Arvid Lindmansgatan 21B

Bilder

  • Såld!

Arvid Lindmansgatan 21B , Centrala Hisingen Bjurslätt , Göteborg

Superfräsch trea med helrenoverat kök från Marbodal & helkaklat badrum med skön golvvärme! Dessutom är här soldränkt balkong i sydväst, som erbjuder sol hela dagen! Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum bjuder in till samvaro och förvaringen sköts av klädkammare samt dubbla förråd. Lägenheten ligger i ett lugnt område, med natursköna Hisingsparken & Slätta Damm med dess fina strövområden i direkt anslutning. Här är nära till kommunikationer som tar er till Centralstationen på 20 minuter. Hör av er till mäklaren för mer information!

63 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 621 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
63 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
137
Byggår:
1951
Driftskostnad:
482 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

63 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

I entrén ligger praktiskt klinkergolv som tål smutsiga skor. Här finns även en praktisk hatthylla där ni kan hänga era ytterkläder. Ett steg längre in är bostadens knutpunkt, som ansluter till samtliga övriga rum. Här finns även en klädkammare där det mesta kan stuvas in. På golvet ligger ekparkett, vilket fortsätter in i bostadens sociala utrymmen.

Kök

I öppen lösning med vardagsrummet, ligger det snygga köket som levererats från Marbodal. Med gott om förvaring och stora arbetsytor blir detta ett rum där matlagningsglädjen kan flöda. Här sitter ett snyggt och lättskött stänkskydd i glas, som är enkelt att torka av när det stänker från grytor eller diskbestyr. Vitvarorna är levererade från Electrolux och ni har gott om utrymme i kyl och frys som är i fullhöjd. Invid det stora fönstret, gör sig en mindre matplats perfekt, men här kan även placeras en större matplats som integrerar mellan kök och vardagsrum om så önskas.

Vardagsrum

Bostadens största rum är optimerat för umgänge! Här ryms både en stor soffgrupp samt matplats, så även de större sällskapen kan samlas och umgås. Önskas frisk luft, är det här ifrån den stora balkongen i soldränkt västerläge nås. Här avrundar ni kvällarna på bästa sätt medan ni blickar ut över den fina innergården och närområdets grönska.

Badrum

I stilrent och trendigt utförande tar bostadens badrum uttryck. Här är givetvis helkaklat i vitt, med snygga inslag av svart. Inredningen består av ett snyggt handfat med tillhörande kommod samt spegelskåp, vikbara duschväggar i glas, handdukstork, WC samt skön golvvärme för frusna fötter.

Sovrum 1

När ni stiger in i det större sovrummet, möts ni av harmoni i och med de rogivande jordtonerna på väggarna, som går hand i hand med golvet i eklaminat. Här är gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande möblemang och förvaringen sköts smidigt bakom skjutdörrar till en stor garderob.

Sovrum 2

Vägg i vägg med det större sovrummet ligger det mindre sovrummet, vilket gör sig perfekt som barn- eller gästrum. Säng, sängbord samt skrivbord ryms utan problem. Väggarna är nymålade med en snygg fondvägg i tapet och på golvet ligger eklaminat.

Välkommen! Högst upp i huset når ni denna välrenoverade trerummare med härligt ljusflöde och genomgående fint skick. Här kan ni umgås i sociala, öppna ytor och njuta av kvällssolen i bästa solläge från balkongen. Kök levererat från Marbodal, helkaklat badrum med skön golvvärme och två praktiska sovrum. Inte nog med att lägenheten erbjuder gott om förvaring i klädkammare samt rejäla garderober, utan här tillhör dessutom dubbla externa förråd! Här bor ni i en stabil HSB-förening med när het till grönska, trevliga motionsspår och allmänna kommunikationer.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 621 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

5 793 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 265 kr
Försäkring: 1 528 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Observera att driftskostnaderna är individuella och varierar med personligt bruks samt avtal med leverantörer.

Andel i föreningen

0,36102%

Andel av årsavgiften

0,36102%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

30/8 alt. enl. ök

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1951

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 december 2018
Energiklass: -

Fastighetsbeteckning

Tolered 147:1

Förening

Namn

HSB Brf Tolered

Om föreningen

Brf Tolered i Göteborg bildades 1947 och är belägen på Arvid Lindmansgatan 17-25, Karl Staaffsgatan 14-22, Toleredsgatan 9 A - D.

Föreningens fastigheter består av flerbostadshus om 3 våningar med 318 lägenheter och 27 lokaler. Fastigheterna är uppförda 1951. 3 garage, varav ett är mc-garage.

Föreningens fastighet har beteckningen Tolered 147:1 Fastigheten upplåts med tomträtt, vilken skrevs om 2009 för tio år.

Fastigheterna är indelade i sex block med fem gemensamma gårdar.

Gemensamhetslokaler:
Det finns bastu, cykelförråd, samlingslokal, solarium, vinds- och källarförråd, mindre bibliotek, pingisbord och tvättstuga med torkrum.

Förvaltning:
Teknisk och ekonomisk förvaltning sköts av HSB.

Övrigt:
Föreningens fritidskommitté brukar anordna en bussresa varje vår och höst. Ett återkommande resmål är Köpenhamn.

Överlåtelseavgiften som säljaren betalar är för närvarande 1163 kr och HSB Göteborg debiterar denna avgift. Avgiften är 2,5% av basbeloppet och justeras varje år.
Pantförskrivningsavgiften är för närvarande 465 kr för ett lån.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

Antal lägenheter

318

Antal lokaler i föreningen

27

TV och Bredband

Föreningen är ansluten till bredband/telefoni/tv via fiber, kabelmodel samt telefonjacket.

Alla lägenheter i föreningen har tillgång till bredband, TV och IP-telefoni via LAN över fiberkabel med Telia som operatör. Anslutning via kabelmodem genom com-hemuttaget i lägenheten finns också där Com Hems basutbud för analog TV ingår i lägenhetsavgiften. Via telefonjacket kan man även via ADSL uppkoppling få tillgång till bredband via en rad olika operatörer. För tillgänglighetsförfrågan och prisuppgifter, kontakta respektive operatör.

Parkering

Föreningen förfogar över 282 parkeringsplatser längs Björlandavägen. Separat kö. Kostnad f.n. 120 kr alt. f.n. 200 kr med elanslutning. 15 MC-platser finns även i garage.

Renoveringar

Byggnadernas tekniska status:
Underhållet av fastigheterna grundas på en 30-årig underhållsplan med en aktuell kostnadsanalys för den närmsta 5-års perioden. Planen uppdateras och revideras årligen.
1985: gjorde föreningen en omfattande renovering med badrum, fasad, fönster, tak, balkonger, el samt stambyte.
2009: Upprustning av källarutrymmena - Målning av väggar och golv samt byte av branddörrarna. Frånluftsfläktarna på vindarna har även blivit utbytta.
2014: Förberedelser för underhållsarbete på tak och fasader.
2015: Rengjordes tak och balkongfronter, takpannor målades.
2016: Sidoplåtar till fönster byttes på grund av färgsläpp och korrosion. Nästa stora renovering är byte av entrédörrar och i samband med installation av elektroniskt inpasseringssystem.
2018-01-01 gjordes en avgiftshöjning med 3 %. En mindre avgiftshöjning kommer troligtvis att ske 2019. För mer detaljerad information om ekonomi och löpande renoveringar, se årsredovisning samt föreningens hemsida.
2018 utfördes markdränering kring Arvid Lindmansgatan 17. Nytt passersystem har installerats i samliga hus och lägenheterna har fått nya svarstelefoner. I samband med detta byttes ytterdörrarna och källardörrarna.

I dagsläget håller föreningen på att dränera kring fastigheterna, där block 1 slutfördes i början av sommaren (AL 17) och block 2 (KS 14 - AL 19) påbörjades under hösten. Detta arbete fortsätter under 2019 och planeras vara klart med block 6 år 2021.

Föreningen utför löpande underhåll enligt en 30-årig underhållsplan som uppdateras och revideras årligen.

Ekonomi

De närmaste åren är en avgiftshöjning planerad om ca: 3 % per år

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Ytterligare information finns på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/goteborg/brf/tolered/

Om området

Centrala Hisingen Bjurslätt

Ut med Gamla Björlandavägen ligger Bjurslätt vilken bebyggelse utgörs av flerfamiljshus i form av bostadsrätter, hyresrätter samt villa- och radhusbebyggelse.

Kommunikation

Busskommunikation finns utmed Björlandavägen.

Närservice

Vid Bjurslätts torg finns närbutiker och restauranger. För större utbud finns Wieselgrensplatsen eller Backaplan någon km bort.

Karta

Hör av dig till Kajsa Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad