar och grånyanserat laminatgolv som flyter vidare i hela bostaden. Plats för avhängning samt en klädkammare finns här.

Badrum

Gråsvart klinker på golv och vita stora kakelplattor på väggarna. Ett fönster bidrar med ljus. Här finns WC, tvättställ, spegelskåp, dusch samt en kombimaskin (ej med på bild). Allt nygjort december 2018, våtrumsintyg finns.

Master bedroom

Det stora sovrummet är något alldeles extra. Här finns det mycket vinklar och vrår och gör plats till det mesta. En stor säng får givetvis plats, utan den andra ytan kan ni göra er egna walk-in-closet, en stor arbetshörna eller så kanske detta är det perfekta barnrummet med rejält med lekutrymme.

Vardagsrum

Vardagsrummet är något alldeles unik med sina takbjälkar och vinklarna som gör hela rummet. Det är stort och rymmer både matsalsbord och soffhörna. Ljust och fint då ljusinsläppet är från flera håll samt att inga höga hus blockerar i närheten.

Kök

Köket är vägg i vägg med vardagsrummet och är även detta helt nyrenoverat i en stilren och klassisk stil. Köksluckorna är ljusgrå med läder och stålhandtag samt änkskivan och stänkskydd är i marmorlaminat. Maskinparken är rostfri och integrerad, här finns kyl och frys, inbyggd ugn, inbyggt micro, integrerad diskmaskin, kolfilterfläkt samt en inductionshäll. Köksbordet placeras lämpligen vid det stora fönstret med utsikt över gården.

Sovrum

Det mindre sovrummet passar både vuxna och barn, antingen ryms en dubbelsäng eller så får både en enkelsäng och skrivbord plats här, även extra förvaring om så önskas.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 4, hiss finns ej

Avgift

4 977 kr inkl värme, VA och Kabel-TV

Andel i föreningen

11,42%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1945

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 30 juni 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 147 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Göteborg Brämaregården 11:18

Förening

Namn

Brf Brämaren

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Göteborg Brämaregården 11:18. Landshövdingehuset är byggt år 1945 i fyra våningar med 11 lägenheter. Totalytan är 687 kvm. Föreningen ombildades 2018.

Källarplan innehåller lägenhetsförråd, cykel-, och barnagnsrum samt tvättstuga med separat torkrum. Lokalen är ett stort förråd som hyrs ut.

Föreningen tillåter köp av juridisk person, uthyrning i andra hand ska godkännas av styrelsen.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

11

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

ComHem

Parkering

Boendeparkering på gatan utanför. För mer information och ansökning finns på www.goteborg.se. H6 och H7, avgift från 355 kr.

Renoveringar

1981 genomfördes en ROT-renovering

Ekonomi

Bra ekonomi med stora avsatta fondmedel till framtida renoveringar samt lågt belånad med 8 734 kr/kvm i lån.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Uppgifterna är hämtade från föreningens ekonomiska plan, stadgar och samtal med styrelsen. Spekulanter bör kolla upp sådant som är av väsentlig betydelse.

Om området

Brämaregården

Ett trivsamt och levande område som binder samman Hisingen med Göteborgs innerstad. Ett charmigt område med gamla landshövdingehus uppblandat med nybyggnation runt gamla Porslinsfabriken och Kvillebäcken. Ramberget/Keillers park är nära beläget med sin fina utsiktsplats och härliga strövområden. Utsiktspunkten Ramberget sträcker sig 87 meter över havet och ligger i Brämaregården / Rambergstaden. Bebyggelsen kring består i huvudsak av flerfamiljshus. Vid Ramberget ligger Porslinsfabrikens disponentvilla kvar som en symbol från 1800-talet.

Kommunikation

Hjalmar Brantingsplatsen vid Backaplan är en stor närbelägen knutpunkt för kommunikationer. Där trafikerar både spårvagn, buss och flygbussar. Spårvagnen tar dig in till centrum på 5 minuter. En ny bro håller på att byggas över som kommer göra det ännu enklare och smidigare att ta sig mellan Hisingen och fastlandet.

Närservice

Ett stort utbud av närservice finns i och kring Brämaregården. Här hittar du Backaplan med ett stort och varierat utbud som ligger i direkt anslutning, charmiga Kvilletorget bidrar med många restauranger och småbutiker, gatorna i Långängen likaså och kring Wiselgrensplatsen finns både sjukhus, sportanläggning, affärer och stadsdelhus med bibliotek. Inom nya Kvillebäcken hittar du Kville Saluhall, apotek, vårdcentral, mataffär samt restauranger och caféer. Mindre butikslokaler möjliggör för ett varierat utbud i takt med att området färdigställs.

Parkering

Boendeparkering i området.

Karta

Hör av dig till Jennifer Rådh för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad